Malta

Veliki pozdrav svima !
Nov sam na forumu i prelistao sam unazad stranice i dosta toga je objasnjeno.
Zaputio bih se na Maltu aprila meseca. Profesor sam fizickog vaspitanja i diplomirani trener fudbala.
Bavim se trenerskim pozivom, tacnije trener sam fudbalskih golmana sa iskustvom od 5 godina. Paralelno sa tim radim i kao fitnes trener i personal trener po teretanama.
Imam i papire EU sto je kapiram velika prednost.
Interesuje me, ako neko ima iskustva u ovoj oblasti, da li bi bio ljubazan da pojasni prilike na Malti naravno vezano za sport? Da li mogu da se nadju ovakvi poslovi?
Toliko za pocetak. Unapred zahvalan.

Hakunamatata ostavi mi na pm tvoj email. Radim u firmi koja se bavi instalacijama pa ako iskrsne neka potreba za jos ljudi da mogu da te kontaktiram tj ako si zainteresovan...

" Further to my previous email, kindly advise when you can attend for an interview here in Malta."

Kind regards
Ingrid

Ajd sad savet,šta je najbolje uraditi kad se dobije ovakav mail?

Pozdrav... Da li se neko sprema za put na Maltu?
Moze neka preporuka oko izbora mesta stanovanja?
Kakvo je bilo stanje sa nalazenjem posla proslo leto?
Hvala unapred :)

Sve zavisi koliki ti je budzet...najpopularnija mesta(bar sto se srpskog zivlja tice) su Msida,Bugibba,Qawra,Gzira
Sto se posla tice opet zavisi sta si imao na umu da radis,samo nemoj ono bilo sta jer ako kazes potencijalnom poslodavcu bilo sta,veruj mi da ce biti nista(pricam iz iskustva) cene te onoliko,koliko ti cenis sebe.
Ako si dobar sa engleskim,a pritom imas iskustva u tome sto zelis da radis imas sanse za posao...
Ako ima jos pitanja tu sam...

Veliki pozdrav svima !
Nov sam na forumu i prelistao sam unazad stranice i dosta toga je objasnjeno.
Zaputio bih se na Maltu aprila meseca. Profesor sam fizickog vaspitanja i diplomirani trener fudbala.
Bavim se trenerskim pozivom, tacnije trener sam fudbalskih golmana sa iskustvom od 5 godina. Paralelno sa tim radim i kao fitnes trener i personal trener po teretanama.
Imam i papire EU sto je kapiram velika prednost.
Interesuje me, ako neko ima iskustva u ovoj oblasti, da li bi bio ljubazan da pojasni prilike na Malti naravno vezano za sport? Da li mogu da se nadju ovakvi poslovi?
Toliko za pocetak. Unapred zahvalan.

Moram priznati da nisam nesto upoznat sa tim sto ti trazis,ali predocicu ti neko moje misljenje pa mozda i prevagne kod daljeg tvog planiranja.
Malta je prvenstveno jako mala zemlja i samim tim nisam ni video nesto jako puno sportskih centara i teretana...
Drugo kada cujem Malta i sport stvori mi se neka konfuzija u glavi :) sve sto se tice sporta(mislim na fudbal i kosarku) je ovde totalni amaterizam. Primer: Ortak mi igra kosarku ovde(visok je 202 a to je prava retkost na malti) i sve sto dobija od kluba je free teretana i bazen...da se razumemo,on je u prvom timu i u toj njihovoj najboljoj ligi.
Nadam se da sam koliko toliko pomogao,ako te interesuje jos nesto cimaj...

I ja bih se rado odselio iz Montenegra i potrazio posao na Malti.Zavrsio sam elektro-tehnicku skolu smjer energetika ako je neko voljan da pomogne bio bih mu zahvalan.Hvala unaprijed :)

Hvala na informacijama...
Planirao sam raditi neki sezonski posao, konobar, kitchen staff, posto ne verujem da sa ekonomskim fakultetom verovatno u kratkom roku ne mogu naci posao u struci...
Sto se eng tice, na dobro je nivou... Kakva je potraznja za sezonskim osobljem? Da li vredi pokusavati naci nesto preko sajta Maltapark ili otici na pa traziti na licu mesta?

cao svima, nova sam, iscitala sam sve sto ste pisali i vidim da svi trazite poslove u ugostiteljstvu ili pak gradjevinarstvu a mene zanima kakva je sansa za posao u struci, konkretno ekonomija (recimo racunovodstvo,imam zavrsen drzavni fax)-bila bih spremna da budem i pripravnik..da li postoje neke firme koje se bave racunovodstvom/revizijom na Malti? Za pocetak bih mozda i konobarisala, sta znam, ali bi otisla sa namerom da trazim nesto vezano za administraciju..svaka informacija je dobrodosla, hvala.

ej cao... necu se praviti puno pametan posto nikad nisam bio na Malti, a isto tako i ja trazim informacije... Malo sam pratio oglase na sajtu Maltapark i mogu ti reci da konkretno dosta traze
racunovodje i finansijske savetnike... pratio sam malo i to, posto sam i ja zavrsio ekonomiju... ALI, uglavno traze iskustvo rada, i poznavanje stvari sa kojima mi nismo imali prilike da se upoznamo
ni u praksi ni na fakultetu... Naravno perfektan eng se podrazumeva, a pretpostavljem i poznavanje Malteskog jezika.... tako da sto se toga tice, u pocetku su verovatno male sanse za posao u struci...

Trenutno radim na renoviranju jednog hotela na CG primorju,postavljanje el.instalacija.Interesuje me kakva je potraznja za tom vrstom posla na Malti ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan.

Hvala na informacijama...
Planirao sam raditi neki sezonski posao, konobar, kitchen staff, posto ne verujem da sa ekonomskim fakultetom verovatno u kratkom roku ne mogu naci posao u struci...
Sto se eng tice, na dobro je nivou... Kakva je potraznja za sezonskim osobljem? Da li vredi pokusavati naci nesto preko sajta Maltapark ili otici na pa traziti na licu mesta?

Toga uvek ima, vazno je doci na vreme..sto se tice maltapark-a tu mozes potraziti posao ali tipa mail,cv i ostala sra*a ne pije vodu...najbolje je pozvati ih ili moja preporuka dodjes CV u ranac i od kafica do kafica...
Sta moze da bude prepreka? Prepreka moze biti to sto nemas radnu dozvolu i svaki ali svaki poslodavac ce te to pitati.
Najteze je druze ovde naci prvi posao, posle to ide lakse povezujes se sa ljudima cujes treba tamo,treba ovamo i ide to nekako..sto se tice tvoje diplome morao bi da je preved ovde (besplatno je koliko sam ja cuo)
Isto tako mozes posetiti i sajt times of malta i tu imas poslova takodje...

cao svima, nova sam, iscitala sam sve sto ste pisali i vidim da svi trazite poslove u ugostiteljstvu ili pak gradjevinarstvu a mene zanima kakva je sansa za posao u struci, konkretno ekonomija (recimo racunovodstvo,imam zavrsen drzavni fax)-bila bih spremna da budem i pripravnik..da li postoje neke firme koje se bave racunovodstvom/revizijom na Malti? Za pocetak bih mozda i konobarisala, sta znam, ali bi otisla sa namerom da trazim nesto vezano za administraciju..svaka informacija je dobrodosla, hvala.

Znam ja mislim par devojaka koje su radile u administraciji...sve je lakse ako imas pasos EU , za nas iz Srbije to ide jako tesko (cak mislim da crnci imaju veca prava ovde) ali mozes svakako pokusati.
Vazno je da budes spremna da radis sve i svasta,a vremenom posle mozes da potrazis ono sta tebi odgovara...

Ma kontam ja da dok ti ne odes i ne porazgovaras na licu mesta sa njima, nema nista od posla... Slao sam SV, pa su mi pitali da li mogu da dodjem na intervju... Kad sam rekao da ne mogu,
jer treba da dodjem tek pocetkom maja, rekli su da im se javim kad dodjem. Imam par poznanika koji rade tu 2 meseca, pa kontam da ako budu trazili kod njih nesto, obavestice me. O tom sa SV u ranac sam i ja
razmisljao :) A reci mi samo da li poslodavac obezbedjuje radnu dozvolu kada te zaposli (sto je normalno) ?

nikako sa ambasadom. evo, ja sam pre 3 dana dosao na maltu. niti me je iko pitao sta, niti rekao nesto... sada, da li je to ok, neznam, ali...*******...
dosao sam preko budimpeste. kupio sam kartu preko neta i eto. t je to...
sada, kako god ti mslis,ok, ali ja sam 'vako...
pozz

nikako sa ambasadom. evo, ja sam pre 3 dana dosao na maltu. niti me je iko pitao sta, niti rekao nesto... sada, da li je to ok, neznam, ali...*******...
dosao sam preko budimpeste. kupio sam kartu preko neta i eto. t je to...
sada, kako god ti mslis,ok, ali ja sam 'vako...
pozz
Brate, jel si imao nekog tamo ili na bum? Kojim poslovima planiras da se bavis? Jel si se snasao za smestaj? Pricaj

Ma kontam ja da dok ti ne odes i ne porazgovaras na licu mesta sa njima, nema nista od posla... Slao sam SV, pa su mi pitali da li mogu da dodjem na intervju... Kad sam rekao da ne mogu,
jer treba da dodjem tek pocetkom maja, rekli su da im se javim kad dodjem. Imam par poznanika koji rade tu 2 meseca, pa kontam da ako budu trazili kod njih nesto, obavestice me. O tom sa SV u ranac sam i ja
razmisljao :) A reci mi samo da li poslodavac obezbedjuje radnu dozvolu kada te zaposli (sto je normalno) ?

U vecini slucajeva poslodavac zavrsava to,a ti placas (tako je bar moje licno iskustvo) i ta radnja dozvola stize prilicno brzo...sad tu postoji jedna caka,kad ti ta kompanija zavrsi radnu dozvolu ta ista vazi samo dok radis za doticnu kompaniju...

- - - - - - - - - -

Trenutno radim na renoviranju jednog hotela na CG primorju,postavljanje el.instalacija.Interesuje me kakva je potraznja za tom vrstom posla na Malti ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan.

Reci mi zeljko jel si majstor ili tamo neki asistent...to se uglavnom uvek trazi...ja sam to radio,cimer mi trenutno to radi...

@ mrkey
ja idem na maltu krajem aprila isto preko budimpeste pa me zanima kakvu si situaciju imao na granici kada si ulazio u madjarsku i kako si putovao do aerodroma u budimpesti? u napred hvala :)

@vlada26

Druze,kolege smo po struci i koliko vidim po nadimku slicnih i godina. JA na Maltu dolazim sa ekipom od 4-5 ljudi svi ekonomisti sa drzavnog faksa. Za pocetak bi radili SKLJ poslove. I u Srbiji radim mimo struke,nudim se da volontiram pa me niko nece. No,da ne mracim. Gde je najpovoljniji smestaj,imali neko neku preporuku? Vidim da svi traze depozit.

@cipiripik

Nesretna ekonomija :) Kako sam ja cuo, jeftiniji stanovi se mogu naci u mestima Qawara, Bugibba, Sent Pauls Bay, Melina... Mada sve zavisi od mesta gde radis, a kako sam skonta, najvise posla ima u Seliema, Valletta. Treba da dobijem neke informacije ovih dana od drugara koji su trenutno tamo i koji su bili prethodnih godina. Ja cekam jednog drugara da vidim hoce li ici, ako ne, videcu i ja sta cu...

Poslednja izmena:

Back