....Bitno je koliko smo spremni da prihvatimo razlicitost kod ljudi. Ovo je Bozija basta...
* Sam to kazes, a chim neko drugi drugacije misli i to kaze - odmah - ja necu vise da se igram...
Kada smo kod Rotary, ta organizacija apsolutno nema nikakve veze sa slobodnim zidarstvom... To ako je neko clan rotary, a pritom je i SZ, ne znaci da su organizacije povezane... To bi isto bilo kao kada bi recimo imali clana neke politicke stranke koji je SZ pa kazemo, eto ta i ta stranka je SZ... smesno...
*E vidish - to ti vishe niko ne veruje. Sasvim je jasno da su clanovi izmesani - ustvari istovetni - posebno to vazi za vaznije - koji imaju neke funkcije i uticaj. A sto se o tom fenomenu izmesanosti clanova i uticaja nebi pricalo na ovoj temi koja i ima naziv - znas vec koji.. Evo neka se napravi mala anketa medju ucesnicima - pa da vidimo ko misli da je to sve ista bratija, a ko ne.
Zaista impozantna biografija gospodina koga navodite i kamo srece da imamo vise takvih medju nama, poput Nikole Obradovica. Sticajem okolnosti, poznato mi je nesto od dobrocinih akcija koje je u konkretnim slucajevima podstakao i sproveo pomenuti gospodin. Znao sam da je rotarijanac, nisam znao da je mason, ali iskreno, raduje me sto jeste...
Ma nisam ja protiv tog tvog Nikole Obradovica. Nisam ni za njega. Niti ga pomazem ili podrzavam u tome da zameni Petra Kostica ili koga vec hoce. To su njihove stvari - ili bolje receno vase stvari, jer mi se i ti strecash kao da si insajder.
I kako nisi znao da je Nikola Obradovic mason, kad vezuje keceljicu i slika se i kachi slike po netu
http://www.frappr.com/?a=viewphoto&id=4077127&pid=7472343
Na planu srpskog slobodnog zidarstva i promocije nasih gradjanskih vrednosti, radilo se jako puno u zadnjih nekoliko godina. Vrlo predano i sa puno entuzijazma...
Medjunarodne aktivnosti su bile vrlo ceste i verujem da ce rezultati svega toga tek doci.
*To sto su nasi masoni uradili na tom planu niko nije primetio. Da nas nisu oni mozda spasili od sankcija, od bombardovanja, da nam nisu obezbedili belu shengen-listu. Koliko sam ja kopanjem po netu pokupio, ti nasi masoni su na medjunardonom planu uradili jako puno za sebe - verovatno - jer ih priznashe sve zemlje koje su nas bombardovale, a samo ih ne priznaje nasa zemlja. I to nisam izmislio ja - lepo pise na sajtu
http://www.rvlsrbije.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=9
da drzavno priznanje ima velika loza kojoj je na celu Dr Cedomir Vukic, a ne ta od Petra Kostica, na cijem sajtu pise sa kim ima "bratske odnose"
http://www.rgls.org/sr/bratski_odnosi.php
Jeli to tacno - ili mi je i to "neko" podmetnuo?
Nazalost, uvek ce biti malicioznih ljudi koji ce pokusavati da sve to zaprljaju iz svojih samo njima znanih, pobuda i razloga... Dokle god nam je takva svest, nigde necemo stici...
*E ova ti je ko u Njegosa... Samo - ako si primetio neki od ucescnika teme imaju sasvim suprotno mishljenje. A teme valjda zato i postoje da se iznesu razlicita misljenja - sve je to bashta bozija kako ti rece..
Dokle god prolazimo ravnodusno pored ljudi kojima je potrebna pomoc, dokle god "revnosno" bacamo nas otpad kroz prozor, na ulici, unistavajuci nasu zemlju, nas zivotni prostor, dokle god u saobracaju se ponasamo kao poslednji divljaci gde nam i Mel Gibson kao Mad Max moze pozavideti, dokle god imamo jedan stil i klise u nasem ponasanju, NIKADA nam nece biti bolje...
Spoznajmo i prepoznajmo ono sto je lose u nama samima, pa onda mozemo krenuti dalje...
*Eto tu se isto slazemo - samo meni Nikola Obradovic i Petar Kostic i ostali da ih ne imenujem (svi su na kraj srca - pa se odmah ljute) vise lice na Mela i Max-a (jedno te isto - a ). I dok se oni rokaju - djubre leti okolo na sve strane i kroz prozor i na ulicu. I sta mene briga ko ce da pobedi, ako su zadjubrili sve okolo..
Najlakse je biti veciti kriticar i teoreticar, a najteze opertivni prakticar...
*Pa shta cesh? Zivot je nekom majka a nekom maceha. Nisam ja odabrao da budem kriticar i teoreticar, kad me niko nije pozvao da se pridruzim i budem "operativni prakticar". Mozda bi i ja mogao da nekom krojim kapu, ali "braca" zasela, popunila sva mesta, pa nema dovoljno mesta ni za njih, a ne mene da prime. Uostalom kako neumem da cutim i pusim (a zna se i shta) - verovatno me nebi ni primili.
Dragi Misho i ostala "braco", molim vas ne napustajte temu samo zato sto sam ja tu izbrbljao gluposti.
Zar nije pametnije da argumentima pobijete sve sto sam rekao? Ako umete i mozete?