Manchester United

Za Barsu te podrzavam, gomila prljave glumacke gamadi ali dobar fudbal igraju. I drago mi je sto imam priliku da gledam Mesija jer on je vec u najavi medju 3 igraca svih vremena. I to je to. Mancester pak gotivim i bicu srecan ako Vidic podigne pehar :)

Nemoj da ti bude drago...
Od nekih ljudi se na silu i sramotu pravi legenda vec od samog pocetka...
Niko mi ne moze objasniti da Krkic nije mogao da radi iste stvari koje radi patuljak...ali ih ne radi... Zbog cega?! Jer ga ne guraju...
A poenta je da je patuljak nevidljiv kada ga cijeli svijet gleda...i sinoc je zasijao samo zbog toga sto je protivnicka ekipa bila grogirana...tj. kada je njihov najjaci igrac(mentalno) bio iskljucen...

Ne kazem ja da on nije dobar igrac, cak i odlican...ali poenta je da ne ulazi uopste u najbolje medju najboljima... Nije on Federer, nije on Dzordan, nije on Pele, nije on Sumaher...on je samo medijski naduvan patuljak za kojeg i na terenu radi cijela masinerija da bi napravio statistiku...
Vecina njegovih nagrada, i njegovih i njegovog tima je zaradjena na tudjim mukama...a to nije mjerilo najboljeg...

Za dijamant je potrebno nesto vise...
To je ono kada ja, maleni, sjedim u 6 ujutro...gledam Dzordana kako odlucuje utakmicu protiv Jute(u kojoj igraju neki od najboljih kosarkasa ikada ali ne mogu da osvoje ligu jer je ipak Dzordan najbolji)...i nema iskljucenih igraca...i nema sudijske pomoci... Imas fer igru... I tu je covjek kojem ruka ne drhti... I on je taj...najbolji... I svi mu tapsu...i oni koji ga ne vole...i oni koji ga vole... U recenicu sa njim ne moze da udje patuljak, niti njegov tim(a i ako udje ono sto nikako ne moze biti je da on bude ekvivalent jednom takvom igracu...dzabe i 52 golcica i 25 asistencija...time se ne kupuje velicina)...
A Dzordan nije svetac...i nijedan od gore pomenutih sportista...ali su u svom poslu bili nevjerovatni...i to ih cini ikonama njihovih sportova...
A patuljak je samo patuljak sa dobrom statistikom...

Vidic ne zasluzuje moje komentare nocas...

Poenta je sljedeca...
Ne gledam finale... I to finale je zasluzilo takav stav od mene...jer ipak ne gledam fudbal samo pred kraj sezone... Gledam fudbal od predsezone i uzivam u njemu...ali ovi ne zasluzuju da se nalaze tu gdje jesu... I zato cu ih ja mimoici...

Poslednja izmena:
Nemoj, molim te, da otvaras diskusiju koja ne vodi nicemu...

Na jednoj strani se zamjera Realu sto igra ultra defanzivno protiv Farse... A na drugoj strani to isto radi Mancester i ti sad pricas da igraju bolji fudbal i da su bili opasniji po gol od Celzija... Moras da se dogovoris sa sobom sta je to sto ti volis da gledas...pa da barem znam koju vrstu fudbala volis(a ne jedan dan najvise volim napolitanke, a drugi dan najvise volim ``Domacicu``)...

Kod mene je to vrlo jasno... Ja volim defanzivni fudbal... Ali kada neko igra odlican ofanzivni fudbal, ja skidam kapu odmah...

Odlican ofanzivni fudbal je ono sto je Njemacka igrala na proslom Svjetskom prvenstvu...ili ono sto je Rusija(ili Holandija)igrala na proslom Evropskom prvenstvu...ili ono sto je Totenhem igrao na svim frontovima u posljednjem duzem periodu(od jedno 2-3 godine)... Ali ono sto igra Farsa ofanzivno nema veze sa zivotom(barem ne protiv najjacih timova)...

Necu dalje da duzim... Vec mi je i ovo previse...

Kakav Real te sad spopao? Jedina slicnost je sto su i oni i Mancester igrali defanzivno i to je to. Mancester je bio bolji od Celzija, ne zato sto je igrao ofanzivno ili defanzivno, vec je bio konkretniji, a pritom su sprecili svaku pretnju po svoj gol. Real je uspevao da se brani, mada je Barsa bila opasna, dok sami u napadu nisu radili nista.

Jedina slicnost je nacin igre jednih i drugih na tim utakmicama, a sve drugo je na terenu delovalo drugacije. Ja sam bar sticao utisak da Celzi nece dati gol, pa da se igra jos tri poluvremena i da bi pre Mancester postigao jos jedan. Isto tako sam imao utisak da ce Barsa i dok je ovih bilo 11 na terenu, dati vec nekako gol, a da Real ne moze nista u napadu, ako izuzmem neki prekid ili gresku u odbrani.

Pritom brkas pojam lepsi, sa boljim. Lepo je lepo, a bolje je bolje. Van Nistelroj nema lep stil igre, ali je na svom vrhuncu bio medju najboljima i to nema veze sa mojim gledanjem na stvari, vec sa objektivnoscu, koja primecujem da tebi fali. Zato se i tako postavljas. Ne mogu da smislim Mancester, ni Nistelroja, ali uspevam nekako vec da progutam ponos i kazem istinu onaku kakva je.

Jednostavno u ovom trenutku je Mancester bolji od Celzija i Barsa od Reala, a stanje i u prvenstvima to govori takodje.

I na kraju da dodam nesto na to poredjenje nekih sa Barselonom. Jeste Nemacka igrala sjajan fudbal i imaju jako talentovan tim, ali reci da Barsina igra nema veze protiv jakih, a onda pominjes te Nemce, koje Spanija (u sustini Barselona) zadnja dva puta lagano dobija i objasnjava im fudbal zapravo. Secam se i ja kako su se svi primili na to da Nemacka ulazi u finale, a ja sam odigrao na Spance i nijednog jedinog trenutka nisam ni posumnjao da se to nece desiti. Isto kao u finalu EP dve godine ranije, igra macke i misa. Ovo sto sada Barselona i nacionalni tim Spanije imaju je jedna od najboljih generacija ikada u fudbalu, a mozda i najbolja koju sam ja gledao. Kad je klupski fudbal u pitanju, tu je negde Milan s pocetka devedesetih, a od reprezentacija Francuska s kraja istog perioda, mada mi se cini da su i jedni i drugi ipak iza.

Poslednja izmena:
Kakav Real te sad spopao? Jedina slicnost je sto su i oni i Mancester igrali defanzivno i to je to. Mancester je bio bolji od Celzija, ne zato sto je igrao ofanzivno ili defanzivno, vec je bio konkretniji, a pritom su sprecili svaku pretnju po svoj gol. Real je uspevao da se brani, mada je Barsa bila opasna, dok sami u napadu nisu radili nista.

Jedina slicnost je nacin igre jednih i drugih na tim utakmicama, a sve drugo je na terenu delovalo drugacije. Ja sam bar sticao utisak da Celzi nece dati gol, pa da se igra jos tri poluvremena i da bi pre Mancester postigao jos jedan. Isto tako sam imao utisak da ce Barsa i dok je ovih bilo 11 na terenu, dati vec nekako gol, a da Real ne moze nista u napadu, ako izuzmem neki prekid ili gresku u odbrani.

Pritom brkas pojam lepsi, sa boljim. Lepo je lepo, a bolje je bolje. Van Nistelroj nema lep stil igre, ali je na svom vrhuncu bio medju najboljima i to nema veze sa mojim gledanjem na stvari, vec sa objektivnoscu, koja primecujem da tebi fali. Zato se i tako postavljas. Ne mogu da smislim Mancester, ni Nistelroja, ali uspevam nekako vec da progutam ponos i kazem istinu onaku kakva je.

Jednostavno u ovom trenutku je Mancester bolji od Celzija i Barsa od Reala, a stanje i u prvenstvima to govori takodje.

I na kraju da dodam nesto na to poredjenje nekih sa Barselonom. Jeste Nemacka igrala sjajan fudbal i imaju jako talentovan tim, ali reci da Barsina igra nema veze protiv jakih, a onda pominjes te Nemce, koje Spanija (u sustini Barselona) zadnja dva puta lagano dobija i objasnjava im fudbal zapravo. Secam se i ja kako su se svi primili na to da Nemacka ulazi u finale, a ja sam odigrao na Spance i nijednog jedinog trenutka nisam ni posumnjao da se to nece desiti. Isto kao u finalu EP dve godine ranije, igra macke i misa. Ovo sto sada Barselona i nacionalni tim Spanije imaju je jedna od najboljih generacija ikada u fudbalu, a mozda i najbolja koju sam ja gledao. Kad je klupski fudbal u pitanju, tu je negde Milan s pocetka devedesetih, a od reprezentacija Francuska s kraja istog perioda, mada mi se cini da su i jedni i drugi ipak iza.

Nije mene nista spopalo... Pricam lijepo o onome o cemu si poceo diskusiju, dajem poredjenja za datu temu... O kakvom spopadanju ti pricas?

I ja se slazem da je jedina slicnost u tome sto su igrali defanzivno... Ostalih slicnosti nema...jer Mancester nije nista ostecen, a na drugoj strani Real jeste, a bogomi i Celzi...
Meni je stvarno zao sto nijesam vidio tu konkretnost Mancestera...i sto nijesam vidio da su oni sprijecili svaku opasnot po svoj gol(vec sudija i losa sreca Celzija)...

Problem je sto ti pricas o svom utisku, a ja pricam onako kako je bilo... Ja nista ne sticem... Ja samo pricam ono sto se desavalo na terenu...
A desavalo se isto i u mecu Farse i Reala...i u mecu Celzija i Mancestera...samo sto su tereni na kojima se igralo omogucili lakse sprovodjenje taktike Mancestera nego li Reala...iako je taktika bila ista... Ne uzimamo u obzir sudije koje su pomogle Mancesteru i Farsi... Iz toga zakljucujemo da ne pomazu onome ko drzi loptu ili ko igra bolje, vec po imenu... A imena koja se guraju su Mancester i Farsa...

Ne znam da li Real moze nesto osim iz prekida ili nakon greske u odbrani...ali koliko sam ja vidio oba gola Farse su se desila zahvaljujuci greskama odbrane Reala(izuzecemo da su imali igraca manje, naravno nepravedno)...

Takodje ne sjecam se da sam pricao o ljepoti fudbala(niti da sam brkao bilo kakve pojmove)... Pricao sam samo sta je u konkretnim slucajevima bilo kvalitetno ili kvalitetnije...

Po meni van Nistelroj ima lijep stil igre...
Ja nemam nista protiv Mancestera konkretno...imam samo protiv pomoci koju oni imaju i koju koriste skoro svakog vikenda... Preporucujem da ne koristis kao argument da ti kazujes istinu jer ti kao istinu vidis samo rezultat, a meni je istina ono sto je vodilo ka nekom rezultatu...

Mozda je tebi to jednostavno... Ja ne gledam tako jednostavno na stvari...
Takodje ja ne gledam na osnovu tabele, vec na osnovu stanja u prvenstvu... A stanje u prvenstvu mi govori da se Mancester samo tako nakrao ove sezone...

Spanija nije Farsa...ali igra slican fudbal jer su dominantno rasporedjeni u reprezentaciji igraci Farse...
Gledao sam te utakmice o kojima pricas... Ne sjecam se da je tu bilo sta bilo lagano ili neravnopravno... To ``objasnjavanje fudbala`` ja ne koristim u svom fudbalskom rjecniku...
Ne znam ni sta znaci to da su se svi primili... Na koji nacin su se primili? Da li je postojao neki razlog da se prime?
To sto si ti igrao nesto na kladionici stvarno nema nikakve veze sa stanjem stvari u fudbalu(tj. zanemarljiv je uticaj tvog tiketa)...
Takodje mi pricas o nekoj igri macke i misa na Evropskom prvenstvu... Volio bih da mi kazes koji je rezultat bio u toj utakmici da bih lakse dobio dojam da su se stvarno igrali macka i mis...

Vidim da si i ti jedan od poklonika te talog generacije... Lijepo... Ali iz toga zakljucujem da nam se pogledi na fudbal dijametralno razlikuju...

Zao mi je sto moramo zavrsiti diskusiju ali kraj sam vec najavio u proslom postu... Odgovorio sam samo iz postovanja prema tebi, novom sagovorniku...
Pozdrav...

United team: Van der Sar; Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Park; Rooney, Hernandez.
Subs: Kuszczak, Owen, Berbatov, Smalling, O'Shea, Rafael, Valencia.
Vidić igra danas, tako da mislim da ga nećemo vidjeti u tekmi protiv Šalkea...čini mi se da ima žuti karton, a zašto rizikovati da ne igra u finalu, pošto su zaista male šanse da ne prođemo dalje.

Samo da napomenem da je Vidic danas trebalo da dobije crveni karton jer je nakon centarsuta Valkota namjerno skrenuo loptu rukom i onemogucio van Persija da da gol glavom iz izgledne situacije... To se desilo u 32. minutu danasnje utakmice...

Kako ga nije sramota da kaze ovako nesto, kad smo svi videli da je VIdic trebao dobiti crveni, i samim tim propustiti utakmicu koja odlucuje o tituli sledeceg vikenda

Zasto bi ga bilo sramota? Ipak je to FArguson...njemu je sve dozvoljeno(a i odavno je senilan, tako da ga treba i pustiti da prica)...
Samo me interesuje kada bi Anceloti na ovaj nacin komentarisao sudjenje... Znam vec...nikad...

'Ај'да ми каже неко како је овај Шалке залутао у полуфинале. Наше резерве су овај меч одрадиле левом руком са пола снаге.

Asistencija Gibsona :eek: :mrgreen:

Све је овим речено! :mrgreen::super: Кад Гибсон изгледа к'о Инијеста значи да је противник много, али много лош!

Главни играчи одморени, пласман оверен, голеада...Шта још човек да пожели?

WEMBLEY, HERE WE COME!

Тотално смо их растурили у првих пола сата! Нису знали где се налазе! После је Хауард Веб почео да навлачи на њихову воденицу, па се створила илузија да могу да нам припрете. А шта тек рећи о пеналу за који смо оштећени?

Требало је увалити трећи да не стрепимо, а и да им покажемо ко је ко, али и овако је добро.

Back