Maltezer

ZLATOMAMINO ne mogu da ti posaljem pp .... ili si zakljucala tu opciju ili nisi poslala dovoljno poruka pa ako mozes vidi sta je- nesto bih ti poslala u pp. pozzz

Poslednja izmena:
ne znam sta sam uradila to za pp :D preslatki su vam ljubimci <3 brzo ce april pa vam javljam :) a sto se tice temperamenta, da li ste vise za decaka ili devojcicu? :) jaoj, gledala sam po sajtovima kako cupaju dlake iz usiju maltezerima, jel vi to radite ili im sisate te dlake? :think:

Hvala :)
a cekala bih ocenu, rekose oko 9 meseci da treba da ima za ocenu..ali imam jedan VELIKI problem. Covek kod koga smo uzeli pse, nije nam poslao papire, i sad ne znamo na koji nacin da ga anteramo, da to uradi, ne javlja se na telefon, ne znamo sta da radimo, a bez papira..nema ni ocene, ni nicega..

ako slucajno neko ima neki savet kako da to uradimo, da li i kinekoloski da pitamo u NS, ili sta se radi po tom pitanju...da se tuzi, posalje inspekcija?

citala sam sve, kako ne treba kupovati maltezera,medjutim kasno, nisam ocekivala da se to moze desiti, da covek ne posalje papire..

Gocu, tvoja kuca ima uvek slatku frizuricu :) a ocekivala sam da moja nece trpeti kapicu, ali je sva vazna inace kad se oblaci..valjda kako nas gleda kad se oblacimo, da to znaci da se engde ide, pa kako uzmem robicu, odma skace na noge da se obuce, ne buni se..tako je i kapicu ispostovala :)

sad cu pokusati neku bolju slicicu da ubacim :)

Sandi ja sam zvala KSS kad mi nisam dobila papire kad mi je obećao. I KSS mi je poslao Mrcina "dokumenta"

ne znam sta sam uradila to za pp :D preslatki su vam ljubimci <3 brzo ce april pa vam javljam :) a sto se tice temperamenta, da li ste vise za decaka ili devojcicu? :) jaoj, gledala sam po sajtovima kako cupaju dlake iz usiju maltezerima, jel vi to radite ili im sisate te dlake? :think:

Ja jes da imam psa 10x veceg od Maltezera, ali i on ima klempave usi i moram da mu cupam dlake.
Ne vredi da sisas, samo cimnes sa dva prsta, ako si spretna i pincetom, ali se brzo izvestis sa prstima
jer jednim cimanjem izvuces i sve dlake. Treba to raditi od "malih nogu" da se pas navikne jer to u principu
nista i ne boli.

meni je jezivo to cupanje, pa vodim psa kod gromera, 2x do sad, znaci, svaka 2 meseca..a i nestasna je jako da bi dozvolila da joj se taknu usi... a i toliko je vristala dok su joj radili, ni da joj creva cupaju.

a sad cu pokusati sa kinekoloskim, i tog prevaranta fiksni da uzmem pa cu ga zvati svaki dan po ceo dan..

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/img20121203181017.jpg/]
img20121203181017.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

evo jedna i sa kapicom :)
kada ste prvi put osisali svog maltica?

Super su sličice :zaljubljena: Možeš ošišati psa kad god želiš ako želiš,pogotovu ako ne želiš da češljaš i neguješ dlaku i ne planiraš izložbu.
Ako planiraš izložbu onda ništa šišanje do tad ,jer to je osnovna odlika rase maltezer, duga svilena dlaka. :)

pa s obzirom da joj je ova prva dlaka, sva nesto nesrazmerna, talasasta, zbog toga bih jedino, da izjednacim,inace, planiram duzu da drzim, jer je ipak devojcica pa da mozemo kikice, pletenice :)

Mom počupaju dlake iz ušiju kad ga odvedem na šišanje a ove godine sam ga šišala 4 puta.
Sad možeš i da šalješ i da primaš pp poslala si više od 3 poruke :D
sad sam faca :D duduk sam za ove vidove komunikacije, ali ucim..jedino ovde imaju informacije iz prve ruke a ne po sajtovima i blogovima sve uopsteno i naokolo a to me frustrira samo... sto se usiju tice pa to je onda super ako izgura 4 puta godisnje, samo i tih ludaka ima po salonima za pse, zena u parkicu mi rekla da su njenog malisu nakljukali lekovima i kad je dosla po njega da je bio sav slogiran, nije mogao da je prepozna, to je stvarno bezobrazluk :ljutko: ja bih lepo stajala pored mog ljubimca i sve pomno pratila kako rade, i cim mi se nesto ne svidi-opomena.

Ima raznih ljudi, pa tako i grumera.zato se lepo raspitaj jer postoje i divni i vesti grumeri.
Maltezera moje jetrve su vezali za noge i ko zna sta jos .Bio je sav istraumiran i od tada lize svoje sape,koje su mu sada roze boje od lizanja.

sad sam faca :D duduk sam za ove vidove komunikacije, ali ucim..jedino ovde imaju informacije iz prve ruke a ne po sajtovima i blogovima sve uopsteno i naokolo a to me frustrira samo... sto se usiju tice pa to je onda super ako izgura 4 puta godisnje, samo i tih ludaka ima po salonima za pse, zena u parkicu mi rekla da su njenog malisu nakljukali lekovima i kad je dosla po njega da je bio sav slogiran, nije mogao da je prepozna, to je stvarno bezobrazluk :ljutko: ja bih lepo stajala pored mog ljubimca i sve pomno pratila kako rade, i cim mi se nesto ne svidi-opomena.

Neko je i ovde sa teme jednom odveo svog maltezera na šišanje kod neke žene iz oglasa,mi smo joj preporučili one koje znamo i provereni su, međutim ona je htela da isproba, završilo se vrlo neslavno, čak joj je grumerka zamerila da joj je pas razmežen, ko da naši nisu, pa nije to radni pas već pas za razonodu ,naravno da su razmaženi. :lol:

samo na provereno ici, tako nam je danas za sve..a posebno za ˝novopecene˝ zanate koji nose brzu zaradu, danas svako sve zna, u sve se razume, ok je biti obavesten ali sad bas da si strucnjak za sve obasti :dontunderstand: jel ima neko iskustva sa obucom za pse? :ceka:

Sandi, ova zadnja sličica je za razglednicu. :zaljubljena:
Zlatomamino, moja ima cipelice, ali su joj velike tako da su nam u šetnji spadale,ja još nisam uspela da joj nabavim te neke najmanje, a vrlo je praktično zimi,pogotovu u gradovima gde se dosta baca rizla i so na trotoare,jako oštećuje šapice. Srećom,moja je smrzotina i čak i komplet obučena u postavljeni skafander jako kratko se zadržava napolju zimi. :cao:

Neko je i ovde sa teme jednom odveo svog maltezera na šišanje kod neke žene iz oglasa,mi smo joj preporučili one koje znamo i provereni su, međutim ona je htela da isproba, završilo se vrlo neslavno, čak joj je grumerka zamerila da joj je pas razmežen, ko da naši nisu, pa nije to radni pas već pas za razonodu ,naravno da su razmaženi. :lol:

Zasto mislis da su maltezeri posebniji od nekog mesanca ili vestija, jorkija, ali u pudle ili bilo kod manjeg ( ali bogami i veceg) psa?
Ja razmazene i ualjene pse ne podnosim, to nema veze sa razonodom ili disciplinom.

I sta uopste podrazumevate pod tim da jedan pas sme da bude razmazen , a neki drugi nesrecnik mora da bude disciplinovan, a pod tim
podrazumevate surovost?

samo na provereno ici, tako nam je danas za sve..a posebno za ˝novopecene˝ zanate koji nose brzu zaradu, danas svako sve zna, u sve se razume, ok je biti obavesten ali sad bas da si strucnjak za sve obasti :dontunderstand: jel ima neko iskustva sa obucom za pse? :ceka:

Ja imam iskustva jer moj ( ogroman pas= velicine labradora) mora da nosi tu i tamo desetak dana cipelice, uglavnom samo jednu.
Odes u pet shop sa psom , oni ce ti poruciti tacnu velicinu jer su velicine nemoguce pa je za neke Kineze XL zapravo za maltezere,
u Evropi je XL za labradore ( i ovog mog), ali je ta obuca u Evropi i 10x skuplja. Ja kupujem po dva komada, traje to nekoliko godina,
najvaznije je da nocu spava s tom cipelom, inace ne volim da ga vodim u setnju sa cipelo, radije operem shape kad se vratimo,
a samo nocu stavljam tu cipelu na nogu sa kojom ima problema.

Zasto mislis da su maltezeri posebniji od nekog mesanca ili vestija, jorkija, ali u pudle ili bilo kod manjeg ( ali bogami i veceg) psa?
Ja razmazene i ualjene pse ne podnosim, to nema veze sa razonodom ili disciplinom.

I sta uopste podrazumevate pod tim da jedan pas sme da bude razmazen , a neki drugi nesrecnik mora da bude disciplinovan, a pod tim
podrazumevate surovost?

Meni su oba moja psa posebna.
Imam i maltezerku i mešanku i vrlo često još po nekog psa mešanca ili štene sa ulice na čuvanju do udomljenja. Moji svi psi su razmaženi , ja tu ne vidim ništa loše, a možda i nemamo isto viđenje razmaženosti. Uopšte ne smatram da jedan treba da bude razmažen drugi ne,ja bih sve pse razmazila. Nisam još upoznala ni jednog maltezera koji nije razmažen, ali sam upoznala dosta NO i dobermana , koji su dresirani za pse čuvare i uopšte se ne ponašaju ni slično ovim malim čupavcima. Ne prilaze ljudima da se maze, ne moljakaju za poslastice... Ovo o surovosti ne razumem, koji deo mog posta se odnosio na nekakvu surovost? Stvarno ne razumem . :dontunderstand:

Poslednja izmena:
i moj Munja je razmazen i zbog toga ga jos vise volim, a razmazen je jer sam ga ja razmazila : :rotf:
:per:

...a i decu sam razmazila...i muza. :zcepanje: :zcepanje: mnogo sam surova, jer nisam razmazila ribice.

Poslednja izmena:

Back