mamin sin

• Začetnik teme Začetnik teme mara_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ja mislim da je problem shto muskarci nisu muskarci dovoljno pa se onda zeni moze da ih oblikuje i histerise. ali ne mislim na prebijanje zhena to je tucha.

Muškarci, žene... Neme veze, ili su zreli, pa mogu samo sami sebe da oblikuju (donekle), ili su nezreli, a onda je najbolje ostati sa njima u onakvim odnosima, kao što smo sa tuđom decom, na: "kako si, dušo? i sl.
Šta ja da radim sa muškarcem koga mogu da oblikujem? Taman kad ga preoblikujem, naći će se neko drugi, pa će ga preoblikovat, i tako u krug, nikad kraja.
Ne treba mi glina, nego čovek, koji ima svoje JA, koje je odgovarajuće mojem.
Onda nema oblikovanja, tuče... samo saradnje i dopunjavanja, poštovanja i ljubavi da i ne spominjem Ko još poštuje glinu u svojim rukama?

Poslednja izmena:
Konkurencija? Pobogu, pa valjda ne radi sa mamom isto što i sa ženom?:shock:
Kada bi jedna gl... forumašica pročitala post do kraja videla da nisam mislio na takve odnose koji vam, sudeći po zabezeknutosti, prvo i jedino padaju na um. Devojčice, devojke, žene, razumem ja vas, i meni je često sex na pameti, ali ne uvek i isključivo samo on, ono, umem da pričam i o drugim stvarima i da pritom ne mislim na njega. Probajte i vi, nije teško, samo ako se malo potrudite.

I meni iskreno smeta što furate, otvoreno ili između redova (da, ovo se odnosi na štaotete i tako neke) postavku o samosvesnim devojkama koje znaju šta oće ( inače ne znaju dupe sebi da obrišu, ali bitno da prvo znate kako se to folira, naučićete jednom i kako se radi) nasuprot psihološki nezrelim muškarcima, kojima je uglavnom jedina krivica što nisu onakvi kakvim bi ste vi želele da budu. Još su vam i majke krive ako su, o greha li, zadovoljne tim svojim sinovima koji nisu baš po vašoj meri.

Između žene i svoje majke ja bih uvek izabrao da odem sa ćaletom na pivo. Ali ko mene šta pita.

'ajde kreni od toga što si mu zabranila da pije pivo...zar to nije deo programa oblikovanja prema tvojim potrebama?

:lol::lol::mrgreen: Takva vrsta zabrane bi vise pogodila mene nego njega :D Nismo u fazonu zabrane, mame mi :D
@Dismisal: pod jedan nismo glupe. Pod dva, u svom postu ja ne pomenuh seks ni jednom jedinm recju. Mamini sinovi su slabici, isto kao i papuchari u klasicnom smislu te reci, problem je i kod jednih i kod drugih psihicke prirode. Nikakvu zelju nemam da kontrolisem muskarca koji je sa mnom, niti mogu da ga kontrolisem jer je on covek veoma cvrste volje, zato ga i postujem. Sustina maminih sinova je da nemaju cvrstu volju i ne smeju niti umeju da se suprotstave majci, koja je sa svoje strane opet obicno neka vrsta control freak-a. I onda je u problemu, jer prema modelu mame bira i model zene - obicno je to neka zena jake volje - i nadje se u situaciji izmedju cekica i nakovnja u sred rata izmedju dve zene koje voli. Takva situacija moze da traje i vise godina i ako ne uspe da se suprotstavi mami kao sto treba, jer treba i mora da poraste i da shvati da ima svoju porodicu, zenu i decu bas kao sto je njegova mama imala svoju, to se najcesce zavrsava prekidom veze / braka. Ovo sve govorim iz licnog iskustva, i sto se mene tice lekciju mamin sin sam dobro naucila i nikad vise mene ta vrsta bolesnih odnosa vidjet nece.

Kada bi jedna gl... forumašica pročitala post do kraja videla da nisam mislio na takve odnose koji vam, sudeći po zabezeknutosti, prvo i jedino padaju na um. Devojčice, devojke, žene, razumem ja vas, i meni je često sex na pameti, ali ne uvek i isključivo samo on, ono, umem da pričam i o drugim stvarima i da pritom ne mislim na njega. Probajte i vi, nije teško, samo ako se malo potrudite.

I meni iskreno smeta što furate, otvoreno ili između redova (da, ovo se odnosi na štaotete i tako neke) postavku o samosvesnim devojkama koje znaju šta oće ( inače ne znaju dupe sebi da obrišu, ali bitno da prvo znate kako se to folira, naučićete jednom i kako se radi) nasuprot psihološki nezrelim muškarcima, kojima je uglavnom jedina krivica što nisu onakvi kakvim bi ste vi želele da budu. Još su vam i majke krive ako su, o greha li, zadovoljne tim svojim sinovima koji nisu baš po vašoj meri.

Između žene i svoje majke ja bih uvek izabrao da odem sa ćaletom na pivo. Ali ko mene šta pita.

I ne pita te, sam se jvaljaš, kao i svi.:neutral:

Pazi ti da te neka gl. forumašica ne pojede za doručak, sa sve patikicama!:mrgreen:
A štaotete imaju muževe koji su muškarci kakav ti ne možeš da budeš ni u najsmelijim snovima!

Niti znaš šta si napisao, niti razumeš šta si pročitao.

Koliko mi umemo da pročitamo, (ovako gl..,) tema je o "maminim sinovima", i tačno se zna šta to znači, a što si se ti našao "očepljen", valjda je jasno svakom osim tebi.

"Sa ćaletom na pivo"? Pa jel' imaš ti drugove, kolege... svoju generaciju?
(Jaooo..., šta su ti uradili tvoji, bićeš gori od Ace, kad porasteš! )

Kada bi jedna:banovati: gl...:banovati: forumašica pročitala post do kraja videla da nisam mislio na takve odnose koji vam, sudeći po zabezeknutosti, prvo i jedino padaju na um.
I meni iskreno smeta što furate, otvoreno ili između redova (da, ovo se odnosi na :banovati:štaotete :banovati:i tako neke) postavku o samosvesnim devojkama koje znaju šta oće :banovati:( inače ne znaju dupe sebi da obrišu, :banovati: naučićete jednom i kako se nasuprot psihološki nezrelim muškarcima, kojima je uglavnom jedina krivica što nisu onakvi kakvim bi ste vi želele da budu.

Šta? treba da želimo za muževe psihološki nezrele muškarce? Pa jel' ti čitaš šta si napisao? Ponekad, bar?:?::eek::?::rotf:

Poslednja izmena:
Konkurencija? Pobogu, pa valjda ne radi sa mamom isto što i sa ženom?:shock:
Nema veze, sa mamom, ili sa tatom, ili sa oboma, čim je odrastao, a nije psihološki "presekao pupčanu vrpcu", nije zreo za brak, a i uopšte je nedovršen u razvoju u muškarca.
Roditeljima čast i poštovanje, naravno i ljubav, ali novostvorena porodica mora biti središte života njenih članova, ili ne ispunjava svoju svrhu, pa je i ne treba stvarati. Čemu, kad on još kao "centar sveta" vidi porodicu u kojoj je (nije) odrastao?
Ako mu je do sexa, nije morao da se ženi zbog toga, mogao je lepo da nađe istu takvu (nezrelu) devojku, pa da lepo živi svako kod svojih voljenih roditelja, a oni da i dalje budu "u vezi", kojom neće "ugroziti" primat roditelja u svom životu. Baš neki ljudi ne umeju da žive kako im odgovara, nego imitiraju druge, na svoju štetu.

DisMisal, gde si ti u gornjem tekstu našao išta uvredljivo za muškarce? I kako si tu pepoznao išta uvredljivo za tebe, pa da reaguješ tako ostrašćeno i uvredljivo prema forumašicama?
Ona rečenica (sa šokom) je valjda jasna svima osim tebi. Majka i žena nemaju istu ulogu u životu muškarca, i u porodičnim odnosima uopšte, pa ne mogu biti jedna drugoj konkurencija. Tj. ako su odnosi u porodici zdravi.

Poslednja izmena:
A ja dva puta objasnio kako su konkurencija, još na prethodnoj strani, ali izgleda da vam baš teško da pročitate te postove do kraja (a nisu eseji, kratki su). Ali da zabezeknuto citirate prvu rečenicu vam nije teško. I manite mi se ličnih momenata, ako se neka upustila sa "maminim" takvog je verovatno i tražila, sad kad se veštičari izjalovi odnos treba da budemo složne žemske da je podržimo u pljuvanju istih... stvarno ste bljak. Da ih otrgnete od majki i privijete k sebi hvalile bi ste se kako ste uspešne, ovako ih pljujete kako su jadni. A ni same niste bolje, bile vi "mamine ćerke" ili "nemam ja šta da volim ni svoje, a kamoli njegove roditelje". Ali bitno da se udara po bivšima. Girl power, yeah.

I da, katkad popijem pivo sa svojim ocem, i to rado činim. Zamolio bih izvesne da ne prave od toga dijagnozu, smešno je koliko si žalosna.

A ja dva puta objasnio kako su konkurencija, još na prethodnoj strani, ali izgleda da vam baš teško da pročitate te postove do kraja (a nisu eseji, kratki su). Ali da zabezeknuto citirate prvu rečenicu vam nije teško. I manite mi se ličnih momenata, ako se neka upustila sa "maminim" takvog je verovatno i tražila, sad kad se veštičari izjalovi odnos treba da budemo složne žemske da je podržimo u pljuvanju istih... stvarno ste bljak. Da ih otrgnete od majki i privijete k sebi hvalile bi ste se kako ste uspešne, ovako ih pljujete kako su jadni. A ni same niste bolje, bile vi "mamine ćerke" ili "nemam ja šta da volim ni svoje, a kamoli njegove roditelje". Ali bitno da se udara po bivšima. Girl power, yeah.

I da, katkad popijem pivo sa svojim ocem, i to rado činim. Zamolio bih izvesne da ne prave od toga dijagnozu, smešno je koliko si žalosna.

Žalosno je koliko si smešan. :cry:

Od svih postova, mnogo oštrijih, pa i besmislenih, ti nađeš baš na moj da se nameriš, iako je savim regularan i prilično neutralan. Kako sam samo uspela da ti "ubodem žicu", kad se nisam tebi ni obraćala? Drugim rečima: "đe me nađe, života ti?":dash:
Izvređa me na pravdi boga, i neće da sjaši, kao da sam trebala da oćutim na uvrede! Eeee, nisam ti ja moderator (ili mama), pa da vidiš šta je život.:thumbdown:

dismisal u chemu je u stvari tvoj problem? zivish josh uvek sa mamom?:confused:
hm... pa to i nije tako strashno... mozda je samo malo glupo...:mrgreen:
i josh neshto, kontrolishi malo to svoje besnilo ubuduce, pa pre nego shto nekog nazovesh glupim samo zato shto nalazi da je neka od rechi koje koristish neodgovarajuca (u ovom sluchaju konkurencija) ili zato shto ne chita pazljivo tvoje postove, svejedno, seti se da ima i onih koji ne posecuju teme da bi na njima uchestvovali ozbiljno kao ti...

Da. Objašnjeno je u produžetku. Žena traži muškarca da bi ga oblikovala prema svom nahođenju, bilo da je on sin, suprug ili nesretni omiljeni pisac koji je doživeo saobraćajku, i kako nijedna nije spremna da odstupi, traži se onaj koji se otrgao od prethodne veštičare (majke), tj da nemaju sa kim da se sukobljavaju oko kontrole nad njim. Mi iz UAMPŽM smatramo da je problem u igranju lutkama u ranom detinjstvu, što ostavlja fatalne posledice na razvoj tih žena, te da bi, zarad opšteg dobra, bilo najbolje takve igračke zabraniti, ili barem papreno oporezovati.

Misery? :eek:

za...lutke se slazem, al i Masterse da zabranu + GI Joa i ostale...:)

Pa, sad, i ćerke su mamine, ali eto, to je opšte prihvaćena fraza koja (bar među ženama) označava tačno određenu kategoriju muškaraca, koji su suviše vezani za majku - nešto kao "edipovci", samo malo blaže. Kad nema nekog adekvatnog izraza.

Pa i "mamina cerka" u nekim godinama je takodje razmazena glupaca kao i mamin sin.

Jel moze neko da pojasni sta je suprotno "maminom sinu"?

Zreo muškarac, koji sam donosi odluke o svom životu, i nema potrebu da "bira između majke i devojke", jer su to, za njega, jako različite ljubavi, i svaka ima svoje mesto u njegovom životu.
I ne dozvoljava da mu se roditelji mešaju u brak - ovo važi za oba pola.

Isto kao sto bi tvoja mama rekla
''cero,ma pustiga,nije jedini
ima toliko lepih i pametnih momaka'':whistling:;)

Ne, ne, ovde je karakteristična rečenica "izabrao između majke i devojke"! Naravno da će roditelj nastojati da uteši svoje dete koje je upravo raskinulo vezu sličnim rečima, ali majka i devojka nisu takmaci. Majka koja se raduje ovakvom izboru, je sebična osoba, koju ne interesuje da njen sin ostvari zdravu vezu, već je ljubomorna na svaku njegovu ljubav, i sva je prilika da će odgajiti sebi bolničara za starost, a šta će on, kad nje više ne bude (a on bez porodice), nije je briga.
Za takve majke je karakteristično da im je svaka bivša devojka njihovog sina dobra, a uvek je aktuelna ta koja ne valja.
Nije lako razlučiti koja majka je kakva po tom pitanju, a naročito sinovima, koje je ona i vaspitavala, i koji je, naravno, vole.

Zreo muškarac, koji sam donosi odluke o svom životu, i nema potrebu da "bira između majke i devojke", jer su to, za njega, jako različite ljubavi, i svaka ima svoje mesto u njegovom životu.
I ne dozvoljava da mu se roditelji mešaju u brak - ovo važi za oba pola.

a da li mora svaki nezreo muskarac da bude mamin sin?
Sta ako muskarac majke nikad nije imao (tokom odrastanja) a nije zreo ili je nezreo za svoje godine?
Sta ako je zreo a ipak uvazava i prihvata majcino misljenje kao i zenino, zavisno od situacije?

No bojim se da sam pitao nemoguce pitanje... poput sta je suprotno "slatkom"... neslatko ne postoji a sve ostalo nije kontrastno...

a da li mora svaki nezreo muskarac da bude mamin sin?
Sta ako muskarac majke nikad nije imao (tokom odrastanja) a nije zreo ili je nezreo za svoje godine?
Sta ako je zreo a ipak uvazava i prihvata majcino misljenje kao i zenino, zavisno od situacije?

No bojim se da sam pitao nemoguce pitanje... poput sta je suprotno "slatkom"... neslatko ne postoji a sve ostalo nije kontrastno...

Može da bude nezreo a da ne bude "mamin sin", i te kako! Samo se to onda očituje na drugi način - suprotstavlja se i mami, samo da bi sebi izgledao zreo.
Muškarac koji nije imao majku tokom odrstanja, po mom dosadašnjem iskustvu, češće se vezuje za ženu -tj. teži za stvaranjem porodice, nego obrnuto.
Zreo muškarac prihvata svačije mišljenje, pa tako i majčino i ženino, kada sam proceni da je za prihvatanje.Takav nema potrebu da se opredeljuje ni na jednu stranu - on je okrenut sebi i svom rasuđivanju.

Da, pitanje nije nemoguće, ali odgovori...:) ipak to ne ide baš u dve tri rečenice - koliko ljudi toliko ćudi.
Mada, u psihlologiji može da se jasno nađe opis takvog muškarca, kao i žene koja je vezana za oca.
Lično sam upoznala devojku, oko 17 god, došla u goste u komšiluk, i priča, majka ćuti, otac priča sa prijateljima, komšije se zgledaju, a ona: "Ja sam se uvek takmičila sa mamom za tatinu ljubav, i uvek sam bila ljubomorna na nju, najlepše bi nam bilo da nje nema!" Pa, tu se već i laik može zapitati...je li sve u redu... Takvih ekstrema ima kod oba pola.
A manje ekstremni slučajevi se teže prepoznaju, čak i samim učesnicima nije uvek jasno, a kamo li posmatračima sa strane, koji ipak ne znaju šta se dešava u 4 zida. I tek kad debelo "zabrazdimo" (godine braka, deca...), shvatimo da nije devojka (mladić) razmažena, već da su roditelji, ili jedan od njih, stvarno vezali dete za sebe na jedan bolestan način.

Back