Marcelo-pismo bratu Dragi Milose...znam da neces ni citati ove redove al' me cesto muci pitanje kad zavrsim skitanje i budan docekam svitanje-gde si ti? Gde su te odneli vetrovi? Ovi stihovi, tebi pisani,ne silaze mi s pameti... Pa,slave ti,kako si mi? Evo, rek'o da ti bacim koje slovo... Pod nasim nebeskim krovom bas nista novo... Kao sto znas-trazili smo promene,dobili zamene -pa sad bauljamo,kotrljamo i prljamo se u blatu, bas kao i juce... Stvarnost te tuce pa samo gledas bulju da izvuces, Ja zapalio na faks.Paracin mi postao previse skucen, ...a BG k'o BG.Nekad suza,nekad me osmeh ozari -rokam svoje,pa ponekog vikenda palim dole do starih. Dobro su matori.Sta znam... Isto svaki dan.Isti san: Caletov pogled se gubi,pali cigaru,gladi bradu. Kuca nam jos nema fasadu...a'l kaze,ne gubi nadu. Pita kako je meni tamo u velikom gradu... E tata,tata.Zivim sa cimerkom u stanu od 26 kvadrata i rokam solo kroz zivot od blata. Stvarnoscu ne baratam,ne shvatam-a'l se ipak smesim iz inata ...a onda se setim da tamo negde imam brata! Preko granice ispisuje nove zivotne stranice a na ruci vise nema brojanice... otudjio se od porodice,a kako ne bi i od rodbine. Nisam ga ni video ni cuo,ima3-4 godine...reci,Milose? Granice nisu nista drugo do linija u atlasu al' jesu stvarne onda kad idu od srca ka srcu! Ti sada pruzas ruke nekom novom nebu,nekom novom suncu... tvoj mali brat je postao MC,radi album,ide ka vrhuncu! I cesto sanja te...nazad i dane pre i nase stare ulice: ti i ja-blejanje i smejanje,kad leti dodjes iz nemacke... Doneses mi igracke i cokolade,pa sa Tomasketom palis do grada -ja se hvalim ispred zgrade:don'o mi brat! ...i sat kuca i vreme leti al' i dalje boli kad se setim, i dalje boli kad skontam da vise nikad neces hteti da zajedno pikamo“robokapa“ na glupavom komodore-u 64ci, da mi pustas Paka po celu noc dok ne popizde matorci... Ej...secas se kako sam se kao mali bojao oluje! Kad cujem one stare topole da huje,strahijem -ti kazes,burazer tu je,ne brini -a meni se cini,na nas srusice se... Nisam kontao da sudbina zna i drugacije da nam srusi sve! Da srusi sne...jer ljudi odlaze. Cesto bez pozdrava.Cesto bez obraza stide se svog odraza u ogledelu... Al'ja sam tvoj i ti si moj! ...i dalje nemam sta da dodam... Covece,krv nije voda-budi joj odan! REFREN: Bar nekad se ti se (...bar nekad seti se...) onih dana kao pre. Vreme protice (...i vreme protice...) al' secanje ostaje.