Mala desna 'martinka'?!

Daj kontakt adresu 😂

Ма, давно било. Видех снимак. Десни сектор је тамо била политичка опција са неких, типа...5 % подршке, па је овај био, рекло би се, виђенији политичар. И изашао снимак како ужива док га девојке шутирају по сред чела мартинкама. Кренуло са нормалним челом, а врло брзо му скроз помодрело. Сад не успевам да нађем снимак.

Nepisano pravilo kod martinki je da se uzimaju čak dva broja veće.
Ta dva broja daju prostor u delu gde je kapna (metalni deo napred) gde prsti ne bi ni trebalo da se nalaze pri nošenju istih, jasno je valjda zbog čega.
Iz tog razloga prva, početna nošenja martinki budu dosta nezgodna i bukvalno se uči hod u njima neko vreme.
Kome ne stvara smetnju metalni deo napred na prstima može i broj veće uzeti, ali preporuka je svakako ta dva broja +.
Kod takvog "pravilnog" nošenja martinki problemi sa žuljevima napred ili nazad ne bi trebalo da postoje.
Prve sam kupila još davne '98. godine i morale su biti duboke, odnosno sa 12 kopči, u ono vreme mislim da su se fabrički gotove mogle naći sa do max 10 kopči tako da su moje rađene po porudžbini i merama prema mojim stopalima, člankovima, i listovima koji su ionako malo jači.
Učila sam jedno 10ak dana da hodam u njima, posle mi je bio problem prebaciti se u starke i hodati u njima, jer osećaj pri hodu u martinkama je posve drugačiji.

Nepisano pravilo kod martinki je da se uzimaju čak dva broja veće.
Ta dva broja daju prostor u delu gde je kapna (metalni deo napred) gde prsti ne bi ni trebalo da se nalaze pri nošenju istih, jasno je valjda zbog čega.
Iz tog razloga prva, početna nošenja martinki budu dosta nezgodna i bukvalno se uči hod u njima neko vreme.
Kome ne stvara smetnju metalni deo napred na prstima može i broj veće uzeti, ali preporuka je svakako ta dva broja +.
Kod takvog "pravilnog" nošenja martinki problemi sa žuljevima napred ili nazad ne bi trebalo da postoje.
Prve sam kupila još davne '98. godine i morale su biti duboke, odnosno sa 12 kopči, u ono vreme mislim da su se fabrički gotove mogle naći sa do max 10 kopči tako da su moje rađene po porudžbini i merama prema mojim stopalima, člankovima, i listovima koji su ionako malo jači.
Učila sam jedno 10ak dana da hodam u njima, posle mi je bio problem prebaciti se u starke i hodati u njima, jer osećaj pri hodu u martinkama je posve drugačiji.
Ne znam koji to model imas s tim metalnim delom, ali iz iskustva tvrdim da nije dobro kupovati vecu obucu.
Dovoljno je tek toliko vecu da mozes komotno prstima da mices.

Prave martinke, jedne jedine su sa metalnom kapnom.
Tako je barem bilo u to vreme, sada ne bih znala jer u međuvremenu je sigurno naštancano ko zna koliko različitih modela.
Ranije se znalo šta su martinke, sada su martinke skoro svaka duboka "džombasta" cipela ili čizma.

2097.webp
2096.jpg

Desna noga je obicno “jaca”. Ukoliko su kozne, predpostavljam da ce se opustiti vremenom.
Mada, martinka je cudan soj.
Moje su za pola broja mozda vece nego sto treba i prave mi veliki problem pozadi, kod savova.
A sve sam probala da omeksam tu kozu.
Na kraju mi je uvek resenje preventivno lepljenje flastera (i na nozi, i unutar cipele).
To je i kod mene problem, "štipa" me, znam na šta misliš.
Taj problem sam imala sa vojnom obućom.

Juče kupim 'martinke' i leva mi ok, desna mi mala, palac najviše stradao
:lol:
I šta sad?
Doduše, prepešačila sam grad uzduž i popreko, možda se odmore prsti?

Nije mi prvi put da kupujem 'martinke' , još uvek imam i stare, nikad se nisu 'razgazile'.
Ali ovo je jedan prst u pitanju ...samo da neko ne napiše "odseci prst' i slično
:mrgreen:
daj slicku. martinke su sirok pojam.

moje getto grip (ili kako se vec pisu) su ubedljivo najudobnije. a imam (ako sve racunam) 7 pari

Back