Marš u Vukovaru: "Ubij Srbina, ajmo ustaše"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Значи био сендвич :hahaha: Јеси ли ти свестан колико си смешан поредећи Душаново царство, силу која би заменила Визнатију да нису Османлије наишле, са Крешимиром и Трпимиром :worth: То је једна ствар, а друга је што је тадашњи кмет био свестан српства односно хрватства, ко данашњи локални мандов свог пакистанског порекла.

Значи био сендвич :hahaha: Јеси ли ти свестан колико си смешан поредећи Душаново царство, силу која би заменила Визнатију да нису Османлије наишле, са Крешимиром и Трпимиром :worth: То је једна ствар, а друга је што је тадашњи кмет био свестан српства односно хрватства, ко данашњи локални мандов свог пакистанског порекла.

a jesi li ti znao da nikad dusan nebi doguro do grcke i bugarske,da ovi nisu bili zauzeti sa osmanima na svojim krajnjim granicama..

i koje faking carstvo?ja sam cuo za rimsko i tursko carstvo,i jedni i drugi su ostavili masu gradjevina i kulture..

sta je taj famozni i samoproglasheni "car"dusan ostavio evropi,ili barem srbiji,da je vidljivo ili opipljivo...sta???

O čemu ti? Ko govori o kmetovima?

Kakva zamjena Bizanta ?:hahaha:
Pa nisu Osmanlije ubile Dušana! Sad se vadimo na Turke, a?

a jesi li ti znao da nikad dusan nebi doguro do grcke i bugarske,da ovi nisu bili zauzeti sa osmanima na svojim krajnjim granicama..

i koje faking carstvo?ja sam cuo za rimsko i tursko carstvo,i jedni i drugi su ostavili masu gradjevina i kulture..

sta je taj famozni i samoproglasheni "car"dusan ostavio evropi,ili barem srbiji,da je vidljivo ili opipljivo...sta???

dusanov zakonik:mrgreen:

zao mi je,nemate,dapace,hrvatsko ime je daleko starije,frekventiranije i ima svoju poviesnu konstantu..vas ima,pa vas nema...malo ste famozni rashani malo srbi..cirkus.

Čuj Rašani? To vam dođe kao ono Srbijanski, jel'? Nije Rašani, nego Rasi, što je drugo ime za Srbe. Na staroslovenskom, prvi, jedni (jedinstveni). Rusi su zadržali taj naziv, pa se i dalje nazivaju Rasi, a mi smo se vratili izvornom, Srbi.

A, ovo za povijesnu konstantu.... Kakva crna konstanta? Nije valjda da se poistovećuješ sa Avarima. Avari su davno slovenizovani, i ostalo im samo ime, a krv se davno razvodnila u slovenskoj.

Polako momak.
Sjajni period hrvatske povijesti je trajao preko 200 godina, od Tomislava do Petra Svačića, dok je srpski najsjajniji dio tridesetak godina Dušanove vladavine.

Sad pogledaj šta si napisao (sjajni kod hrvatske i najsjajniji kod srpske)! Tačno. Najsjajniji period jeste bio tih 30 godina, ali sjajni je trajao vekovima.

Nemo', Ljupče, tih lingvističkih podvala!:mrgreen:

jasta.99,9% danasnjih srba nezna ga procitat,a kamoli ga razumit.

i pun je "ustasica"..tisuca,delati,sijecanj,veljaca....da smo mi rvati i priblizni mitomani ko nasha srpska braca,mogli bi bez problema duska
proglasiti rvatinom,samo na osnovu jezika..jer jezik je narod,a narod bez jezika ne postoji...:per:

to je staroslovenski jzeik koji i rusi dan danas koriste nema veze samo s tobom koji inace koristis 99% srpkih rijeci:p

ne Car Dušan uopste nista nije ostavio Srpskom narodu,....:dash::dash::dash:

Sad pogledaj šta si napisao (sjajni kod hrvatske i najsjajniji kod srpske)! Tačno. Najsjajniji period jeste bio tih 30 godina, ali sjajni je trajao vekovima.

Nemo', Ljupče, tih lingvističkih podvala!:mrgreen:

Nisam tu ubrajao izgradnju i nastanak države. Mislio sam na vrhunac i kontinuitet poslije njega.
Iza Dušana je u Srbiji na žalost došlo do rasipanja vlasti, kao i države na despotovine.
U Hrvatskoj se poslije Tomislava održalo jedinstvo i kontinuitet države sljedeća skoro 2 stoljeća.
Na to sam mislio.

Čuj Rašani? To vam dođe kao ono Srbijanski, jel'? Nije Rašani, nego Rasi, što je drugo ime za Srbe. Na staroslovenskom, prvi, jedni (jedinstveni). Rusi su zadržali taj naziv, pa se i dalje nazivaju Rasi, a mi smo se vratili izvornom, Srbi.

A, ovo za povijesnu konstantu.... Kakva crna konstanta? Nije valjda da se poistovećuješ sa Avarima. Avari su davno slovenizovani, i ostalo im samo ime, a krv se davno razvodnila u slovenskoj.

avare smo dotukli do nogu,pa franke(njemce),pa ugre(madjare),pa bugare...bas u tom redoslijedu,vas nigdje..ah,da,vi se javljate sa bugarima,i to tako pishe konstantin porfigenot..."car simeon pobi sve srbe u srbiji,samo se raski zupan,zaharije spasi u hrvatskoj.hrvati sa tomislavom potom protjerashe bugare i pobjedishe ih..."

Ни Енлези не би били империја да су афричка и америчка племена имала бољу имиграциону политику. Историја и јесте сплет околности, а Душан је био једини који је могао да заустави Османлије.

А што се доприноса тиче, не зове се џабе средњи век још и мрачним веком. Законик је највеће законодавно дело у том периоду, а ктиторорску делатност Немањића је смешно оспоравати.

Poslednja izmena od moderatora:

Mala digresija...

Dušanovo carstvo bi zamenilo Vizantiju da ga Kantakuzen nije otrovao, a ne da nisu naišle Osmanlije.
Dušan je dogovarao sa evropskim Vladarima krstaški pohod na Malu Aziju, kako bi razbio tu tatarsku pošast, ali ga je otrov sprečio u tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back