Maltezer

Mrvica je iz Novog Beograda. Ima 11 nedelja i dečko je. Dobili smo ga pre sedam dana i za to vreme uspeo je da upiški i ukaki skoro ceo stan:dash:. Na pelenu baš neće. Na novine ponekad. I stalno je glaaadan.

Što mi je to poznato,kao da pišeš o mom Munji,koji je kod mene dva meseca i još nije naučio da to obavlja na pelenu.U jednom trenutku je ,,pogađao,, pelenu ,par dana , mi se svi oduševili i urekli ga .Ha,ha. Ali zato zna gde ne treba i čim se upiški po tepihu ,odmah pobegne ispod fotelje i odande me,kao, tužno gleda.Sad će lepo vreme pa cemo svi napolje, valjda ce uskoro naučiti. Inače, mi smo ti komšije .:bye:

Drugu vakcinu treba da dobije 15 marta. I valjda će posle petnestak dana smeti napolje. A sad jedno pitanjce. Kad smo ga dobili 27.02. imao je 1kg. Sada ima 1,3 kg. Da li se mnogo ugojio ili to tako treba?

;) Jes vala dan je lep suvise da bi bili neraspolozeni
Ali imam neku ulogu papagaja da svaki put moram x puta da ponavljam

Tezi se okupala, i sad razgledam sajt od AS, da znam sta treba da uzmem
Na engleskom je

Gocamrvica,cime ga hranis,koliko su mu veliki roditelji? Za neke kuce je to mnogo za neke nije,puno zavisi i od genetike,moja je od prvog dana jela u tragovima a znam jos jdnu takvu ,tako da to da svi stenci puno jedu i nije pravilo. :)

Trenutno ga hranim sa Royal canin Gastro Interstinal Junior 75 grama dnevno. Dobio je proliv posle dva dana.Veterinar u Pet centru mi je preporučio tu hranu i rekla samo sa njom da ga hranim i kad potrošim bar polovinu kese (koja ima 2.5 kg) da onda počnem da mešam sa drugom hranom. Međutim on je strašno halapljiv . Smaže šta god da mu dam i to za čas. I nisam pitala sa čime se hrane štenci. Pročitala sam sve o maltezerima i na ovom i na hrvatskom forumu. Pitala sam kojom brzinom napreduju , koliko brzo dobijaju na težini, jer taj podatak nisam procitala. :bye:

Goco nema pravila,posto ne krecu sa istom tezinom,niti znamo koliki su mu roditelji da bi se moglo predpostaviti,vazno je da postujes kolicinu dnevne hrane i da ne dajes vise od propisanog(a cini mi se da se ta kolicina deli na 5-6malih obroka). Ne znam sta pise na royalu ali mislim da je gramaza prema odraslom primerku pa se raspitaj kod odgajivaca gde si kupila koliki su mu roditelji.Ako je bas gladnica mozes mu dati i jogurt kao jedan od dodatnih obroka ,a mozes i po malo jabuke . :)
Za maltezera je bitno da se ne pregoji ,posto njegova konstitucija to ne podnosi,njemu moras lako da napipas rebra kad prelazis rukom.:bye:

Posle jogurta je i dobio proliv. Jogurt nije bio hladan.Uglavnom se svi slažu da je proliv dobio zbog toga što je promenio hranu i da mu sada bar mesec dana ne dajem jogurt. A onu količinu hrane podelim u tri obroka, koje moja gladnica prosto proguta i posle u par navrata liže praznu činiju.

Goco raspitaj se kod sebe u kraju za dobrog veterinara(ja bih ti preporucila svog ali ti je predaleko) i povedi ga tamo na tu trecu vakcinu pa se usput posavetuj oko ishrane,moguce je da je od jogurta mada ne mora da znaci. :bye:

Mi se malo švćkali u novom kaputiću po ovom sunčanom danu,pa da se pohvalimo :manikir:

popiukaputicu.jpg
[/URL][/IMG]

popikaputic.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Svaki dogovor dolazi u obzir,Sanda jos nije dobila robu nemam pojma kad ce,meni sampon vec na izmaku..:)
Kaputic smo kupili na izlozbi, neki stand iz Zrenjanina ako sam dobro zapamtila,ja glupaca ne uzeh vizitku.:dash: Ajd nek otopli jos malo pa da se sretnemo sa kucama.:bye:

Kamenicvet, Popi je mnogo ste slatka u novom kaputiću! I kaputić! Nemam reči!

Goco, štenci od promene hrane dobijaju proliv. Mom psu je dugo jogurt bio problematičan. U smislu da joj je stolica bila mekša. Baš malu količinu je mogla da pojede. Tako da bih ti ja savetovala da joj neko vreme daješ striktno samo granule da bi joj se smirila crevna flora.
Meni lično je bilo prosto neverovatno koliko malo hrane može da smeta.
A inače, lutkica je medena!

Drugu vakcinu treba da dobije 15 marta. I valjda će posle petnestak dana smeti napolje. A sad jedno pitanjce. Kad smo ga dobili 27.02. imao je 1kg. Sada ima 1,3 kg. Da li se mnogo ugojio ili to tako treba?

Moj maltezer jos nije izasao napolje u setnju, sa tim ne treba zuriti, primio je tri vakcine i ima pet meseci, ali svakako uskoro planiramo :)
Sto se tice ishrane i royal canin-a, ja sam mom davao po 50 gr dnevno po savetu veterinara, podeljeno u tri obroka, s'tim sto sam mu postepeno povecavao kako je vreme odmicalo i sada smo negde na 80 gr dnevno u dva obroka...Takodje po malo jogurta (par puta nedeljno, kafena soljica) ali tek od 3 meseca starosti...I moj je jeo kao sumanut i lizao posudu za hranu posle, tako da nista ne brinite. Sve sto radite oko hrane radite umereno, ako mu dodajete jogurt krenite sa par kapi i postepeno povecavajte, ako menjate hranu nekoliko dana mu mesajte staru i novu hranu pa tek onda dajite samo novu itd... Sve ovo je iz mog licnog iskustva, najmerodavniji za savete je ipak veterinar, mada i njihova misljenja se razlikuju cesto! Puno pozdrava :)

Hvala L.krofnica :)
Goco,spavace puno jos mesecima,to je normalno(kao bebe),moja jos uvek spava celu noc od 22h do 7.30 pa jos par puta u toku dana,kad se desi da negde putujemo i mora snama pa se ne naspava pre podne, sva je ko pijana.:zcepanje:

Back