Masoni, Templari, Rotarijanci

Raskoli unutar slobodnih zidara ukoliko postoje tebe ne bi trebalo da se ticu, ukoliko nisi clan i ukoliko od tebe nije zatrazeno misljenje za odredjenu stvar.

Drustvo unutar drustva i njihovi odnosi ne bi trebalo da se ticu spoljnih, narocito onih koji su "znatizeljni" jer se cesto puta desavalo da se data informacija iskoristi protiv samih pripadnika slobodnog zidarstva.Imas post iznad da vidis kakva je situacija bila ne tako davno.

Slobodni zidari zele sa svima da imaju dobre odnose i da osoba sebe usavrsi moralno, izdigne se sa nivoa zadovoljenja animalnog instikta i zivi u skladu sa svojim potencijalima koji su veliki i da iste upotrebljava za srecu i napredak kako sebe tako i svojih bliznjih.Takodje, slobodni zidar ce se boriti svim sredstvima protiv svih vrsta dogmi, ugnjetavanja i porobljavanja coveka ma kako se zvao suprotni tabor i ma koliko bio velik i jak.

Kamaele, da te pitam ovako posteno, jel' ti znas odgovor na pitanja koje sam postavio ili ne?

Kamaele, da te pitam ovako posteno, jel' ti znas odgovor na pitanja koje sam postavio ili ne?

Vidis da covek ne zna o cemu prica ... :D Taj nije ni prosao pored masonerije, bezveze njega pitas :D Vis da se bavi nekom senzacionalistickom literaturom i izigrava nekog zastupnika masona :D Cim mu nesto postavis pitanje na sta se sam namesta on se ljuti ako si primetio i demonstrira nekulturu. Ljutnja i uvredljivost su odlika negativnih bica i emocija kao i stanja coveka.

Prema tome ko je prosvecen ne bi se nit time bavio ovako javno, niti na takav nacin :D Masoni u normalnim zemljama imaju programe i aktivnosti sa ciljem upoznavanja stanovnistva sa svojim aktivnostima i prirodom organizacije. To u Srbiji je veoma, veoma daleko upravo zbog ovakvih polu poremecenih osoba, sa nekulturnim, primitivnim i agresivnim karakterom... Masonerija u Srbiji je na veoma niskom i nerazvijenom nivou.

Mada ne znam sto ljudi toliko vole da se bave njima. To ti je kao bilo koja organizacija sa nekim karakterom, mozda sto ima dosta poznatih i bogatih, ali opet... koliko poznatih igra golf pa se niko ne zamajava toliko golfom :D Dobro ovaj ocigledno ima neki kompleks pa mu zato treba paznja i da se pravi autoritet i zato tako agresivno reaguje kad mu to dovedes u sumnju ... Kazem ja kao onaj Jovan sa TDI radija :D

Vidis da covek ne zna o cemu prica ... :D Taj nije ni prosao pored masonerije, bezveze njega pitas :D Vis da se bavi nekom senzacionalistickom literaturom i izigrava nekog zastupnika masona :D Cim mu nesto postavis pitanje na sta se sam namesta on se ljuti ako si primetio i demonstrira nekulturu. Ljutnja i uvredljivost su odlika negativnih bica i emocija kao i stanja coveka.

Prema tome ko je prosvecen ne bi se nit time bavio ovako javno, niti na takav nacin :D Masoni u normalnim zemljama imaju programe i aktivnosti sa ciljem upoznavanja stanovnistva sa svojim aktivnostima i prirodom organizacije. To u Srbiji je veoma, veoma daleko upravo zbog ovakvih polu poremecenih osoba, sa nekulturnim, primitivnim i agresivnim karakterom... Masonerija u Srbiji je na veoma niskom i nerazvijenom nivou.

Mada ne znam sto ljudi toliko vole da se bave njima. To ti je kao bilo koja organizacija sa nekim karakterom, mozda sto ima dosta poznatih i bogatih, ali opet... koliko poznatih igra golf pa se niko ne zamajava toliko golfom :D Dobro ovaj ocigledno ima neki kompleks pa mu zato treba paznja i da se pravi autoritet i zato tako agresivno reaguje kad mu to dovedes u sumnju ... Kazem ja kao onaj Jovan sa TDI radija :D

U sustini, nije mi ni bila namera da pitam njega licno, nego sam postavio pitanje onako uopsteno, uz pretpostavku da ce se javiti neko ko je informisaniji.

Posto se covek javio, pretpostavio sam da zna o cemu prica i da moze da pojasni celu stvar, ali se sve zavrsilo mistifikacijom i tabuizacijom :confused:

U sustini, nije mi ni bila namera da pitam njega licno, nego sam postavio pitanje onako uopsteno, uz pretpostavku da ce se javiti neko ko je informisaniji.

Posto se covek javio, pretpostavio sam da zna o cemu prica i da moze da pojasni celu stvar, ali se sve zavrsilo mistifikacijom i tabuizacijom :confused:

Pa znas kako, tesko je o tome da saznas nesto konkretno da je istina a i da razumes o cemu se tacno radi i iskrenu predstavu. Jer to neko jedino moze potpuno da razume ko je u tim organizacijama. Jer dzabe sad neko nama da kaze "e to ti to, taj ritual za to i to, ovim i zbog toga " i mi samo da klimamo glavom a nemas sustinsku predstavu i osecaj o cemu se radi.

Zato se ja toliko tim nisam ni zanimao iako sam imao kontakte sa ljudima iz tih organizacija, ali smo pricali i informisali su me o tome kako rade i sta uopsteno i da steknem generalnu ideju i informisem se o cemu se radi. Aktivnosti, nastojanja i tako, ali to ces retko u Srbiji da nadjes je jer to koncetrisano na par mesta i moraju da se kriju jer narod je nenormalan :D Ne postoje cak i javni hramovi, za razliku od normalnih drustava gde su oni deo lokalne kulture i istorije.

Niko tu nece da ti prica o praksi i simbolima i ucenjima niti takve stvari i trebaju da se pricaju. Tako da mi te podele opet ne znace mnogo sta, osim one da znam da je regularna ono sto se meni svidja. Sad u okviru toga pff... razlika u stepenima i nesto, al opet sta to moze da govori kad trebas da osetis sta je to... Verovatno u toku procesa mozes da vidis sta ti treba ili kako ide vec ...

Unististe zanimljivu temu svadjom ..... pusti ovog da misli da je mason i kraj price .
Mene zanima jel ona papina zabrana templara jos na snazi :think: ? I kako neki katolik moze da postane templar ako ih je njegov duhovni vodja zabranio ...
Znam zasto ih je zabranio , upoznat sam sa istorijom , ovo je vise moralno pitanje .

Unististe zanimljivu temu svadjom ..... pusti ovog da misli da je mason i kraj price .
Mene zanima jel ona papina zabrana templara jos na snazi :think: ? I kako neki katolik moze da postane templar ako ih je njegov duhovni vodja zabranio ...
Znam zasto ih je zabranio , upoznat sam sa istorijom , ovo je vise moralno pitanje .

Pauperes Commilitones Christi Templique Salomonis - Ред сиромашних витезова Христа и Соломоновог храма je војнички и монашки ред. Оснивачи реда Темплара вуку порекло од високосвештеничких породица које су избегле из Јерусалима по његовом паду 70 год. н.е.(Џ.С.М. Ворд - Freemasonry and the Anicient Gods 1928.). Ред је основао Хуго де Пејенс, званично 1118. године али највероватније је деловао још од 1108. године, на Коцилу у граду Троа 13. јануара 1129. године коме је присуствовао папски легат и друг црквени великодостокници његов рад је озваничен. Носила се брада и пет пута у току дана се молило Богу, заветовани на целиблат, одређена су строга правили и хијерархија, спавало се под светлом свећа, носила се бела гардероба, панталоне од јагњеће коже, са бојног поља се нису повлачили ако нису превладани 3:1 и док је био подигнут црно бели барјак. Није забележено да је и један темплар приликом заробљавања прешао у ислам радије је примио смрт. У Ватиканском архиву налази се документ под називом Chinon Parchment од 17. августа 1308. године у коме тадашњи папа Климент V Teмпларе ослобађа свих јереси, такође у пегаменту од 20. августа 1308. Климента V упућеног француском краљу Филипу IV сви Темплари који су признали јерес имају бити враћени у окриље Цркве. Климент V 22. марта 1312. распушта ред.

Временом начин преношења мајсторског звања је загубљен као и многи списи тако да је дискутабилно да ли ови што се представљају за темпларе имају то за право.
Доктор историје Лорен Далијез је најбољи познаваоц историје витешкомонашког реда Темплара. који је написао текст о Темпларима у "Енциклопедији Универсалис".
По покојном др Лорен Далијезу девет витезова је основало ред. Иначе његова књига "Темплари" се сматра најисцрпнијим приказом Темплара.

U cilju bolje i rigoroznije organizacije svoga pohoda na Istok, rimokatolička crkva je 1534. godine osnovala jezuitski red po uzoru na vojne odrede, na čelu sa Ignasiom Lojolom. Vrhovno lice reda bio je general (»crni papa«), koji je imao neograničenu vlast nad svim članovima. Red je bio nezavisan od crkve, a preko svog generala bio je potčinjen neposredno papi. Ignasio Lojola sazdao je »nauku«, koja je sadržavala neizmerno licemerje, žestinu, neverstvo i nezasitost rimokatolicizma, ugnjetavajući čitav niz država. U tom učenju naročito je izražena mizantropija, po kojoj je Ignasiov učenik bio dužan »zamrzeti svoga oca, majku i vlastitu dušu«; »potčinjeni se mora ponašati prema starešini kao prema Hristu, da mu se potčinjava kao stub koji se može okretati u svim pravcima«; »starešina je oslobođen svih ljudskih grešaka i slabosti«.

Gustom mrežom potkazivača i špijuna jezuiti su obuhvatali čitavo društvo u kojem su delovali. U tu mrežu upadali su ne samo obični ljudi već i vlastela, knezovi i kraljevi, članovi njihovih porodica, prijatelji i poznanici. Onaj ko se nije povinovao sili »duhovnog uticaja« jezuita, bio je osuđen na propast. Shodno tome i rimske pape su uz pomoć »svete inkvizicije«, u kojoj je red jezuita igrao“važnu ulogu, likvidirale nepokorne evropske vladare.

159px-Pope_UN_1995.jpg

Strana 166:
Edmond Paris: Tajna istorija Jezuita
Firer je došao na vlast, zahvaljujući glasovima katoličkog Centrum-a, samo pet godina pre toga, a većina ciljeva (jezuita) cinično otkrivenih u “Mein Kampf-u” je već bila ostvarena; ovu knjigu, drski izazov zapadnim demokratijama, napisao je jezuita otac Štempfle (Staempfle), a Hitler se potpisao kao autor. Iako mnogi zanemaruju tu činjenicu, jezuiti su bili ti koji su usavršili čuveni pangermanizam opisan u ovoj knjizi, koju je Firer samo potpisao.

Papina mornarica još
uvijek je bila u funkciji
u 16. stoljeću, oko 700
godina nakon svog osni­vanja..
Pravi značaj
zapisa o takvoj vojnoj
sili poništava modernu
sliku o «milosti i svjetlu» za koje Crkva kaže
da je kršćanstvo donije­lo svijetu

PAPINSKI RATNI BRODOVI

Otprilike u vrijeme sv. Petra Damjana spominje se postojanje papinske ratne mornarice čiju su posadu činili kršćanski mornari-ratnici. Izvorno ju je 8 8 1. osno­vao papa Ivan V I I. (papa 872. -882.; umro 882.), ali detalji o njezinoj veličini ili misi­jama službeno ne postoje (Encyclopaedia Britannica, sv. 6, 1973., str. 5 7 2 ). Među­tim, sudeći prema kasnijem usamljenom spominjanju «papine bojne flote», zabi­lježenom 1043. (Diderotova Encyclopedie, 1759.), u to je vrijeme još uvijek bila ope­rativna. Taj izvanredan zapis pronađen je u dokumentima koji su nekada pripadali moćnoj rimskoj obitelji Crescenti, koja je odigrala važnu ulogu u papinskim pre­vratima od sredine 10. stoljeća do početka 11. stoljeća. Papina mornarica još uvijek je bila u funkciji u 16. stoljeću, oko 700 godina nakon svog osnivanja, j er je papa Grgur X I I I. (rođen 1502., papa 1572.-85.) od Giorgia Vasaria(1511.-74.) naručio sliku flote dok je ona bila usidrena u sicili­janskoj luci Messina. Pravi značaj zapisa o takvoj vojnoj sili po­ništava modernu sliku o «milosti i svjetlu» za koje Crkva kaže da je kršćanstvo doni­jelo svijetu. Ispričavajući se za stoljeća meteža koje su uzrokovali pape i nastojeći njihove postu­pke prikazati u ljepšem svjetlu, Vatikan je priznao da je u vrijeme pape Aleksandra II. ( 1061 . -73.) «Crkva bila rastrgana shi­zmama protupapa, simonije i svećeničke razuzdanosti» (Catholic Encyclopedia, i, str. 5 4 1 ). Pojavljivanje više papa koji su djelovali istovremeno i bili u međuso­bnom sukobu slabo je poznata epizoda kršćanske povijesti, no koja pruža jasne dokaze o postojanju moćnih sukobljenih frakcija koje su nastojale zadobiti isklju­čivu kontrolu nad papinskim državama. «Crkvu su mnogo puta u povijesti po­tresali sukobi pretendenata na položaj pape...nastali razdori uvijek su bili praće­ni skandalima, ponekad i nasiljima i kr­voprolićem» (Catholic Dictionary, Virtue 8c Co, London, 1954., str. 35)

«Tragaoci za indulgencijama prolazili su kroz zemlju sarenim kolima pratnjom od trideset konjanika, u izvrsnom stanju i rasipno troseci.Papina Bula Bozije milosti nosena je pred njima na grimiznom jastuku od barsuna, a ponekad i na tkanini od zlata.Za njom je isao glavni prodavac indulgencija sa svojim timom, noseci veliki crveni krst obojen u crveno i cela procesija kretala se na taj nacin, okruzena pojanjem i dimom tamjana.Cim bi krst bio podignut na njega i obesen papin grb, Tetzel bi se popeo na propedaonicu i odlucnim tonom poceo u prisustvu gomile, hvaliti delotvornost indulgencija.Papa je bio zadnji govornik i vikao je:Donesite novac, donesite novac, donesite novac.

Ispustao je taj poklik uz takvu zastrasujucu riku da je neko mogao pomisliti kako neki pobesneli bik juri kroz gomilu i probada ih rogovima.«

Pauperes Commilitones Christi Templique Salomonis - Ред сиромашних витезова Христа и Соломоновог храма je војнички и монашки ред. Оснивачи реда Темплара вуку порекло од високосвештеничких породица које су избегле из Јерусалима по његовом паду 70 год. н.е.(Џ.С.М. Ворд - Freemasonry and the Anicient Gods 1928.). Ред је основао Хуго де Пејенс, званично 1118. године али највероватније је деловао још од 1108. године, на Коцилу у граду Троа 13. јануара 1129. године коме је присуствовао папски легат и друг црквени великодостокници његов рад је озваничен. Носила се брада и пет пута у току дана се молило Богу, заветовани на целиблат, одређена су строга правили и хијерархија, спавало се под светлом свећа, носила се бела гардероба, панталоне од јагњеће коже, са бојног поља се нису повлачили ако нису превладани 3:1 и док је био подигнут црно бели барјак. Није забележено да је и један темплар приликом заробљавања прешао у ислам радије је примио смрт. У Ватиканском архиву налази се документ под називом Chinon Parchment од 17. августа 1308. године у коме тадашњи папа Климент V Teмпларе ослобађа свих јереси, такође у пегаменту од 20. августа 1308. Климента V упућеног француском краљу Филипу IV сви Темплари који су признали јерес имају бити враћени у окриље Цркве. Климент V 22. марта 1312. распушта ред.

Временом начин преношења мајсторског звања је загубљен као и многи списи тако да је дискутабилно да ли ови што се представљају за темпларе имају то за право.
Доктор историје Лорен Далијез је најбољи познаваоц историје витешкомонашког реда Темплара. који је написао текст о Темпларима у "Енциклопедији Универсалис".
По покојном др Лорен Далијезу девет витезова је основало ред. Иначе његова књига "Темплари" се сматра најисцрпнијим приказом Темплара.

Danas jos stoji formalno na snazi taj dokument , ali i sama crkva je priznala da je on bio posledica pogresnog rasudjivanja i ishitrenog donosenja odluke tadasnjeg pape ... Imas Vitezove Hrista koji su reformisani Templari i rade potpuno legalno jos od tih vremena do danas ...

Imas Vitezove Hrista koji su reformisani Templari i rade potpuno legalno jos od tih vremena do danas ...

Jeli tako ...sad ces ti lepo objasniti nevinost i ko su bili vitezovi. :(

Friedrich von Hardenberg rekao je:" Nikada ranije, u toku svjetske povijesti, nije se pojavilo ovakvo udruženje. Ni sam stari rimski senat nije kovao planove za svjetsku dominaciju sa većom sigurnošću za uspjeh."

Dakle, oni žele svjetsku vlast. Sa papom ustoličenim kao svjetskim vladarom. Rimokatolički "Lafayettte" kaže:

" Moje mišljenje je, da ako se slobode ove zemlje (SAD) razore, to će biti postignuto lukavošću rimokatoličkih jezuitskih svećenika, jer oni su najlukaviji, najopasniji neprijatelj građanskoj i vjerskoj slobodi. Oni su potaknuli većinu europskih ratova."

" I tko su ti agenti? To su većinom jezuiti, crkveni red širom svjeta poslovičan za prepredenost, dvoličnost, i potpuni nedostatak moralnih načela, red tako vješt u svim vještinama obmane, da su čak i u katoličkim državama, u samoj Italiji, postali nepodnošljivi, i ljudi su zahtjevali njihovu zabranu."

Pogledajmo poznatu jezuitsku zakletvu kojom se zaklinje svaki jezuit kada postaje član. Ovo će nam reći malo više o prirodi jezuita
" Ja __ime___ sada u prisustvu Svemogućega Boga, Blažene Djevice Marije itd... zaklinjem se da je njegova svetost papa Kristov namjesnik, i da je istiniti i jedini poglavar Katoličke ili Univerzalne Crkve. Ta moć mu je dana od Spasitelja Isusa Krista, on ima moć svrgnuti heretičke kraljeve, prinčeve, države, zajednice, vlade, sve nezakonite bez njegove svete potvrde, i mogu slobodno biti uništene. Dalje se zaklinjem da ću pomagati i savjetovati sve ili bilo kojeg agenta njegove svetosti na bilo kojem mjestu, i dati sve da se iskorijene protestantske ili liberalne doktrine.Bez obzira gdje me šaljes, pognuti ću se, obećavam da neću imati svoje mišljenje ili volju, biti ću polušan kao leš. Praviti ću i voditi rat, tajno ili javno protiv svih heretika, protestanata ili liberala, kao što mi je naloženo da ih iskorijenim i zatrem sa lica zemlje, i neću poštedjeti ni spol, ni starost, ni zdravlje. Ja ću vješati, ubijat, kuhati, derati, daviti, žive zakopavati, te sramotne heretike, rasporit ću trbuhe i maternice ženama i razbijati ću dječje glave o zid da bih zauvijek uništio tu gnjusnu rasu. Ako to ne mogu raditi javno, radit ću to tajno."

Poslednja izmena od moderatora:
Znači ako postoji neka država kralj ili ustanova koja nije podčinjena papi ona može biti... šta????... Uništena!!!

To je baš fino kršćansko obećanje! Vrlo kršćanski. Jesu li to učinili? Pa, valdenžanima su rabijali dječje glave od stijene, da bi vrijeđali njihove roditelje.U Francuskoj su žene palili na lomači i žive ih zakopavali, muškarce su žive bacali u kotlove sa vrelim uljem. A u otomanskom carstvu, to je zanimljiva priča , u Srbiji i svim tim zemljama istočnog bloka koje su okupirali, uzimali su djecu, bacali ih u zrak i hvatali ih na bajonete. Bili su vrlo fini ljudi.

Da, bas fini ljudi.Sada ce nam Krauzer pojasniti da to nije tako i dati neki podatak iz enciklopedije :(

quote/
"Praviti ću i voditi rat, tajno ili javno protiv svih heretika, protestanata ili liberala, kao što mi je naloženo da ih iskorijenim i zatrem sa lica zemlje, i neću poštedjeti ni spol, ni starost, ni zdravlje.

Ja ću vješati, ubijat, kuhati, derati, daviti, žive zakopavati, te sramotne heretike, rasporit ću trbuhe i maternice ženama i razbijati ću dječje glave o zid da bih zauvijek uništio tu gnjusnu rasu. Ako to ne mogu raditi javno, radit ću to tajno."

Pa to sto si nabrojao rade svi ... Nista posebno.

Da, ocekivati je da tebi to nije nista posebno.Kojem normalnom umu ovo moze biti "nista posebno, tja, to rade svi"....

E moj Vlade, kome si se priklonio i koga branis .. ne zelim vredjati, ali ovakav odgovor na ovakvu stvar sa psiholoske tacke gledista je za dobar gestalt, posmatranje u ustanovi i radjenje testova da se utvrdi da li je bezbedno pustiti osobu koja daje odgovore poput tvog u drustvo, i da li predstavlja rizik po populaciju.

Moje miselnje kao terapeuta, na osnovu slucajeva koje sam imao u praksi a koji su slicni pokazuju da je u pitanju poremecaj licnosti.

Ukoliko se vec javno tuzakas moderaciji na otvorenoj temi i ako imas pravo na to, ja cu takodje istim putem reagovati i traziti da te udalje jer iznosis tvrdnje u kojima nameces misljenje da " nije nista posebno" sto ljudi nabijaju decu na bajonete i razbijaju im glavu o kamenje i da "to svi danas rade"...da li i ti sebi dajes za pravo i smatras kao normalno da se srpska deca od strane katolika nabijaju na bajonete?....

Pa znas kako, tesko je o tome da saznas nesto konkretno da je istina a i da razumes o cemu se tacno radi i iskrenu predstavu. Jer to neko jedino moze potpuno da razume ko je u tim organizacijama. Jer dzabe sad neko nama da kaze "e to ti to, taj ritual za to i to, ovim i zbog toga " i mi samo da klimamo glavom a nemas sustinsku predstavu i osecaj o cemu se radi.

Zato se ja toliko tim nisam ni zanimao iako sam imao kontakte sa ljudima iz tih organizacija, ali smo pricali i informisali su me o tome kako rade i sta uopsteno i da steknem generalnu ideju i informisem se o cemu se radi. Aktivnosti, nastojanja i tako, ali to ces retko u Srbiji da nadjes je jer to koncetrisano na par mesta i moraju da se kriju jer narod je nenormalan :D Ne postoje cak i javni hramovi, za razliku od normalnih drustava gde su oni deo lokalne kulture i istorije.

Niko tu nece da ti prica o praksi i simbolima i ucenjima niti takve stvari i trebaju da se pricaju. Tako da mi te podele opet ne znace mnogo sta, osim one da znam da je regularna ono sto se meni svidja. Sad u okviru toga pff... razlika u stepenima i nesto, al opet sta to moze da govori kad trebas da osetis sta je to... Verovatno u toku procesa mozes da vidis sta ti treba ili kako ide vec ...

Ma, mene ne zanimaju te njihove unutrasnje verske... ili kako god... doktrinarne tajne.

To je njihova stvar.

Mene su zanimali ovako, kao drustvene organizacije, njihovi medjusobni odnosi... da kazem, ,,politicki''...

Ma, mene ne zanimaju te njihove unutrasnje verske... ili kako god... doktrinarne tajne.

To je njihova stvar.

Mene su zanimali ovako, kao drustvene organizacije, njihovi medjusobni odnosi... da kazem, ,,politicki''...

Dosta tih organizacija se preplicu u okviru njih. Na primer da bi bio u nekoj sa nekim stepenovanjem , mora da si u nekom pre toga osnovnom kako sam ja ukapirao. Primer dosta viteskih redova ili nekih tako vrsta obreda i slicno... Mada ne znam zapravo kako su struktuirani osim malo sto sam se raspitivao za neke stvari koje mogu da se kazu ... Imaju oni drze ta predavanja i i aktivnosti u cilju upoznavanja i mozes da pitas sve sto te zanima, to bi trebalo u Srbiji takodje da bude kad se malo unormali narod ...

Dosta tih organizacija se preplicu u okviru njih. Na primer da bi bio u nekoj sa nekim stepenovanjem , mora da si u nekom pre toga osnovnom kako sam ja ukapirao. Primer dosta viteskih redova ili nekih tako vrsta obreda i slicno... Mada ne znam zapravo kako su struktuirani osim malo sto sam se raspitivao za neke stvari koje mogu da se kazu ... Imaju oni drze ta predavanja i i aktivnosti u cilju upoznavanja i mozes da pitas sve sto te zanima, to bi trebalo u Srbiji takodje da bude kad se malo unormali narod ...

Opet se nismo razumeli... Ne unutrasnja organizacija, nego odnosi izmedju te 2 vrste masonerije - ovih koji praktikuju York Rite i Scottish Rite...

Da li se medjusobno uvazavaju, osporavaju... da li bi zastupljenijoj ,,Skotskoj'' masoneriji smetalo kada bi u Srbiji pocele da se otvaraju loze York masonerije ili bi se na to gledalo blagonaklono?

Inace, sad to ,,normalizovanje naroda''... :confused:

Nema nicega nenormalnog u nepoverljivosti prema tim organizacijama koja postoji u javnosti.

Prosto, ako neko insistira na tajnosti, a u svoje krugove okuplja politicare, poslovne i uopste uticajne ljude, malo je vise nego naivno ocekivati da pod takvim uslovima ne dodje do zloupotreba.

A ne vidim da je taj ,,ozloglaseni'' srpski narod naudio ikome od ljudi iz tih krugova iako su mnogi od njih vec odavno poznati.

I sama cinjenica da postoji inicijativa u nekim masonskim krugovima za transparentnije delovanje, govori tome u prilog.

Sto se mene tice, ako ovakve organizacije budu podvedene pod vladavinu prava, i ako se zakonom obezbedi da njihovo delovanje ne moze biti zloupotrebljeno za kriminalne radnje, nemam nista protiv, njihova stvar.

Norveska svakako prednjaci u tome - tamo je recimo, pripadnost stranke i sluzbenog lica istoj masonskoj lozi predstavlja osnov za izuzece takvog sluzbenog lica.

Prosto, nepristrasnost mora da se obezbedi i ne moze njihova medjusobna solidarnost ili zakletva da bude izgovor za izvrdavanje zakona.

Ako se stvarno zalazu za vrednosti za koje tvrde da se zalazu, ne vidim zasto bi im smetalo takvo resenje.

Pa upravo ti o tome pricam, mislim da se oni preplicu ... Tako da verovatno nisu odvojeni. A ovo oko normalizovanja videces ako procitas komentare po netu sto se tice masonerije u Srbiji... Maltene pa da je smesno :D To su komenti u stilu, gde su da udjem da ih pokoljem , da im bacim bombu, to su izdajnici da ih zapalimo, kad su napravili neku malu piramidu u Bg neko je zvrljao sprejem, pa jos jednu u nekom gradu ladno crkva pravila inicijativu da se srusi i tokom noci je i srusena , ali na tom mestu ti "dobri ljudi" nisu napravili nista, vec ostavili rusevinu :D To govori o prirodi takvih koji su to uradili ...

Na primer po normalnim drustvima imas sasvim normalno hramove i svecanosti i aktivnosti. Znam primer jednog hrama koji je bio predvidjen da se rusi urbanistickim planom, ali su se ljudi skupili lokalni mestani i protestvovali jer je to deo lokalne istorije jer je stara zgrada .... Ti ljudi nisu masoni, nego lokalci ...

Narod u Srbiji je uopste dosta zatvoren i iskljuciv i ne toliko otvorenih shvatanja tako da sve sto krsi sablon je opasno i treba da se srusi, zapali jer je sigurno neka izdaja i ovako i onako :D Mada se ljute kad im kazes, ali to rade.

Ja sam odavno naucio da se ne poistovecujem sa svima kod nas jer je toliko raspad sistema da to moze svasta da znaci sto meni jednostavno ne odgovara. Na primer od kad su me drugari jedni ubedjivali da je "za oblak mi se mjesec skrio" srpska pesma jer ima "... Slavonijo ko te nije voleo, ne zna sta je izgubio" deo i to znaci da su kao Srbi izgubili tamo tu teritoriju i to je srpska pesma i neke gluposti... Mislim ono, who gives a Fck man ?! Kad vidim takodje kako "patriote" ubijaju i koriste ljude i diluju im gudru i maltene otvoreno rade protiv njih i ovi ih kao uzimaju za idole i tako oni navijaci i ti ostali ddebili kao patriote isto, a pola narkomani i kriminalci :D I mnogo tih anomalija sto mozes da sretnes kod nas.... To mozda i jeste bitno na tom nivou i izdignes se, pogledas siru sliku i to uopste nije bitno. Vidis normalne stvari i shvatis kolio je to glupo sta oni rade...

Pa normalno da je u tajnosti sastanak jer nije to za svakoga, ne moze svako da shvati i da ima taj stav, dosta ljudi su razliciti, zato se tu okupljaju ljudi koji vole da pomazu jedni drugima, drustvu, sredini i da se razvijaju u svakom pogledu u pozitivi i harmoniji... To je u isto vreme i licna stvar i drustvena u okviru te grupe sa istim ciljevima. Pomazu se oni i usmeravaju za ucenja ali opet na kraju ti kao pojedinac dozivljavas konacni deo i celu poentu.

Zbog toga ta "tajnost", ali ne treba da ih popale oni fanatici i poremecene psihopate. Dosta ima takvih zbog krize poslednjih decenija koji gledaju samo da okrive nekog za njihovu licnu i drustvenu tesku situaciju. to je normalna pojava u zemljama treceg sveta. Zato u Srbiji moraju da se kriju, cak kako sam razumeo ne smeju da kazu ni hram gde je javno.... ako ga imaju uopste.

Poslednja izmena:
Narod u Srbiji je uopste dosta zatvoren i iskljuciv i ne toliko otvorenih shvatanja tako da sve sto krsi sablon je opasno i treba da se srusi, zapali jer je sigurno neka izdaja i ovako i onako :D Mada se ljute kad im kazes, ali to rade.

Imaju oni drze ta predavanja i i aktivnosti u cilju upoznavanja i mozes da pitas sve sto te zanima, to bi trebalo u Srbiji takodje da bude kad se malo unormali narod ...

th
.Srpska nacija je normalna.Srpska masonerija organizovana i jaka
Imaju oni drze ta predavanja i i aktivnosti u cilju upoznavanja i mozes da pitas sve sto te zanima, to bi trebalo u Srbiji takodje da bude kad se malo unormali narod ...
48816a17c9f4f8eef2c7d4e191683bd658fc4d2b.gif

Mozes ih pitas -
Mozes da ih pitas +

Poslednja izmena:
Recenice su savrseno normalne, kako pricam. To se zove neformalni govor i uobicajan je po forumima i deo forumske kulture. Tako da ne znam sta je tvoj problem.

I mozes DA pitas, ne njih ili IH. Generalno odes i pitas, ne znam sta je tu problem ...

Da, bas je jaka :D Ma sta jaka, svetski poznata :D Ja ne znam koje filmove gleda ovaj decko :D

Poslednja izmena:
Pa upravo ti o tome pricam, mislim da se oni preplicu ... Tako da verovatno nisu odvojeni. A ovo oko normalizovanja videces ako procitas komentare po netu sto se tice masonerije u Srbiji... Maltene pa da je smesno :D To su komenti u stilu, gde su da udjem da ih pokoljem , da im bacim bombu, to su izdajnici da ih zapalimo, kad su napravili neku malu piramidu u Bg neko je zvrljao sprejem, pa jos jednu u nekom gradu ladno crkva pravila inicijativu da se srusi i tokom noci je i srusena , ali na tom mestu ti "dobri ljudi" nisu napravili nista, vec ostavili rusevinu :D To govori o prirodi takvih koji su to uradili ...

Uf, jaka stvar... napisao neko ne internetu... nazrvljao neko sprejem...

Ako pogledas sta se, ne samo na internetu, nego u bezbroj publikacija i dokumentarnih filmova plasira u samim Sjedinjenim drzavama, gde su masoni sastavni deo proslosti i sadasnjosti, videces koliko je to kod nas marginalna pojava.

Treba poci od pop kulture koja nam se servira - darkerska subkultura, usminkani klinci u crninama koji lome nadgrobne spomenike po grobljima, skrnave crkve... ne znam.. npr. skinheds grafiti oko sinagoge u Nisu...

Ljudi ne postuju ono sto su im ostavili njihovi neposredni preci, a ti pricas o nekoj tamo organizaciji...

Sto se tice piramide u Prokuplju, svi bi rado lomljavu da pripisu svesteniku Baracu, ali bih pre rekao da je presudnu ulogu imao novi projekat izgradnje fontana vredan 700.000 din :per:

Inace, nisam cuo da se neko od domacih slobodnih zidara izjasnio na tu temu, pa ne bih bas ni bio siguran da se stvarno radi o njihovom spomeniku.

Na primer po normalnim drustvima imas sasvim normalno hramove i svecanosti i aktivnosti. Znam primer jednog hrama koji je bio predvidjen da se rusi urbanistickim planom, ali su se ljudi skupili lokalni mestani i protestvovali jer je to deo lokalne istorije jer je stara zgrada .... Ti ljudi nisu masoni, nego lokalci ...

I po Beogradu i po unutrasnjosti Srbije imas stare gradjevine od pre Drugog svetskog rata na kojima su jasno vidljivi masonski simboli, koje niko ne srknavi na bilo koji nacin.

Izvini, ali ima necega ili neverovatno naivnog ili neverovatno zlonamernog u pokusaju da se neko drustvo optuzi za ,,neotvorenost'' prema tajnim drustvima.

Sto se tice ,,izdaja i ovako i onako'', jedno je stvar preferiranja ove ili one ideologije i politickih ukusa, ali protivustavno delovanje je protivustavno delovanje, a ovde (i ne samo ovde) je stvarno bilo svacega po tim underground udruzenjima.

Neki ljudi ce reci da je subverzivna delatnost nekad legitimna cak i ako nije legalna... ok.. postujem svacije misljenje, ali je onda red, da kad ostvaris neke ciljeve obelodanis to i kazes sta si uradio i zbog cega, a ako neko pricu o tome gasi mokrim cebetom... tu vec ima mnogo dima.

Ja sam odavno naucio da se ne poistovecujem sa svima kod nas jer je toliko raspad sistema da to moze svasta da znaci sto meni jednostavno ne odgovara. Na primer od kad su me drugari jedni ubedjivali da je "za oblak mi se mjesec skrio" srpska pesma jer ima "... Slavonijo ko te nije voleo, ne zna sta je izgubio" deo i to znaci da su kao Srbi izgubili tamo tu teritoriju i to je srpska pesma i neke gluposti... Mislim ono, who gives a Fck man ?! Kad vidim takodje kako "patriote" ubijaju i koriste ljude i diluju im gudru i maltene otvoreno rade protiv njih i ovi ih kao uzimaju za idole i tako oni navijaci i ti ostali ddebili kao patriote isto, a pola narkomani i kriminalci :D I mnogo tih anomalija sto mozes da sretnes kod nas.... To mozda i jeste bitno na tom nivou i izdignes se, pogledas siru sliku i to uopste nije bitno. Vidis normalne stvari i shvatis kolio je to glupo sta oni rade...

Pa mislim sad... ,,patriota''... Ja sebe volim da smatram patriotom, a pouzdano znam da nisam diler. Ne volim ta zlonamerna etiketiranja u dnevnopoliticke svrhe.

Sto se tice, ovoga za pesme... da, ljudi pocinju da vide skriveno znacenje na neverovatnim mestima.

Mene je svojevremeno neki pripadnik Obraza, kada retko ko da je jos i bio cuo za tu organizaciju, ubedjivao kako je jednacenje suglasnika po zvucnosti u slucaju SrBin=>srPski ustvari komunisticka zavera koja je Srbima ukodirala srPove u podsvest da bi se ukorenio komunizam i iskorenilo pravoslavlje, te da otud treba insistirati na onom ,,srBski'' :dash:

Pa normalno da je u tajnosti sastanak jer nije to za svakoga, ne moze svako da shvati i da ima taj stav, dosta ljudi su razliciti, zato se tu okupljaju ljudi koji vole da pomazu jedni drugima, drustvu, sredini i da se razvijaju u svakom pogledu u pozitivi i harmoniji... To je u isto vreme i licna stvar i drustvena u okviru te grupe sa istim ciljevima. Pomazu se oni i usmeravaju za ucenja ali opet na kraju ti kao pojedinac dozivljavas konacni deo i celu poentu.

Pa naravno, ovo je slobodna zemlja, oni su slobodni ljudi, zasto se ne bi okupljali, javno, privatno, kako im je volja...

Medjutim, ovo, bar zvanicno, nije ni oligarhija, ni plutokratija, ni aristokratija, niti neka kriptokratija, pa bi sam ja ipak za postovanje nekih osnovnih liberalnih i demokratskih principa.

Dakle, sloboda da, ali ne na racun tudje slobode.

Solidarnost da, ali ne nepotizam i monopol.

Selektivnost da, ali ne diskriminacija.

Privatnost da, ali ne imunitet.

Zbog toga ta "tajnost", ali ne treba da ih popale oni fanatici i poremecene psihopate. Dosta ima takvih zbog krize poslednjih decenija koji gledaju samo da okrive nekog za njihovu licnu i drustvenu tesku situaciju. to je normalna pojava u zemljama treceg sveta. Zato u Srbiji moraju da se kriju, cak kako sam razumeo ne smeju da kazu ni hram gde je javno.... ako ga imaju uopste.

Smeju itekako, cak se sledecu godinu planira i parada.

Sto se mene tice, ja to pozdravljam; transparentnost je svakako napredak.

Neka usiljena mistifikacija i taubizacija mi deluje malo deplasirano za XXI vek.

Medjutim, ja bih mnogo radije da njihovo delovanje bude regulisano zakonom i da uzivaju do mile volje u svojim privatnim susretima uz adekvatan nadzor drzavnih organa, nego da jednom ili par puta godina vidim neko paradiranje ili foto-sesn u holu nekog masonskog hrama.

Sve što je Battlecat napisao manje-više stoji. U Srbiji odnos javnosti prema masoneriji nije isti kao na zapadu. Razloga za to ima mnogo... specifičan odnos srpkog naroda prema pojedincima na pozicijama moći svakako igra bitnu ulogu, ne vidim šta je tebi tu sporno?

Back