Manijaci ili brizni muskarci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja mislim da je vrijeme da se mushkarci sensibilishu kako na zhene deluje takvo ponashanje

neki dan na radiju je to bila bas tema i slusham kako devojka koja je ukljuchena u program iznosi njenu strategiju kad u mraku sama ide kuci

- nikad iako kisha pada nenosim kapu/kokuljatju sa duksa ili jakne
- ne slusham muziku
- idem po sred ulice da nemoram prolaziti pored/blizu haustora
- na mobilnom ukljucim live kretanje
- javljam kad krecem i javim se da sam stigla
- nosim paper sprej
- i nosim nozh

ja sam onako ostala bez teksta jer kontam da li je to bilo u mom vremenu i naravno da sam i ja ishla osvijetljenim putem, nisam ishla kracim stazama , nosila sam nozh i kad god bi videla dvojicu trojicu uskakala sam u prevoz koji ide u sasvim drugom smjeru samo da sam u prevozu.

mislim da su mushkarci ti koji trebaju da shvate kako takvo ponashanje deluje na devojke/zhene i jednostavno prestati sa tim.

Debilcini ne mozes objasniti ni kada lezi par godina na robiji.

Pojedini muskarci su teski kompleksasi koji se "hrane" strahom slabijih od sebe a tek sto im je wow kada neku zenu istraumiraju. Uzas.
Ali to je patologija i kompleksi a la Pera Mitic...ali to je vec za drugi pdf
Mene je vrlo cesto sramota ponasanja muskaraca prema zenama :(

ja mislim da je vrijeme da se mushkarci sensibilishu kako na zhene deluje takvo ponashanje

neki dan na radiju je to bila bas tema i slusham kako devojka koja je ukljuchena u program iznosi njenu strategiju kad u mraku sama ide kuci

- nikad iako kisha pada nenosim kapu/kokuljatju sa duksa ili jakne
- ne slusham muziku
- idem po sred ulice da nemoram prolaziti pored/blizu haustora
- na mobilnom ukljucim live kretanje
- javljam kad krecem i javim se da sam stigla
- nosim paper sprej
- i nosim nozh

ja sam onako ostala bez teksta jer kontam da li je to bilo u mom vremenu i naravno da sam i ja ishla osvijetljenim putem, nisam ishla kracim stazama , nosila sam nozh i kad god bi videla dvojicu trojicu uskakala sam u prevoz koji ide u sasvim drugom smjeru samo da sam u prevozu.

mislim da su mushkarci ti koji trebaju da shvate kako takvo ponashanje deluje na devojke/zhene i jednostavno prestati sa tim
Sve je tacno sto si napisala.... To je stvarno tuzno, da sam do skoro vukla taj strah i da izbegavam bilo kakva mesta koja bi me potencijalno ugrozila, da to vise nema veze ni koje je doba dana/noci. Uvece ajde taxi, ali npr, ne smem tokom dana psa da vodim na hipodrom sama jer je zabacenije, a i tamo su 'samo muskarci' i pokoji setac, ma uzas. Nazalost, mnogima je to smesno, mnogi misle da preterujem i da treba da se lecim, neki bi cak rekli da fantaziram o silovanju... A verujem da se jedan deo nasladjuje tim strahom koji proizvede. Jako je nebezbedan svet u kome zivimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back