Malta

Pozdrav svima na temi :)

Raduje me što je tema aktivna i što ima ljudi koji su na Malti,pa su u mogućnosti da podele svoja iskustva iz prve ruke sa nama ostalima :)

Htela sam da pitam,kakve su šanse za medicinsku sestru-tehničara da nađe posao na Malti?
Imam položen stručni ispit.
Imam dozvolu,odnosno licencu za rad.
Imam 3 godine radnog iskustva.
Govorim srpski :P mađarski, engleski i nemački (A2 nivo).
Posedujem trojno, odnosno srpsko, mađarsko (EU) i hrvatsko (EU) državljanstvo.

Tačnije, zanima me koje su šanse da sednem na avion,odem na Maltu i tamo obilazim bolnice, klinike, staračke domove i sl i da dobijem posao?

Inače,svi saveti su dobrodošli :)

Pozdrav svima na temi :)

Raduje me što je tema aktivna i što ima ljudi koji su na Malti,pa su u mogućnosti da podele svoja iskustva iz prve ruke sa nama ostalima :)

Htela sam da pitam,kakve su šanse za medicinsku sestru-tehničara da nađe posao na Malti?
Imam položen stručni ispit.
Imam dozvolu,odnosno licencu za rad.
Imam 3 godine radnog iskustva.
Govorim srpski :P mađarski, engleski i nemački (A2 nivo).
Posedujem trojno, odnosno srpsko, mađarsko (EU) i hrvatsko (EU) državljanstvo.

Tačnije, zanima me koje su šanse da sednem na avion,odem na Maltu i tamo obilazim bolnice, klinike, staračke domove i sl i da dobijem posao?

Inače,svi saveti su dobrodošli :)

Moze Sladzo, posebno ako imas EU homologaciju ili kako se to vec zove . . .
Tip: St.James hospital - privatne bolnice, mnogo bolje placaju od drzavnih . . .

pimbe hvala na odgovoru :)

Predpostavljam da si mislio na nostrifikaciju diplome? Odnosno da moje školovanje priznaju u EU? Ako nije to ispravi me i objasni. :)
Uglavnom, nostrifikaciju nemam, iz razloga što verujem da to trebam da obavim kad odem tamo. Mislim da bih prvo trebala da radim kao bolničarka, a onda kad se sredi nostrifikacija kao sestra. Iskreno, nisam baš upoznata sa procedurom. Ako neko zna detaljnije,neka napiše.

Što se tiče St James bolnice, šta misliš, šanse su veće poslati mailom CV i neki vid prijave i čekati odgovor,ili ipak doći,odneti lično...?

Pozdrav svima,
Da li neko ima informacije kakvi su uslovi za zaposljavanje organizatora robnog transporta ( vazdusnog ili brodskog )? Mogu i informacije o ostalin poslovima u uvozu i izvozu, sem carinskog posredovanja...

Ili makar preporuku solidnih kompanija koje se bave spedicijom na Malti, gde bi se generalno o tome mogla blize informisati?

Unapred hvala

Ne bih nikog da demoralise i razocaram,ali, zivot na malti uopste nije sjajan kao sto mnogi misle. Kao i svuda u svetu, ako nemate ljude na pravom mestu, uglavnom ste propali, eventualno letujete dzabe.
Ovde od posla mozete da ocekujete gradjevinu(ono sto ni crnci ne rade) ili ciscenje po hotelima(sto,takodje, nikom drugom ne nude).
Prednost imaju gradjani EU sengen zona,pa EU van sengena,pa ostali i crnci, pa zivotinje,pa 3 mesta prazno pa onda mi srbi.
Ako dolazite, do kraja marta se rezervisu jeftini stanovi, posle toga i za šupe deru, pogotovu ne EU GRADJANE, je znaju da nemaju izbora i da je daj sta das za 90 DANA NE 3 meseca kako mnogi misle,
Proverite po firmama na malti,uglavnom svi javno pokazuju legalno zapošljene, ako ima neko iz vašeg grada, to vam je, trenutno, najlakši način za ostanak, ili otvorite svoju filmu i placajte minimalac, pa dok radi firma imacete dozvolu.
Namerno ne ostavljam nikakve linkove,jer ako ništa ne možete da izguglate po netu "on english" onda vam sve džaba.
jebemtidosadu@yahoo.com je moj mail, pa ako neko misli da nekako mogu da pomognem, ili misli da lazem, neka se javi
Hvala sto ste imali strpljenja da procitate ovo.
Pozdrav sa vetrovite malte(ovo im je najhladnija godina od kako znaju za sebe)

Voleo bih da radim na Malti ako ima neko da mi da savet kako otici tamo ili ako neko ide na maltu da radi bio bih mu zahvalan da mi se javi.Da li otici preko agencije ili treba imati tamo nekog,agencije su prevare,radio bih bilo sta,gradjevinu bih radio nije mi problem da radim teske fizicke poslove.

Pozdrav svima novi sam ovde ! Planiram da idem preko leta na Maltu i citao sam sta imaju ljudi da kazu na ovu temu, ima korisnih informacija, ali me isto tako interesuje da li neko ide do kraja meseca Juna 2014 i da li mozda ima nekoga tamo da nas doceka da bi se smestili, podelili troskove, nasli posao itd. ???
Znacila bi mi bilo kakva dodatna informacija.

Zdravo svima. Ovde sam nov i imam poruku za sve koje interesuje Život i rad na Malti. Spreman sam da odem,trebam cimere radi uštede troškova stanovanja i lakšeg nalaženja pposla. Ako ima zainteresovanih,neka se jave,posebno važi za Ristu12, grofVranjski, Luka92, djuki011,drazon,ivančica31,ako još nisu otišli; kao i za sve ostale, ozbiljno zainteresovane. Pozdrav!

Ljudi nisam gledao poruke zbog nekih privatnih situacija, ja sam ozbiljan po pitanju odlaska bez sale ne znam da li ce mi br. izaci 063441370 zovite da se dogovaramo da se ne bismo ovako dopisivalai ide vreme. Pozdrav svima!

ja sam menadzer restorana na malti vec dve godine,ima posla sad je sezona zaposljavanja,svi traze konobare i pomocnike u kuhinji.....pa ako mogu nesto da pomognem...tu sam....pitaj.pozz

A zaboravljas da je prvo pitanje za strance "da li imate radnu dozvolu?" Na vas negativan odgovor, ljubazno vam se zahvali i kaze da mu je zao ali ove godine ne moze vise da aplicira.
Na crno moze da se radi gradjevina ili konobarises u nebitnim kaficima,
Ispravi me ako gresim

...i da, slazem se da ima posla, stopa nezaposlenosti je 6%

Back