Malo o Subotici

Da li ste Subotičanin-Subotičanka?

  • Da

  • Dodjoš

  • Ne

  • U prolazu


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Još parkinga i betona...

Jedan od zaštitnih znakova Subotice, “Boss”, planira gradnju restorana sa prenoćištem, a projekat se nalazi na javnom uvidu još danas, tj. do 14. septembra. Radovi su planirani na zapadnoj obali jezera Palić, na parceli površine 12.960 m2.

Spratnost objekta je Po+P+1+T. Ispod cele površine prizemlja je formirana podrumska etaže. U okviru podrumske etaže planirana su pomoćne prostorije (ostave, tehničke prostorije i magacin). U prizemlju su predviđeni restoran sa natkrivenom terasom i kuhinja restorana. Na prvom spratu su predviđene sobe za smeštaj posetilaca.

Glavni ulaz u objekat je sa severne strane. Na ulazu je predviđena natkrivena ulazna platforma. Sporedni ulaz se nalazi sa suprotne, južne strane.

Bruto površina prizemlja objekta je 1600,17 m2. Ukupna bruto razvijena površina objekta je 3158,36 m2, a ukupna bruto površina nadzemnih i podzemnih etaža objekta je 4823,59 m2. Neto površina nadzemnih etaža je 2796,82 m2, a ukupna neto površina nadzemnih i podzemnih etaža je 4350,27 m2.

Planirana su dva pristupa parceli, jedan kolski sa severne strane i jedan pešački sa istočne strane iz pravca jezera odnosno šetališta uz obalu Palićkog jezera.

U okviru parcele sa severne i zapadne strane planirano je formiranje parking prostora i izgradnja 65 parking mesta, od kojih je šest predviđeno za osobe sa invaliditetom. Sa parkinga se preko pešačkih staza pristupa objektu.

Sve slobodne površine koje nisu zauzete objektom, saobraćajnicama i parkinzima, planirane su kao zelene površine.

Obrađivač je Kubarch doo iz Subotice.

https://www.maglocistac.rs/subotica...nira-gradnju-objekta-sa-prenocistem-na-palicu
 
Izvor:Subotica.com
Tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje biće sproveden od 27. septembra do 2. oktobra.

Hahaha...Sad kad su svi pocrkali od hladnoće.

Od sutra (sreda) suzbijanje komaraca sa zemlje

Tretman će se obavljati u vremenu od 18 do 23h, prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meteorološkim uslovima,
u odsustvu padavina, vetra( Dobro su se setili..Jesen je na pomolu.I kiše i vetar.)
i bez ekstremno visokih temperatura vazduha.

Suzbijanje komaraca biće realizovano na teritoriji mesnih zajednica "Gat", "Ker", "Aleksandrovo", "Mali Bajmok", "Dudova šuma", "Bajnat", "Prozivka", "Novi grad", "Kertvaroš", "Željezničko naselje", "Mali Radanovac", "Palić", "Hajdukovo", "Čantavir", "Višnjevac" i "Bajmok".

Tretman se radi ULV tehnikom i koristi se preparat na bazi aktivne materije deltametrin koji je toksičan za pčele,
pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 kilometara od mesta vršenja tretmana.
Dejstvo preparata traje 3 dana. ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )Dugo li je?
 

Back
Top