Kamael
Buduća legenda
- Poruka
- 40.857
Kako sam primetio gde sam bio, razvijene i lepe, uredjene zemlje imaju totalno normalno prisustvo masonerije i svoje hale, muzeje...
zemlje treceg sveta imaju nenormalno prisustvo masonerije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako sam primetio gde sam bio, razvijene i lepe, uredjene zemlje imaju totalno normalno prisustvo masonerije i svoje hale, muzeje...
zemlje treceg sveta imaju nenormalno prisustvo masonerije?

Inteligenatan odgovor: ja sam naj, naj a ti mozes da mastas o tamo gde sam ja....![]()
Istina je da je u razvijenijim zemljama delovanje masona znatno transparentnije. Rekao bih da postoji direktna korelacija između stepena razvijenosti i slobode masonskog delovanja.
![]()
Photo of a Masonic Initiation in Munich
Taко је мислим на Конституције из 1723. године које представљају свеопшту прихваћену повељу модерне спекулативне масонерије.Ako moze malo pojasni. Verovatno mislis na Andersenovu konstituciju po kojoj je zabranjen pristup zenama slobodnozidarskim lozama, medjutim nevezano za Nemacku nailazio sam da i u Srbiji postoje loze koje primaju zenske clanove.
Ne znam o čemu se radi.... (tj. na šta se odnosi tvoja primedba)Takve stvari i dovode do pogresne slike o drustvu i prihvatanja/neprihvatanja istog. Na postavljeno pitanje covek ukoliko sebe proglasava za znalca ponudi konstruktivan odgovor umesto navodjenja: tamo gde sam ja ti mozes samo da mastas i prijavicu te modovima jer trolujes postavivsi pitanje.
Rekao bih da postoji direktna korelacija između stepena razvijenosti i slobode masonskog delovanja.
Ритуали средњевековних Темплара постоје у два оригинална записа и дан данас. Ти ритуали указују детаљном анализом и на њихове наследнике. Након што су нестали са сцене после 1307 њихов огранак или класа "помажуће Браће" се стопила са организациом каменорезаца из Шкотске... Процес је започео око 1270-те јер је још тад врх Темплара предвидео њихов неминован хисторијски крај те су тражили начина да се привремено повуку са јавне сцене... Успут за све скептике, Темплари нису полагали никакв рачун Папи нити су имали икакву обавезу према њему или каоличкој цркви... То је био и један од разлога финалног обрачуна...Око папе су Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum, Ordo domus Sanctæ Mariæ Theutonicorum Hierosolymitanorum, Societas Iesu...
Између два светска рата у Швајцарској је основано преко 2 500 банака и предузећа, оснивачи су појединци или државе са све четри стране света. Тад почиње успон банкарства у Швајцарској, а Други светски рат је тај успон убрзао.
Постоји могућност да је неко од еснафских дрштва основао Швајцарску као мултинационалну државу, још ако се погледа застава црвена са белим крстом (данашњи грб Хоспиталаца) само појачава сумње, али дефинитивно Темплари после 1307. године више не функционишу као витешкомонашки ред. А трагови тог реда се могу једино назрети данас у Португалији и Шпанији, где делују два реда за које може да се каже да поједини чланови вуку порекло од витезова Темплара.
Nemam pojma, usuđujem se da pitam....šta mu dođu rotarijanci?
Ako može, ko zna malo i njihovu istoriju...čisto me zanima....u mom gradu postoji Rotari klub.....nezamislivo mi je to, što pouzdano znam da je član tog kluba moj sugrađanin, lokalni amater glumac lepotan, snima uglavnom reklame za prašak Duel.....na fejsu je postavio fotke sa njihovog sastanka...iskreno šta bre tamo glume neke pop-gradske face....
,iz vise primera naglasavaju ko su i sta su,cist dokaz imate o nasoj lozi sta je radila izmedju 2 rata,koliko je samo pomogla drzavi,sto se tice knjige alberta pajka moram se sloziti da se nigde ne spominje lucifer,sem u jednom kontekstu i to nije cisto ime lucifer procitao sam je pre par godina ne mogu da se setim imena,mislim da se misli na nekog biskopa.