Masoni, Templari, Rotarijanci

Khufu , Misho , Misho1, K0k1 ,
Svaka Vam cast na strpljenju !! Ajd' brate mili sto je Zoran7 "poslednji Mohikanac" borac za istinu koju samo on zna , a odakle je on zna , to ni njemu izgleda nije jasno , nego je covek izgleda umislio da je "Gorstak" ili sta vec , pa nam prenosi svoju "istinu" kao da je u celom periodu tzv"moderne" Masonerije (puna tri veka za koju godinu) bio prisutan na svim desavanjima od osnivanja Loza do "unosenja svetlosti" u Loze i davanja priznanja !!??
Aman , Zorane , potrazi pomoc skolovanih ljudi koji se bave samo takvim slucajevima , nije sramota , bolest je bolest !!
Ljudi moji ne mogu da dodjem sebi sta covek sve napisa (i iz kontesta knjiga izvuce ,a sve to spontano i nicim izazvano ) za Masone i masoneriju .
Znam , znam , izgleda da je Zoran7 jedan od onih tipova koji nemaju hrabrosti da se obrate nekom Masonu da je zainteresovan da pristupi Bratstvu , nego na ovakav nacin skrece paznju na sebe ne bi li neko od Maosna rekao :"daj da ga primimo , bolje da pise za nas nego protiv nas " !! Vec sam se susreo sa takvim "slucajem " .

Diskusija i razmena misljenja DA , odbrana svojih stavova takodje DA , ali gluposti .lupetanje i blacenje NNEE !!

JEDAN OD ...:
Khufu , Misho , Misho1, K0k1 ,
Svaka Vam cast na strpljenju !! Ajd' brate mili sto je Zoran7 "poslednji Mohikanac" borac za istinu koju samo on zna , a odakle je on zna , to ni njemu izgleda nije jasno , nego je covek izgleda umislio da je "Gorstak" ili sta vec , pa nam prenosi svoju "istinu" kao da je u celom periodu tzv"moderne" Masonerije (puna tri veka za koju godinu) bio prisutan na svim desavanjima od osnivanja Loza do "unosenja svetlosti" u Loze i davanja priznanja !!??
Aman , Zorane , potrazi pomoc skolovanih ljudi koji se bave samo takvim slucajevima , nije sramota , bolest je bolest !!
Ljudi moji ne mogu da dodjem sebi sta covek sve napisa (i iz kontesta knjiga izvuce ,a sve to spontano i nicim izazvano ) za Masone i masoneriju .
Znam , znam , izgleda da je Zoran7 jedan od onih tipova koji nemaju hrabrosti da se obrate nekom Masonu da je zainteresovan da pristupi Bratstvu , nego na ovakav nacin skrece paznju na sebe ne bi li neko od Maosna rekao :"daj da ga primimo , bolje da pise za nas nego protiv nas " !! Vec sam se susreo sa takvim "slucajem " .

Diskusija i razmena misljenja DA , odbrana svojih stavova takodje DA , ali gluposti .lupetanje i blacenje NNEE !!

Slozio bih se sa vasim konstatacijama,samo mislim da nije lepo coveka nazivati bolesnim,on vas licno nije uvredio,time mu ne dokazujete da ste uvereni u svoje stavove vec ce on misliti da ste reagovali tako jer vas je "istina" iz njegovih postova zabolela. :shock:
Onda se cela diskusija pretvori u svadje i ponavljanje bezbroj teorija zavere kojima ste verovatno bili svedok na raznim forumima,mislim da je korisnike poput Zorana7(bez uvrede) bolje ignorisati...

Pozdrav...

Pratim ovu temu sa velikim interesovanjem, i cini mi se da je otisla u pogresnom pravcu.Ako medju ucesnicima diskusije ima autenticnih masona, zelim da im porucim sledece:
1.Baviti se datumima, podelama, prepucavanjima na temu ''kriminalac ili ne'',je,po mom misljenju, pogresan pristup za obracanje na forumu, jer svi oni koji u masoneriju nisu upuceni, mogu da izvuku negativan zakljucak o tome sta je masonerija.
2.Teziste ove diskusuje bi trebalo pomeriti na vrednosti, umesto ''zongliranja'' poluproverenim podacima, i zamagljivanja sustine sumanutim teorijama.
3.Ignorisanje je mozda jedini nacin da se ne igra po pravilima koje namecu oni koji u svom zivotu nemaju nista svetlo, casno i radosno, te se ''mlate''' po forumima komentarisuci nesto sto ne razumeju.
Da napomenem da nisam mason, ali da je moj zivot spasao jedan od njih, tako sto mi je pomogao da naslutim da ima nade i smisla u svetu u kome je sve okrenuto naopacke.To je bio covek koji je svoje masonstvo ziveo.Osecao je, mislio i delao kao mason.
Ljudi koji misle da su usamljeni svojim nastojanjima da svet ucine boljim mestom, cija teznja za dobrotom i pravdom za sve ljude izaziva podsmeh i nerazumevanje, osete trunku olaksanja kad saznaju da nisu sami.Da ima ljudi sa istim sistemom vrednosti, istim stremljenjima ka usavrsavanju sebe samog.
Pozivam sve ucesnike da ovu temu transformisemo u pricu o vrednostima, pa da svi nesto naucimo, umesto sto se prepucavamo oko toga ko je u pravu, ko je kriminalac a ko ne.
Pozdrav.

Sto se tice svih vasih komenatar, su sasvim uobicajeni. U svemu ovome niko nije izneo nista novo niti svoje, vec se svi pozivamo na ne validne literature koje su nam vekovima nametane. Jako je malo ljudi koji znaju pravu definiciju masona. Ove firme, o kojima Vi pisete, ili tzv masonske organizacije, najmanje imaju veze sa masonima. Masoni su nesto mnogo vise, ocigledno, nego sto vi mozete da razumete.
Prvo je potrebno je razueti, zasto su masoni toliko u zizi paznje, kada svi sve znamo. Neko o kome se sve zna ne zauzima prostor za diskusije. Mozda sam ja i lajik, ali mnogo vise znam od svih Vas, jer ja ne primam informacije iz literature koju Vi citate. Takva literatura pise o nekakvim firmama koje eto imaju svoj pecat.
No, nacin na koji pokusavate da diskvalifikujete oprecno misljenje od ono koje se nudi vekovima je dokaz da niste sagovornici ni blizu, a da ste Vi ti koji pokusavate da se dodvorite nekome ili necemu.
Pristup pravim masonima nema tu vrstu kapije.
Pozdrav
Zoran Dimitrijevic

samo za ludake..:
Pratim ovu temu sa velikim interesovanjem, i cini mi se da je otisla u pogresnom pravcu.Ako medju ucesnicima diskusije ima autenticnih masona, zelim da im porucim sledece:
1.Baviti se datumima, podelama, prepucavanjima na temu ''kriminalac ili ne'',je,po mom misljenju, pogresan pristup za obracanje na forumu, jer svi oni koji u masoneriju nisu upuceni, mogu da izvuku negativan zakljucak o tome sta je masonerija.
2.Teziste ove diskusuje bi trebalo pomeriti na vrednosti, umesto ''zongliranja'' poluproverenim podacima, i zamagljivanja sustine sumanutim teorijama.
3.Ignorisanje je mozda jedini nacin da se ne igra po pravilima koje namecu oni koji u svom zivotu nemaju nista svetlo, casno i radosno, te se ''mlate''' po forumima komentarisuci nesto sto ne razumeju.
Da napomenem da nisam mason, ali da je moj zivot spasao jedan od njih, tako sto mi je pomogao da naslutim da ima nade i smisla u svetu u kome je sve okrenuto naopacke.To je bio covek koji je svoje masonstvo ziveo.Osecao je, mislio i delao kao mason.
Ljudi koji misle da su usamljeni svojim nastojanjima da svet ucine boljim mestom, cija teznja za dobrotom i pravdom za sve ljude izaziva podsmeh i nerazumevanje, osete trunku olaksanja kad saznaju da nisu sami.Da ima ljudi sa istim sistemom vrednosti, istim stremljenjima ka usavrsavanju sebe samog.
Pozivam sve ucesnike da ovu temu transformisemo u pricu o vrednostima, pa da svi nesto naucimo, umesto sto se prepucavamo oko toga ko je u pravu, ko je kriminalac a ko ne.
Pozdrav.

Potpuno cu se sloziti sa Vama, kada sam otvorio ovu temu i ovo pitanje, nisam ni slutio da ce izazvati ovoliko interesovanje, posle odredjenog vremena zeleo sam da je zatvorim medjutim, iskren da budem nisam znao kako to da ucinim tj na koji nacin (nisam nasao opciju kojom se tema brise)... Kasnije se tema prosirila i otisla u vise pravaca...
Apsolutno se slazem sa Vasom konstatacijom i predstavom sta u stvari znaci biti mason, prvo se treba tako osecati i ziveti po tim principima, drugo to je filosofija zivota ,nacin zivljenja i taj Vas prijatelj koji Vam je dosta pomogao upravo dokazuje kakav treba mason biti i da njegovim DELOM-DELIMA treba pomagati oko sebe... Na nasu nesrecu nisu svi ljudi isti "sto ljudi ,sto cudi".

zoran7:
Sto se tice svih vasih komenatar, su sasvim uobicajeni. U svemu ovome niko nije izneo nista novo niti svoje, vec se svi pozivamo na ne validne literature koje su nam vekovima nametane. Jako je malo ljudi koji znaju pravu definiciju masona. Ove firme, o kojima Vi pisete, ili tzv masonske organizacije, najmanje imaju veze sa masonima. Masoni su nesto mnogo vise, ocigledno, nego sto vi mozete da razumete.
Prvo je potrebno je razueti, zasto su masoni toliko u zizi paznje, kada svi sve znamo. Neko o kome se sve zna ne zauzima prostor za diskusije. Mozda sam ja i lajik, ali mnogo vise znam od svih Vas, jer ja ne primam informacije iz literature koju Vi citate. Takva literatura pise o nekakvim firmama koje eto imaju svoj pecat.
No, nacin na koji pokusavate da diskvalifikujete oprecno misljenje od ono koje se nudi vekovima je dokaz da niste sagovornici ni blizu, a da ste Vi ti koji pokusavate da se dodvorite nekome ili necemu.
Pristup pravim masonima nema tu vrstu kapije.
Pozdrav
Zoran Dimitrijevic

Dragi g. Dimitrijevicu,

da li biste bili ljubazni da nam navedete koje knjige mozemo procitati ili barem da navedete nesto drugo (iz tih Vasih knjiga-podataka, cinjenica, dokaza) osim citata iz Neneziceve knjige, koja je verujem svima nama poznata?
Do sada, procitavsi sve Vase odgovore ,ukljucujuci i citate iz pomenute knjige, nisam primetio da ste bilo sta naveli sto ide u prilog Vasem misljenju i Vasim stavovima...
Ne znam kako onda da komentarisemo i vodimo polemiku oko necega sto je "virtuelno", da li mozete navesti te Vase argumente?

Pozdrav

Mislio sam da zavrsim diskusiju na ovu temu i na ovom forumu, ali zbog otmenog pristupa nekih ljudi koji ucestvuju u ovoj diskusiji, mislim da bih bilo steta da se povucem.
Da se razumemo,,, ne smatram sebe posebno pametnim niti nacitanim, ali sam siguran da po ovoj temi znam mnogo vise od dobre vecine.
Sto se tice argumenta, zaista ih ima mnogo, ali svaki argument, teza ili cinjenica se moze okrenuti u pogresnom pravcu. Tako je ne samo u temi o kojoj diskutujemo, mada je ona u tom smislu najopterecenija u razlicitosti razumevanja, vec znam da tako sve funkcionise i u zivotima obicnih ljudi.
Da bih dosegli do pravog razumevanja postojanja masonerije, zaista je neophodno poceti od bajki i "crtanih filmova" kako bi se spustili na nivo razumevanja obicnog coveka.
Dakle, da bi se izlozili neki argumenti, moramo dovesti svest na nivo razumevanja, necega sto do sada nismo mogli da razumemo.
Moramo nauciti da stvari posmatramo sa visine i da ne detaljisemo previse sa nekakvim podacim koji su godinama, decenijama i vekovima razvodnjavani. U tom slucaju se uvodimo u beskonacnu raspravu bez smisla i bilo kakve spoznaje.
Zao mi je onih koji su zaista sebe i svoje vreme ulozili u istrazivanju po ovoj temi, te su se naoruzali sa gomilom podataka iz raznih literatura ili sadrzaja. Ali isti moraju shavtiti da nisu mogli da procitaju bas sve sadrzaje po ovoj temi, prema tome nisu imali sansu da dokuce druge nacine razmisljanja i vidjenja. Inace na ovu temu ima jako mnogo sadrzaja filozofskog karaktera koje nismo nikada mogli da dovedemo u vezu, no, ako Vam se u ruci "slucajno" nadje pravo stivo u odredjenom momentu razumevanja, i ako Vam se tako nesto ponovi vise pute, u tom slucaju, cak, nije potrebno
da procitate celu knjigu da bih ste neke stvari razumeli ili poceli razumevati. Da se razumemo, u istoriji covecanstva nijedan kompletan sadrzaj u svojoj celini ne daje pravi odgovor na nasa pitanja.
Jos jednom cu reci,,, odgovori se nalaze izmedju redova koje je neophodno nauciti citati.
Dakle, ako tema moze da se razvija u smislu shvatanja na nacin koji do sada nismo imali nacina da razumemo rado cu biti na ovom forumu po ovoj temi. Ako smatrate da sam suvisan, istog momenta cu se povuci.
Ne zelim da silujem temu niti da smetam.

Gospodine Dimitrijevic,

Misha :. Vam je (kao i ostali, nekoliko puta) postavio vrlo direktno pitanje a kao odgovor dobio demagogiju. Vas post veoma podseca na odgovore tipa "govori puno, ne kaze nista".
Takodje, nadam se da ne mislite da ste jedini koji ste spoznali "gnozu" uvidevski da "mnogo sadrzaja filozofskog karaktera koje nismo nikada mogli da dovedemo u vezu" sa sobom nosi i vise od onoga sto daje na prvi pogled. Naravno, u Vasem vec prepoznatljivom maniru, niste naveli ni jedan naslov kako biste "neupucenima" pomogli da dodju na pravi put i razumeju bar deo stvari koje Vi "razumete".

Do takvog odgovora (ako ga ikada bude i bilo), ja Vas pozdravljam.

PS. Procitao sam i Vas sajt (potrajalo je par sati) i iskreno, vrlo je slican Vasim postovima. Puno kritike na racun Karadjordjevica (to mi je objasnjivo), SPC (?), Kremansko prorocanstvo (???) ... bez, apsolutno, ikakvih dokaza ...

Dragi moj i mojim recima nema ni malo demagogije, vec pokusaja da se krene sa mrtve tacke. Dokaza ima mnogo, za one koji zele da ih vide. No, "sok" je polaznih tacaka. Da bi se sprovela neka diskusija, potrebno ju je dobro pripremiti.
Nemojte molim Vas da pokusavate da vidite objekat koji pada slobodnim padom ili delicak svetlosti koji je proleteo pored Vas.

Da bih dosegli do pravog razumevanja postojanja masonerije, zaista je neophodno poceti od bajki i "crtanih filmova" kako bi se spustili na nivo razumevanja obicnog coveka.

Veoma sam zahvalan Zoranu7na ovoj opasci. Jer već nekoliko meseci pokušavam da pronadjem jednu malu knjižicu o masonima kako bih lakše pratio ovu temu kao i neke druge.
Pa kad pomenu bajke, ja se setih Dositeja i njegovih basni
i krenuh da je potražim medju dećijim knjigama i tako najzad nadjoh ovu o masonima.

Knjižica nosi naslov
Masoni
Slobodno zidarstvo
SLAVIJA
NOVI SAD
1920

Reprint knjižice je 1993 godine.

Na 4 strani piše

...Teško greši onaj koji svoj sud izriče o onom što ne zna a još teže greši onaj koji svoj sud izriče o predmetu nepoznatom mu, iako bi ga lako mogao upoznati...

Šta mislite o ovom citatu i dali se slažete s time.......?
Meni se učinio mudrim.

@Misha1
Veoma mudro receno!Ko je autor pomenute knjige?

@Zoran7
Evo ja zelim da vidim te dokaze,stojim ti na raspolaganju,kontaktiraj me ako hoces na PM,
zeljan sam da me prosvetlis!!!

Inace,zar i sam ne vidis da presipanje iz supljeg u prazno nije svrsishodno....Pominjes stalno obilje nekakvih "dokaza",a nisi pruzio ni jedan jedini!
Kako mislis da ti neko nepristrasan i objektivan ko cita ove postove poveruje?!

@prosvetljenje
@Misha1
Veoma mudro receno!Ko je autor pomenute knjige?

Pa čudno nema naziva autora
samo
ispod naslova stoji dolnja polovima časovnika sa skazalkom izmedju 7 i 8?

postoji samo uredjivački odbora za izdavača Pera Jančić

Na kraju ima lep završetak
ovo sam davno podvukao pa da podelim sa vama
Um posvetiti i srce zagrejatiza sve što jedobro korisno i lepo, težiti za istinom, tražiti pravdu, upoznati sebe, ljubiti bližnjega, voleti domovinu, voleti čovečanstvo, poštovati zakone božje i ljudske, braniti dobro i istinu, prosvećivati, oplemenjivati, biti milosrdan, ispunjavati sve vrline, izbegavati poroke, čuvati ljudsko dostojanstvo i težiti večno težiti napred.........

BAŠ VITEŠKI zar ne! 8)
Na kraju stoji samo jedno M.

Dakle autor je ili neko ko se tako zove ili M. možda znači i mason

@ svim ostalima
Zašto ovo stavih.
Pa zato što je ovo stvarno nešto dobro, pa ako neko hoće to da poštuje i živi ja to pozdravljam.
Čak i ako eto ne živi već samo propagira i veruje. Opet dobro čini, makar zato što ima tako uzvišene misli.

Ako dakle to nekome smeta taj nije normalan.

Stalno slušam o nekim Masonskim zaverama i nekom zlu.
No zaista ne mogu u taj ram da uklopim profil ljudi koji teže ka ovakvim principima koje sam naveo.

Bilo bi mi žao da sam obmanut i da je to što piše farsa pogotovo što sam neke stvari odatle zaista prihvatio i sproveo u život i tako vaspitavam i decu pa i druge.

Šta tu ima loše ja ne znam !!!!!

Ja verujem da nisi obmanut i da ako si zivot uskladio sa ovim pravilima cinis najpozitvniju mogucu stvar!
--------------------------------------------------------

A sto se knjige tice,mozda ne pise ime autora jer je mozda stampana za ogranicen broj ljudi koji su znali ko je autor(pogledaj koji je tiraz u pitanju),a za ovo "Slavija" ne znam da li je izdavacaka kuca ili je mozda 1920. postojala u Novom Sadu loza pod tim imenom.

Ovo samo nagadjam!

Tiraž je 2000 primeraka
Izdavač
Književno-umetnička zadruga
"SLAVIJA"
Edicija je: reprint
Uredjivački odbor: Pera Jančić, Svetozar Malešev, Stanko Rodić.....

štampa migp,,Vojvodina"bezdan

Ja sam našao slučajno u antikvarnici bila je puna kartonska kutija.
Pitanje dakle kolko je uspešno stigla u javnost kad je tamo bila takva gomila?
No možda je posle još štampano. Ne znam?

Opert kazem nemojte pokusavate da vidite objekat koji pada slobodnim padom ili delic svetlosti koji je proleteo pored Vas.

Ovaj citat treba analizirati malo dublje.
Pokusajmo da damo svoju analizu ovom citatu dole.
Za neke stvari moramo saznati iz zivota, a ne iz sadrzaja. Ovo je odlican primer da je neko neke stvario shvatio odavno.
...Teško greši onaj koji svoj sud izriče o onom što ne zna a još teže greši onaj koji svoj sud izriče o predmetu nepoznatom mu, iako bi ga lako mogao upoznati...

Um posvetiti i srce zagrejatiza sve što jedobro korisno i lepo, težiti za istinom, tražiti pravdu, upoznati sebe, ljubiti bližnjega, voleti domovinu, voleti čovečanstvo, poštovati zakone božje i ljudske, braniti dobro i istinu, prosvećivati, oplemenjivati, biti milosrdan, ispunjavati sve vrline, izbegavati poroke, čuvati ljudsko dostojanstvo i težiti večno težiti napred.........
Sve ovo ima nesto zajednicko u sebi, razlika je samo u vremenu.

Back