Marš u Vukovaru: "Ubij Srbina, ajmo ustaše"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha... On je to rekao, i to mora da je onda tako kako on kaže. :dash:

nije to bio bilo tko,taj je bio neki baja sto se tice poviesti..ali nemogu se sitit imena da me ubijes..uostalom i ti si ovdje napisao svasta,kad te covik cita pomislio bi da se javljas direktno sa kosova polja,live i sa direktnom vezom preko satelita..budimo posteni,kosovska bitka je jedan veliki srpski mit.ona je vasha nacionalna vertikala,preko nje se vi srbi identificirate kao srbi.bez nje nema famoznog "srpstva".ona je toliko pretjerana,toliko falsificirana,da ni sam bog nezna sta tu stima a sta je laz..moje misljenje.

nije to bio bilo tko,taj je bio neki baja sto se tice poviesti..ali nemogu se sitit imena da me ubijes..uostalom i ti si ovdje napisao svasta,kad te covik cita pomislio bi da se javljas direktno sa kosova polja,live i sa direktnom vezom preko satelita..budimo posteni,kosovska bitka je jedan veliki srpski mit.ona je vasha nacionalna vertikala,preko nje se vi srbi identificirate kao srbi.bez nje nema famoznog "srpstva".ona je toliko pretjerana,toliko falsificirana,da ni sam bog nezna sta tu stima a sta je laz..moje misljenje.

mi Srbi ne pretjeravamo,,nasa Istorija pocinje mnogo pre Kosovske Bitke,...:rtfm:,kao sto kazu Slovenci za vas vi ste Turski Hrvati,....Turci...:mrgreen:

mi bar imamo nesto
ti?:think:

Pa, ja i pokušavam biti realan. Ja kada govorim o tom boju, iznosim moje lično mišljenje koje sam formirao na osnovu raznih pisanih izvora, i polemika istoričara, iz kojih sam ja izvukao zaključke. Neke stvari jesu nejasne, ali kostur same bitke je činjenično dokazan, kao i događaji koji su prethodili bici, a i oni neposredno posle nje.

To je vaše viđenje, ta srpska navodna mitomanija, kosovskog boja. Dobro, ne sporim da ne postoji doza mitomanije, nastale kroz predanja i pesme, kao vid očuvanja nacionalne svesti i želje za slobodom, i ne sporim da mnogi drugo iz starije srpske istorije ni ne poznaju. Ali, nije istina da bez kosovskog boja nema srpstva. Mnogo je velikih srpskih vladara pre Lazara, i mnogo je velikih ( i većih) bitaka pre kosovske.

Nu? :roll:
A da se malo manje ......? :mrgreen:

Polako momak.
Sjajni period hrvatske povijesti je trajao preko 200 godina, od Tomislava do Petra Svačića, dok je srpski najsjajniji dio tridesetak godina Dušanove vladavine.
Ja ne vidim ništa sjajno kad pogledam kod vas:think:
...al' dobro rekoh vam već da više koristite ogledalo.

serboi se davno davno prvi put spomenuse
a kad hrvati?:think:

From at least the sixth century the expression Slav was, therefore, the general designation of all Slavonic tribes. Wherever a Slavonic tribe rose to greater political importance and founded an independent kingdom of its own, the name of the tribe came to the front and pushed aside the general designation Slav. Where, however, the Slavs attained no political power but fell under the sway of foreign rulers they remained known by the general description Slav. Among the successful tribes who brought an entire district under their sway and gave it their name were the Russians, Poles, Czechs, Croats, and the Turanian tribe of the Bulgars.
http://www.newadvent.org/cathen/14042a.htm

Kao što vidiš, ni spomena o Srbima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back