Manchester United

Kad Vidić deli lekcije...

00010166.jpg

Uoči nedeljnog vatrenog okršaja u Mančesteru između Junajteda i Sitija prvu varnicu je bacio Nemanja Vidić. Srpski defanzivac poručio je menadžeru "građana", Marku Hjuzu, sledeće: "Vi želite da budete najbolji u Mančesteru, a mi u Evropi!". Vidić je svestan da njegove saigrače očekuje ozbiljan izazov u gradskom derbiju, ali preko nekih stvari nije mogao da pređe.

- Oni su se dobro pojačali kao ekipa i izgledaju mnogo bolje nego prošle godine, ali izjaviti da su najbolji tim u Mančesteru je budalaština. Ukoliko osvoje titulu Premijer lige u narednih deset godina zaredom, onda možemo da pričamo ponovo, ali do tada mi ne samo da verujemo da smo najbolji u Mančesteru, već i u Evropi. Biću srećan ukoliko ove godine osvojimo i Premijer ligu i Ligu šampiona, ali neću biti zadovoljan ukoliko osvojimo samo jedno od ta dva, što samo pokazuje koliko je veliki ovaj klub.

Engleze je interesovalo mišljenje Vidića povodom odlaska Kristijana Ronalda u Real Madrid.

- Niko više ne priča o njemu. Svi znamo da Ronaldo nije otišao u najbolji klub na svetu, već da je napustio najbolji klub na svetu.

S druge strane, srpski defanzivac misli da će Vejn Runi doživotno ostati u Mančester junajtedu.

- On voli Junajted i klub voli njega. Odnos koji ima sa navijačima je poput braka, a on ne želi da se razvede. Postoje nekoliko igrača na svetu koji imaju Runijeve sposobnosti, ali igrači sa takvom sposobnošću obično nemaju radnu naviku. On jedne sekunde postigne sjajan gol, već sledećeg trenutka igra odbranu na svojoj polovini. Pravi je timski igrač i nikad ne daje manje od maksimuma. On je napredovao, zbog toga više niko ne spominje Ronalda. Siguran sam da će ostati u Junajtedu do kraja života. Nijedan iznos novca neće ga naterati da napusti klub.

Vidić ne krije zadovoljstvo što će se ponovo susresti sa bivšim saigračem Karlosom Tevezom.

- On je sjajan momak, navijači ga obožavaju, ali nisam siguran kakvu će dobrodošlicu da dobije. Bez obzira na sastav protivničkog tima koji bude izašao na teren, znamo da možemo da pobedimo bilo kojih 11 igrača na svetu. Na putu ka tituli, potrebna su nam sva tri boda iz ove utakmice - zaključio je Vidić.

Gigs i dalje doktor fudbala :worth: ... Gledao sam oko 35 minuta drugog poluvremena, i nisam mogao da verujem da je on i sa 36 godina i dalje verovatno najbolje čisto levo krilo na svetu ... Verujem da bi Runi ili neki drugi šutnuo onu loptu na kraju, ali je majstor jednim potezom rešio utakmicu - perfektan pas za Ovena kome nije bilo teško da iskoristi taj poklon ...

Gigs i dalje doktor fudbala :worth: ... Gledao sam oko 35 minuta drugog poluvremena, i nisam mogao da verujem da je on i sa 36 godina i dalje verovatno najbolje čisto levo krilo na svetu ... Verujem da bi Runi ili neki drugi šutnuo onu loptu na kraju, ali je majstor jednim potezom rešio utakmicu - perfektan pas za Ovena kome nije bilo teško da iskoristi taj poklon ...

Car ! :super:
Neverovatan pregled igre, najbolji igrac utakmice.
Majkl Oven...drago mi je sto je bas on postigao gol, takav instinkt se ne gubi, hladnokrvno plasirana lopta.. sve je do fizicke spreme u njegovom slucaju.

Hughes: Opljačkani smo!

MENADŽER Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nije krio svoje zadovoljstvo nakon dramatične pobjede nad gradskim rivalom Cityjem (4:3) u 6. kolu engleskog nogometnog prvenstva.

Iako su “crveni vragovi” tijekom utakmice imali vodstvo tri puta, za konačan trijumf morali su čekati šestu minutu sudačke nadoknade kada je “džoker” s klupe Michael Owen zatresao mrežu.

"Mogli smo ih poniziti danas. Poklonili smo im tri gola. Mogli smo pobijediti 6-0 ili čak 7-0 da smo se branili kako spada. Ali na kraju smo pobijedili u jednom od najboljih mančesterskih derbija, čiji su neizvjestan ishod uvjetovale pogreške", rekao je Ferguson nakon utakmice i onda poentirao izjavom da su njegovi igrači “utišali bučne susjede”.

"Ponekad vam se dogodi da imate bučne susjede i ne možete učiniti ništa po tom pitanju jer će oni uvijek biti bučni. Morate nastaviti sa svojim životom i pojačati televiziju. Danas su moji igrači pokazali svoju formu i svoju snagu na travnjaku", dodao je škotski stručnjak.

S druge strane menadžer Manchester Cityja Mark Hughes bio je neutješan, a posebne je zamjerke imao na glavnog suca Martina Atkinsona koji je prema njegovom mišljenju dopustio predugu igru u sudačkoj nadoknadi.

"Užasno je razočaravajuće ovako izgubiti utakmicu od velikog značaja i za nas i za Manchester United. Pokazali smo karakter i kvalitetu danas, ali na kraju smo jako frustrirani jer smo opljačkani. Sudac je pustio sedam minuta sudačke nadoknade iako su se trebale igrati četiri", objasnio je Hughes.

"Užasno je razočaravajuće ovako izgubiti utakmicu od velikog značaja i za nas i za Manchester United. Pokazali smo karakter i kvalitetu danas, ali na kraju smo jako frustrirani jer smo opljačkani. Sudac je pustio sedam minuta sudačke nadoknade iako su se trebale igrati četiri", objasnio je Hughes.

Posed lopte 22% u drugom poluvremenu ...
To je pokazatelj karaktera i kvaliteta ?

Ja ne znam što su opljačkani, kad sudija nije poklonio gol Junajtedu nego su ga regularno dali ... Sudija nije samo Junajtedu produžio tekmu za 7 minuta, nego i Sitiju takođe ... Nije mu sudija kriv što su primili gol, nego Gigs i njegova majstorija ...

Ovako ispadne da je gol postignut rukom iz 5-metarskog ofsajda kad kaže da su opljačkani ... Jednostavno, i jedni i drugi su imali šansu za pobduu nadoknadi, Junajted je iskoristio, Siti nije i kraj priče ...

Poslednja izmena:
Ja ne znam što su opljačkani, kad sudija nije poklonio gol Junajtedu nego su ga regularno dali ... Sudija nije samo Junajtedu produžio tekmu za 7 minuta, nego i Sitiju takođe ... Nije mu sudija kriv što su primili gol, nego Gigs i njegova majstorija ...
.

Tacno, samo sto je Siti u ovom slucaju svim snagama branio bod, da je kojim slucajem situacija bila obrnuta sve se plasim da bi se Hjuz zalio sto je utakmica produzena.
Sudija jeste sudio 4 minuta nadoknade ali Belami postize gol krajem 89-og minuta a Junajted krece sa centra u 92-om. Sudija je smatrao da je potrebno da nadoknadi vreme koje su igraci Citija iskoristili za proslavu gola.
I jos izmena kada je usao Kerik umesto Andersona.

Ferguson: Utišali smo glasne komšije

Trener Mančester junajteda, Aleks Ferguson, izrazio je nadu da će pobeda njegovog tima nad Mančester Sitijem od 4:3 ućutkati "glasne komšije". Junajted je zahvaljujući golu Majkla Ovena u šestom minuta sudijske nadoknade jučerašnjeg meča gradskom rivalu naneo prvi poraz u sezoni za koju su se "građani" spremili potrošivši više od 200 miliona evra na pojačanja u poslednja dva prelazna roka.

- Od Mančester Sitija se mnogo očekuje. Kada potrošite toliko novca morate nešto i da osvojite. Mi, međutim, nismo navikli na ovakve okolnosti, teško nam je da prihvatimo da oni dobijaju više medijske pažnje. Ali, nekad morate živite sa glasnim komšijama - rekao je Ferguson, koji je trener Mančester junajteda još od 1986. godine.

- Jedino što možemo da uradimo, a što smo i učinili, jeste da nastavimo da živimo svoj život, uključimo naš televizor i malo ga pojačamo. To što su igrači pokazali kako umeju da igraju je najbolji od svih odgovora - dodao je Ferguson.

Trener Sitija Mark Hjuz, ipak, nije poraz prihvatio toliko teško, a Fergusonovu ocenu da je Mančester junajted mogao da pobedi i sa 6:0 nazvao je netačnom.

- Potpuno je pogrešno reći da su bili za šest ili sedam golova bolji. Moj utisak je da su nas tek sada postali svesni, pošto prethodnih sezona naš susret nije bilo od tolikog značaja - kazao je Hjuz.

Trener "građana" je svoju tvrdnju potkrepio velikim slavljem Fergusona i igrača Mančester junajteda posle Ovenovog gola.

- Prilično su se uzbudili. Setio sam se Aleksa iz mlađih dana. Video sam i da (bek Mančester junajteda) Geri Nevil trči kao ludak. Sve to pokazuje koliko im je značila ova pobeda.

Mančester Sitiju će, ipak, bez obzira na rezultate ove sezone biti potrebno mnogo vremena da uopšte pokuša da ponovi uspehe gradskog rivala. Siti je poslednju od dve titule šampiona Engleske osvojio
1968. godine. Junajted je to učinio 18. maja, kada se okitio 18. titulom.

Ronaldo: I dalje navijam za Junajted
Ronaldo: I dalje navijam za Junajted

Po mnogima, najveća fudbalska zvezda današnjice, as Reala, Portugalac Kristijano Ronaldo, priznao je da i dan danas, kad god stigne, gleda utakmice Mančester junajteda i raduje se uspesima svog dojučerašnjeg kluba.

- I dalje me zanima šta se dešava na "Old Trafordu" i bez obzira što sam sada u Realu, uvek me obraduje pobeda Mančestera. Kad god stignem gledam svoj bivši klub na TV-u - rekao je Ronaldo, a njegove reči preneo "Dejli Miror".

O dešavanjima u Mančesteru Ronaldo se informiše preko saigrača iz reprezentacije Nanija, za koga tvrdi da polako prerasta u jednog od nosilaca igre engleskog šampiona.

- Čujemo se često telefonom, drago mi je što ove sezone dobija daleko više prilika da zaigra nego dok sam ja igrao. To je sjajna stvar za njega i verujem da će znati da iskoristi šansu, a vidim i da ima sve veću podršku navijača.

Back