a da li mora svaki nezreo muskarac da bude mamin sin?
Sta ako muskarac majke nikad nije imao (tokom odrastanja) a nije zreo ili je nezreo za svoje godine?
Sta ako je zreo a ipak uvazava i prihvata majcino misljenje kao i zenino, zavisno od situacije?
No bojim se da sam pitao nemoguce pitanje... poput sta je suprotno "slatkom"... neslatko ne postoji a sve ostalo nije kontrastno...
Može da bude nezreo a da ne bude "mamin sin", i te kako! Samo se to onda očituje na drugi način - suprotstavlja se i mami, samo da bi sebi izgledao zreo.
Muškarac koji nije imao majku tokom odrstanja, po mom dosadašnjem iskustvu, češće se vezuje za ženu -tj. teži za stvaranjem porodice, nego obrnuto.
Zreo muškarac prihvata svačije mišljenje, pa tako i majčino i ženino, kada sam proceni da je za prihvatanje.Takav nema potrebu da se opredeljuje ni na jednu stranu - on je okrenut sebi i svom rasuđivanju.
Da, pitanje nije nemoguće, ali odgovori...

ipak to ne ide baš u dve tri rečenice - koliko ljudi toliko ćudi.
Mada, u psihlologiji može da se jasno nađe opis takvog muškarca, kao i žene koja je vezana za oca.
Lično sam upoznala devojku, oko 17 god, došla u goste u komšiluk, i priča, majka ćuti, otac priča sa prijateljima, komšije se zgledaju, a ona: "Ja sam se uvek takmičila sa mamom za tatinu ljubav, i uvek sam bila ljubomorna na nju, najlepše bi nam bilo da nje nema!" Pa, tu se već i laik može zapitati...je li sve u redu... Takvih ekstrema ima kod oba pola.
A manje ekstremni slučajevi se teže prepoznaju, čak i samim učesnicima nije uvek jasno, a kamo li posmatračima sa strane, koji ipak ne znaju šta se dešava u 4 zida. I tek kad debelo "zabrazdimo" (godine braka, deca...), shvatimo da nije devojka (mladić) razmažena, već da su roditelji, ili jedan od njih, stvarno vezali dete za sebe na jedan bolestan način.