Maltezer

Kod nas ne postoji taj prašak ali može se poručiti,napiši još par poruka da možeš slati i dobijati privatne poruke,pa ću ti proslediti link. Ako ti je odgajivač od kog ste kupili psa u blizini zamoli njega da vam pomogne i nauči vas kako da mu počupate dlake. Pincetu zaboravi,može doći do povrede,a dlake oko očiju nema razloga da mu se uklanjaju,što su duže manje šanse da iritiraju oko,bitno je da se svakodnevno održavaju i češljaju na dole.:bye:

74755_387640871273772_100000835863458_940568_166629182_n.jpg

Dream Dei Prati Verdi. Ovaj mališa je sve lepši,jedva čekam da vidim kakvi su mu potomci. :zaljubljena:

Što se tiče šišanja, ja to radim sama, i sad sam ga olindrala pa ću ga slikati-može da prođe. Dlake iz ušiju mu takođe čupam sama i koristim običan puder za suvo pranje (kupila u pet radnji) puder mi služi samo da mi se ne kliza dlaka dok je čupam .Sve to sam nekoliko puta odgledala na You Tube i probala.Ništa strašno i njih to ne boli.Napominjem da je moj Munja izuzetno mirno kuče i sve mi daje i sluša me .

Evo jednog od tih snimaka-samo bez straha.

Mima76 da li je to cetka za kosu ( za ljude ) u vlasnikovoj ruci[/QUOTE:
Mima, nije za ljude, vec za pse. takozvana Pin cetka. Najuocljivija razlika je sto nema one "bobice" na kraju da ne bi cupale dlaku. Najcesce se koristi za cesljanje duge dlake kod maltezera, pudli, sica...itd, itd :)

Kamena ja imam četke i češalj i rotirajući češalj, makaze obične i reckaste... i sve sto treba za održavanje dlake, ali nije na odmet, pogledaću. Sada mi je u planu kupovina mašinice.

Mima, nije za ljude, vec za pse. takozvana Pin cetka. Najuocljivija razlika je sto nema one "bobice" na kraju da ne bi cupale dlaku. Najcesce se koristi za cesljanje duge dlake kod maltezera, pudli, sica...itd, itd :)

bilo mi je cudno lici na moju cetku za kosu hihihi
mislim da je prakticna zbog bugih iglica

Ne znam,nisam stigla da se raspitam,ako saznam javiću. Ja sam bila prilepljena za Nadine maltezere :rumenko:,kaže žena greota je što na ulicama vidimo samo mešance maltezera. :(
Evo još jedne ,napravih gomilu slika,ali te pahuljice se mnogo mrdaju,jedva par valjanih

[/IMG]

Poslednja izmena:
Znam kako ih je tesko slikati. :lol: A sto se tice rasne strukture, frizera i svega ostalog sa maltezerima, videh skoro prvog u KV koji odgovara standardu osim sto je ojarcan kao, ne znam, neki terijer, ma tuga jedna. :( Danas sam mm-u objasnjavala i opisivala sta od opreme treba za neki osnovni frizeraj, svidja mu se ta ideja u sklopu ambuulante koju svakako treba da opremamo, pa...

Nije oprema mnogo skupa,to je lep posao i donosi dobru zaradu,samo treba imati dara za taj posao i provesti izvesno vreme na praksi i učenju kod nekog ko to zaista zna da radi,a to jeste skupo i traži dosta vremena posvećenog učenju.

Da, svega imam, samo vremena nemam. :( Ali higijensko za pocetak... Kako sam samo vesto ojarcala onu morki sto sam nasla jos davno, svuda jednake duzine! I oni su je posle drzali sa nesto kracom dlakom, steta, da sam mogla da je zadrzim, pustala bih da raste, divnu svilenkastu dlaku je imala lutkica. I posle nisam mogla da uzmem njenu cerku, sad sam zaglavila sa celavicom, a kad se ogradimo, nabavljamo jos jednog kratkodlakog psa!

Pa možeš da počneš i tako,ali tek onda nećeš imati vremena da se "školuješ",ne znam šta da ti kažem :think: ,sama najbolje znaš šta možeš a šta ne,ali ako imaš talenta greota je da ostaneš samo "brica" ako možeš da budeš grumer. :klap:

Ne znam ni ja vise, jesam Gizmu redovno strickala dlaku na guzi i iza usiju i to tako da ne ostanu tragovi makaza i umem odlicno da izvucem podlaku ali... Ovo je ipak maaalkice zahtevnije. :lol: To jedno, a drugo, KV je relativno mali grad i narod je navikao da sve moze peske, a ja sam van grada, tog najuzeg dela. Ne znam, toliko toga treba da uradim da me nekad stigne defetizam.

Back