Manchester United

2q1do1v.png
vs
dg5jra.png

Barclays Premier League
Subota 2. oktobar 2010
Početak: 16h

Sunderland-Manchester Utd
X-2
Sta mislite?
Teško je reći. Sunderland još uvek nije poražen kod kuće dok mi još uvek nemamo pobedu u gostima. Uglavnom porazi su dolazili iz prostog razloga što smo primali previše golova. Budući da se Ferdinand vratio u ekipu to bi trebalo da se promeni. Sa druge strane ne može se računati na Runija, Gigsa i Skolsa.
Ako igram, odigraću kao pravi navijač dvojku jer verujem u momke, a da malo manje pratim tim a više rezultate, preskočio bih ovaj meč ;)

Nemam pojma, obojica su na klupi, a ovaj komentator baš govori da mu nije jasno što je Berbatov na klupi, obzirom da je u dobroj formi...

Čikarita nije spomenuo (osim da je na klupi), a meni je taj igrač već prirastao k srcu, pa bih definitivno volio da što češće i što više igra.

Bebe na klupi, možda i njega napokon vidim :D

(mufc-serbia.com)

Ferguson vraća Kleverlija

34yy0ib.jpg

Ser Aleks Ferguson je danas otkrio kako planira da vrati Toma Kleverlija sa pozajmice iz Vigan Atletika i to u januarskom prelaznom roku.

Dvadesetjednogodišnji Kleverli je u Avgustu otišao na pozajmicu u Vigan, ali prema trenutnom ugovoru, Mančester Junajted ima pravo da ga pozove u svoj tim. A izgleda da će se upravo to i desiti, jer Aleksu Fergusonu nedostaje kreativnost na sredini terena:

"Verovatno ćemo vratiti Toma nazad u januaru. Tom je odličan fudbaler, veoma mi se sviđa njegov stil. Sve češće čujem fanove kako pričaju o njemu, a to me iskreno ni ne čudi, on bi za koju godinu mogao da bude jedan od najboljih igrača u Mančesteru. "

Kleverli je ove sezone očekivao ostanak na Old Trafordu gde bi trebalo da se nametne Fergusonu, ali zbog velike konkurencije, Tom je završio na JJB stadionu.

"Morao sam da ga pošaljem na pozajmicu, osećao sam da za njega nema mesta. Smatrao sam da će mu ova pozajmica dodatno pomoći, a upravo se tako i ispostavilo. " izjavio je škotski stručnjak za ESPN.

Lepa vest, još jedan igrač iz omladinskog pogona :super:
Gledao sam ga u par navrata dok je igrao za rezervni tim, veoma perspektivan igrač.

Nemamo sredinu terena i to je očigledno. Ferguson mora potrošiti određenu sumu novca kako bi doveo nekog dobrog kreativca koji će igrati utakmicu za utakmicom.
Jeste Skols odličan, ali ruku na srce, ne može se protiv godina i on ne može biti konstantan. U Andersona sve više sumnjam da će se razviti u top igrača jer je suviše neozbiljan i deluje lenjo i izugubljeno na terenu, dok za Gibsona, iskreno, nikad nisam ni verovao da će postati igrač velikog kalibra. Obojica danas vrlo loši.
Van der Sar neočekivano loš danas, krivica za oba gola.

Fergijeva greška je što posle prodaje najboljih igrača nije doveo adekvatne zamene.
Dobro je što misli na budućnost dovođenjem supertalentovanih igrača, to pokazuje koliko voli klub. Ali, pitanje je koliko Junajted može u ovoj sezoni oslanjajući se na stare snage koje trenutno nose igru.
Svemu tome treba pridodati i očajnu formu igrača (uglavnom sredine terena) koji su ove sezone trebali da budu nosioci igre.

Победили смо сами себе! Добро, било је нерешено али Вест Бром до бода стигао ни крив ни дужан. Ван дер Сара у пензију, моментално! Украсти Ситију Шеја Гивена као замену. Средина терена очај, не могу Сколс и Гигс вечито да покрећу то, време је да млађи преузму мало више одговрности и покажу да ли имају м.уда пре свега, за квалитет ћемо се већ некако снаћи...

Поврх свега се још и Сити приближио Челзију. Једино поглед на дно табеле враћа осмех на лице. :per::D

Poslednja izmena:
Da li Runi zaista napušta Junajted?
(mufc-serbia.com)
11vkshu.jpg

Poslednjih dana glavna tema u svim britanskim tabloidima jeste svađa između Vejna Runija i Aleksa Fergusona, kao i jutrašnja izjava u kojoj engleski reprezentativac govori o svojoj želji da ode sa Old Traforda.

Ovog jutra je osvanula izjava Vejna Runija u kojoj kratko i jasno izgovara: "Odlazim iz Junajteda." ali trenutno je cela situacija klimava, jer pravi dokazi za njegovu izjavu nepostoje, već je to samo priča pojedinih tabloida.

Ipak, da ovde ima nečega, govori i sledeća situacija. Kada je obelodanjeno da je Runi spavao sa prostitukama, Ferguson je odlučio da ga izbaci iz postave, kako bi sredio svoj privatni život. Najpre je menadžer Mančester Junajteda kao glavni razlog izjavio povredu Runija koja ga muči već od kraja prošle sezone, a nešto kasnije je rekao da ne želi Vejna u blizini navijača Evertona koji ga preziru, pa je i to navodni razlog Vejnovog izostanka.

Ipak Run je demantovao Fergusonove reči, rekavši da nema problema sa povredom, a potom je Ser Aleks izostavio Runija sa mečevima sa Fulamom, Sanderlendom i Valensijom. Poslednji meč u nizu, onaj protiv VBA, Runi je počeo na klupi, a u igru je ušao dvadeset minuta pre kraja.

Ovog jutra se spominje kako je Vejn odbio produžetak ugovora, a ukoliko ga Mančester Junajted ne proda u januaru, Runi će gotovo sigurno bez obeštećenja pronaći novu sredinu. Podsetimo da je napadaču Mančester Junajteda ostalo nešto manje od 18 meseci ugovora. Već su počeli da se spominju potencijalni kupci u sledećem prelaznom roku, ali svima je za oko zapala solucija koja glasi ovako: Real Madrid nudi 57 miliona funti i Karima Benzemu. Ipak, u Madridu su se ogradili rečima da im Runi trenutno nije potreban, jer su i više nego zadovoljni svojim napadačkim mogućnostima. Da li uskoro sledi rasplet čitave situacije ili je sve ovo još jedna velika "novinarska patka" ostaje nam da vidimo u narednim danima, kada će mnogo toga postati jasnije.

Ако оде Руни, чека нас неколико година борбе за прва 4 места, а титулу у Премијер лиги можемо да заборавимо, нешто као Арсенал сада. О довођењу неке велике звезде нема ни говора, а клинци који долазе су добри али нико од њих, по мени, није екстра. Кико Македа стагнира, Нани је бледа копија Роналда, Андерсон ништа посебно...Пружиће они с времена на време по коју екстра партију али неће бити то то. У њиховим годинама Сколс је Брајан Робсона и Спаркија одавно истискивао из првих 11. 17 година касније Сколс се и даље кида за место у тиму, ту нешто не штима...

Dosta je klimava situacija u klubu i nataložilo se nekoliko problema.
Prvi problem su Glejzeri i na to je suvišno i trošiti reči.
Drugi problem su transferi. Zamenili smo igrače svetskle klase igračima koji jesu klasa ali nisu na tom nivou, ili su još uvek u fazi razvoja (Ronaldo -> Valensija, Tevez -> Hernandez). Javna je tajna kako je Junajted u škripcu sa novcem ali neke stvari jednostavno nisu skroz čiste. Fergusonova politika "There's no value in the market" iritira do zla boga. Ozil je mogao da se dovede za jako male pare iz Verdera , međutim ispalo je kako nama ne trebaju igrači sredine terena. Otkaže se Ljajićev tranfer zbog finansijkih problema (prvo je obrazloženje bilo radna dozvola) a onda se kupi Bebe iz treće portugalske lige za 10 miliona evra, za kojeg Fergi izjavljuje kako ga ni na kaseti nije video kako igra već se oslonio isključivo na skaute.
Očekuje se od igrača iz akademije i rezervi da naprave iskorak ali neki jednostavno nemaju kvalitet za ovaj klub ili još uvek nisu spremni da preuzmu tako veliku ulogu.
Tu ubrajam Gibsona, Makedu, Obertana.
Gibson je očigledno ograničen fudbaler, a nije ni toliko mlad (22) da bi se očekivao ne znam kakav preporod u njegovoj igri. Loše odluke, slab i netačan pas, nesigurnost i pogubljenost na terenu. Onda njegovo silovanje šuta i kada mu ne ide, to mi kida živce.
Makeda već dve godine stagnira i mislim da je trebao na pozajmicu.
Sa Obertanom ne znam šta se dešava, zakucan je u rezervama i ne dobija prilike u prvom timu. Očekivao sam posle povrede Valensije da će dobijati šansu ali od njega ni korova. Miriše mi na priču sa Tošićem da budem iskren.
To su tri igrača od kojih sam ja očekivao da će napraviti iskorak u ovoj sezoni.
Treći problem je motivacija. Kako motivisati igrači koji su osvojili LŠ, Premijer ligu, FA da igraju na svom nivou, da budu gladni trofeja.
Imamo igrače koji su u konstantno lošoj formi, Kerik (već druga sezona), Evra (od debakla Francuske na SP), Flečer i na kraju Rooney, a to su nosioci igre.
Već sam rekao, bez obzira koliko Skols i Gigs igrali dobro i u poznim godinama, jednostavno ne mogu fizički da izdrže ovakav ritam, da igraju utakmicu za utakmicom.
Šta će biti za godinu, dve, kada se oproste od dresa, ako ne budemo imali adekvatne zamene završićemo kao Liverpul.
Ljudima je teško u to da poveruju ali oni su živ primer koliko je nenadoknadiv gubitak Alonsa a nedavno i Maskerana, i koliko plaćaju ceh lošim transferima.
Što se Runija tiče, tu ne znam šta da mislim. Fantastičan fudbaler, vrlo visokog ega.
Ako je istina da je izjavio da želi da ode, onda ne preostaje ništa drugo nego da mu poželimo zbogom, ne vredi držati igrača koji ne želi da igra protiv njegove volje u klubu, pogotovo što mu je ostalo (mislim) 18 meseci do kraja ugovora. Pominje se Real Madrid i mislim da je to jedina realna destinacija.
Pretpostavljam da neće iskeširati čitav transfer, već će doći do neke razmene.
Ako pretpostavimo da je vredan negde oko 60-70 miliona, ja bih uzeo Iguaina i novac, i za preostali novac kupio Hamšika ili Gurkufa.
Naravno, najviše bih voleo da je sve neistina i da Runi ostane u Junajtedu, ali pričam hipotetički.

Ferguson priznao: "Runi želi da ide"

(mufc-serbia.com)

2me64bc.jpg

Na upravo završenoj konferenciji za novinare, Ser Aleks Ferguson je priznao da Vejn Runi želi da napusti klub.

Menadžer Mančester Junajted priznaje da je "šokiran" i "razočaran", ali takođe dodaje da nije upao u konflikt sa svojim napadačem.

"Svi smo zbunjeni i ne možemo da razumemo, zašto Vejn želi da nas napusti." rekao je Ferguson.

Škotski stručnjak je takođe naglasio da su vrata Runiju i dalje širom otvorena, ukoliko želi da se predomisli. Takođe je obelodanjeno da Vejn neće nastupiti na sutrašnjoj utakmici protiv Bursaspora, zbog povrede na treniingu. Napadač Junajteda je doživeo povredu stopala, istu povredu koja ga je mučila i pred kraj prošle sezone.

Runijeva budućnost u klubu je bila glavna tema u tabloidima proteklih dana, a sve je počelo onog dana kada je objavljeno da Runi neće produžiti ugovor sa Mančester Junajtedom:

"Bio sam u svojoj kancelariji, kada me je Dejvid Džil nazvao i rekao da Runi neće da produži ugovor. Bio sam šokiran. Mesec dana pre toga je govorio da se nalazi u najvećem klubu na svetu, a sada želi da ode."

Ferguson je zatražio da popriča nasamo sa Vejnom:

"Moramo pravilno da odreagujemo u ovakvoj situaciji. To je od velike važnosti po klub. Pitao sam ga da se nađemo i popričamo o svemu, on mi je samo ponovio reči koje mi je i njegov agent rekao, želi da ode. Jedina stvar koju sam mu rekao je da poštuje klub i da ne želim gluposti od njega. Nisam siguran koji je njegov sledeći korak. Čitali smo svi u klubu priče kako smo Vejn i ja u svađi, ali mogu sada da potvrdim da su sve informacije izmišljene. Uvek smo bilo tu za Vejna, a on nam se uvek odužio na pravi način, kao što su to radili Rajan Gigs i Pol Skols. I tako smo stigli do ove faze, morali smo sve da raščistimo zbog nas, ali i zbog fanova. Kada smo na utakmici protiv Vest Bromviča igrali, dvadeset minuta pred kraj meča, navijači su počeli da skandiraju Vejnovo ime, to je povećalo pritisak na igrače koji su na terenu i to skandiranje nije donelo ništa dobro." rekao je Ferguson

Šta reći... Nema razloga sumnjati u ovo što je Fergi izjavio.
Đubre nezahvalno, nadam se da do januara neće odigrati nijednu utakmicu u prvom timu.

Back