- Poruka
- 5.806
bas tako
zato danas si u hrvatskoj a ne vizantiji![]()
U Hrvatskoj nikad nije bio Bizant.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bas tako
bas tako

U folkloru je uvreženo da kada izgubiš glavešinu da si izgubio i glavu. Zato se govori o porazu. Mada, po meni, Srbiji je, nakon seče Lazareve glave, izrasla mnogo bolja, jača i pametnija, Stefanova glava.
Za Nikopolje možete zahvaliti Vatikanu. Činjenica je da bi Turci izduvali bez srpske konjice, ali je isto tako i činjenica da to nije bila srpska izdaja hrišćanstva, nego oprez kao posledica prethodne izdaje od "bratskog" hrišćanskog Vatikana u boju na Kosovu Polju.
Mađarski kralj je obećao Lazaru poslati u pomoć svu svoju vojsku. Pred sam boj je i učinio kako je obećao. Podigao je strahovitu vojnu silu, spremnu da krene sa Srbima u susret Muratovoj vojsci. Ali, u zadnjem momentu mu je stigla pretnja od pape da će na njega i Ugarsku baciti anatemu ako pomogne srpskim "šizmaticima", uz istovremeno obećanje da ne treba da se boji za Ugarsku, jer će on podići sve hrišćanske zemlje u odbranu Ugarske od Turaka. Znamo koliko je ispunio to obećanje. Videlo se u Mohačkoj bici.
Inače, sve to se desilo zbog toga što je Lazar sa dvora oterao papske emisare koji su mu doneli papinu ponudu da će ga priznati za novog srpskog cara, i pomoći mu da ponovo objedini raspalo carstvo, samo da prevede Srbe u katolicizam. Po meni, velika Lazareva greška....al', dobro sad...
Dakle, poenta je da vam za Nikopolje nisu krivi Srbi, nego Vatikan. Ko se o mleko opeče, i u jogurt duva. Jednostavno, nisu vam smeli verovati, posle svega.
U Hrvatskoj nikad nije bio Bizant.
ja sam tek ovdje na krsti posta ustasha,ni kriv ni duzan,kao i skoro svi prisutni rvati..![]()

daj, sta ga i ti sad odvali, ako sam te dobro razumeo - da je sveti car Lazar trebao da izda Hrista prelaskom u katolicanstvo ne bi li spasao nesto malo na ovoj privremenoj zemlji?!
Znas li da je pad u jeres smrtni greh na koga je jos upozoravao sveti apostol Pavle. A katolici su krajnje ocigledni jeretici - pokvarili dogme koje ne smeju da se menjaju, a u stvaranju dogmi su ucestovovali i sveti oci iz tada zapadnog dela crkve (danas rimokatolickog), pokvarili svete tajne - pogledaj n asta im lici pricest, pricest je hleb i vino sto kaze Hristos i Njegov sveti apostol, a oni daju svojim vernicima hostiju koja glumi hleb, a vina nigde, pa suizmisli glupost kako je papa nepogresiv, a zamisli pape pre raskola su utvrdila dogmate koje su raskolnicke gorde pape pogazile...
da ne nabrajam vise...

bojim se da ipak jedan dio je(dalmatinski gradovi)...barem jedno vrime.dok ih nismo ocerali..
Hohoho...Stefanova glava....pa on je bio LICNI PRIJATELJ SA OCEUBICOM, o bici kod Angore je SEDAM PUTA probijao obruc da spasi ludog Bajazita, al se isti nije dao spasti..
Ovo dokazuje dve stvari:
1. Ta glava je bila dovoljno pametna da ne stavi svoje lične animozitete iznad interesa zemlje i naroda.
2. Dokazivao je da je častan vitez, i da neće ostaviti saborca na cedilu, ma ko on bio. Dalje, Stefanova konjica je tada bila najmoćnija u Evropi, i moglo mu se da probija Tamerlanov obruč i 77, a ne samo 7 puta. Nijedna sila nije mogla da izdrži nalet te konjice. Istoričari se spore oko toga da li je bila nadmoćnija Dušanova ili Stefanova konjica. Po meni Stefanova, iako manja od Dušanove. Anyway, obe su ostale za respekt.
Ako se za ikog moze reci da je spasao Srbiju, onda je to bila knjeginja Olivera koja svoje telo zrtvovala za dobro svog naroda..
Malko više ga je žrtvovala, a najmanje sa Bajazitom. Pa ga je nastavila "žtvovati" i kad ju je Stefan odveo zetu u Dubrovnik, nakon Bajazitovog hvatanja od strane Tamerlana.
Da crkva samu sebe ne proglasava za spasitelja srpstva, mogla bi Oliveru proglasiti za sveticu!
Ne huli!

U toj bitci je poginuo jedan od najvećih srpskih vitezova Marko Mrnjavčević (Kraljević Marko).
Legenda kaže da se Marko prije polaska u boj na strani Turaka molio da kršćani pobijede u toj bitci.
Međutim, Marko je poginuo, a završilo je kako je završilo.
E sad, koja je to sila bila da jednog velikaša gura u rat u takvoj kontroverzi? Morao se boriti na strani onih koje je mrzio.
Meni se čini da ima tu još nečeg.
Isus Hristos je bio Bog koji je dosao da uvede covecanstvo na visi nivo od prethodnog starozavetnog kao kad iz nizeg obrazovanja predjes u vise
da razumes pravilno hriscanstvo bilo bi ti jasno
Šta očekivati od ustaške policije nego da pusti u-rane bolide da marširaju gradom?![]()

eh,taj vatikan,da ga nije bilo srba bi bilo ko engleza..usput,kosovska bitka je bila u rangu nesto maleckoga,cak ni turci je ne biljeze .ali u bugarskog,nikopolje,e..to ste se pokazali..
Ma, jašta malecka. Murat poveo sve tri svoje armije na Kosovo, a tebi je to malecka bitka. Ne laži da je Turci ne beleže. Samo je ne slave, jer nemaju rašta. Od tri armije, ostali su bez jedne cele (Jakubove), i po pola od ostale dve (Muratove i Bajazitove).
Ti mora da si pobrkao bitku na Kosovu sa onom na Pločniku, kada je Lazar razbio Murata, a ovaj za dlaku izbegao da bude živ uhvaćen. Naučen tim iskustvom je i poveo onoliku silu na Kosovo.
Za Nikopolje sam objasnio. Da katolički kraljevi i papa nisu ispali čkepi, ne bi ni došlo do Nikopolja. Ja znam da vas boli što je nekoliko silnih katoličkih kraljeva razbio mali srpski despot.
to o Srpskome porazu na Kosovu i jeste laz jer smo ih posteno RAZBILI.
jedan srpski istoricar..."99% istorije o kosovskoj bitci su laz i izmisljotina..",nemogu se samo imena sitit.inace takve stvari biljezim i pakiram...
daj, sta ga i ti sad odvali, ako sam te dobro razumeo - da je sveti car Lazar trebao da izda Hrista prelaskom u katolicanstvo ne bi li spasao nesto malo na ovoj privremenoj zemlji?!
Znas li da je pad u jeres smrtni greh na koga je jos upozoravao sveti apostol Pavle. A katolici su krajnje ocigledni jeretici - pokvarili dogme koje ne smeju da se menjaju, a u stvaranju dogmi su ucestovovali i sveti oci iz tada zapadnog dela crkve (danas rimokatolickog), pokvarili svete tajne - pogledaj n asta im lici pricest, pricest je hleb i vino sto kaze Hristos i Njegov sveti apostol, a oni daju svojim vernicima hostiju koja glumi hleb, a vina nigde, pa suizmisli glupost kako je papa nepogresiv, a zamisli pape pre raskola su utvrdila dogmate koje su raskolnicke gorde pape pogazile...
da ne nabrajam vise...
To tvrdi i onaj ludi Verdoso, iz SC-a....

To tvrdi i onaj ludi Verdoso, iz SC-a....

zato sto je Srbija bila manja od Turske i posle te bitke je morala da prihvati vazalni polozaj prema Turskoj zbog velike oslabljenostiPa to se i pitamo.
Zašto Srbi prikazuju Boj na Kosovu kao srpski poraz, a faktički to nije bio poraz!?
jedan srpski istoricar..."99% istorije o kosovskoj bitci su laz i izmisljotina..",nemogu se samo imena sitit.inace takve stvari biljezim i pakiram...

Jeste Hristos rekao da treba verovati u Njega, ali j eOn rekao da ce nisposlati Svetog Duha koji ce ljudima razjasniti Njegovu nauku, a osnovni postulati Njegove nauke jesu dogme. Dogme su duhovne istine koje su formirane da bi se utvrdila tacna duhovna istina u koju treba verovati jer je jeretika bilo od pocetka jos u vreme apostola. Zato je dogma nepromenjiva.Meni se čini da si ti u zabludi.
Krist je rekao da će onaj ko vjeruje u njega doseći Carstvo nebesko, a ne onaj koji robuje dogmama.
Pa to se i pitamo.
Zašto Srbi prikazuju Boj na Kosovu kao srpski poraz, a faktički to nije bio poraz!?