Malta

Iz koje skole, ne razumem?[/QUOTE]

Iz one koja je izdavac i potpisnik sertifikata (Evropska Asocijacija za kvalitet edukativnih usluga), nije Euro Plan B izdao sertifikat. Testove sam radila u Agenciji, tu je bio Risto i neka devojka kao predstavnik skole koja je dezurala za vreme testiranja i pomalo nam pojasnjavala kad je bilo nejasnoca.

Najlepse je sto smo mi-nas troje-platili po snizenoj ceni za ceritifikat po 25 eura/ustedeli smo,tj.postedeo nas je 3 X 35 eura!/ i to je sve sto smo platili,ali meni bar to nije zanemarljivo, pogotovu kad se osecas kao poslednji magarac!! Inace taj let koji stoji u pozivnom pismu stvarno postoji 18.12. u 14 50 a u 17 05 je na Malti. Ta karta kosta 35 eura iz Budimpeste preko Wizz Air-a, a put do Budimpeste kosta od 15 - 20 eura !! Sreca je da nismo platili i te lekarske preglede koje je trebalo i karte... Inacve,vec sam pisala, da sam videla novine sa Malte gde je i agencija JF company pod policijskom pratnjom zbog nelegalnog zaposljavanja.... Inace to "pozivno pismo" je potpisao Aleksandar Drljaca isto iz Zrenjanina,pa cu veceras ili sutra i njega zvati da pitam sta zna o celoj prici.Javljam se ako nesto saznam.Sad sam zvala,covek nema pojma o cemu pricam,kakav posao na Malti... Uglavnom veoma zatecen.. Ne znam sta da kazem,ipak je Beograd dovoljno mali i ima vremena... Sto se tice posla na Malti,srecno bilo svima,mada mi je i dalje neverovatno da i dalje nasedam- bar govorim u svoje ime- na takve lepe price...

Znam da nije Euro Plan Scum izdao sertifikate, vec Euro Educco Evropska Asocijacija za kvalitet edukativnih usluga. Pa cekaj sta to znaci da ovi nasi sertifikati imaju neku tezinicu :o

- - - - - - - - - -

Pa da, naravno, on je izbegao da na svaki moguci nacin dovede svoj identitet na povrsinu. Dakle, pitanje je kako se on zaista zove, ko je on, odakle je, na cije ime je otvoreno udruzenje, ciji je PIB i MB. Cak i da smo proveravali to, sve bi bilo0 regularno. Verovatno kradja identiteta, kao sto je neko vec napisao, cini mi se Pimbe. Znam da sam hteo samo da mu trazim fotokopiju licne karte. No nisam.

- - - - - - - - - -

U svakom slucaju, podseticu jos jednom da ako zelite mozemo napraviti jedan univerzalan e-mail i da svako napise svoju prijavu sa potpisom i l.b. i skenira u .jpeg formatu i da se posalju na taj e-mail, cenim verovatno 20 ili 30-tak prijava. Jedna osoba neka to odstampa i odnese u BG MUP i neka se pokrene istraga. Mislim da je to sve sto mozemo da uradimo i mislim da to svakako treba uciniti. Sto bi rekla izreka, najgora stvar koju covek moze uciniti je ne uciniti nista...

Poslednja izmena:
da ovaj:
On whether his company still had foreign workers on its books, Formosa said “These foreigners are a funny brand of people…they’re not like us. We made use of them for five weeks but now we do not employ any foreigners.”

Ovaj je jos bolji:
"These include men from Serbia, Somalia and sub-Saharan countries, the workers said."

Bas smo indijanci, hehehehe, doduse u Srbiji je standard ko u Africkim zemljama, a pune nam glavu kako smo *LIDER* u regionu . . .

Pozdrav za sve,

Tragajuci za poslom izvan zemalja bivse juge,naletih na vas i ovaj forum. Znam da ce mi pitanje biti slicno kao i kod vecine koji su postavljali,ali sta cu,moram :)

Naime,ja zivim u Bosni i po zanimanju sam Inzinjer prehrambene tehnologije, a uskoro zavrsavam i magisterij.
Sad me zanima,a vidim da Pimbe vodi glavnu rijec,pa mozda on i najbolje zna, na koji nacin se moze otici na Maltu i traziti posao s mojom profesijom? Da li imaju neke konkretne web stranice,agencije,ili pak nesto trece? Kako je s radnom dozvolom i ostalom administracijom?
Sto se tice jezika,smjelosti i zelje za odlaskom i radom,to nije nikakav problem.
Naravno da sam procitao sve sto ste pisali do sada,ali me konkretno zanima pronalazak posla u struci...ozbiljna kompanija i posao i zivot na duzi period. Naravno,radio bih i poslove tipa konobarisanja,branja grozdja i maslina (ako ih ima)...samo da se snadjem i kasnije oprobam u struci.

Poslednja izmena:
Hmm branje grozdja i maslina? To mi je novo cuti, mozda ima i to. Neki su isli da vade krompir, na Malti imaju 2 zetve krompira godisnje.
Guglaj foster clark: https://www.google.com.sg/search?q=...=cr,ssl&ei=FOiEVLusNteeyASg7oKQBg&safe=active
To im je najveca prehrambena fabrika za koju ja znam . . .
Njihova agencija za zaposljavanje je ETC: https://secure.etc.gov.mt/Jobseeker/JobSearch/JobSearch.aspx
Ostale *agencije* su poput PlanB ;)
Kako doci? Sednes na avion i eto te. Mozes i autobusom ili vozom, malo duze traje put . . .

Hmm branje grozdja i maslina? To mi je novo cuti, mozda ima i to. Neki su isli da vade krompir, na Malti imaju 2 zetve krompira godisnje.
Guglaj foster clark: https://www.google.com.sg/search?q=...=cr,ssl&ei=FOiEVLusNteeyASg7oKQBg&safe=active
To im je najveca prehrambena fabrika za koju ja znam . . .
Njihova agencija za zaposljavanje je ETC: https://secure.etc.gov.mt/Jobseeker/JobSearch/JobSearch.aspx
Ostale *agencije* su poput PlanB ;)
Kako doci? Sednes na avion i eto te. Mozes i autobusom ili vozom, malo duze traje put . . .

Hvala pimbe,
To je ono sto me zanima,jer mi nije problem poslati CV i doci i pokucati na 100 vrata,samo da znam da ona postoje...da postoji neko ko se bavi mojoj strukom.
Pronasao sam jos par "kompanija" koje se su povezane sa prehrambenom industrijom,samo ne znam koliko su respektbilne: THE GENERAL SOFT DRINKS MARSA, VISTA GROUP HAL QORMI, APPLE CORE FOODS.

Imam nameru da u martu odem na Maltu i nadjem posao kao kuvar. Zanima me da li je potrebno da odavde ponesem sanitarnu knjizicu ili se pregled radi tamo? Ako se radi tamo, ko ga placa i koliko kosta? Pretpotavljam da je neophodan i za posao konobara...Hvala unapred na odgovoru...

posto je preko Europlana uspesno zavrsena misija zaposljavanja,trebao bi mi konktretan odgovor:kakve su sanse tamo pokrenuti sopstveni posao,tipa fast food. Pretpostavljam da to treba preko nekog ko je stalno nastanjen tamo uraditi, jer koliko sam shvatila sve drugo je pogolema cifra. Da li neko ima ideju kako to izvesti8 i da li je uopsate moguce??!

Postovanje svima! Detaljno sam iscitao forum, posto se uveliko pripremam za dolazak na Maltu i da se pitam vec sutra bih se smestio na avion, kolikl god da nije sjajno i bajno, ne moze biti gore nego u Srbiji. Ne stidim se bas nikakvog posla, ali u Srbiji necu raditi bas bilo sta nakon krvavog rada i truda ulozenog u studije, koji se nije isplatio. Zato cu sansu traziti drugde, dok sam jos mlad, pa i da krecem sa samog dna. Inace, jos u oktobru sam trebao da podjem na Maltu, pa su me neke formalnosti zadrzale. I to upravo preco EuroPlanB. Odmah na razgovoru mi nisu bili sasvim pouzdani, mada bih pristao na ponudu da od poznanika sa Malte nisam dobio savet da se klonim i te i bilo kojih agencija, vec da sednem na avion i da sam trazim sta mi odgovara. I upravo se za to spremam. Svim nasim ljudima koji su na Malti bio bih zahvalan za bilo koji koristan savet, sta trebam da uradim pre polaska, sa kojom sumom novca je optimalno da krenem. Buduci da je i savet za sve koji polaze da je najbolje da odu u grupi, tako su mi sa Maltd javili, svi koji su se resili na isti korak mogu da me kontaktiraju na mail bokiis85@gmail.com , isti vam je i link za fejs profil, a mozete i putem skajpa Bokisha85.
Hvala svima na odgovorima i savetima, i Boze zdravlje, vidimo se uskoro na Malti!

Drugari zna li neko da li postoji mogucnost da agencija remax spusti cenu stana ili ne?
Nasla sam jedan stan koji mi se dopao a i lokacija je ta koja mi treba pa bi mi znacilo kad bi mi spustili bar 50e jer bih tako umesto 900e odmah dala 750e.
Ako neko zna neku agenciju gde ima povoljnih stanova neka pusti link.
Hvala

Da li sam ja jedina koja je ovde procitala da je Filip Rudic iz agencije Beta ostavio ovde broj telefona da mu se jave ljudi u vezi Europlana??? Vidim da sada nema tog komentara,u cemu je stos?!

Postovanje,
licno mislim da je to bez veze politika,jer je evidentno da se radi o prevari. Po tome ispada da je prevara legalna, a istrazivanje o tome je nelegalno!!!

- - - - - - - - - -

Ne mogu da nadjem Vas broj telefona u vezi Euro plana je. Javite mi se na moj mob., ako ga jos uvek imate, ili na mail vidosavalazarevic@yahoo.com

Back