adelaidea
Poznat
- Poruka
- 9.024
Šta znam, nisam nešto ne osobito zamaskirana. Na forumu samo pričam a ljudima sa kojima u reali ne bih imala priliku
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta znam, nisam nešto ne osobito zamaskirana. Na forumu samo pričam a ljudima sa kojima u reali ne bih imala priliku
Treba da nosimo "maske" zarad duha, pa i humora s kakvom sam se ja bar namerom uclanila ovde, da se pre svega zabavim i pobegnem povremeno od tekucih problema. Ali kako ovamo na forumu ne vlada vise nikakav duh, onda ni maske (shvacene kao nesto pozitivno) nemaju svrhe.
Svako od nas učestvuje na jednoj ili više društvenih mreža. Forumi su deo društvenih medija.
Na Fejsbuku i na Instagramu predstavljamo sebe u najlepšem svetlu. Želimo da ostali misle kako živimo sjajnim životima.
Što se foruma tiče, naša fotografija je u drugom planu, a u prvom su postovi i međusobni odnosi.
Nekad smo iskreniji nego u stvarnom životu, a nekad pažljivo gradimo sliku o sebi — biramo reči, ton, čak i emocije koje ćemo pokazati. Da li je to maska? Ili samo drugačiji oblik nas?
Anonimnost na forumu može biti oslobađajuća. Omogućava nam da govorimo ono što inače ne bismo smeli, da podelimo ranjivost, mišljenje, sumnju.
Ali ta ista anonimnost može nas udaljiti od autentičnosti, od odgovornosti, pa i od empatije.
Da li je maska koju nosimo na forumu odraz našeg pravog ja ili bekstvo od njega?
Da li anonimnost povećava iskrenost ili smanjuje odgovornost?
Da li se trudimo da budemo „bolja verzija sebe“ online — i zašto?
Kako forum utiče na naše samopouzdanje i sliku o sebi?
Da li je moguće biti potpuno iskren na forumu — i kako to izgleda?
UprAvoČuj maska na internet forumu. Nema maske. To što neću da pričam o krajnje intimnim stvarima nije maska nego dostojanstvo i samopoštovanje. Tako je sigurno i kod većine drugih ovde.
Ne nosim nikakvu masku na fb i nisam narocito aktivan.Na Fejsbuku i na Instagramu predstavljamo sebe u najlepšem svetlu. Želimo da ostali misle kako živimo sjajnim životima.
kvantitet ćeš pobediti kvalitetnom ukusnom erotikom ,samo da se ne izreflektuje negativno na tvoj posao i tvoje finansijeNemam nikakvu masku i ne gradim ništa na društvenim mrežama
Na instagramu postavljam lepše fotografije jer je to i cilj da ne objavljujemo svašta već ono najbolje, ali su mnoge sa setom i nisu ništa posebno vesele. Nemam potrebe za tim da se predstavljam drugačije. Vredim isto sa i bez lajkova. Ostvarujem se na polju koja su mi važnija, a to su posao i finansije
.
Odustala sam od erotike na društv mrežamakvantitet ćeš pobediti kvalitetnom ukusnom erotikom ,samo da se ne izreflektuje negativno na tvoj posao i tvoje finansije
Svako od nas učestvuje na jednoj ili više društvenih mreža. Forumi su deo društvenih medija.
Na Fejsbuku i na Instagramu predstavljamo sebe u najlepšem svetlu. Želimo da ostali misle kako živimo sjajnim životima.
Što se foruma tiče, naša fotografija je u drugom planu, a u prvom su postovi i međusobni odnosi.
Nekad smo iskreniji nego u stvarnom životu, a nekad pažljivo gradimo sliku o sebi — biramo reči, ton, čak i emocije koje ćemo pokazati. Da li je to maska? Ili samo drugačiji oblik nas?
Anonimnost na forumu može biti oslobađajuća. Omogućava nam da govorimo ono što inače ne bismo smeli, da podelimo ranjivost, mišljenje, sumnju.
Ali ta ista anonimnost može nas udaljiti od autentičnosti, od odgovornosti, pa i od empatije.
Da li je maska koju nosimo na forumu odraz našeg pravog ja ili bekstvo od njega?
Na forumu velika vecina polazuje najruzniji dio sebe. Sve svoje zivotne padove, neuspjehe, svoje frustracije pokusavaju ovdje izlijeciti izljevima sovinizma, nacionalizma i primitivizma.
Pogotovo ti u kordonu.Bal pod maskama. Kada covek nosi masku on zapravo pokazuje svoje pravo lice.![]()
zvuci sugavoodlično je što si otvoreno pisao o svojim maskama na forumu.

Imam i Facebook i Instagram. Ne trudim se da tu uljepšavam stvarnost i svoj život.Nemam ni neku veliku naviku da prečesto kačim slike. Bliski ljudi svakako znaju ko sam i šta sam. Ovi ostali u tom smislu nisu bitni. Anonimnost svakako smanjuje odgovornost. Ali po meni povećava i iskrenost. Jer se onda može napisati ono što zaista mislimo. Na način koji ne bi da to nekome govorimo u lice ili pišemo pod svojim imenom i prezimenom. Ne trudim se da budem bolja verzija sebe on line. Jedino što ovde ipak razmislim prije nego što nešto napišem ili kažem. Firum niti mi podiže niti spušta samopouzdanje. Što se mene tiče potpuno sam iskren ovde. Ne vidim zašto to ne bi moglo. Naravno sve se može reći tj napisati kulturno.
Ma jok, kod mene sto na um to na drum i ovde i u reali.Maske nosimo uvek, bilo na internetu ili u rl.
temilica ti je kul.i ne bih nesto tu filozofirao.
meni dodje kao igrica i role play.
za inspiraciju mi dodju tako, ljudi sa posla ili neki karakter mesovitih osobina.
jer ipak, da bi se uziveo u ulogu, treba o tome nesto i da kapiras.
kada sam bio sredovecna zena koju je drmala menopauza, opisivao sam situacije i neprilike nekoliko zena sa posla koje sa. "ispratio" u svim tim nedacama
kolege sa kojim delis vecinu dela dana upoznas dobro. pogotovo u muci
i tako je svetlana opisivala svoje valunge koji nekada divljaju po 30 puta na dan, kao i manijelnu potrebu za slatkim bla bla bogata tema
kada sam bio majstor koji se razume u stosta, pa realno i treba biti majstor koji se razume u stosta
kada sam bio cigan koji je upiusao vanrednu srednju, to je bii improvizovani lik. nekada ne dovoljno uverljiv
kada sam bio kucarka iz peta, tu sam samo ponavljao mantre sa neke fb grupe. nista posebno
ovo za politicke struje je najlaksi deo.izaberes stranu po volji i samo udri.
baratanje sofizmima dodje kao dobar dan
znam da vecina vas ima drugaciji pogled na krstu. ali valjda tako i treba![]()