Malta

Sada ste uvideli mnogo stvari. jedno upozorenje za sve ako bude neko nekom sredjivao za posao u firmi v.a.c.f. gazda je viktor a supruga nasa iz srbije budite uvereni da necete dobiti nesto posebno . prica sve lepo radis za njega ko stoka tri nedelje a kada dobijes platu dodje ti da ga obesis za ....... kada pitas srta bi rekli smo jednu cenu a sada ispade druga slegne ramena i to je to.... francuska e to je rodjaci gradjevina je 6 eura fizicka radna snaga .Na osnovu skole nesanjaj te mnogo papira i novca treba puno a ko ima toliko para nece na maltu sigurno. probao sam sve i sada znam dosta za razliku od pre tri meseca. ako hocete u pacevilu da radite a niste iz nisa to malo teze i sto je normalno svoje cuvas i tvoji te cuvaju ali 3.5 evra je mnooogo malo.
Polidano drzi radnike na crno ko hoce da radi gradjevinu, ali znajte da i oni znaju da smo dobili beli sengen da je ponuda radne snage velika stim i cene rada padaju.3.5 evra je satnica ili ako hocete mozete raditi na briksevima i kamenim blokovima tamo je 5 eura ali duze od dve nedelje retko ko radi posle daje novce za lekara...

Ooo,Mazzi pa da li si ti ziv ?Gde si,sta radis ? Jesi li uradio nesto za radnu vizu ?

ako nemas nikoga ko ce da te uputi bice ti tesko,,, i oko trazenja gajbe sad je sezona i ima dosta potraznje oko stanova, ali opet zavisi gde mislis da se nastanis,, u kom mestu ,,, i na selu je sad tesko naci gajbu a kamoli u velegradu,,, slimi, m sidi i td heheheeheheh, selo moje lepse od pariza..

ako nemas nikoga ko ce da te uputi bice ti tesko,,, i oko trazenja gajbe sad je sezona i ima dosta potraznje oko stanova, ali opet zavisi gde mislis da se nastanis,, u kom mestu ,,, i na selu je sad tesko naci gajbu a kamoli u velegradu,,, slimi, m sidi i td heheheeheheh, selo moje lepse od pariza..
Idem kad brata koji radi i stanuje u marsascali tako da mi smestaj nije problem jedino me zanima kakva je situacija sa poslaom trenutno?

Aham, bas je blizu... Valletta Mskala kolima, kad nije guzva, po sata, busom sat ipo, u spicu jos gore...
U Valeti tesko da nadjes bilo sta, osim da peres buseve sa crncima...
A za Slimu, Gziru, StJulians ili bilo koje drugo mesto mora da se menja bus, jer svi busevi idu za i iz Valete, pa onda kombinujes presedanje i buseve, znaci Mskala Valeta sat ipo minimum, pa onda da, recimo, Gzire jos pola sata minimum.
Bus je jeftin, nisam bas siguran ( ne koristim ga) ali mislim da se karte ispod eura. Elem, ako ces da radis u Slimi, pocinjes, recimo u 7, znaci ustajanje u 5 ili ranije, a povratak, ako radis do 5, kuci oko 7, mada ce pre da bude 8... Pa ti vidi...Za 9 sati rada, odnosno 8 placenih, posto se pauza ne racuna u radno vreme, potrosis 5 sati na vozanje, 7 sati moras da spavas, ostane ti 3 sata, sat moras potrositi na umivanje, kupanje i klopu na brzaka... Mislim da ti je bolje da nadjes stan negde u gradu...

Не знaм, народе, зашто ла-чете, Ла Bалета је име човека, а име града је Валета без ЛА :)

Cao drustvo. Ja zivim u Nemackoj i imam EU-stalni boravak i radnu dozvolu, vazi sa sve EU Zemlje. Moja zelja je zivot na moru, znam engleski i nemacki perfektno. Voleo bih da radim na recepciji ili slicno, dali vi stari Maltezani znate koliko je lako (tesko) dobiti takav posao. Kako sam ovde razumeo mozes online da pises CV do sutra znaci bolje je licno doci....
Svaka informacija dobro dosla

Pa dodjes na dve nedelje, sad su povoljni aranzmani, sezona prosla. Pa zaredjas od hotela do hotela i pises aplikacije.
Mada mislim da je tu tanka kinta...

Pa dodjes na dve nedelje, sad su povoljni aranzmani, sezona prosla. Pa zaredjas od hotela do hotela i pises aplikacije.
Mada mislim da je tu tanka kinta...
Evo mene od 23.11. do 07.12 , polupansion i 2 nedelje hotel Bayview Sliema 350 Eurica. Pa ako je neko raspolozan za kaficu, pivo itd... javite se.
Hvala na odgovoru Pimbe, jel zna neko otprilike kolika je kinta?

pozz svima...hteo sam da pitam dali neko zna da mi kaze koje vreme je najbolje da se dodje na maltu za poso mislim mesec,jer moze januar februar i kako je za sljaku jer moze da se nadje poso neki bilo koji i gradjevina nebitno...unapred zahvalan!

pozz svima...hteo bi da pitam dali na malti moze da se radi na crno bilo koji poso i kad je najbolje doci mislim kog meseca (dali moze januar februar) i dali su skupi stanovi i hrana...unapred zahvalan!

@ Božidar.B
Druze, prvi i osnovni uslov za posao veterinara je Engleski poput maternjeg, a za doktora je pozeljan i Malteski, mada nije neophodan...
Stoga, ukoliko ne umes da izguglas na Engleskom sta ti je potrebno za nostrifikaciju Srpske diplome na Malti, onda neznam ni sam sta da ti kazem...
Osim...
Da se nadam, da ces kroz ove moje redove procitati da ne zelim da radim nesto sto i sam mozes uraditi, ukoliko si u stanju...

@ Djinajlu
Posao se moze naci bilo koji i u Petlovcu, kao i u bilo kom mestu bilo gde na svetu...
Jbga pod bilo koji, spada sve, pa i ono najbljak, stoga nema problema za posao.
Stan od 150 jura pa dokle oces . . .
Hrana jeftinija od Srbije... jbga ovde nema poreza na hranu, osim ako nije mnooogo fancy, tipa egzoticni sir, losos, skoljke, kavijar i ostale tricarije...

Back