Maltezer

Mnogo su slatki, i zaista podsećaju na patuljaste šnaucere, a što ti Jasmina ne bi proširila čopor jednim šnaucerom ? :) Mi u parku imamo jednog malca sa kojim se moja kuca igra, predivan je, ja se baš razmišljam da nam naredna kuca bude od te rase. :cao:

uuuuuuu bi ja kamenicvet, ali nemam vise ni mesta a ni drugih uslova.... a imam plan jos jednog maltezera da uzmem .... jednog dana...ili devojku kanu ili decka abi i ari ili nase stene ili... a htela sam i muzjaka velikog snaucera.... ali sve se mislim da to ne bi stalo na tome verovatno bi posle htela devojku za lukasa pa devojku za snaucera pa jos ko fali za maltezere.... pa bi onda neko nase stene.... ... .... pa bi me verovatno onda zatvorili u ludnicu:)... a o cuvanju i da ne pominjem .... mama sad pricuva kad negde putujemo ali toliko pasa sigurno ne bi ..... ne ne moram neki ranc da napravim ne vredi drugacije.... pa da kupim lepo onda i konje i njih obozavam..... e nesto kao stanisici pa da i uzivam i radim... mislim zaradujem:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

uuuuuuu bi ja kamenicvet, ali nemam vise ni mesta a ni drugih uslova.... a imam plan jos jednog maltezera da uzmem .... jednog dana...ili devojku kanu ili decka abi i ari ili nase stene ili... a htela sam i muzjaka velikog snaucera.... ali sve se mislim da to ne bi stalo na tome verovatno bi posle htela devojku za lukasa pa devojku za snaucera pa jos ko fali za maltezere.... pa bi onda neko nase stene.... ... .... pa bi me verovatno onda zatvorili u ludnicu:)... a o cuvanju i da ne pominjem .... mama sad pricuva kad negde putujemo ali toliko pasa sigurno ne bi ..... ne ne moram neki ranc da napravim ne vredi drugacije.... pa da kupim lepo onda i konje i njih obozavam..... e nesto kao stanisici pa da i uzivam i radim... mislim zaradujem:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ranč je prava stvar, i ja maštam o tako nečemu, samo bojim se da bih ubrzo i ja bila zatrpana :aha: Zaista je muka kad se negde krene, ja moje ponekad ostavljam u pansionu kod devojke koja drži pse u kući, a ima i svoja dva izložbena psa,tako da je zaista vrlo posvećena, a nekad ih vodim sa sobom. :)

Meni su oba moja psa posebna.
Imam i maltezerku i mešanku i vrlo često još po nekog psa mešanca ili štene sa ulice na čuvanju do udomljenja. Moji svi psi su razmaženi , ja tu ne vidim ništa loše, a možda i nemamo isto viđenje razmaženosti. Uopšte ne smatram da jedan treba da bude razmažen drugi ne,ja bih sve pse razmazila. Nisam još upoznala ni jednog maltezera koji nije razmažen, ali sam upoznala dosta NO i dobermana , koji su dresirani za pse čuvare i uopšte se ne ponašaju ni slično ovim malim čupavcima. Ne prilaze ljudima da se maze, ne moljakaju za poslastice... Ovo o surovosti ne razumem, koji deo mog posta se odnosio na nekakvu surovost? Stvarno ne razumem . :dontunderstand:

Pa bas ovo o dobermanima ima veze sa teorijama da su neki psi za mazenje a neki valjda za sibanje i surovu dresuru.
Nisi ti to rekla, ali tako obicno tece caskalnje medju ljubiteljima pasa, Ovi su slatki i moramo da ih mazimo, a ovi drugu su zli
i zato da ih izbegavamo. Ja se mazim sa dobermanima, rotovima samo tako jer su bas oni, s obzirom da svi o njima imaju misljenje
kao i ti, zeljni ljubavi, lepe reci, mazenja , mnogo vise nego maltezeri ili pudlice. Ja volim sve, ali sve pse, ne pravim razliku izmedju velikih,malih, pametnih, glupih,
pasa za mazenje, setnju, izlozbe ,prikazivanje, sviranje uz bubanj, svi psi imaju iste instikte, potrebe, a to je da svaki pas zeli da ga njegovi najblizi
vole, da ga ne vezuja na lanac, da ne zivi u nekakvoj kucici vezan za lanac, da mu se govori i tepa kao i tom tvom maltezeru.

Tu je i razlika izmedju tebe i mene, Ja volim svog psa, ali isto tako volim, uzivam ocajavam sa ulicnim psima.

I uopste ne mislim da je moj pas poseban , ali to ne mislim ni za sebe. Zasto bi moj pas bio posebniji od nekog jadnicka ,mesanca koga su kao stene
vezali na lanac i tako provodi 12 godina zivota iza neke kuce? Naprotiv, moja empatija i ljubav vazi bas za te pse, mom psu je sve OK, slucajno
mu je upala sekira u med.

Rayela, nisi pazljivo pratila a i nemas podatke van ove teme, Kameni cvet osim maltezerke ima i mesanku usvojenu sa ulice kao svoju ljubimicu i skoro stalno barem jos po jednog mesanca na udomljavanju i posreduje na sve moguce nacine u udomljavanju mesanaca i nezeljenih rasnih pasa, bez obzira na velicinu. Ali ovo je tema o maltezerima i hajde da je se drzimo.

Rayela,ja ne bih nastavljala ovu diskusiju, ide u pogrešnom pravcu, iz nekog razloga pređosmo sa maltezera na - mene, zaista ni najmanje mi ne smeta da o meni misli ko šta želi, ali ovo je ipak tema Maltezer :cao:

]
attachment.php

prva ABA
u sredini ARA
na kraju KAN

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    44,1 KB · Pregleda: 273
Dana 7. decembra 2012. oko 12h izgubljena ženka malterzera stara 10 godina, na Zvezdari u okolini Olimpa. Istog dana, oko 13h je viđena na Bulevaru kralja Aleksandra oko broja 341. Nema ogrlicu, čipovana je i odaziva se na ime Malena.
Kontakt: 063/750-97-56

6352_563053410386752_536611779_n.jpg

Jasmina, interesantna frizurica, skroz drugi izgled dobiju :)

eto nekom se ne svidaju osisani maltezeri, a opet eto nama je dosta ljudi prilazilo tokom setnji i bas budu odusevljeni sto je maltezer a osisan.... ne znam meni se bas bas svidaju ovako osisani, nekako kao i veselije da izgledaju i ne znam ni ja nekako su mi sladi, a onda kad im pustim onda su mi lepi i sa dugom... i tako... kad dosadi jedno - napravimo drugo... pa opet u krug:)

nego bundevice mi se malo nabucale... prebucale... obe po 3.5 kg... da im ne bude zima ako budu iskljucivali struju:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
kan je mali ali i on je buckica 2.7.... e a lukas nam se nije ubucio on je maneken.... njega merimo za vikend....on bi se morao malo ugojiti.... a valjda cemo ih tada i sve ocistiti i dati im ove vakcine protiv besnila.... nikako da se uklopimo sa veterinarom:)

Ovde malo ima maltezera sa duzom dlakom, nisam cak ni videla neke drugacije frizurice, poput tvojih, uglavnom skracena dlaka..

a moja je luna debela...sad je na dijeti..4,5 ima.. a loki ima 3,5...

Oblacis li ih zimi? meni se posle svake setnje skvasi...mada ne drhti nikad, kao da joj je hladno, niti ima ikakve simptome prehlade...

Ovde malo ima maltezera sa duzom dlakom, nisam cak ni videla neke drugacije frizurice, poput tvojih, uglavnom skracena dlaka..

a moja je luna debela...sad je na dijeti..4,5 ima.. a loki ima 3,5...

Oblacis li ih zimi? meni se posle svake setnje skvasi...mada ne drhti nikad, kao da joj je hladno, niti ima ikakve simptome prehlade...

meni je kan nekako kao izgubljen slucaj :zcepanje: on radi sve sta rade aba i ara.... a one npr mrze kisu, aba pogotovo, a sneg bas vole i bukvalno cupkaju po ceo dan kod terasnih vrata kako bi ih svaki cas pustala i kad tako svojevoljno idu napolje nije im ni hladno niti ih oblacim, a po kisi idu- protiv svoje volje- samo da obave nuzdu i to obave ekspresno i ulete:) tako da ih n tad ne oblacim iako se npr aba trese.... od besa...e sad ako je bas neki minus onda da, inace po ovakvom snegu ili po nekoj kisi ih ni ne setam.... cak ni u bebinim kolicima:) i nisu se ni meni nikad prehladili......

:hej: gde ste svi.... gde su slicice:fotograf:
izgleda sto se tice snega da to sto je palo je to z:( a mi se nismo stigli ni slikati z:((
nista... cekamo novu godinu :zjelka2::zjelka2: za slikanje

...................................................................................................:vatromet:..........................................................................................

:zjelka3:...........................:snesko3:..........................................................................................:snesko3:..........................................:zjelka3:

.........................:zjelka: ..............................................................:zjelka2:.................................................................:zjelka:.....................

.......:vatromet:............................................:snesko:.....................................................:snesko:............................................:vatromet:......

.............................................:zdm5:.............................................z:dm:......................................................z:dm4:.......................................

:

Poslednja izmena:
:heart2:da da kan je sav blesav.......a meni se mnoooooooooogo svidaju ovako osisani:heart2:

........................................MRVICE.................................................
attachment.php

Prilozi

• rodjendanska-sms-poruka-300x300[1].jpg
    rodjendanska-sms-poruka-300x300[1].jpg
    23,9 KB · Pregleda: 229
jel zna neko gde bih mogla da kupim, gde se mogu naci provereni cistokrvni maltezeri

Kaži nam šta podrazumevaš pod ovim, pošto ovde na temi nema mešanaca ,svako za svog psa misli da je čistokrvan i svako ko ima štence isto to tvrdi,pa je najbolje da ti postaviš svoja očekivanja a svako ko ovde ima maltezera može ti poslati kontakt osobe kod koje je kupio. Do koje cene bi platila i gde si spremna da odeš po psa? z:poz:

Back