Marko Vidojković

Pa dobro mislim svi imaju neke izlete. Pa mislim to ti je ko Lovac u razi. Mislim kao taj rad. Južno od granice, zapadno od sunca je vec druga prica. Da zaokruzim pricu to je sve citljivo ali to je za one kojima jesamo stalo da posle mogu da kazu da su procitali knjigu. Ipak sua za mene Hese, Kafka i Nice umetnici. A sve ovo su druga klasa.

Poslednja izmena:
Pa, dobro, sad, vikend proš'o... :lol:.....Zeken, ja tebe lepo pitala, zekiš li ti mene? Onako, malo.....a?...:D
I, pitala bih te još, 'el tvoja mama pred porodjaj čitala Bibliju na glas, al, ne smem. Bojim se, naljutićeš se..:roll:

A, da tebe nije malo sramota sad? Govoriš o čoveku koji nije ovde kako je narkoman? Vrlo moralan stav, moram primetiti.....
Nisam to očekivala od tebe.

pa sta?neko je pekar neko je dzanki :)....:D
to nije sramota....
Bukovskog sam prozvao alkosom....a mrtav je ...to ti je manje zasmetalo?hehe,...
MV sam za sebe kaze da je dznk.....:rtfm:
a i sto bi nekog bilo sramota sto je nemoralan?
mene nije...
ocekivanje je majka kurvi:evil:(nemoj pogresno da shvatis)..

pa sta?neko je pekar neko je dzanki :)....:D
to nije sramota....
Bukovskog sam prozvao alkosom....a mrtav je ...to ti je manje zasmetalo?hehe,...
MV sam za sebe kaze da je dznk.....:rtfm:
mene nije...
ocekivanje je majka kurvi:evil:(nemoj pogresno da shvatis)..

"Marko, Marko...sunce li ti žarko".....el tako nekako ide ona pesma?...:lol:...
Eee, znaš šta, kad odem na ovogodišnji Sajam., pa kad ga nadjem, ima da mu se "ižalim" i ispričam za sva moja "zalaganja" sa Krste zarad razumevanja njegovih dela..:D...Ma, ima, bre, sa zlatnim perom posvetu da mi napiše, i knjigu da mi da za fraj....:rtfm:.......:D

'ajmo sad....:D..

neko je pekar neko je dzanki :)..
neko je pekar, neko je džanki, a neko je pisac ?...Znači, MV nije džanki, po toj nekoj tvojoj logici.
Nemam pojma kad je to rekao, i da li je to uopšte rekao. Ako i jeste, ko zna zbog čega. Možda zbog bolje prodje, reklame......:confused:
O tome se pričalo i pre ove tvoje izjave....

Ono, jest. I to što kažeš.. Da je mogao da bira sigurno ne bi izabrao tu ulogu.
nemoj pogresno da shvatis)
:cool:
Ono što ja želim reći kad je MV u pitanju bilo bi kratko i jasno......Pustimo ga da piše, naš je .....Mlad je pisac, uz put će on već ispravljati ono što treba...a, ako je njemu dobro, biće i svima nama...;)

Možete da ga pljujete i dovodite u pitanje njegov talenat. Možete da pričate da je lud i poremećen. Možete da ga mrzite zato što je drugačiji a uspešan. Ali kada neko za 100 godina bude poželeo da sazna šta se to dešavalo 90-ih godina nakon završetka rata, kake se živelo u Beogradu za vreme demonstracija i protesta, neće moći da dobije pravu i realnu sliku sve dok ne bude pročitao "Kandze".Čuo sam bezbroj puta do sad da njegove knjige neće da traju, i da su zanimljive samo nama koji živimo u istom vremenu kao on. To nije tačno.Marko poseduje jednu stvar koja krasi sve velike svetske pisce. To je mogućnost da prenese istu emociju na čitaoca koju on sam oseća dok piše. Njegova vrednost se ogleda u vašoj mržnji. Vi koji sebe smatrate velikim stučnjacima za književnost, koji ga mrzite iz čiste zavisti, vi koji bi ga najradije zatvorili i zabranili... hvala vam. Vi ste njegova inspiracija. Mare, uživaj. sve najbolje.....

Možete da ga pljujete i dovodite u pitanje njegov talenat. Možete da pričate da je lud i poremećen. Možete da ga mrzite zato što je drugačiji a uspešan. Ali kada neko za 100 godina bude poželeo da sazna šta se to dešavalo 90-ih godina nakon završetka rata, kake se živelo u Beogradu za vreme demonstracija i protesta, neće moći da dobije pravu i realnu sliku sve dok ne bude pročitao "Kandze".Čuo sam bezbroj puta do sad da njegove knjige neće da traju, i da su zanimljive samo nama koji živimo u istom vremenu kao on. To nije tačno.Marko poseduje jednu stvar koja krasi sve velike svetske pisce. To je mogućnost da prenese istu emociju na čitaoca koju on sam oseća dok piše. Njegova vrednost se ogleda u vašoj mržnji. Vi koji sebe smatrate velikim stučnjacima za književnost, koji ga mrzite iz čiste zavisti, vi koji bi ga najradije zatvorili i zabranili... hvala vam. Vi ste njegova inspiracija. Mare, uživaj. sve najbolje.....

U potpunosti se slazem sa tobom.
I obicno biva tako, na zalost. Ne prihvataju one koji su drugaciji od ostalih...

:eek: owo je jedan od najboljix komentara koji sam procitala-ikada..... koliko sy me ostawili bez teksta xejteri koji...... xmmm nbtn, nisam jedna od njix, toliko si i ti owim sawrsenim komentarom. Respect! :)

:thumbdown:
o, come-on!!! get over it!!!
...ok, ne svidja vam se sta on radi - nemojte citati njegove knjige...pljujete ga koliko mozete, a ocigledno niste shvatili kako, sta i o cemu on, u stvari, pise! apsolutno nije to zasluzio!
sve je stvar ukusa!!-ali sustine njegovih knjiga i prica su svima bliske...samo to nije ocigledno svima...

Poslednja izmena:
pa ne mozete reci da nema neceg u njegovim knjigama.ima on sta da kaze.na primer kandze,mislim da je on stvarno duboko osecao celu tu situaciju u kojoj smo ziveli tada.a njegovi nastupi su

Itd, itd. Neću ovde da napadam ovaj citat. Video sam ga na B92. Sujeta. Dobra reklama. Dosta mi je tih zloupotrebljavanja "vremena u kom smo živeli". I razumevanja tog vremena. U stvari još me više nerviraju oni koji su se, oh, saživeli sa svim tim. Znate. Mi znamo o čemu on priča. Mi smo bili deo toga. Mi smo bili buntovnici. Mi smo prozreli sve njih. Mi smo pobedili to veliko zlo. Ili tako nešto.
Kao što se neki (ne kažem da su loši) autori sada prodaju na račun "mi smo bili u podzemlju i bili smo poslali svoj krik protiv totalitarnog komunističkog sistema i Tita".

Ma dobra reklama će i postaviti takvog pisca kao barda. Ima da uđe u čitanku još. :D

Itd, itd. Neću ovde da napadam ovaj citat. Video sam ga na B92. Sujeta. Dobra reklama. Dosta mi je tih zloupotrebljavanja "vremena u kom smo živeli". I razumevanja tog vremena. U stvari još me više nerviraju oni koji su se, oh, saživeli sa svim tim. Znate. Mi znamo o čemu on priča. Mi smo bili deo toga. Mi smo bili buntovnici. Mi smo prozreli sve njih. Mi smo pobedili to veliko zlo. Ili tako nešto.
Kao što se neki (ne kažem da su loši) autori sada prodaju na račun "mi smo bili u podzemlju i bili smo poslali svoj krik protiv totalitarnog komunističkog sistema i Tita".

Ma dobra reklama će i postaviti takvog pisca kao barda. Ima da uđe u čitanku još. :D

Ali, ne pise on samo za vas. Pise i za nas mlade. Za one koji tada jos nisu bili rodjeni...

Jeste da njegove knjige nemaju umetnicku vrednost, ali na neki nacin je bitna sustina. I jeste vulgaran, i ume da pretera sa vulgarnoscu. Ali to cesto ume i da nasmeje.

E kao da ce nekoga za sto godina interesovati kako smo mi ziveli. Ako negde i procita, verovatno ce se smejati. Kao sto je nekim ljudima danas smesno kad citaju Necistu krv, jer je u ono vreme, jelte, bio obicaj da svekar 'testira' snajku.

Back