Pozdrav svima, prvo bih zeleo da kazem kako imate jednu jaku dobru zajednicu ovde, vidim da ste pomogli dosta ljudi i nadam se da nece biti drugacije u mom slucaju..
Imam milion pitanja da postavim ne znam odakle da krenem

Naime moja devojka i ja smo planirali da odemo negde van Srbije da radimo, ali ne znamo kako, sta, gde, kod koga.. U svakom slucaju culi smo od nekih prijatelja da je moguce doci na Maltu na "bum" sto bi se reklo, sa samo pasosem i parama. E sada mene zanima sto stvari u vezi toga i svaka pomoc mi je dobro dosla. Zanima me dal je to uopste moguce, ako jeste kako je najekonomicnije doci na Maltu, kako se zaposliti kada dodjemo tamo i kakvi su to poslovi ( mi bi smo u sustini bilo sta radili u pocetku, ja bih radio na gradjevini ako mora ne izvoljevam previse, a za nju naravno ipak nesto lakse sto bi devojka mogla da obavlja). Onda koliko para je potrebno za smestaj (i kako doci do smestaja) i hranu do prve neke plate, culi smo da za prezivljavanje nije potrebno mnogo i da su cene namirnica eventualno malo jace nego kao kod nas u Srbiji dal je to tacno? Kako bi smo mi to radili u pocetku dal je to na "crno" ili postoji neka varijanta registrovanog posla i kako doci do tih nekih papira, stvarno nisam upucen i ispravite me ako sam bilo sta pogresio u vezi ovoga.. Planirali bi da dodjemo od Novembra najranije posto evo vec je kraj Oktobra pa dok se organizujemo verovatno bi nam trebalo koja nedelja, da li je moguce naci posao u tom periodu, do sada sto sam slusao sve neki kazu moze neki ne moze tako da ne znam u sta da verujem.. Opet napominjem da bi mi radili bilo sta, znaci kao cistaci, peraci, fizikalac bilo sta i najosnovnije je dobro.. Ako nije moguce doci na "bum" koje su nam druge opcije? Svaka pomoc nam je dobro dosla i jako bi bili zahvalni! Pisacu ovde ako me jos nesto bude zanimalo, za sada ovo najosnovnije mi je vazno da saznam i informisem se. Nadam se da je sve ovo moguce i iscekujem pozitivne odgovore!

)
Pozdrav, unapred zahvalan Dusan.