- Poruka
- 5.806
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidi, da se ne svađamo... Gusle jesu prisutne u Hercegovini, kao i u CG. Ali, gusle su srpske, a ganga je hrvatska. E, sad što i Hrvati guslaju, a Srbi gangaju po hercegovini, to nije čudno, kad su vekovima jedni pored drugih.
Inače odgovor za glavu gusala moga čukundede.... Dvoglavi orao.
E, tu nisi u pravu. Kravata je 100% hrvatski izum. Samo što su prve kravate bile od metala, i služile su kao štitnik od strela. Tek kasnije se neko setio, da to pretvori u modni detalj.

gusle "srpske"..na osnovo kojih preciznih podataka,rodijace?
to je otprilike isti gaf,kad bi ja izjavio da su tamburice rvatske.
pa reka si mi da si porjeklom cincar(romanizirani grk)valjda zato i bizantski dvoglavi orao..
Krapinski Hrvati kad su se spremali za lov na žene?raspitaj se malo ko je kovao te metalne kravate?!![]()

raspitaj se malo ko je kovao te metalne kravate?!![]()

Cincar sam sa očeve, a ne materine strane.
?
Dragoše, ti baš u'vatio dobru zayebanciju danas!![]()

Ne znam za vas,
ali meni jos malo pa prodje radni dan na obezbedjenju(zastitarsvu) objekta![]()
Pih.Da si ti bio žuti portir u elektroprivredi,pošti,vladi ili nekom sličnom mestu nikad ne bi video Nemačku.sofisticirana rabota.imas vremena da se nacitash o srbskim kravatama i srpskim guslama do mile volje..
Pih.Da si ti bio žuti portir u elektroprivredi,pošti,vladi ili nekom sličnom mestu nikad ne bi video Nemačku.![]()

pardon,znam da smo o tome divanili..
cekaj,ti si po ocevoj strani cincar,po majcinoj rvat(bunjevac).
a ti ljuti srbenda..kako,sta se desilo?
Hmm...je li ta kućica tvoja portirnica?Zasto hrvati kad dodju u Beograd najvise vole da pazare na pijaci Zeleni Venac, nije mi jasno?!
![]()
Hmm...je li ta kućica tvoja portirnica?

Ma, kog gubitka ljudstva? Manje od 50.000 je poginulih na srpskoj strani bilo. Ljudi, to nije bio rat, nego jedna bitka.
Marš u Vukovaru: "Ubij Srbina, ajmo ustaše" Nedelja, 7. jun 2009. 10:36

E, sad da ti objasnim jednom za svagda, i da više to n potežemo.
Moji sa očeve strane su cincarska porodica poreklom sa juga Albanije. Pred Turcima su bežali na sever, i skrasili se u Šumadiji. Vremenom (u 17. veku) su se posrbili, kao i mnogi drugi Cincari (Branislav Nušić, Nikola Pašić, itd.). Jedan od tih mojih posrbljenih predaka je čak bio i jedan od viđenijih vođa 1. srpskog ustanka.
Sa majčine strane su Srbi katolici sa Brača. Doselili se u Hercegovinu, u staro razvijeno naselje Bijača, kraj Ljubuškog, stara rimska kovnica novca, sada mrtvo selo. Tek za vreme Austrougarske pohrvaćeni.
Dakle, ja nisam Cincar, ja sam Srbin. Cincar sam samo poreklom.
ovako,cale cincar,keva cakavska "srbkinja" sa braca koja se je poercegovcila..interesantna kombinacija.

Zasto hrvati kad dodju u Beograd najvise vole da pazare na pijaci Zeleni Venac, nije mi jasno?!
![]()

"Hrvat je u pitanju sto posto" 
Ne, to je najveca beogradska pijaca
evo ga i Kyo se pojavio na forumu, neka ti on potvrdi,
on je skoro bio u Bgdu, i nista mu se nije desilo?!![]()
slušao sam mp3, ćutao i nisam davao "povoda" zabatine![]()
![]()
Pa niko te ne bi ni takao da si i pričao, kupovao ili pevao ulicom. Niko te ne bi šikanirao da si tražio "kruh"... To mogu da ti zagarantujem za Srbiju, pogotovo BG.

Nije malo, ali nije ni katastrofalno. Srbija je, kao što rekoh, odmah nakon toga, predvođena Milicom, do nogu potukla Ugare u Mačvi. Čime, ako nije imala ljudstva i vitezova?
Dalje, Srbija je pod Stefanom postala jedna od najbogatijih i najcenjenijih evropskih država. Mnogo je vode proteklo od Kosova, i niko više biološki živ nije bio od kosovskih aktera, kada su Turci konačno osvojili Srbiju.
Ljudi, naučite da Srbije nije pala u Kosovskom boju!