Marko Kraljević - Zašto?

vujadin:
Нисам ја тај извор и нема другог, то су ваши закљуци и оних што су правили оне таблице, ако си их видела ако ниси погледај нису далеко.

Vujadine, a vide li ti onaj upitnik kod Mare(Dragane), znaš da to znači da je to nesigurna informacija......

vujadin:
Нисам ја тај извор и нема другог, то су ваши закљуци и оних што су правили оне таблице, ако си их видела ако ниси погледај нису далеко.

Išla sam da vidim, i šta? Videla sam jednu tablicu, i opet ti kažem da je to jedan izvor!
Kako nema drugih??? I ovde se lepo vidi da piše kod te druge Mara pa u zagradi (Dragana sa znakom pitanja ) Znači, da taj izvor nije bio siguran kako se ta kćerka zapravo zvala. Jedno je sigurno: Lazar je bio loš vojskovodja,al nije bio lud čovek da dvema kćerima da ista imena.

gica:
Ne kaze se "kcerka". Il' je "kcer" ili "cerka". Nema na cemu.

Kcerka je isto što i kcer ili cerka...:lol: U srpskom jeziku inače postoji slovo Ć

"Pravopis srpskog jezika" Matica Srpska, 1995. M.Pešikan,J.Jerković,M.Pižurica

- kći i kćer ( gen.kćeri ) ; kćerka[/B] i ćerka ( dat. -ki i - ci, gen. mn.-ki), (k)ćerkin.

Molim, i drugi put.:wink:

vujadin:
Па кад ви сви браните Филозофа, како је он онда могао написати, или неко други у његово име, да је млађа сестра Стефанова Мара (Драгана) рођена после Стефана и удала се за Шишмана бугарског цара и родила му сина Александра кад је имала 8 година и још 6 браће и сесастара за следећих осам година и ви хоћете да ја то прихватим као истину. Ако то није истина онда није истина ни оно о Марку и Ровинама и ни оно о Лазаревићима и Бранковићима. Не мутим ја воду него ју је неко замутио пре мене и то добро, тако да се неће још дуго моћи одмутити, а ако будемо чекали да се сама одмути онда лаку ноћ свима.

Komentar:
to je u ono vreme bilo normalmo-mislim, udavanje sa osam godina za cara. Simonidu su sa shest godina udali za Milutina...

Да се удала од 8 година у оно време то није у питању, него да је родила Александра у деветој години и још 6 деце до 1395 а удала се 1386, како пише у таблицама, а Симонида није имала ни једно дете.

Ја нисам хакер на овоме форуму, него тражим истину, а ако то вама смета није потребно мене убеђивати у оно што ја сматрам сумњиво. Био сам на дочеку Нове Године па сам заспао преко воље.

vujadin:
Ја нисам хакер на овоме форуму, него тражим истину, а ако то вама смета није потребно мене убеђивати у оно што ја сматрам сумњиво. Био сам на дочеку Нове Године па сам заспао преко воље.

Sumnjaj ti, tako i treba, ali pre nego što lupiš neku svoju sumnju, malo više konsultuj literaturu......

vujadin:
Да се удала од 8 година у оно време то није у питању, него да је родила Александра у деветој години и још 6 деце до 1395 а удала се 1386, како пише у таблицама, а Симонида није имала ни једно дете.
Po nekim tablicama Simonida nije imala decu sa Milutinom. Opet po drugim, imala je sa njim sina Konstantina. I kako je upravo zbog tog sina ona naredila, kad su sprovodili Dečanskog sa porodicom u Carigrad, da ga oslepe, kako bi njen sin došao do očevog prestola. A, većina istoričara navodi u tim tablicama da je upravo taj sin Konstantin, Milutinovo prvo dete, i pravi naslednik očevog prestola, a ne Dečanski. I ako čovek krene tvojom logikom, samo verujući rodoslovnim tablicama, on nema pojma čiji je Konstantin sin. Ali, ako ode tridesetak godina unapred, i uporedi život Marije Paleologove sa Simonidinim, onda je više nego jasno da Simonida nije imala decu sa Konstantinom.

Овде Симонида није важна него Драгана ( Мара ) која се удала за бугарског цара Шишмана и родила му 7 деце, она се удала од осам година а Шишмам је имао око 38 а умро је 1395, по овим таблицама она је рођена пета, после Маре, Стефана, Оливере и Вука, и то ја не могу, што би простаци рекли, сажвакати.

Back