Mala Kaja

pa dobro,modrice NE,ali neko rece vec da je lupio dete i ostala crvena ruka na goozi
moje dete tako cesto pada,modrice svuda(sem po licu) da bi me cudilo da ih neko dete nema.al ajde,ne slazem se sa prebijanjem,ne slazem se teoretski ni sa lupanjem po guzi(ali u praksi jbg-zaista izraz nemoci ali ne umem da iskontrolisem i postignem sta zelim pricom) ali ti si to napisala nekako kao da svi oni koji su se usprotivili alice,da podrzavaju ove dve budale sto ubise dete

Helen - daj ne preteruj!
Bila si mi simpaticna u svojoj tvrdoglavosti, ali ovo je bas degutantno.
Jedno su modrice a drugo su rascepljeni unutrasnji organi.
Pravdam te jedino time da nisi u momentu postovanja razmislila kako ce to da zvuci u ovom kontekstu.

Мислиш да мала Каја није прво имала модрице...ко зна колико дуго.....?
Да је ико реаговао на те модрице не би ни дошло довде.... Те две теме итекако имају везе...
Зар треба дете да смртно страда да бисмо имали разумевања за његово страдање?

Не, не претерујем ја, деце у модрицама има више него што мислимо....а сетимо се да обратимо пажњу, да покажемо разумевање, само кад неко, не дај Боже, доспе на прве странице дневне штампе.... А модрице по лицу, испод мишке, иза уха, по телу? Па Боже мој, ''и мене су тукли, па шта ми фали?''

Hellen:
Да је ико реаговао на те модрице не би ни дошло довде.... Те две теме итекако имају везе...
Slazem se da obe teme imaju veze u smislu da postoje strasno neodgovorni roditelji. Ali, cek ti si silno branila Alice tamo na onoj temi kako je jadna izgubljena majka a nista nije uradila povodom modrica koliko dugo ... aloooo... ja sam sve vreme pricala gde je njoj odgovornost majke... a onda ovde dodjes da napadas i prozivas nekoga zato sto su rekli da su bili tuceni i da su imali modrice od toga...e to bas nema veze sa ovom temom

Hellen:
Мислиш да мала Каја није прво имала модрице...ко зна колико дуго.....?

Na toj istoj temi si ponosno izjavila da si svoju decu udarala samo po guzi i rukama. Meni se zeludac prevrne kad vidim roditelje kako pljeskaju decu po rucicama. Mozda to i ne izaziva fizicku bol kod deteta ali psihicku svakako da. Ali mi ne pada na pamet da te tvoje postupke na bilo koji nacin povezujem sa onim o cemu se ovde prica.

Joj ljudi moji, sinoc oko pola dvanest je jedno dete tako vristalo u zgradi preko puta moje da je malo falilo da pozovem pandure. Ne znam sta se desilo, ali nije zvucalo kao da vristi iz besa ili sl. I tako vristi par minuta pa prestane, ne prodje ni minut i opet. Stvarno je zvucalo jezivo, odmah sam se setila ove teme. Najgore je sto nikad ne znam sta da radim u takvim slucajevima. Ta vriska je trajala dosta kratko, mozda nekih desetak minuta, ali ne znam da li je dete u nekim bolovima jer mu nije dobro, ili zbog toga sto ga neko ubija od batina. U svakom slucaju ako se ponovi ja definitivno zovem 92...

Na toj istoj temi si ponosno izjavila da si svoju decu udarala samo po guzi i rukama. Meni se zeludac prevrne kad vidim roditelje kako pljeskaju decu po rucicama. Mozda to i ne izaziva fizicku bol kod deteta ali psihicku svakako da. Ali mi ne pada na pamet da te tvoje postupke na bilo koji nacin povezujem sa onim o cemu se ovde prica.

Јок, и ниси повезала...
Ма, видим да ћу ја постати предмет ове теме, а не злостављање деце...
А шта си ти радила када је твоје дете пружало ручице према утичници, па када 4 пута поновиш ''НЕ'' и ''ПЕЦ''... одвучеш га даље, а оно се врати и и даље то ради...? Ја сам обично узимала врбов прут, варјачу или ципелу, па опал по рукама док не поцрвене и не искоче јој модрице до лаката.

Дај ми савет, молим те, шта ти радиш у тој ситуацији, ако будем имала још које дете, да га не злостављам као прво двоје?
Да ли је згодније да их тучем по ушима, ногама, стомаку, по леђима, по глави?

Da živiš u Americi i to uradiš svom detetu, postojala bi ozbiljna mogućnost da ti oduzmu dete. Ne zezam se.
Recimo, ako dete ode u školu ili vrtić sa modricama...... odmah postaješ predmet istrage.

Slazem se da obe teme imaju veze u smislu da postoje strasno neodgovorni roditelji. Ali, cek ti si silno branila Alice tamo na onoj temi kako je jadna izgubljena majka a nista nije uradila povodom modrica koliko dugo ... aloooo... ja sam sve vreme pricala gde je njoj odgovornost majke... a onda ovde dodjes da napadas i prozivas nekoga zato sto su rekli da su bili tuceni i da su imali modrice od toga...e to bas nema veze sa ovom temom

Опет ништа ниси схватила...по ко зна који пут.
Нема везе.

Е, не могу сад, јако ми се споро отвара Форум ових дана....:roll: ...а све друге интернет странице сасвим нормално (има ли још неко тај проблем?).... Сваки час се блокира, чекам по 30 секунди да отвори страну....смор живи! :roll:
Зато сам се сад навукла на Симс 2......па ми сад тамо интересантније. :wink:
ОдоК!

Hellen:
А шта си ти радила када је твоје дете пружало ручице према утичници, па када 4 пута поновиш ''НЕ'' и ''ПЕЦ''... одвучеш га даље, а оно се врати и и даље то ради...? Ја сам обично узимала врбов прут, варјачу или ципелу, па опал по рукама док не поцрвене и не искоче јој модрице до лаката.?

Ja sam stavila zaštitu na utičnice. :wink:

Hellen:
Дај ми савет, молим те, шта ти радиш у тој ситуацији, ако будем имала још које дете, да га не злостављам као прво двоје?
Да ли је згодније да их тучем по ушима, ногама, стомаку, по леђима, по глави?

Obratila sam ti se upravo iz razloga što mislim da je neumesno povezati batine koje roditelji primenjuju s ciljem da utiču na dečije ponašanje i batine kojim se roditelji prazne na deci i daleko bilo, seksualno izivljavaju.
I pri tom nisam mislila na izmisljene modrice alise iz zemlje cuda, vec na roditelje koji su na toj temi izjavili da povremeno udare dete i koje si prozvala na ovoj temi.

shaddow:
Da živiš u Americi i to uradiš svom detetu, postojala bi ozbiljna mogućnost da ti oduzmu dete. Ne zezam se.
Recimo, ako dete ode u školu ili vrtić sa modricama...... odmah postaješ predmet istrage.
da, da.... a ovde malo malo pa mamin dechko pretukao 11ogodishnju devojchicu na smrt zbog jogurta.... u bogatoj americi... pa se malo prokopa pa ispade da ih je sve redovno tukao..... a mala je redovno ishla u shkolu....
zakon vazhi za odredjene shkole..... recimo za one gde ima bar pola bele dece.... u crnachkim (chitaj: sirotinjskim) zajednicama je to drugachije....
a btw, kada su u pitanju finanskijski dobrostojecje porodice.. shto znachi da im se nekretnine procenjuju na nekoliko milliona.... takvi ljudi samo u izrazito extremnim situacijama izlaze na sud....
znachi zakon vazhi za onu sredinu....
a i koliko je to dobro?
nemojte nikada udarati decu.. a ja josh nisam chula da se prosechan teenager u srbiji obracja majci sa: fu'ck off, biach.. kad mu se ova obrati.....
vaspitanje je relativan pojam... i ne umeju svi roditelji isto.. kao shto i nisu sva deca ista... sa nekima je verovatno jako teshko....
e sad kombinujucji to sa americhkim nachinom zhivota.. pa ili su deca sama po sebi ok... ili ih roditelji lemaju (to su immigranti)... ili postanu zheshcja divljina....
e ajd sad roditelj koji radi do 6 popodne i ne postizhe nishta razgovorom, nek zabrani detetu od 14 da pushi....
svashta.... a shto kazhe russell-ov otac, kad mu je ovaj pripretio da cje zvati children's aid.... "ow... call them big boy... i'm gonna get in a little bit of a trouble... but i know.... they gonna need 25 minutes to get here.... in that time... somebody is gonna get hurt real bad...."
mislim.. ne podrzhavam ja batine kao reshenje.... ali s nekim ljudima se ne mozhe.... moj brat recimo.... kome si mogao u nedogled da ponavljash neshto....
i par puta je zaglavio u bolnici... jer mu je bilo zanimljivo da radi ono za shta mu je recheno nemoj.... i nisu ga tukli.... dok se nije jednom otrovao.... umochio prst u kremu i pojeo.... e ja sam bila mala.... al mama kazhe da ga je tako razvalila preko face da mu naredne tri nedelje nishta slichno nije palo na pamet....

ili shto kazhe hellen kad gura prste u utichnicu... pa neda bih ja to odalamila.. nego nikad vishe da mu/joj ne padne na pamet.....
isto kao i rerna recimo... jel treba da pustim dete da sprzhi pola ruke pa da samo udivi shta je pec pec..?
ok.. nisam za agresiju... mene nikada nisu tukli..... al ja sam sa dve godine mogla sama da sedim da se igram i da se doslovno ne michem s mesta na kom me ostavish.... bila sam uzhasno dosadna... al nisu sva deca takva....
sestra moja ima dete.... i za bozhicj pre par godina odemo mi u crkvu... ona je tad bila trudna jedva se pomerala.... i ja kao drzhim malog za ruq... ebote govori ti onom monstrumu 1001 put na sve mogucje nachin "sedi"... "ne idi", "ne trchi", "ne vrishti"... "ovo je vazhno..", "samo ovo da chujesh.."
pa mu objashnjavam o chemu se tu radi i ne znam... shta pa da se igramo s nekim vozom.. e bilo shta samo da se mali primiri.... njemu je bilo dosadno i on ode pravo u one svecje.. i srecja pa se nije povredio.. al je takav rusvaj napravio.... da mi je doshlo da ga oleshim od batina.... zamalo nije crkvu zapalio.... al amerika ne smesh udariti dete..... i sad ti njemu s njegove tri godine objasni neshto.....

ok to dete je skroz nemogucje..... al kapiram da nije jedini tako nemiran.....
i sad.. niti mozhesh neshto da mu objasnish niti mozhesh s njim da se natezhesh.....
shta ti preostaje?
ne kazhem da shamar treba da bude prvi izbor... izrazito sam protiv toga.... ali ne mozhesh ni da ga pustish tako.....
i nisi uvek u prilici da iznova i iznova docrtavash neshto..... objasni ti nekom ko ima 2 godine da ne sme da jede neshto jer je recimo alergichan.... ma ako mu izgleda zanimljivo ima da pruzha ruq dok ne uzme.... i sad da li mu dati? ili mu objasniti? a ne mozhe mu se objasniti.....

e ja o tom sluchaju.. o toj devojchici ne znam nishta... nisam ni prochitala temu... al videla sam gore neke postove ne samo shaddowa.. generalno ova strana pa mi je nadoshlo da pishem.....

e sad sam prochitala... i sve ovo shto sam pisala nema veze s temom....
ja nisam za smrtnu kaznu.... ali jesam za to da ostanu dozhivotno u zatvoru.... eventualno da im se omogucji lechenje u palmoticjevoj... naravno hospitalizacija se u tom sluchaju podrazumeva.....
tuga..

Hellen:
Е, не могу сад, јако ми се споро отвара Форум ових дана....:roll: ...а све друге интернет странице сасвим нормално (има ли још неко тај проблем?).... Сваки час се блокира, чекам по 30 секунди да отвори страну....смор живи! :roll:
Зато сам се сад навукла на Симс 2......па ми сад тамо интересантније. :wink:
ОдоК!
U određenim periodima dana forum se zaista toliko uspori da je to prosto neverovatno. To traje jedno kratko vreme, pa onda proradi.
Inače, to nema nikakve veze sa tvojom konekcijom.

Back