Masoni, Templari, Rotarijanci

Imaju prezentacije, muzeje, sve dostupno i javno. U Srbiji je to samo ograniceno na Bg ako se ne varam i mozda Nis, Ns, a i oni su kao u nekoj ilegali i nepristupacni da ti je sumnjivo i kako se to odvija vec, jer se desavale i neke podele, svadje i tako neke stvari. Koliko se cuje ovako generalno. Da se zapitas i o opstoj dobronamernosti i toliko koliko ih ima...

Mnogo je komunizam naskodio mentalitetu naroda, svi su u nekoj paranoji i onako jezivom konspirativnom nekom tripu ... Koliko vidimo to se odrazava i na ovo a nista se ne radi na globalnom nivou da se ta kultura poboljsa i kristalise i podigne na veci nivo sa sve slobodama i socijalnim standardima.

Ma ti klipovi uopste ne treba da se uzimaju za ozbiljno. Razne budale mogu da naprave svasta, a ima milion ljudi sa raznim opsesijama. Najvise ima onih sa opsesijama raznih zavera i mistike i da su deo necega mocnog iz senke ... Na primer jedna budala tako se predstavlja da je clan nekog reda i kaci slike tako neke simbole i pise o nekom nedefinisanom redu, a ustvari je bivsi narkoman i redovni alkos sa nekim tripovima verovatno kao posledica. Ali da ne znas, zapitao bi se covek da mozda i jeste nesto u pravu kad uvati' da ga ubacuje. :D

Ljudi hoce ili da drugima nametnu neki autoritet tako kroz neku mistiku ili da krive nekog drugog za nesto ... Pogotovu neinformisan narod i zatvoren ima te reflekse.

Istina je da je u razvijenijim zemljama delovanje masona znatno transparentnije. Rekao bih da postoji direktna korelacija između stepena razvijenosti i slobode masonskog delovanja.

Masonerija je svuda jednaka jer se u biti vodi parolom jednakost-bratstvo. U kolevci slobodnog zidarstva Velikoj Britaniji drustvo jeste razvijenije ali opet ne u smislu kako je predstavio gospodin Franjo u pidzami nindze navodeci izlozbe i muzeje. Ako odredjena zemlja obiluje aktivnijim masonskim sadrzajima ne mora nuzno dovesti do toga da za sam pokret mozemo reci da je dobio na kvalitetu na osnovu kvantiteta i kolicine muzeja, broja clanova i primljenosti istog kod sire populacije.

Takve stvari i dovode do pogresne slike o drustvu i prihvatanja/neprihvatanja istog. Na postavljeno pitanje covek ukoliko sebe proglasava za znalca ponudi konstruktivan odgovor umesto navodjenja: tamo gde sam ja ti mozes samo da mastas i prijavicu te modovima jer trolujes postavivsi pitanje.

tumblr_md906j4D6j1ri8lxso1_500.jpg

Photo of a Masonic Initiation in Munich

Ako moze malo pojasni. Verovatno mislis na Andersenovu konstituciju po kojoj je zabranjen pristup zenama slobodnozidarskim lozama, medjutim nevezano za Nemacku nailazio sam da i u Srbiji postoje loze koje primaju zenske clanove.
Taко је мислим на Конституције из 1723. године које представљају свеопшту прихваћену повељу модерне спекулативне масонерије.
Масонерија је братство, самим тим ту женама места нема.

Tako bi trebalo biti, masonerija je bratstvo, u svojim pocecima okupljalo je samo muske clanove, zanatlije u esnafima u kojima nije bilo zena. Prvobitni esnafi me asociraju na danasnje klubove ljudi slicnih zanimanja i opredeljenja. Pitanje zena u zidarstvu je kontroverza, engleska skola drzi se tradicije i nastoji ocuvati stari duh, francuska je liberalnija, dozvoljava pristup osobama drugog pola. Ne znam, moje misljenje je da testovi koji se postavljaju i pravila za pristup moraju biti rigorozna, ukoliko zena ispunjava kriterijume zasto da ne, istorija je zabelezila i pripadnice zenskog roda koje su dale veliki doprinos nauci i prosvetiteljstvu i svoj zivot posvetile sluzbi ljudskom rodu.

Aндерсенове Конституције стриктно искључују жене из масонства:

"Особе примљене за чланове у некој ложи морају бити поштени и лојални људи, рођени слободни, зрелог доба и обазриви, ни робови ни жене, нити људи без морала или срамотног понашања, већ доброг угледа".

Ова забрана важи до данашњих дана и остаје један од основних ландмарка масонства.

У ХVIII веку Балзамо Ђузепе (гроф Каљостро) се сматра зачетником двополног масонства ("египатско" масонство).
Женско масонство успешно се развија у Француској, Немачкој и међу парамасонским редовима.

Nemam pojma, usuđujem se da pitam....šta mu dođu rotarijanci?
Ako može, ko zna malo i njihovu istoriju...čisto me zanima....u mom gradu postoji Rotari klub.....nezamislivo mi je to, što pouzdano znam da je član tog kluba moj sugrađanin, lokalni amater glumac lepotan, snima uglavnom reklame za prašak Duel.....na fejsu je postavio fotke sa njihovog sastanka...iskreno šta bre tamo glume neke pop-gradske face....

Takve stvari i dovode do pogresne slike o drustvu i prihvatanja/neprihvatanja istog. Na postavljeno pitanje covek ukoliko sebe proglasava za znalca ponudi konstruktivan odgovor umesto navodjenja: tamo gde sam ja ti mozes samo da mastas i prijavicu te modovima jer trolujes postavivsi pitanje.
Ne znam o čemu se radi.... (tj. na šta se odnosi tvoja primedba)

Nemam primedbu na tvoj post, sta vise lepo si izneo misao.

Rekao bih da postoji direktna korelacija između stepena razvijenosti i slobode masonskog delovanja.

Stepen razvijenosti ljudske svesti sa jedne strane i masonske delatnosti, tacno. Medjutim, cak i tako sloboda masonskog delovanja u sprezi sa drustvom u razvoju je relativna. Kroz istoriju clanovima masonskih redova pruzana je veca sloboda, kriterijumi za pristup ublazeni, broj clanova je rastao, nicali su simboli ali to nuzno nije dovelo do ostvarenja ciljeva slobodnog zidarstva sa jedne i covecanstva sa druge. Kvalitet i kvantitet cesto se podrzavaju ali i ponistavaju jedan drugog. Postoje misljenja da sto je drustvo zatvorenije delovace efikasnije.

Око папе су Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum, Ordo domus Sanctæ Mariæ Theutonicorum Hierosolymitanorum, Societas Iesu...
Између два светска рата у Швајцарској је основано преко 2 500 банака и предузећа, оснивачи су појединци или државе са све четри стране света. Тад почиње успон банкарства у Швајцарској, а Други светски рат је тај успон убрзао.
Постоји могућност да је неко од еснафских дрштва основао Швајцарску као мултинационалну државу, још ако се погледа застава црвена са белим крстом (данашњи грб Хоспиталаца) само појачава сумње, али дефинитивно Темплари после 1307. године више не функционишу као витешкомонашки ред. А трагови тог реда се могу једино назрети данас у Португалији и Шпанији, где делују два реда за које може да се каже да поједини чланови вуку порекло од витезова Темплара.
Ритуали средњевековних Темплара постоје у два оригинална записа и дан данас. Ти ритуали указују детаљном анализом и на њихове наследнике. Након што су нестали са сцене после 1307 њихов огранак или класа "помажуће Браће" се стопила са организациом каменорезаца из Шкотске... Процес је започео око 1270-те јер је још тад врх Темплара предвидео њихов неминован хисторијски крај те су тражили начина да се привремено повуку са јавне сцене... Успут за све скептике, Темплари нису полагали никакв рачун Папи нити су имали икакву обавезу према њему или каоличкој цркви... То је био и један од разлога финалног обрачуна...

Nemam pojma, usuđujem se da pitam....šta mu dođu rotarijanci?
Ako može, ko zna malo i njihovu istoriju...čisto me zanima....u mom gradu postoji Rotari klub.....nezamislivo mi je to, što pouzdano znam da je član tog kluba moj sugrađanin, lokalni amater glumac lepotan, snima uglavnom reklame za prašak Duel.....na fejsu je postavio fotke sa njihovog sastanka...iskreno šta bre tamo glume neke pop-gradske face....

Oni su ljudi koji su dobri u necemu i imaju taj klub koji pomaze zajednicu kako vec je dogovor itd. Nista posebno, klub kao klub sa svojim pravilima i obicajima. Biti clan nista ne garantuje u smislu kako ce ljudi da se ponasaju ili oblace, kao i u svakoj masi ljudi imas razne. Mojih par prijatelja su clanovi i jednom sam kao gost bio pozvan na sastanak, ali nisam mogao nazalost jer sam morao let da uhvatim preko mora.

U sustini oni doniraju humanitarno i razvijaju lokalnu zajednicu i to je prilicno to...

Poslednja izmena:
Poticu, radjaju se na visim nivoima i imaju vise ciljeve. Ne samo za zastitu nekog svog interesa ukoliko je u pitanju udruzivanje ili stvaranje skladne zajednice sa puno razumevanja ako je u pitanju, vec radi ostvarenja nekog novog programa, kreiranja novih vrednosti. Rec je ili o naucnim timovima ili bratstvima koja imaju zajednicki cilj i put do njega. Takve se veze stvaraju dugo, kroz bezbroj inkarnacija. U daljoj buducnosti takvih veza ce biti sve vise.
Slobodnozidarske loze su olicenja ljubavi, srece, mira i razumevanja, drugim recima, loze su mesta okupljanja brace kreativnih ljudi, sigurnih u sebe a samim tim i u svoj rad. To su ljudi koji su pronasli smisao svog postojanja, ciji je jedini zadatak realizacija u beskonacnim granicama. Oni nikad nisu u sukobu sa sobom i sa drugima. Njima sve ide glatko, sve znaju i sve mogu. U sve sto rade ulazu ljubav i ona im se vraca. Srecni su.

Zelim svima dobar dan,primeticete da sam nov ovde,pre svega hteo bih da naglasim da sam jako puno istrazivao o tome,necu nikom da namecem svoje misljenje niti cu svoje misljenje da propagiram kao da je tacno,citao sam unazad do neke 2007 i prosto sam morao da se ukljucim sta mislim o tome i kako cete reagovati.
Po mojim istrazivanjima,sto se tice masona kako veruju u lucifera mi je totalno glupo,svako ko je protiv vatikana je sotona ili lucifer :),iz vise primera naglasavaju ko su i sta su,cist dokaz imate o nasoj lozi sta je radila izmedju 2 rata,koliko je samo pomogla drzavi,sto se tice knjige alberta pajka moram se sloziti da se nigde ne spominje lucifer,sem u jednom kontekstu i to nije cisto ime lucifer procitao sam je pre par godina ne mogu da se setim imena,mislim da se misli na nekog biskopa.
Zeleo bih da pitam dal je neko upoznat u sukob posle 5 oktobra u Srbiji izmedju jezuita i masona,tako sam nasao,cuo,cak sam i slusao predavanja jednog gospodina ako neko zahteva pronacicu,nebih da dajem imena ljudi koji su bili na sceni da ne kaljam njihova imena a da je to ustvari propaganda,tako da ako ima iko neki info nesto znace o cemu pricam.Uzivajte nadam se da nisam nekog uvredio ili nesto,ocekujem reply!

Сукоб Језуита и Масона у Србији... интересантно... на жалост немам података а и нисам приметио тај сукоб...
Али ја мислим да би интересантније било проверити да нису можда Илуминати као продужена рука језуита формирали пред први светски рат организацију "Ослобођење или смрт" и искористили ју да започну први светски рат.

Back