gost 261067
Primećen član
- Poruka
- 581
e pa tako je meni kad su uzele dve devojke psa- pisala sam o tome- dosla njihova mama koja je bila u fazonu ko ce da placa hranu a i pare koje su devojke dale za psa njoj je bilo bolje njoj da daju....Mali beli i veliki crni?
Nego, ovo sto imam da napisem se najpre odnosi na Jacu jer cini mi se da jedino ona ima stence povremeno, a prica je najvise o tome ko sve danas kupuje psa. Naime, u Kraljevu su jos pre 3 godine doneli neku protivzakonitu Odluku o drzanju zivotinja na teritoriji grada, pprema njoj psi ne smeju da se setaju po gradu cak ni na povodniku i moraju da imaju korpe, bla-bla, da ne duzim, kuckari su proterani u park izmedju zeleznicke i autobuske stanice (a TI parkovi su u svim gradovima manje-vise isti, ako znate na sta mislim) i na jos par nekih lokacija, jos gorih i svakako daljih od grada, gde imas srece ako te minimum ne opljackaju. E, ta odluka se do skoro nije ni sprovodila, nedavno su tek poceli. I tako jednog jutra posla ja sa autobuske "u dan", sto kaze Ljilja MMM, kad vidim preko u parku jednu "damu" sa maltezerom (ojarcanim, ne bas nesto na oko), sve vreme telefonira i cima psa ne pruzajuci mu priliku da zastane da piski, onjusi, cak nije ni primetila na susednoj stazici pudlu u kaputicu, mislim da je njeno jadnice zrelo za kiroprakticara kako ga je cimnula. Ali vrhunac je bio kad ga je prevela preko ulice, pas zastao da onjusi nesto a ona ga-SUTNULA! Nisam mogla da verujem svojim ocima, nadam se da nema decu jer bi verovatno i njih tako sutnula da stanu da se pozdrave sa drugim detetom, a da i ne pricam o prenosenju gena! Pada mi na pamet samo jedno, da je doticna "dama" zelela da sedi u basti kafica sa "trendi" kucom u krilu ali su joj gradske vlasti to pravo uskratile pa joj je sad jadni pas kriv. Dakle, pamet u glavu i cetovro ociju otvorite kad prodajete stence!
a evo sad imam jos primera- covek koji je uzeo rodenog brata od lukasa hoce da ga se resi, ali ga bar nije pustio na ulicu vec je zvao decka od koga je kupio pa da nadu nekog kome bi dali... ali imam i komsiju koji su uzeli neku malu dzumaricu sa ulice i super se zabavljali kad je bio mali- tako sami kazu- a sad im je dosadio pa ne znaju kako da ga se rese, pa ga tako povremeno puste u nadi da ce otici i vise se nece vratiti....o lancima od pola m sam vec isto pisala, a takode i o vikendasima koji hrane pse kad i ako dodu za vikend.....
ja stvarno razumem kako ja npr volim kucice - sto ne znaci da bih uzimala sa ulice pse niti da bih uzela bas svaku rasu- tako ima i ljudi koji ih uopste ne vole ili pak ljudi koji ih vole ali ipak odluce da vise vole da nemaju obaveze.... ali daj nemoj ih muciti sto se kaze ... ako si se predomislio nadi mu makar neki dobar novi dom ili ako ih ne volis ne znaci da ih zato namerno trebas pregaziti kolima.... ali eto drzava umesto da se bavi time da se spreci izbacivanje kucica i macica po ulicama ona pravi bokseve ..... uh ne mogu da se nerviram sa ludacima... a sto kazes sta bi bilo da ima decu... jednom sam kod okretnice 55 na bulevaru videla ludacu koja je najstrasnije makljala dete i drala se toliko da se cula mislim u celom kraju.... e i ta sa maltezerom bi tako.... ne uspe im to sto zamisle i onda se tako istresaju na detetu ili kucetu.....