sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.705
.. potegnuta iz osjeta .. dakle ..Nemam pojma, probutio se nervozan jedno jutro pa mi doslo![]()
(.. to je dobro ..)
.. korisno je .. dakle .. činiti te nervoznim ..

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.. potegnuta iz osjeta .. dakle ..Nemam pojma, probutio se nervozan jedno jutro pa mi doslo![]()

.. eto ti ga sad .. čim te čovek pohvali ti pomisliš kako bi bilo dobro zarađivati pare pišući tekstove za narodnjake ..Jos ovo i prekidam izvlacenje iz naftalina, od sad samo sveze
Strepnja
Osećam noćas da nisi sama,
Dok zvoni ponoć za novi dan,
Sa kime sanjaš i kome sada,
Jedino srce stavljaš na dlan.
Pred kime noćas dršćeš k'o ruža,
K'o nežna srna ranjena,
Čiji te pogled vodi od suza,
Pa sve do rajskih vrtova?
U čije lice tvoje je Sunce,
Za kime noćas ti gubiš dah,
Za koga tvoje umire srce,
Ljubavi druge ruši u prah?
Plašim se noćas ne znaš za mene,
Da zvoni ponoć za novi dan,
Da dok ti dajem svoje srce,
Dok tamo leži, stegnućeš dlan.
.. eto ti ga sad .. čim te čovek pohvali ti pomisliš kako bi bilo dobro zarađivati pare pišući tekstove za narodnjake ..![]()
Bih ja, ali sta cu kad ne umem da pisem u ovom modernom turskom ritmu. Ostacu sirotinja... 
.. zašto misliš da tekstovi pesama pisani za narodnjake nisu pisani iskreno .. i u nekim slučajevima .. nekom ..?Pesma je pisana iskreno i nekome. A moracu da se nakanim da jednom sastavim i okacim neki tezak kic
Не искључују се, и о томе да ли је кич или није нисам ни меродаван. Али онај коментар о народњацима много боли.. zašto misliš da tekstovi pesama pisani za narodnjake nisu pisani iskreno .. i u nekim slučajevima .. nekom ..?
.. zar misliš da se iskrenost i kič isključuju ..?

Као што рекох, није бунт на то што сам оцењен патетичним, што у овој песми свакако јесам, већ што се сугерише моја намера да се патетиком професионално бавим. Тако да, слободно ме критикуј због кича и лошег квалитета, али народњаке, нећу да пишем, БРЕ.. parodija je očigledna ..
.. za pisanje u marininom stilu ne treba ti parodija ..
.. treba ti nekoliko fraza .. rima .. i dosta sapuna ..
.. prve dve pesme su ti bile dobre ..
.. to što je ova treća vezana za neke uspomene .. ne menja činjenicu da je to .. loša pesma .. i da jeste kič ..
.. ti u principu u toj pesmi .. patiš ..
.. ona nije sama .. s drugim je .. srce na dlanu .. rajski vrtovi .. tužna je tvoja sudbina ..
.. narodnjak .. brate .. čist ..
(.. jesi gledao onaj film s liz tejlor .. gde je verena za nekog violinistu .. ? .. zaboravih ime filma ..
.. uglavnom .. imaš scenu .. dolaze muzičari na audiciju kod čuvenog profesora ..
.. on svakome kaže reč-dve pohvale .. kurtoazno .. pa ih pozdravi i isprati ..
.. a onda dolazi neki momak .. budući muž liz tejlor ..
.. ovaj ga napljuje .. i pljuje i pljuje .. te ne valja ti ovo te ne valja ti ono ..
.. mali se naljuti .. ustane .. kaže .. niste morali toliko pljuvati .. mogli ste mi na fin način reći da ja nisam za ovo ..
.. stari ga uhvati za ruku .. kaže .. na one koji nisu talentovani ne trošim reči kritike ..)

.. aaaaa .. to je problem ..?Као што рекох, није бунт на то што сам оцењен патетичним, што у овој песми свакако јесам, већ што се сугерише моја намера да се патетиком професионално бавим. Тако да, слободно ме критикуј због кича и лошег квалитета, али народњаке, нећу да пишем, БРЕ![]()

Jos ovo i prekidam izvlacenje iz naftalina, od sad samo sveze
Strepnja
Osećam noćas da nisi sama,
Dok zvoni ponoć za novi dan,
Sa kime sanjaš i kome sada,
Jedino srce stavljaš na dlan.
Pred kime noćas dršćeš k'o ruža,
K'o nežna srna ranjena,
Čiji te pogled vodi od suza,
Pa sve do rajskih vrtova?
U čije lice tvoje je Sunce,
Za kime noćas ti gubiš dah,
Za koga tvoje umire srce,
Ljubavi druge ruši u prah?
Plašim se noćas ne znaš za mene,
Da zvoni ponoć za novi dan,
Da dok ti dajem svoje srce,
Dok tamo leži, stegnućeš dlan.

.. emocija se prepoznaje i u onome .. otiš'o si sarmu probo nisi ..Ova pesma pre svega zvuci vrlo iskreno i licno
Pa i ako izraz nije visokoparan, emocija se itekako prepoznaje.
Trnje, granje, lišće
Persefonu vuku domu
Tišina je koren reči
Šuštanje je nalik gromu
Trnje, lišce, granje
Stasava mirovanje
Splašnjava stvaranje
Lišce, trnje, granje
Vežba se samoća
uči samovanje
Trnje-sirov vazduh
Granje-udisanje
Lišće-nestajanje
U rastu-opadanje
U ruci-ispadanje
U nađenom-traganje
U caši-ispijanje
U hlebu-gladovanje
U bolu-raspadanje
U meni-udvajanje
U dnu-vrištanje
U prasku-nestajanje
U tišini-osećanje
U životu-uživanje
A u smrti-disanje
izdisanje
disanje
teško smrtno izdisanje

Сад ћу да се зацрвенимČast mi je da inspirišem ovako dobre pesnike![]()
Мада ја себе далеко ниже оцењујем