Malo o Subotici

Da li ste Subotičanin-Subotičanka?

• Da

• Dodjoš

• Ne

• U prolazu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
IMG_20230728_163744.jpg

IMG_20230728_164131.jpg

Vinograd i vinarija na Paliću

Palic ima neki mir...barem meni, uvek cu ga voleti kakav god da je :heart: Samo mi je zao sto ga urnisu...Sto nece liciti jednog dana na sebe...
Prvobitni plan da se zatvori za saobracaj deo oko velikog i Krvavog jezera mi se svidja. Tu samo da bude park i setaliste.
Izgradnja biciklisticke staze i setaliste oko celog jezera je divna ideja. Pogotovo ako se posadi i drvece i stave klupice.

Medjutim ovo sto sada planiraju, prosirenje starih hotela, nadogradnja postojecih objekata nekom skalamerijom, izgradnja jos bazena, jos parkinga, jos teniskih terena znaci da ce poseci ono sto najvise volim...Drvece i park :sad2:

Lori, bila sam skoro tri dana.
Uživala sam.
Godinama nisam bila na Paliću ali kada sam bila te godine, srela sam Šerbedžiju na filmskom festivalu.

Ove godine sam uživala, sve mi je prelepo, nestvarno.
Park, jezero, Zoo vrt, Avantura park u zoo vrtu, Salaš, Vinarija, vinogradi, riblja čorba, vožnja biciklom oko jezera, prelepo uređeno cveće, preukusan sladoled, stil kojim su kuće građene. Uživala sam...

IMG_20230727_191622.jpg

Lori, bila sam skoro tri dana.
Uživala sam.
Godinama nisam bila na Paliću ali kada sam bila te godine, srela sam Šerbedžiju na filmskom festivalu.

Ove godine sam uživala, sve mi je prelepo, nestvarno.
Park, jezero, Zoo vrt, Avantura park u zoo vrtu, Salaš, Vinarija, vinogradi, riblja čorba, vožnja biciklom oko jezera, prelepo uređeno cveće, preukusan sladoled, stil kojim su kuće građene. Uživala sam...

Pogledajte prilog 1390671
Bas mi je od srca drago :heart: I za mene je dragulj, jedno ususkano, mirno mesto...Bez obzira na godisnje doba...Setnja pored jezera smiruje...I drago mi je zbog one nove staze sve do vinarije Petre. Nadam se da ce uskoro zavrsiti stazu skroz okolo. To bi bilo neverovatno lepo.

Neke stvari koje će biti ovog meseca:

Ovaj vikend je Duzijanca

17.08. je Disco opera na Letnjoj pozornici
Na programu koncerta se nalaze neki od najpredstavnika autora Disco talasa sedamdesetih i osamdesetih: Earth,Wind & Fire, ABBA, Boney M, Bee Gees, Michael Jackson, Stevie Wonder, Donna Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry…

18.08. Veče Zvonko Bogdana na salašu Zvonko Bogdana

18. 08. 2023. 20:00 – 20. 08. 2023. 20:00 Jazz and Rock Festival

30.08. Blues in the Park - Bojana Stamenov Band u Singogi

Razrovani zadnji deo gde je već i ograda srušena
Gde Romi razvlače za badava stvari koje će im biti od koristi.
Gde te iste Rome niko niti gleda niti ih išta pita.
Ali zato su mene zaustavili .
"Mogu li da pogledam malo taj stari šinobus?"
Sa izrazom nekog negodovanja, lik je ipak rekao -"Može."

Romi , iza njegovih leđa vuku gvožđe, cevi, limove i ostalo.
Toliko.

žs (53).jpg
žs (40).jpg
žs (51).jpg

Razrovani zadnji deo gde je već i ograda srušena
Gde Romi razvlače za badava stvari koje će im biti od koristi.
Gde te iste Rome niko niti gleda niti ih išta pita.
Ali zato su mene zaustavili .
"Mogu li da pogledam malo taj stari šinobus?"
Sa izrazom nekog negodovanja, lik je ipak rekao -"Može."

Romi , iza njegovih leđa vuku gvožđe, cevi, limove i ostalo.
Toliko.

Pogledajte prilog 1391969
Baš sam voleo te stare šinobuse. Žao mi što sad toga više nigde nema. Mogli su bar neki da sačuvaju ta muzej ili tako nešto.

Back