mamin sin

• Začetnik teme Začetnik teme mara_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ostaje misterija...ko je stariji kokoshka il jaje?...ili zrnevlje shto joj snagu daje?...a znash ono u filmovima kad chuvaju tajni recept neke bake?...to je u redu recimo...i porodichni nakit pozhutele slike i svoje venchanice...pa opet retko je koja kolekcionar...to je njihovo malo i chuvaju i gledaju krishom u nekom uglu to je one...losha si u sexu i nisi ga dovoljno volela a uz to mnogo si zahtevna i smarash

Kako sta, pa tu ti stupas na scenu, napokon ce za tvoji suknju da se uhvati!
Zar nije to sve sto si zelela?:-D

Boze sacuvaj, i to je potpuno jasno iz mog posta, mogao si da boldujes i ono Bljak fuj dobro je da je bivsi jer to je poenta. Gade mi se mamini sinovi i uopste ne mogu da razumem kako devojke/zene mogu da se pale na takve... Gde je tu muskarac?!

pod utiskom sam rečenicom majke mog bivšeg momka : " ... moj sin je između majke i devojke izabrao majku, devojku uvek može da nađe ..."
strašno, ko je tu normalan ? i da li mora da se bira ?

Na svu srecu moj suprug nije izabrao mamicu.Ali ne znam uopste zasto svekrve ne vole snajke?To mi je vecita dilema....Skoro sam u onom caopisu MTS citala jedan zanimljiv zlanak o svekrvama i zaovama...steta sto ga nemam pri ruci da ga postujem.Odlican je.

ostaje misterija...ko je stariji kokoshka il jaje?...ili zrnevlje shto joj snagu daje?...a znash ono u filmovima kad chuvaju tajni recept neke bake?...to je u redu recimo...i porodichni nakit pozhutele slike i svoje venchanice...pa opet retko je koja kolekcionar...to je njihovo malo i chuvaju i gledaju krishom u nekom uglu to je one...losha si u sexu i nisi ga dovoljno volela a uz to mnogo si zahtevna i smarash

E bas je tu, mozda, osnova za traznju krivca.
Da li je mamin sin 'mamin' jer je on tako sam hteo (tj poteklo sve od njega) ili je od malena imao redovno 'plaknut' mozak da to tako treba i nemoguce mu je da se iskobelja kasnije?

5. decenija zivota. Nikada u braku. Zivi sa mamom. Bez nje ne moze.
Kada je ostajao na spavanju kod mene - gusio se. Bukvalno. Meni je prebacivano da je to zbog ''moje negativne energije''.
U svom zivotu nije spojio 24 sata bez nje. Osim kada je neko od njih dvoje bio na putu ... a i tada je bio problem.
Isprala mu je mozak. Napravila od njega debila.
Na kraju price ... ja sam ta koja je nenormalna i luda.
Meni je potreban psihijatar!?!?
Zao mi je. Dusa me boli i raspadam se, jer je unistila zivot bica koje toliko volim.
Cak i danas ... jos uvek ... :roll:

Mrtav sam ozbiljan, i sada se ne zezam
samo da pitam:

1. kako neko ko ima potomka starosti preko 20 godina, moze da se oseca tom nekoma kao "majka"... ili "otac" ???????
2. kako neko ko ima preko 20 gidna moze bilo kome da se oseca kao "sin".... "tjerka".....
"dete"
???????????????

ovo nikako da shvatim, i ozbiljno pitam?
Svoj stav sam izneo mnogo puta.
Koliko godina imaju tvoja deca?
A samo dobri Bog moze da nagradi moje roditelje, i da im plati za super zezanje i strpljenje koje su imali samnom :) .... i jos uvek se dobro zezamo :)

Nije valjda da jos uvek ("u periodu kada mladunac postane polne zreo/la za reprodukciju, ....u postfazi drustvene inicijacije") koristis RODITELJI za te ljude :shock:

kome bi takav mamma-zombie trebao za bilo šta drugo.[/QUOTE]

... da ... tu si mozda u pravu ... Ali da nema nje (daleko bilo...) ili da makar nije takva zena, on bio bio jedno zaista divno i borbe vredno stvorenje ... Ne mogu da kazem da se nije trudio ... Ali je ona to koja svaki pokusaj minira ... cak i najmanju ''ideju'' o pokusaju!

vidi, očigledno je da je ovde tipičan primer deteta koga je sopstveni roditelj Pojeo.

Njegov um je zarobljen i tu nema bože pomozi.

Svako čupanje od mame je bol.

Kad mu mama bude umrla, trebaće mu žena u najmanju ruku oštra, jaka i odgovorna, da nastavi da mu anestezira mozak tamo gde je mama prestala.

Tužno ali istinito.

Za sve koji imaju slican problem ... mozda bi bilo korisno procitati ...
www.boni.co.yu/clanak.php?id=725&sifg=11

Kada za nekoga čujemo da je "mamin sin" obično pomislimo da je u pitanju razmazena osoba. Međutim, odnos između majke i sina moze biti i mnogo slozeniji. Majka koja je nezrela i neostvarena zena i supruga, često postaje pijavica koja svom sinu oduzima zivotnu snagu i sprečava ga da ostvari pun emotivni, seksulani i porodični zivot sa drugom zenom. O ovom problemu piše doktor Marijan Košiček u svojoj knizi "Muškarc u škripcu".
Tipičan primer vlasničkog stava prema detetu pokazuje majka koja, rađajući dete, uzvikne ‘Kamo sreće da ga nisam ni rodila. Tada bih barem bila sigurna da ga neću izgubiti!’ Majčinska zelja za posedovanje sina najradikalnije se ogleda u njenom nepristajanju na sinovljevu polnost. Bezbrojni su načini na koje neke majke sistemacki truju sve sinovljeve osećaje prema devojkama. ‘Ti si tako lep i pametan. Šteta je da trošiš vreme na besmislene razgovore sa glupim devojkama. Teško da ćeš među njima naći jednu koja bi ti bila dorasla po inteligenciji. Bolje je da se okreneš korisnijim stvarima nego što su zene.’
Uz to ga uverava da su zene (valjda to ona najbolje zna) prevrtljive, lazljive, neverne, zele samo novac. Ruga se njegovim drugovima koji izlaze sa devojkama. Izjavljuje da pravi muškarac ima zenu samo radi ‘onih stvari’ a poznato je da se ‘ ni miš ne vraća uvek u istu rupu’.‘Još si premlad za devojke! Upropastićeš fakultet! Ljubav i učenje ne idu
zajedno. Imaćeš vremena kasnije.’Ako se sin posednički nastrojene majke ipak odvazi na druzenje sa devojkama, ona stavlja u pogon svoju domišljatost da ga spreči u ostvarivanju ljubavne veze. Izmišlja raznorazne poslove u kojima joj je potrebna sinovljeva pomoć. Nikada ne prigovara ali ledenim ćutanjem pokazuje , koliko je povređena kada on treba da izađe. Po povratku, mladić će najverovatnije zateći majku bolesnu a njega će preplaviti osećaj grize savesti.
Poznavao sam zenu koja je imala teške glavobolje kad god bi njen sin upoznao neku devojku. No, sve tegobe bi nestale kad bi si iz sazaljenja ostao sa njom.
Posesivna majka se ponekad pretvara kao da prihvata devojku svog sina.
Čak u početku pokazuje laznu ljubaznost prema njoj. Međutim, kada ta veza potraje i postane opasna za majku, ona počinje svom sinu da otvara oči...Dok sam ja ziva…….‘Nisam zelela da ti pričam sve što znam da te ne bih povredila ali više ne
smem da ćutim jer te je ona sasvim zaludela. Pa pobogu sine, gde su ti oči? Ona te vara na očigled celog sveta! Ceo komšiluk nam se smeje! Misliš da to ne znaju i tvoji drugovi? Hoće da se uda za tebe iz interesa. Šta je ona.
Niko i ništa. Ona nikada neće završiti fakultet. Dok sam ja ziva ta drolja te neće dobiti!’Ako sin ipak odoli i ozeni se sa devojkom, pa se još desi da zive zajedno sa njegovom majkom ( a to se nekako uvek desi jer majka ne moze da podnese da joj sin ne bude uvek na oku) svekrva poteze drugo oruzje: snaja je lenja, neuredna, njeno kuvanje su same bljuvotine, gde je samo naučila da krpi čarape na takav način. Uz to idu otvorene ili uvijene primedbe u stilu ‘ Došla si na moje, moraš da slišaš.’ Upropastila si mi sina. Mogao je naći pet puta bolju zenu. ‘ Unela si nam razdor u kuću’.Pred sinom, svekrva nastoji prikazati sebe kao nevinu zrtvu drske snaje koju je primila sa iskrenom simpatijom a ona joj, nezahvalnica uzvraća svađama. Ako svim ovim ne uspe da pokoleba ljubav svog sina, ljubomorna majka se ne ustručava čak ni da okleveće snaju za bračnu neveru ili za
njenu burnu prošlost. Kad mladi par zivi odvojeno od svekrve, ona svaki dan po nekoliko puta zove sina i na svaki način pokazuje kako je usamljena. Ako zive sa njom, ništa
se ne moze bez nje. Ni jedna kupovina, ni jedan izlet, pa često čak ni godišnji odmor. Ona mora da odgleda TV program do kraja i sa raznim izgovorima da upada u svako vreme u sobu bračnog para.Upoznao sam zenu koja je svog ozenjenog sina nagovarala da nađe ljubavnicu kao svaki ‘pravi muškarac’. Druga je bila još energičnija: sam je sinu
takoreći podvodila ljubavnice, čak i jednu svoju blisku prijateljicu!

imam prijatelja koji živi isti život.
nikad druga žena, samo mama.
I on je svestan toga.
Ja ga upoznam sa devojkom..i on se čak šali na svoj račun i kaže "oću kući..oću kod mame"
Pa ti vidi koji je to bug u sistemu..

Nisu meni cudni mamini sinovi, pa ni njihove mame - oni se dopunjuju u svojoj patologiji i oni su mi sasvim jasni.

Nisu mi jasne zene koje se zaljubljuju u mamine sinove.
Nije tu rec samo o jednoj njihovoj osobini, u pitanju je tip licnosti koji zeni ne moze (bar ja tako mislim) da imponuje kao muskarac.
Neko ko je mamin sin ne oseca se, pa samim tim se i ne ponasa kao zastitnik, a u normalnoj partnerskoj vezi zena oseca potrebu za muskarcem koga ce doziveti (izmedju ostalog) i kao zastitnika (ne mislim bukvalno).

On prirodno prerasta fazu kada je mama brinula o njemu, i dalje je voli i postuje, ali na nacin da se i prema njoj odnosi na neki nacin zastitnicki, a ne obratno. Nisam ovo bas najsrecnije objasnila, ali mislim da neko ko sebe dozivljava kao muskarca (odraslog, zrelog i kompletnog), ne moze biti podlozan majcinom tutorstvu, tj "ljubavi". Samo takav moze biti privlacan normalnoj zeni.

Zene koje se zaljubljuju u takve muskarce kojima je potrebna zastitnica i tutorka i same su kandidatkinje za takve majke.

(evo cekam paljbu, sigurna sam da ce je biti...)

EMOTIVNA PIJAVICA
Da bi se maldić odbranio od pogubnog uticaja ovakve majke, potrebno je da shvati kakva je to zena i šta je uzrok njene mrznje prema zenama. Radi se o osobi koja ne ume da voli. A još manje je sposobna za polnu ljubav i strast. Svoju nesposobnost za iskreno povezivanje sa ljudima na temelju
ljubavi ona nadoknađuje napadačkim stavom prema njima. Budući da ne ume da zadobije ljubav, trudi se da nekoga podvrgne svojoj vlasti. Naravno, to radi prvo najblizima- muzu i deci. Skoro po pravilu, ovakva zena se udaje
za muškarca koji joj dopušta da mu nametne svoju volju ili barem decu i domaćinstvo potpuno njoj prepušta, ne upliće se ni u šta ali i ne vodeći brigu ni o čemu. Kad on napusti zenu ili se okrene ljubavnicama i društvenom zivotu, za ovakve zene je to još jedan, krunski dokaz da je svet
bezosećajan i da je ona nevina zrtva.
Takva zena nastoji da zadrzi decu u dozivotnoj vlasti. U njoj nema prave, tople majčinske ljubavi jer prave majke zele da se njihova deca razviju i grade samostalno svoj zivot. A ipak, i ovakva majka nosi u sebi potrebu za
ljubavlju, pre svega polnom- kao svaki čovek. Zbog njene emotivne oštećenosti ceo zivot joj ostaje prikraćen. Zato zavidi svakom ko dozivljava ljubav- a najviše mladim ljudima koji su joj najblizi- svojoj deci. Ćerki je zavidna na mogućnosti da bude srećna u ljubavnom zivotu pa i
nju sprečava u ostvarenju normalnih ljubavnih veza i nastoji da joj razori brak.

Back