Mali virtuelni klub pesnika

• Začetnik teme Začetnik teme BAUK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rujevit:
Pozdrav svima
Evo jos jednog mog pisanija kada sam bio malo razocaran(ali svojom krivicom)

POGLED

Secam se kada si prvi put usla u nas razred i kada si me prvi put pogledala.Osetio sam da gorim pod tim pogledom, da mi postaje nesnosno vruce, i ne samo tada vec kad god bi se nasi pogledi sreli.Uglavnom si ti izlazila kao pobednik iz tih nasih 'dvoboja' pogledima.Jednostavno nisam mogao da izdrzim plam i sjaj koji nosis u ocima.Ti si bila moja prva ljubav,ljubav koju sam zaista osetio,koju sam po prvi put spoznao.Tada sam prvi put osetio sta znaci voleti.Da, ja sam voleo tebe a da li si ti volela mene?To nikada necu saznati.Nisam imao hrabrosti da ti pridjem i da ti kazem da te volim,vec sam tu svoju ljubav iskazivao na neki neobican nacin koji ni sam ne mogu da objasnim.Ti si sada sa nekim drugim,ali i sada kada se nasi pogledi susretnu osetim plam i vrelinu.I ti to isto osetis,vidim ti u ocima da me gledas isto kao nekada samo sa nekom naznakom kao da hoces da mi kazes da sam zakasnio,pogresio,kao da zelis da mi kazes:-Isuvise si oklevao.Da, i sada kao nekada ti izlazis pobednik iz tog 'dvoboja', spustam pogled na zemlju priznajuci svoj poraz i svoju gresku.

Nemam reci kojima bih opisala kako mi se dopao ovaj tekst :wink:
@ruijevit odlicno je

@ofelija isto vazi i za tebe

stvarno ste ovih dana produktivni, svaka cast, stvari su sve bolje...
a sto se tice "pogleda", to je ono sto najvise boli...kada oboje osecaju, a eto na svoj poseban nacin...kao kada gledamo film i nerviramo se sto glavni akteri nikako da budu zajedno.."kako i zasto, kada se tako prokleto jako vole i privlace?"...
eh, nekada je tako malo potrebno, a bas to fali, prokletstvo...
a nekada sam i ja napisala nesto slicno, a opet drugacije, procitajte ako ste raspolozeni : )

Nisi smratao neprekidno posmatranje njene kose boje badema koja se presijavala u nijansu boje sagrarepe, njenog potiljka I ramena koja su se njihala u ritmu muzike, nepristojnim. Stavise, zeleo si da snagom svog pogleda prodres kroz njeno bice, da se okrene I potvrdi da zna da je gledas. Zeleo si da njen pogled bude makar upola zainteresovan kao tvoj, njen osmeh makar upola znacajan, dok si ti jasno stavljao do znanja svoje namere, da njeni pokreti makar malo budu usmereni ka tebi, kada si se uputio ka drugom kraju sobe gde je plesala. Svetla su bila prigusena, tvoj korak siguran a opet lezeran, lak, jedino je muzika bila brza, ziva I svi ostali razdragani, noseni atmosferom. Glasna muzika ti je isla u prilog jer si mogao da joj budes blize u slucaju da si uopste zeleo ista da joj kazes. Provlacio si se kroz gomilu, ljudi su te pozdravljali, devojke su ti se osmehivale a svaka je imala njeno lice, za tebe. Cinilo ti se da su svi ti ljudi tu samo da bi tebi smetali, samo da ne bi mogao da prodjes do nje, kao da se nisi ni kretao… Muzika, bledi osmesi, tela u pokretu – sve je pulsiralo kao jedno bice sa tobom u centru, izgubljenim. Kao savrseno bice ali uz jednu manu: slepo ili sakato. Video si samo njenu kosu koja je letela kroz vazduh mrljajuci se sa svetlom I njene ruke visoko podignute. Cinilo ti se da te doziva, da ti mase.
Uvek si bio samouveren, drustven I komunikativan. Vise si voleo da te ljudi odbiju, uvrede cak, nego ni da ne probes da im pridjes ili kazes sta mislis. Malo puta se to I desilo. Uvek je taj stav I pristup bio dovoljan da se ljudima dopadnes. Ne bi cak stigli ni da stvore svoje misljenje o tebi. Brzo bi ih animirao I impresionirao. Svakako, imao si dovoljno kvaliteta-bio si prosto samosvestan. Hvalili su te I nisi bio lazno skroman . Samokritican, kada je trebalo. Opet, retko. Ispunjavao si zivot, uzivao, tezio sreci koja je lezala u toj ispunjenosti I uzivanju ali je uvek falio bar korak-kao uopste , I svima. Verovao si u lepotu I voleo lepo, a za tebe je sve bilo lepo. Umeo si u svemu I svakome da vidis, cujes I osetis nesto posebno I da sve to prosto I zavolis. Zato ti je I bilo tako lako da ti se ona dopadne, bar ono malo sto si uspeo da vidis.
Kada je prestala da plese I uzela kaput sa stolice, osetio si iznenadnu jezu jer si vec imao osecaj da je daleko. Morala je da prodje kroz gomile ljudi a kada je bila vec dovoljno blizu tebe, na tvoje iznenadjenje, stala je. Gledao si je dugo, I sve sto si do sada iz daljine video, sada ti se dopalo jos vise. Gledala je I ona tebe. “Znam da si me posmatrao dok sam plesala”, osmehnula se “ali, zurim” , dodala je I vec si je video kod vrata. Nisi ni pokusao da je stignes, iako bi uspeo. Upravo zato I nisi. Nisi imao priliku da je vidis vise, ikada.

Ja znam za razne konkurse ali neznam koji vas konkurs konkretno zanima,da li zelite da se takmicite,ako zelite da li u stihovima ili uprozi.Sobzirom da ja pisem pjesme najvise znam za takmicenja te vrste.Obavestenja radi ucestvovala sam na raznim takmicenjima i osvajala ,ne ocekujuci,vrlo visoka priznanja ali su neki ljudi imali jako jake tekstove a imam osjecaj da na njih niko nije obratio neku narocitu paznju.Po meni nije bitno samo sta pisete (tema)nego ikako ste to napisali a na to ni na jednom takmicenju niko nije obracao paznju.Sto se mene licno tice cisto sumnjam da cu ucestvovati i na jednom vise takmicenju pa makar znala da cu pobijediti i samoG Matiju Beckovica ,"najprodavaniujeg "naseg pjesnika.Vi probajte ,ja cu vam javiti ,pa ce te vidjeti sami.

Rujevit:
POGLED

Secam se kada si prvi put usla u nas razred i kada si me prvi put pogledala.Osetio sam da gorim pod tim pogledom, da mi postaje nesnosno vruce, i ne samo tada vec kad god bi se nasi pogledi sreli.Uglavnom si ti izlazila kao pobednik iz tih nasih 'dvoboja' pogledima.Jednostavno nisam mogao da izdrzim plam i sjaj koji nosis u ocima.Ti si bila moja prva ljubav,ljubav koju sam zaista osetio,koju sam po prvi put spoznao.Tada sam prvi put osetio sta znaci voleti.Da, ja sam voleo tebe a da li si ti volela mene?To nikada necu saznati.Nisam imao hrabrosti da ti pridjem i da ti kazem da te volim,vec sam tu svoju ljubav iskazivao na neki neobican nacin koji ni sam ne mogu da objasnim.Ti si sada sa nekim drugim,ali i sada kada se nasi pogledi susretnu osetim plam i vrelinu.I ti to isto osetis,vidim ti u ocima da me gledas isto kao nekada samo sa nekom naznakom kao da hoces da mi kazes da sam zakasnio,pogresio,kao da zelis da mi kazes:-Isuvise si oklevao.Da, i sada kao nekada ti izlazis pobednik iz tog 'dvoboja', spustam pogled na zemlju priznajuci svoj poraz i svoju gresku.

Nadahnuto,jedinstveno,iskreno i samo naizgled jednostavno.......Predivan tekst,bas mi se svidja...:) CY3A-stvarno je lepa pesma,J like it..Nisam stigla ostale da procitam,grrrrr.......Sutra cu:)

Evo nesto moje....Cisto da pokazem da nisam uvek pesimista:)

JUTRO

Prstima vajaš moje snove
od tople čežnje,obline
stvaraš....
I nesvesno svoje oči
na bregovima želja
odmaraš....

U osvitu zore sjaje se
ruke tvoje...Zraci mi te
kradu...
I dišeš toplo,osećam dah
na bregovima,gde krijem
nadu...

Udišem taj tren u slabosti
bića,tišini nevinog
jutra...
Tvoje rame uz moje se
greje,dlanovi stežu,žive
za sutra...

Savršen dan
svetkovina vazduha...

Miris višnje i cimeta,
Kap koja se pretvara u dugu
kada pipne razliveno sunce,
San trave,
nozdrve se šire,
Obrazi se jedine
osećanje sočnije nego ikad

Savršen dan.

Suptilno do bezobličnosti.

Kupili smo bicikle,
natovarili ih na leđa

i peške pobegli

Dozivanje se prelama I odzvanja u sve shirim koncentricnim krugovima
Ka ranjenom nebu .
Razlivaju se zute ulice I crveni tragovi u nemirnu reku,
nadoshlu u strahu da ce prestati da postoji.
Nadvijaju se gusti oblaci mirisa cimeta I lavande
nad starim, drvenim rasklimatanim mostom .
Jednom ce se sa njega pustiti iscepani brodici od sarenih papira
Sa kojih ce se rastopiti providno mastilo neispunjenih zelja .
I Ukus brashnjavih jabuka na opecenom jeziku ce biti dovoljan obrok pred spavanje.
I usamljena pomisao na topao shinjel ce utopliti hladnu sobu u podrumu .
Bice to noc za sve nedosanjane snove, bice to prilika za sve izostale potrebe
A svitanje ce zbrisati sve osecaje I secanja,
Sve, sem nemog osmeha na mirnom usnulom licu .
Odraz u staklenom tanjiru otkirce zbunjenost
kada dodirom hladnog dlana o dlan
pune , rumene usne zameni besprekorno prava modra linija.
Promenom zmijske ushtirkane koshulje
ozvanichena je smena nespretnih dusha.
I tako se od jednog obicnog imena razlije to krvavo nebo po nama.

tuzna_pajac:
Dozivanje se prelama I odzvanja u sve shirim koncentricnim krugovima
Ka ranjenom nebu .
Razlivaju se zute ulice I crveni tragovi u nemirnu reku,
nadoshlu u strahu da ce prestati da postoji.
Nadvijaju se gusti oblaci mirisa cimeta I lavande
nad starim, drvenim rasklimatanim mostom .
Jednom ce se sa njega pustiti iscepani brodici od sarenih papira
Sa kojih ce se rastopiti providno mastilo neispunjenih zelja .
I Ukus brashnjavih jabuka na opecenom jeziku ce biti dovoljan obrok pred spavanje.
I usamljena pomisao na topao shinjel ce utopliti hladnu sobu u podrumu .
Bice to noc za sve nedosanjane snove, bice to prilika za sve izostale potrebe
A svitanje ce zbrisati sve osecaje I secanja,
Sve, sem nemog osmeha na mirnom usnulom licu .
Odraz u staklenom tanjiru otkirce zbunjenost
kada dodirom hladnog dlana o dlan
pune , rumene usne zameni besprekorno prava modra linija.
Promenom zmijske ushtirkane koshulje
ozvanichena je smena nespretnih dusha.
I tako se od jednog obicnog imena razlije to krvavo nebo po nama.
Odlicno

Sneg...
Prvi put pada ove zime. Pahulje se lagano spuštaju u nekom svom ritmu i popunjavaju puzzle zelenog travnjaka uokvirenog sivim parkingom.
Gde si sad moj lucidni prijatelju. Ima li i tamo snega ili je Đavo potpalio vatru i topi ga pre nego što padne na tle. Kako znam da si kod njega ? Nisi bio grešan previše za života ali si grešno čekirao kartu za gore. Izveštaj obdukcije je glasio – dobio si infarkt i udavio se prilikom kupanja. Ne znaju doktori da si se vode plašio više nego ičega. Kažu bio si pijan. Ne znaju te bitange koje su te pustile samog da odeš do reke da ni pod maliganima nebi izazivao svoje strahove. Znam da si svesno došao do obale. Da si bojažljivo zakoračio i lagano spuštao dok se površina nije ponovo sklopila nad tobom. Prešao si me prijatelju. Nisi me pozvao za sobom.
Voleo si konje, salaše i crno domaće vino.
Pitam se jesi li čuo kako su ti svirali na pokopu.
Već odavno spremam svog Mrkova... orilo se grobljem.
Neko će reći – neprimereno mestu. Možda jeste. Ko ih je*e
Poslednja želja bila ti je tad ispunjena a nju si uvek isticao dok si držao ko zna koju čašu crnog vina.
Kroz zamagljen pogled govorio bi – jednom, kad umrem mlad, hoću da me zvuk tamburice isprati na onaj svet. Nemojte zvati popove, oni ionako sve pokvare.
Kad mi nedostaješ ?
Upravo ovog jutra.
Sećaš se ?
Ostavljali bi svoje tragove na prvom snegu koji bi pao svake zime. Prekidali smo sve i ujutro se nalazili na kraju grada. Krenuli bi tad laganim korakom kroz nepreglednu ravnicu. Bili bi srećni kad prvi sneg ne padne u nedelju jer bi nam tad lovci kvarili užitak ostavljanja tragova. Skuvao bi nam rakiju na tvom salašu, kako si zvao trošnu vikendicu, i pričali.
O neuzvraćenoj ljubavi, o tvom nedostatku hrabrosti da sve ostaviš i odeš u Izrael, o mojoj devojci koja je izgleda ostala trudna. O novom životu koji sam nehotice stvorio jedne maliganske večeri koje se i ne sećam.
Nisi uvek imao prave odgovore ali si me razumeo.
Evo ga prvi sneg prijatelju......

e evo nesto i od mene....

mracno vreme
zaborav i u glasu mrznja
nisko nezasticeno drvo osecanja
i ja
na kisnoj ulici sama

mracno jutro
slepi orao sa porukom
hladni vetar sto na smrt mirise
i ja
bez osecanja

svetla smrt
nasmejan kosac sa divljom ruzom
osedlan zivotni krug
i ja
spremna za jedini put.

mracan put.

Kakav prazan san! Usta su mi suva i gorka, vjerovatno od gluposti sto sam je sanjao. Ustajem sa nogama okrenutim ka sjeveru ne znajuci da me otac ispod oka gleda dok ja nevoljno trazim svoje papuce ispod kreveta.
"Posmatram te, trazis nesto?"-rece on laganim glasom. "Nesto mi govori da u zadnje vrijeme previse gledas u zemlju. Digni glavu sine i obuci nesto toplije jer idemo na jedno mjesto"-nastavi on istim tonom. "Zar ovako rano oce"- bunim se ja a znam da mi te moje reci nece nista pomoci. Ali ipak zelim da dobijem malo na vremenu, ono barem da mi se u ustima stvori pljuvacka i ovlaze usta. Kakav gorak san! Uvek sam se pitao kako mi djeca sanjamo a nista nismo dozivjeli? Mora da je to san iz proslog zivota! Sta sam bio tada? Vojnik, mesar, politicar, leptir...? Leptir - da to sam bio. Bio sam crni leptir koji je ziveo samo jedan dan. Kako je zivjeti samo jedan dan? Ma njegov je jedan dan nasih sedamdeset i kusur godina...Nadao sam se.
"Ajde dizi se, opet sanjaris i sklapas neke gluposti u svojoj glavi". Sada se njegov glas vec popeo na tonskoj ljestvici i natjerao me da uskocim u papuce i izgubim u kupatilu. "Ustajanje je najbitnija stvar u zivotu. Ako na vrijeme ustanes sve ces na vreme zavrsiti. Inace ces stalno kasniti i vrijeme nikada neces uhvatiti a kamoli da ga sustignes". Nadoveza se on na svoju pricu a ja sam vec uveliko bio spreman za polazak.
Nebo napolje nije odavalo pocetak zime. Sunce je vec bilo izaslo i onako ukoso zarilo moj osmijeh. Kako je lijepo ovo nedjeljno jutro, a narocito zato jer danas ne idem u skolu. Pa valjda su zato i izmislili nedjelju da covek uziva bez rada i obaveza. Vec smo poceli da hvatamo tempo, korak po korak nestajali smo u daljini. Davno smo vec sisli sa puta a ja nikako da sidjem sa svojih misli koje me uvek progone. Zasto nisam obicno dijete koje razmislja samo o igrackama i skoli, svojoj simpatiji i sl? A ja moram da kruzim sa svojim mislima kroz cijele stvarne i nestvarne pukotine. Duboko smo zasli u sumu i penjali se na planinu iznad grada. On je sutio a ja nisam imao vremena da ga pitam gdje idemo, borio sam se da ga pratim u stopu. Ionako mi ne bi rekao, pa zasto da trosim vrijeme na pitanja bez odgovora. Pred nama se istog trena otvori veliki prostor, a moja masta je vec u njemu trazila neki nepoznati leteci tanjir koji ce me usisati u neku petu dimenziju. Kada se to nije desilo, na moje razocarenje trazio sam pogledom oca, ali njega nije bilo.
Nije me hvatao strah vec sumnja da ovo nije stvarnost. Udario sam se po glavi nadajuci se da ce me udarac probuditi. Bol mi sapnu na uvo: "Ti si vec uveliko budan". U tom trenutku otac izadje ispred mene i pokaza rukom na grad koji je spavao ispod nas.
"Vidis sine, ovaj grad ispod nas, on nije tu ni zbog mene ni zbog tebe ali je dio nas"- rece on i svojom sirokom rukom predje preko fudbalskog stadiona, crkve i velikog broja zgrada koje se nadjose pod njegovim prstima. "Jednoga dana bices vlasnik cijeloga grada". Napravi kratku pauzu, vjerovatno da otvorim jos sire oci, pa nastavi: "Bice tvoj samo ako budes politicar, kriminalac, bez vere, prevarant i pred tobom ce postojati samo borba da budes najgori a u isto vreme i najjaci. Ako izaberes takav cilj bices sam i neces nikome vjerovati jer ce svima biti zelja da te uniste. I obican narod i oni tvoji podanici oko tebe za koje mislis da ti zele dobro. Predstoji ti rat do besvjesti, rat pun iskusenja, pun krvi i znoja. Bices vlasnik cetiri strane sveta. Pod tobom ce biti istok, zapad, sever i jug. Srecom po sviju nas Bog je dao mnoge puteve kojim covek moze da ide, mnoge raskrsnice na kojim svako bice moze da izabere svoj put. Ti mozes da izaberes i drugi put a to je da budes jednostavno "covjek" i izaberes mir. Neces imati ovaj grad niti silno materijalno bogastvo ali ces biti bogat u dusi i cijenjen u narodu. Bices vlasnik sedam strana sveta i niko ti nece moci oteti tvoj mir i srecu. Bices iznad grada, ovde gdje nas dvojica stojimo sad".
"Kako sedam strana svijeta oce?"-ispalih ja kao iz topa. Ucili su nas u skoli da postoje cetiri strane svijeta. Da nisam mozda prespavao na casu prirode i drustva. Mrmljam ja poluglasno samom sebi a moje maslinaste oci zure u grad trazeci rjesenje mog pitanja. "Kad to saznas bices na dobrom putu da osvojis dan i dotaknes noc". Prekide otac moje pitanje ali nije prekinuo moje razmisljanje, vec je samo jos vise zagolicao moju mastu. Jedna je decenija prosla otkako sam dosao na ovu planetu a jos je nisam dovoljno upoznao. Koliko ce mi biti potrebno da saznam sve odgovore? Da li cu imati dovoljno snage da pobjedim tisinu? Mnogo pitanja a ja dijete. Ni televizor ne mogu upaliti bez dozvole a kamo li da osvajam vrijeme. Zasto mi onda to govori? Moje misli prekinuse rijeci moga oca. "Vidis sine ovde smo dosli da osetis kako je biti iznad svega. Iznad grada, nevolja, siromastva, guzve, luksuza...tako reci blizu boga. Da li si svjestan kako tvoja pluca uzimaju cist vazuh, tvoje srce puni krvotok novom energijom? Moras biti iznad svega covjek ako zelis da nadjes ravnotezu u zivotu".
Dok su njegove rijeci polako dolazile u moj mali mozak meni su sve vise i vise rasla krila.
Nekako sam hteo da poletim, dobijao sam snagu upijajuci svaku ocevu rijec. U meni se radjao leptir. Sloboda da budem iznad svega je otvarala prozor a ja sam bez kucanja, na prstima ulazio u nju. Hteo sam da je dodirnem ali nisam uspeo. Zasto?
"Osjetices slobodu kad budes vlasnik svojih misli i kad ti dusa bude cista kao tvoje oko",
prozbori otac kao da je citao moje misli. "A sad idemo kuci, vreme je da se pripremis sutra za skolu". Nije mi trebao dvaput ponoviti, rasirio sam ruke, potrcao nizbrdo nadajuci se da cu se pretvoriti u leptira i doziveti barem na tren potpunu slobodu. Nada umire poslednja...

Ruke ti pruzam,krila od snova
i laka ko leptir i cvrsta ko stena
ruke ti pruzam a ljubav ce ova
da cuva te od tuge i teskih vremena.

Zelje ti saljem putem plavog neba
na oblaku lete moje misli k tebi
ti si moja zelja sta jos reci treba
mogu lagat drugima,al ne mogu sebi.

Srce ti dajem i zivot bih ceo
u tvoje ruke polozila bez reci
ja zivota tvoga necu niti deo
samo hocu tebe proslost da zalecim.

I reci ti saljem do srzi iskrene
bez mrve prevare ili starih lazi
ali samo reci da zelis ti mene
da bio bi moj zivot samo to mi kazi.

Goran Jovanic:
Nisam bas zaljubljen u ideju da bas ja otvorim ovu temu. Vise sam voleo da to uradi neko od Vas , jer sam tokom ovih nekoliko meseci navukao na sebe gnev mnogih mladih umetnika. Ali posto to niko nije preuzeo od Vas , bice mi cast da Vas pozovem da sa svojim pesmama i pricama (odlomcima) ucestvujete u skromnom , nepretencioznom , virtuelnom klubu pesnika i pisaca. Sama rec virtuelni , govori nam da je klub neformalan , da nema zvanicnog clanstva i da clan postaje svako ko da svoju pesmu ili tekst.

Dugo sam se mislila da li da se priključim i ja ovom klubu. Obzirom da sam starija od vas, malo me je sramota ali kako mi je stalo do tudjeg mišljenja, pogotovu nepoznatih ljudi, odlučila sam da jedan mali deo, svog nekad napisanog teksta (naravno ne objavljenog) priložim i ja:

- Kod kuće postoje samo "oni" i njihovi problemi. Ovaj matori, da ne kažem muž, ima u odnosu na nas prave i ozbiljne probleme. Jedan od najvećih je sigurno i onaj kako da preživimo i on nema vremena da se bakće sa našim glupostima! Mali, opet ima svoje teške probleme koji se svode na to kako da na najlepši i najbolji mogući način potroši naše pare i kada će već jednom početi da se zaljubljuje! Kako su njih dvoje prigrabili za svoje sve najvažnije belosvetske probleme, tako sam ja po njima, ostala jedina u kući bez njih! Za ne poverovati! Kad ponekad puknem i počnem da im nabrajam šta ja svakodnevno moram da preturam po glavi, obavezno na kraju svog izlaganja budem ismejana od obojice, jer ja pobogu od komarca pravim magarca i to što ja zovem problemom, pa to nije vredno ni pomena!
- Kad mi se smuči razgledanje putnika, okrenem glavu na prozor i opet svakodnevna dobro poznata slika istih zgrada, istih uglova, istih raskrsnica, istih semafora od kojih mi se poneki put zavrti u glavi. Zatvorila sam oči i naslonila glavu na prljavo prozorsko staklo autobusa. Htela sam malo ohladiti čelo.Čekali smo zeleno.Ulica je bila zakrčena automobilima a meni je glava padala od težine nepostojećih, mojih izmišljenih problema. Odjednom sam shvatila da gledam u automobil pored, ili ispod mene. Bus je visok.Vozač je bila mlada, lepuškasta žena koja je u toku čekanja semafora bezbrižno palila cigaretu pevušeći neku njoj dobro znanu pesmicu, dajući glavom takt.E, ta žena ima "poluvreme" i pauzu, a ne ja! Gledala sam u srećnicu i kada je prelepom, negovanom rukom premestila tašnu sa susednog sedišta, otkinula sam! Tašna je bila ista ona iz mojih snova, a ja sam na to vrlo instiktivno ovu moju drndavu, naravno od čistog skaja, malo jače stisnula, kao da sam htela da je sabijem u krilo da je ova žena ne vidi. Da me ne bi bilo sramota. Dala je gas i otišla iz mog života, ne sluteći da mi je upravo točkovima prešla preko duše.

Predpostavljam da ste iz ovih redova shvatili "fabulu radnje": život žene, majke u današnjici, u našoj sredini. Njene žrtve prema porodici, i njeno svesno gubljenje sebe zbog toga.Ali, i žal zbog toga.
Da čujem vaš komentar, naravno ne sadržaj nego na "umeće". Pozdrav svima

Back