Maltezer

nije jadnik i nije vezan na lancu... do skoro smo imali samo kanapcic na koji bi ga privezali samo dok neko ko se plasi velikih pasa ude ili izade... on je kao beba hoce odmah u krilo da uskoci a ljudi onda precrknu od straha.... ali smo sad kupili lanac jer je u toku renoviranje dvorista celokupnog pa samim tim i njegovog dela- koji ce biti samo za njega i mnoooooogooooo veci od boksa..... kao i nova kucica... za odraslog lukasa..... bice slicica.... znaci i sada i poslednje 4 nedelje je vezan samo po potrebi..... nasa najveca beba....

Hahaha, mi smo samo lajavi, ja sam se plašila da ne laje puno, pa sam mu ponela i platnenu brnjicu. Ali bio je savmi ok. Više laje u kolima nego u autobusu. Valjda veći prostor.I da znaš da si upravu onoštosmo pričali za sredinu. Baš sam napisala,kad sam ušla naNovom Beogradu do Doma omladine nema ko ga nije pomazio, opkolili nas i maze li maze Mrcu. A kasnije posle Pančevačkog mosta nisu ništa komentarisali ali su se na svaki pokušaj lajanja okretali ko da je zver.

Iskoristiše kišni dan da me načisto izmaltretiraju. :zcepanje:

popi-upakovana-1.jpg

Poslednja izmena:
Kan je sa onom crnom gumicom :zaljubljena:

da da sa palmicom :zcepanje: ... danas mi je zbrisao napolje dok sam sredivala ruze, a ja bila ubedene da je ispod kreveta.... kad vidim ga ja sa terase a on seta opusteno po ovoj zimi sav musav od blata...:dash: ja otvorim vrata a on mukica odmah pod krevet... njegovo omiljeno mesto.... da ne moze lukas da ga dohvati kad ude :zcepanje::zcepanje::zcepanje: smrzla mu se njuskica a i sapice..... da se ugreje pa cu ga veceras kupati.... musavac pravi :)

uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppooooooooooooooommmmmm moooooooooooc
vec dva puta za nedelju dana skidam krpelja sa ovog mog malog cupavog psa
pre neki dan jednog a veceras dva komata
nisu se bili zakacili za kozu nego su se setkali
sta da radim? hvata me panika od same pomisli na male crne nepozeljne podstanare

Mima Mrvici sam ove godine u dva navrata skidala krpelje. Prvi put je bio tretiran sa Frontline Combo, i zakačili su se na njega. Kaže naš vet da Combo dozvoljva da se krpelj zakači ali da bi trebao tada da ga umlati. Iskreno u panici nisam ni gledala dal su mrtvi ili ne. Onda sam mu stavila advantix, ali ne ja nego vet pošto makli beli znaju da budu alergični na njega. Mrvca nije alergičan. I opet sam našla krpelje nisu se zakačili i bili su mrtvi ovaj put sam pogledala. E sad tačno znam gde je prvi put bio i gde je navatao krpelje. Tako da ga sad puštamo na proverene livade gde nema krpelja. :D

E sad tačno znam gde je prvi put bio i gde je navatao krpelje. Tako da ga sad puštamo na proverene livade gde nema krpelja. :D

Goco, a jesi sigurna?????
Pre nedelju dana je moj muz skinuo krpelja... a nocas sam ga vodila na infektivno, tako da obratite paznju na psa, na decu na sebe! Ovo vreme im je idealno, bice ih mnogo duze nego st bi inace bili da se nastavilo onako da przi.

Pa nisam bas sigurna, ali kod mene u bloku na platou ih nikada nije bilo do sad, na livadi kod Delte ih takodje nema, ali znam da ih ima oko Pet centra tamo ih je pokupio prosli put, cak mi je komšija sa čuđenjem pitao zar nisam preimetila da sa te strane niko ne vodi psa. Opomenula decu, tretiran je, kad ga češljam pregledam ga i šta više mogu da učinim.

Svidja mi se Mrcina frizura.
Sto se tice krpelja, bas ih ima.Munja nije izlazio iz dvorista ,ali je ipak nakacio prvo jednog oko usta,jedva ga izvadismo, a juce jos jednog. Koristimo Frontline Combo,ali ovih dana ce isteci mesec dana kako ga stavih,mozda je oslabio ,pa sam mu sinoc stavila ponovo. Bice ovo ,,uzbudljivo leto" sa tim gamadima.

Treba mi savet oko mog maltezera.U svom gradu nemamo frizera za pse pa moramo to sami uraditi a najveci problem su mu usi ,ceska se vrlo cesto,koristili neke skupe kapi i nije bolje.Mislim da mu smetaju dlake u usima ali ne uspevamo nikako da ih ocupamo,jednom smo probali pincetom,vrisnuo je .Da li da ih samo kratimo,to bi bilo lakse ili postoji neki prasak kod nas posle kojeg bi to bilo bezbolno.Inace je 7 meseci star.Takodje oko ociju mu je nemoguce ukloniti dlake jer ne moze da miruje ni sekund.Pozdrav

nadacicic@hotmail.com

Pitaj veterinara da mu počupa dlake iz ušiju.Čupaju se rukom. Prvi put je Mrvici veterinar to počupao.Navodno to njih ne bi trebalo da boli.Za šišanje ne mogu da ti pomognem, i moj je jako nemiran.:cao:

Back