Mala Kaja

o bože..ne mogu da se smirim.
moja devojčica je isto godište kao katarina.
kako neko može tako surovo da povredi tako malo stvorenje?
kako?
ne treba njima smrtna kazna.
umreće u mukama koje ih čekaju u zatvoru od drugih robijaša.
kažu da silovanja i nasilje nad decom...
ne prolaze u zatvorima.
a verujem...da ih čuvaju od drugih, jer znaju kako im se smeši.
srećna sam da su zatvoreni, na tako dug period.
starost neće dočekati.
a i ako izađu tada, ma i ako im skrate kaznu zbog..lepog ponašanja..
biće previše stari i nemoćni. to su zaslužili.
meni je teško zbog onog malog zlata. koje nije zaslužilo.

Sva sreca pa su to dvoje otkriveni i osudjeni za zlocin,koliko je jos neotkrivenih slucajeva,i onih otkrivenih a da su pocinioci jos uvek na slobodi....skoro sam cula strasnu pricu...prijatelj se razveo od zene,imaju cerku od desetak godina,razveli su se i ona se preudala i sa cerkom iz prvog braka(cerkom mog prijatelja),zivi sa drugim muzem...u toku noci ga zove komsinica da dodje,posto se nesto desava u stanju njegove bivse zene,on dolazi,u stanu nema nikoga,saznaje da ih je milicija odvela sve u stanicu(dete,bivsu zenu i ocuha),on odlazi tamo i saznaje da je ocuh pretukao i zenu i dete,dok on tu daje izjavu,ko je i sta je,odlazi po dete(koje jos vise dozivljava traumu dajuci izjavu o tome sta se desilo) i odlaze u stan po stvari,ocuh koji je pre par sati u tom istom stanu,pretukao izenu i pastorce,sedi i pije kafu...njega su pustili jos iste noci....sta reci....monstrum pusten i odlazi najnormalnije kuci,....sta sa detetom?.....ovaj moj prijatelj je toliko pobesneo da ulazi u verbalan a zatim i fizicki obracun sa drugim muzam svoje zene,a potom njega odvode u miliciju na razgovor.....strasno....

Procitah u novinama da su dobili po 40 odnosno 37 godina zatvora..
Po meni i dozivotna bi im bila blaga kazna...i tri dozivotne ne mogu d avrate ono jadno detence...
Kada se sve to dogadjalo u leto 2005 ja nisam bila u stanju da citam textove iz novina jer sam i sama u to vreme imala(a imam i sada hvala Bogu!)devojcicu tih godina...
Takve ljude ne ljude treba obesiti na Terazijama da vise za primer,izvesti javni linc sa kamenovanjem..ma ne znam..ko sadama javno prenositi da se svi drugi eventualni zlocini preduprede...
Zgrozena sam.

I opet sam se rasplakala kao i svaki put kada citam o tome. Ma nekad pozelim da imamo zakon kao u arapskim zemljama - kamenovanje do smrti. Neka crknu u mukama koje su tom malenom bicu napravili

Srce mi se stegne svaki put kad pročitam nešto o ovim monstrumima.
Kakva god da je kazna izrečena ne može biti dovoljno teška spram onoga što su učinili.
Nije mi jasno ni koji to ljudi mogu da brane ovakve životinje? Još se advokat buni izrečenoj presudi.

Advokati samo rade svoj posao,verovatno i oni osudjuju te zlocine.....ali moraju da rade.....mene vise brine to sto i policija i centar za socijalni rad i sudstvo nisu dovoljno brzi,a i mnogo su i im ogranicene mogucnosti u svim,pa i u ovakvim slucajevima,a to vec prelazi na neki visi nivo i kritikovanje samim zakona i sprovodjenje istih....ako neko i ucini takvo delo,od istraznog postupka,preko optuznice,pa do izdrzavanja kazne,slobodno se setka,zivi najnormalnije i verovatno i zaboravi sta je uradio(a to je po meni najgore,jer nastavlja da zivi svoj zivot normalno,za razliku od zrtve),sto se najbolje vidi iz onih clanaka iz novina,gde kazu,juce pusten na uslovnu slobodu,a danas pokusao silovanje,ili svi u kraju znaju da je pedofil i ne mogu mu nista...,jer nemaju dokaza..STRASNO

Ceo slucaj toliko smrdi da mi je muka. Meni se samo postavlja pitanje da li su nadjeni pravi krivci jer ako nisu onda je ovo klasican slucaj "Ajde da osudimo nekog da se narod smiri". Dokazi su toliko klimavi da klimaviji ne mogu biti, i uglavnom se slucaj zasniva na predpostavkama.

A vidim onaj lik se mnogo potresao sto su ga "nevinog" osudili na 40 godina! Ma daj Aco o cemu pricas... Niko od njih se nije izjasnio ne krivim, ne znam koliko bi mogli coveka da lome batinama da bi priznao ovakav zlocin ako ga nije pocinio. A i drugo ne zivimo u NY pa da nas ima 8 miliona u jednog gradu i da niko nikog ne poznaje. U ovom selu se sve sazna pre ili kasnije, samo je pitanje da li ce krivca osuditi ili ne.

Mackic:
A vidim onaj lik se mnogo potresao sto su ga "nevinog" osudili na 40 godina! Ma daj Aco o cemu pricas... Niko od njih se nije izjasnio ne krivim, ne znam koliko bi mogli coveka da lome batinama da bi priznao ovakav zlocin ako ga nije pocinio. A i drugo ne zivimo u NY pa da nas ima 8 miliona u jednog gradu i da niko nikog ne poznaje. U ovom selu se sve sazna pre ili kasnije, samo je pitanje da li ce krivca osuditi ili ne.

Veruj mi da u 29 tom MUP-u imaju takve metode torture da ne da priznas i potpises sve sto ti stave pod nos nego ces jos i sam da smislis jos nesto.

I ja sam juce po novinama pratila citav slucaj. I dalje mi je mucno kao i prvi put kad sam procilala sta su joj jadnoj uradili. Mislim da je kazna blaga, treba uvesti dozivotnu robiju ako ne i smrtnu kaznu. Ipak ce oni jednog dana izaci iz zatvora, ako izadju zivi, ali ipak postoji mogucnost da izadju i zive. Pa cak i ako budu stari i nemocni opet ne bih imala milosti.

Sta tu ima da se razume:) Gomila lopova, ubica, pedofila, pedera sada udeljuje neku pravdu. Ih kako paradoxalno. Nego ajde kao sto rekoh tako to ide. Sta ako sam to rekla odmah podrzavam onog pedofila?! Kakva logika:lol: A meni si uputio ne vredi se truditi da razumes! i - Ako si zdrav ne mozes ni razumeti! pa pazi da necu da te potapsem po ramenu zbog toga:lol: ma sto ja gubim vreme

trachara:
neko mi rece danas, da onog olosa kad su zatvorili, da se nije znalo ko ga nije tukao u zatvoru, da su ga danima odvaljivali ...
:D Naravno,mislim da ce mu 40 godina biti jako dugo.... ;) :arrow: Kajin deda je rekao(kako blic pise),da mu je spremio docek.Nadam se da ce biti jako topao kad vec nemamo smrtnu... :wink: A "mamu" niko ne spominje?!

Malu Kaju niko ne moze da vrati, neka joj dusica nadje spokoj od muka koje joj je zadala rodjena majka. Tom monstrumu zelim najgore zemaljske muke.
A sta sa ostalom decom koja trpe slicno, isto ili jos gore, koja su mala, preplasena, zloupotrebljena, mucena...? Kako njima pomoci? Znam, udruzenja pa telefoni... a sta sa detetom koje pati, povlaci se, vene, ne ume da izgovori sta se desava...? Ne treba okretati glavu, toga na zalost ima svuda, nema opravdanja "sta moj jedan glas moze da uradi, to je socijalni problem",?Kako pomoci deci???

Рекоше на другој једној теми да је сасвим нормално да повремено ''мало пропустимо кроз шаке своју децу'' тако да добију модрице по телу и лицу....

Back