Malta

Firma sa Malte ga je prijavila jer su saznali sve.Licno sam saznao informaciju a nama je jedina pomoc da razmenimo sve informacije oko vlasnika agencija pa ko ga se prvi docepa a ja bih jako voleo da ga nadjem.Od naseg prijavljivanja nema nista,to je bar moje misljenje .

Kako si to saznao, jesi li ih zvao? Da li mislis na tu JF agenciju? Da li oni zaista "postoje" i da li mozemo direktno preko njih aplicirati za posao odavde? Ujedno pitanje i za iskusne Maltezane...

Koliko sam ja saznala i ta JF na malti je pod istragom policije zbog nelegalnog zaposljavanja

- - - - - - - - - -

Inace ovaj prvi broj telefona je od Euro Educo na N.Bgd. koja izdaje certifikate za engleski,potpisano od nekog Vasiljevica... Sutra zovem prvo njih...

Taj sertifikat sto oni daju moze da se iskoristi jedino u WC-u, doduse mozete i da ga uramite i okacite kao neki trofej . . .

Posto vi verujete u bajke i bajkovite price, a policija vas ignorise, predlazem vam da svratite kod kineza, kupite kostime Deda mraza i zajedno odete u tu agenciju, pa im se svi kolektivno nahebete majke. Jer na pare slobodno zaboravite, cak i ako reaguje policija, sami znate da je sudstvo u Srbiji nista drugo no obicna sprdacina i gubljenje vremena.
Pa posle nek Kurir (neko je pomenuo Kurir, koji je inace jedan od najneozbiljnih i najNEobjetivnijih listova u EVROPI), pa nek pise Kurir kako Banda Deda mrazova hara Bgdom . . .
Pokvarite im koliko toliko tu njihovu bajku, koristeci kao zaklon (masku) lika iz bajke . . .

@jackcarver78 "Da li oni zaista "postoje" i da li mozemo direktno preko njih aplicirati za posao odavde?"

Bez obzira da li oni postoje ili ne, da bi neka firma na Malti aplicirala za nekoga iz zemalja treceg sveta, a za pozicije koje vi navodite, jedina 2 uslova su: 1. da stopa nezaposlenosti na Malti bude 0% i 2. da gradjani ostalih EU clanica nisu zainteresovani za te poslove.

Koliko sam ja uspeo da ukapiram, PlanB vam apio po 100 jura? (Nek neko objavi pravu cifru ranjavanja), a karta do Malte kosta 120 do 150 iz Budimpeste, ili 25 iz Venecije, ili 20 iz Barija . . .

PlanB im je bio uspesan, verujem da vam je plan A dostavljen u obliku tog njihovog obavestenja . . .

Pozz ljudi,i ja sam prevaren preko ovih majmuna PLANB-a,msm da bi trebali svi da se skupimo,ili da prijavimo ovo inspekciji rada,ili jednostavno da ga navatamo,stvarno klasican bezobrazluk,idiotizam,risto cuvaj se,bolje bi ti bilo!!!!ufff kako sam prso,i mene i najboljeg ortaka je zajebo!!!!beko,tebi je najgore verujem,strasno!!!pisite samo,dajte predloge sta da radimo?

Ljudi, od okupljanja i protesta cete ispasti samo smesni u ocima javnosti. Jer, danas u Srbiji na ovo vreme, to je uobicajenost, nikakva novina. Niti cete ga naci, niti cete mu nauditi, jer gospodin agent je najverovatnije ko zna gde van zemlje itd, itd. Moj iskreni predlog je da svako ode u stanicu MUP-a i da podnese pismenu prijavu sa detaljima o ovoj prevari i zahteva pronalazenje ovog Simo Matavulja tj. Risto Smuljo ili kako se vec zove, nebi li ga eventualno pronasli, uhapsili i strpali u mardelj. Od para se mozemo oprostiti, jer to ionako nisu neke pare ali zbirno svakako da jesu za njega. Makar mu treba pokvariti sav dozivljaj time sto cemo insistirati od zakona da radi svoj posao. Sto se tice sertfikata naravno da je to lazan sertifikat, mada sam ja dobio B2 upper level isto kao i na radnickom univerzitetu. To mozete koristiti eto kao neki dokument da imate to neko znanje jezika (to naravno ko je radio test). On naravno nema tezinu Oxford ili Berkley ali eto...Molio bih da se javi par koji je dao otkaz zbog "odlaska" na rad na Malti i javi nam sta je JF agencija porucila!? Ako uopste ta agencija postoji, radi itd...Dakle, od foruma se necemo docepati pravde, vec samo ako svako ode i prijavi ovog uspesnog vlasnika agencija Euro Plan Scum. @Becka, hvala na svim naporima koje ste napravili i informacijama. Inace ako vas interesuje evo ja sam nasao fb profil od ovog mangupcica pa pogledajte i sami https://www.facebook.com/r.smoljo?fref=ts

Cenim da ce svaka pojedinacna prijava MUPu zavrsiti u korpi, sto bi se sad oni cimali za to, kad i oni sami rade za kikiriki.
Jedino da se svi skupite pa zovnete nekog novinara (moze i Kurirac i to neki senzacionalista) i svi onda u buljuku odete u muriju.

Sama prezimena Matavulja (voli da mulja) a Risto (vas) Smuljo su 99% fiktivna, a i mogu da se pozovu na kradju identiteta poput *necijeg* brata.

Vas koektivni problem je sto niko nece da procita ranije postove, znam d*ima 45-6 strana, ali par strana u nazad sam pisao da su sumnjivi i ne realni, jbga lenjost kosta, uvek . . . I najlakse, bub uclanim se, i onda opet bub pitam pitanje, koje se uvek ponavlja. Svi su leni da procitaju ranija iskustva ljudi, jer jbga smor je citati, a lako je pitati . . .

Inace FYI podforum je osnovan
07.01.2008., 16:01 iz totalno drugog razloga...

Pozz

- - - - - - - - - -

Pozz ,ljudi ja idem sam za sebe na Maltu znam neke ljude sto su otisli iz Bg -a isto na bum snasli su se rade moleraj ,isli su preko Italije .Koja je najbolja i najjeftinija kombinavcija za put ako neko zna nek javi ?Ja sam nasao 12.10 preko Sofije https://reservations.airmalta.com/KMOnline/AirFareFamiliesFlexibleForward.do?lang=en oko 86 e avion i doSofije oko 20 E bus

To ti je povoljno, bukiraj na vreme, jer se cene menjaju svakog sata, Air Malta je komercijalni prevoznik . . .

Pozz ,ljudi ja idem sam za sebe na Maltu znam neke ljude sto su otisli iz Bg -a isto na bum snasli su se rade moleraj ,isli su preko Italije .Koja je najbolja i najjeftinija kombinavcija za put ako neko zna nek javi ?Ja sam nasao 12.10 preko Sofije https://reservations.airmalta.com/KMOnline/AirFareFamiliesFlexibleForward.do?lang=en oko 86 e avion i doSofije oko 20 E bus

@ljuben7
Ako ides preko Sofije znaj da Bugari cesto traze da imas povratnu kartu, ako je nemas ispadne te trostruko jer moras onda da kupis povratnu na licu mesta (sto ispadne mnogo, mnogo skuplje) Ako ne uzimas povratnu spremi pricu da se vracas preko Hrvatske ili preko Italije....Da jos ovo Bugari cesto traze da vide sa koliko novca idete na Maltu i ta cifra ne bi trebala da bude ispod 500e. To su iskustva ljudi koji su prosli tu takoreci torturu carinika na Sofijskom aerodromu :ljutko:

EDIT
Imate jeftine karte i za wizzair...sad gledam 14.12 je karta u jednom pravcu 60leva sto je oko 30evra, a za 17.12 je karta 50leva (25e). http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/Select

Poslednja izmena:
Ma sve je to lepo da se ode i da se vidi more, plaza i topografija. Ali pravo pitanje se ovde namece koliko je pametno ici napamet i traziti posao na crno, bez preporuke bez pozivnog pisma na ste srce sto bi rekli...Mislim, koja je mogucnost ili kolika je sansa naci bilo kakav posao tek tako kucajuci na vrata poslodavaca!? Znam da je na jugu Spanije to skoro nemoguce. Recimo. Neko je napisao, ranije u forumu, da dole odes direktno u agenciju i apliciras za poso i oni ti ga nadju za par dana. Jel to opet neka finta retoricka.

dsc8742-2.jpg

Cutam i ne verujem sta se desava ovo za EURO PLAN B... I ja sam konkurisala, platila tih 35e, dobilia sertifikt i cekala na odgovor tj na avio karte, pozivno pismo i ugovor, ali eto... Umesto pozivnog pisma dobila sam TRT MILOJKA, obavestenje da su sa Malte otkacili njih jer su ljudi zvali agencije i poslodavce... Ok, ja jesam zvala hotel, ali da bih dobila dodatne informacje a ne da bih se zaposlila mimo bilo koje agencije... Manje vise za novac, nisam platila proviziju agenciji niti bilo sta tog tipa vec polaganje za sertifikat a to sam i dobila. Mene, da prostite, je*e to sto sam imala dobar posao kao frizerka a dala sam otkaz, mada me jeste taj neki Risto savetovao da to ne radim i da cekam, kao sto je rekao i da cekam za lekarski i za potvrdu da nisam osudjivana... Bilo mi je ponudjeno na papiru vise skola gde mogu da polazem, ali logicno odabrala sam najjeftiniju, bar se nisam zeznula za vise para... Oko ponoci mi je stigao ,ail od Riste, sa mail adrese rileduda@gmail.com , koliko sam iz maila kontala poslao je isto svima.... Cula sam se sa nekom zenom iz te skole i receno mi je da su oni svoj deo posla obavili i da oni tu ne mogu nista. Nisam pametna i ne znam sta da mislim, u mailu od Riste ima dosta kontakata za zaposljavanje na Malti i svugde po inostranstvu pa cu pokusati nesto... Ako nista drugo, platila sam te kontakte i parce plastike od tog sertifikata koji ce mi mozda nekad koristiti za nesto.

Pronalazenje posla direktno na Malti nije neka finta, kako rece neko ovde, to je zaista moguce, ali se moze ostati samo 3 meseca i raditi, pritom moraju se imati pare za stan i oko 500e ako na aerodromu traze lovu na uvid, a imaju prava na to... Ja sam ovu ponudu Euro Plana B progutala jer nisam morala da sa sobom nosim brdo para kako bih dobila posao, a i deo oko radne vize mi je bio zanimljiv. Sta znam, svakako cu pokusati da kontaktiram direktno agencije na Malti sa maila koji sam dobila od Riste, koji navodno vise ne radi za tu agenciju,a ima tu u mailu i kontakata za brodove, Emirate, Tursku, Ameriku... Uglavnom, vise nigde ne dajem ni dinara.

Moj savet ti je da ( i ako uopste postoje takve agencije) takve agencije zaobidjes u sirokom luku, jer ako pristanes da radis za njih onda pristajes i na njihove robovlasnicke uslove. Preko nekoliko slucajeva na Malti u sektoru gradjevine.
Vlasnici *agencija* tj robovlasnici ce te drzati tu sve dok radis preko njih, a u slucaju da ih napustis i promenis firmu, onda krece shitstorm i istog momenta vam ukidaju radnu dozvolu i javljaju policiji da nemate papire, a papiri vaze do kada i dozvola vazi. Dzandari odrade svoj posao, po sluzbenoj duznosti, tj, sprovedu te do aerodroma, gde si primoran da kupis kartu po paprenoj ceni, jer je same day flight. I tako . . .
Vidim da si zensko, verovatno atraktivno, jos jedan razlog da zaobidjes bilo koje *agencije* za *radnu snagu*, a za koje ti tako lakoverno tvrdis:" Ono,obezbede ti kartu,nadju ti smestaj,posao,jest da ih keshiras al ides da zaradis tamo svakako pa kontam vratice se ulozeno." , vrlo lako moze da se desi 80% od ovog sto si navela, dobijes kartu, dobijes smestaj, NE dobijes pasos nazad, ali zato dobijes posao i to u krevetu i sa ko zna koliko klijenata dnevno. Toga nema na Malti, ali vidim ti bi isla po tim Dubajiima i Abu Dabi Ko Mi Ga To Zabi drzavama gde konji, magarci i kamile imaju 300% vise prava od zene, tj zenke homosapiensa. Pamet u glavu i dupe duvaru (prema zidu) i mani se agencija, molim te . . . Cak i ako ima *postenih* agencija, neces se hleba preko njih najesti (a oni hoce)

Pozz

Pozz

Na 38oj strani . . . Info za lenjive pitače . . . :D

Pozdrav,
Zar vi i dalje verujete da je Risto Sisa, imao bilo kakve veze za Malteskim partnerima, kao sto je taj JF Services koji najverovatnije nema ni blagu predstavu o Euro plan zajebu, vec su culi za njih jer je neko zvao i raspitivao se o njima, pa su tako i saznali.
Dakle, Simo Matavulj (Rista Sisa) je samo koristio te reference, imena, etikete, nazive da bi izgledalo sto zvanicnije strankama. Podseca malo na catch me if you can nego da ne vredjam film. Naime, najtuznije je ovo sto citam da su ljudi davali otkaze..za to nema reci i ne znam sta bih pametno reko, osim da se sastavi jedna zajednicka peticija od svih nas sa potpisima i licnim brojevima i uputi se MUP-u na zahtev za pokretanje poternice za Rikijem. Po pojedinacnoj prijavi mozda nema bas neke vajde. Moj predlog je da se jave svi na jedan mail i posalju svoje skenirane prijave sa potpisom i licnim brojem i da to jedna osoba odnese u BG MUP. Verujem da bi Beka to prihvatila. U svakom slucaju, Pimbe, jesi pisao to i ja jesam to citao (bravo za procenu), nisam bio lenj, ali opet, odkud znas kome da verujes i u sta..A i verovatno moras sam da iskusis. U svakom slucaju sada su reci suvisne...

- - - - - - - - - -

Cutam i ne verujem sta se desava ovo za EURO PLAN B... I ja sam konkurisala, platila tih 35e, dobilia sertifikt i cekala na odgovor tj na avio karte, pozivno pismo i ugovor, ali eto... Umesto pozivnog pisma dobila sam TRT MILOJKA, obavestenje da su sa Malte otkacili njih jer su ljudi zvali agencije i poslodavce... Ok, ja jesam zvala hotel, ali da bih dobila dodatne informacje a ne da bih se zaposlila mimo bilo koje agencije... Manje vise za novac, nisam platila proviziju agenciji niti bilo sta tog tipa vec polaganje za sertifikat a to sam i dobila. Mene, da prostite, je*e to sto sam imala dobar posao kao frizerka a dala sam otkaz, mada me jeste taj neki Risto savetovao da to ne radim i da cekam, kao sto je rekao i da cekam za lekarski i za potvrdu da nisam osudjivana... Bilo mi je ponudjeno na papiru vise skola gde mogu da polazem, ali logicno odabrala sam najjeftiniju, bar se nisam zeznula za vise para... Oko ponoci mi je stigao ,ail od Riste, sa mail adrese rileduda@gmail.com , koliko sam iz maila kontala poslao je isto svima.... Cula sam se sa nekom zenom iz te skole i receno mi je da su oni svoj deo posla obavili i da oni tu ne mogu nista. Nisam pametna i ne znam sta da mislim, u mailu od Riste ima dosta kontakata za zaposljavanje na Malti i svugde po inostranstvu pa cu pokusati nesto... Ako nista drugo, platila sam te kontakte i parce plastike od tog sertifikata koji ce mi mozda nekad koristiti za nesto.

Iz koje skole, ne razumem?

Poslednja izmena:

Back