Maloletna lica u filmu....

daj neki konkretan primer filma i uloge deteta u njemu.

ako se dete pojavljuje u nekim aj da kazem normalnim scenama ono nema direktan kontakt sa sustinom filma.

ima tu jos.....da li je u pitanju statista ili glumac, ako je glumac da li je u prvoj postavi ili ima sporednu ulogu, u kakvim scenama se pojavljuje, kolika je minutaza u filmu... itd itd...

daj neki konkretan primer filma i uloge deteta u njemu.

ako se dete pojavljuje u nekim aj da kazem normalnim scenama ono nema direktan kontakt sa sustinom filma.

ima tu jos.....da li je u pitanju statista ili glumac, ako je glumac da li je u prvoj postavi ili ima sporednu ulogu, u kakvim scenama se pojavljuje, kolika je minutaza u filmu... itd itd...

Ovih dana cu naci filmove ,u kojima se pojavljuju deca.
Znam ,za neke americke ,italijanske i dva francuska.
Tu,bi mogao smestiti i nas film...

- - - - - - - - - -

nista manje ili vise od uticaja okoline,tva i sl

To je tacno,ali od dva zla nepotrebno je dodavati so na ''Ranu''

To je tacno,ali od dva zla nepotrebno je dodavati so na ''Ranu''

tu su najvci problem roditelji koji ili nisu svesni ili pokusavaju da isteraju svoje ambicije ili zele da se navuku para preko dece.
pre par godina smo u jednom drustvu imali raspravu sa jednom zenom koja je sva ponosno pokazivala book svoje cerkice od 3 godine koja je vec "zrela" manekenka...

tu su najvci problem roditelji koji ili nisu svesni ili pokusavaju da isteraju svoje ambicije preko dece, ili da navuku pare preko dece.
pre par godina smo u jednom drustvu imali raspravu sa jednom zenom koja je sva ponosno pokazivala book svoje cerkice od 3 godine koja je vec "zrela" manekenka...

E,to...Svoje komplekse,ali najvise ambicije...Sta bi masina pokazala
unutar mozga tih ljudi? Koje bi boje tu monitor pokazao?Emocije,hladokrvnost,sadizam....?

tu su najvci problem roditelji koji ili nisu svesni ili pokusavaju da isteraju svoje ambicije ili zele da se navuku para preko dece.

Sto se tice manekenstva tu nikako ne opravdavam roditelje, to je pogubno za decu. A sto se tice filma, u mnogim horor filmovima deca se pojavljuju u ulozi duhova. Mislim da pojavljivanje dece u filmovima ne predstavlja problem, zato sto je detetu moguce objasniti razliku izmedju fikcije i stvarnosti, pri tom mislim na vecu decu od 7-8 godina pa navise.

Sto se tice manekenstva tu nikako ne opravdavam roditelje, to je pogubno za decu. A sto se tice filma, u mnogim horor filmovima deca se pojavljuju u ulozi duhova. Mislim da pojavljivanje dece u filmovima ne predstavlja problem, zato sto je detetu moguce objasniti razliku izmedju fikcije i stvarnosti, pri tom mislim na vecu decu od 7-8 godina pa navise.

To je vec,bolesna ambicija vise majke ,nego oca.
Takav tip majke ima mnogo kompleksa...Od,dozivljavanja
samohvale,i opterecenosti izgledom iste nekada ,do zivljenja u
nekoj za nju ''Slavom'' ,gde smatra da je bila i ostala primadona.
Ili,osecaj zgrtanja ''Bogatstva'' preko lepote....
Imao sam prilike gledati 2-3x ono...''Litlle miss USA'' ,gde bolesne majke
sminkaju ,traumiraju,iscrpljuju devojcice sa svega 4,5,6,7,8 god.Da,bi postala
MISS USA,i opravdala sopstvene ambicije

evo ovaj na primer.. mislim da ima odredjeni umetnicki kvalitet, a prijatna pesmica daje nesto ekstra

ostale cekamo da vidimo, sigurno postoje brutalniji filmovi, mada zadnjih deceniju u svetskoj kinematografiji se vise vodi racuna o deci na filmu, nego pre, kada su svakavi reditelji i bogati producenti svoje fantazije pretakali na filmsko platno.

Osim što je umetnost, gluma je i igra...
Režiseri i glumci su, po nekim stat. podacima, najdugovečniji umetnici. Zato što se celog života igraju.

Takva pitanja nisu ni uzeta u razmatranja kada su, recimo, naši glumci stasavali u domaćim, ratnim filmovima (punim, jelte, nasilja). Zašto je mali partizan na samrti (raznele ga bombe, Gestapo ga iseckao itd) manje izložen nekom riziku od traume nego što je bio, recimo, tada trinaestogodišnji Kristijan Bejl u "Carstvu sunca"?
Missim, šta se toliko strrrašno dešava klincima koji glume u filmovima a da se ne dešava u školi, na ulici, u bedi svakodnevnog života (ako su istoj izloženi)? Nisu svesni da glume, i da je sve oko njih scenografija, kostimografija, šminka? Teško da nisu svesni i da im se ta igra ne dopada ...

A ukoliko ćemo o famama i mitovima, postoji ona pričica o sudbini najmlađih glumaca iz Spilbergovog horor-filma "Poltergajst" (1982).

Back