Македонија на ивици

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И после што вас сви мрзе?

Барем код нас Торбеши кажу и осећају се као Македонци само исламске вере..

А ти? Пљујеш по свему што није муслиманско...Дај опамети се мало молим те..

Мислим да се играју полиција.Мислим да глуме истрагу.И мислим да никада нечемо сазнати убице.......А за неколико месеци нече се нико ни сечати трагедије....

Док вам поново не направе масакр.

Вјерујем да неће дуго оклијевати.

Немам још деце....У прави си за све,њима и одговара такав начин живота...
Јер је то типично за Талибане из Азије..

Па следећи пут ако се зарати биће они или ми...А они ће отићи заувек веруј ми само да се нико не меша..

Mnogo si naivan. I smatraš da su Albanci glupi. Oni su već iskusni u ovom poslu i imaju Velikog Brata uz sebe. Uopšte ne moraju da zarate. A uvek se neko meša.
Veruj mi, ja se nadam i stvarno želim da nisam u pravu.

Него шта кажете када буде рат Македонија - Косове-Косова....или како већ...

За кога навијати а...

Ипак је Косово Српско?

Шта навијати? Ви са једне, ми са друге стране на шиптаре и мирни и ми и ви.

Poslednja izmena:
Па и ја би то волео од срца ако оће да нападну...а и оће Север Косова кад тада и опет Тетово...

Шиптарска козојебачка племена не разумију језик модерне цивилизације, само батинама се могу одвући назад у своје јазбине. Неко се добро побринуо да то зараде а наплату ће вршити када се испуне услови.

;)

Zar Makedonci nisu Srbi sa govornata manata ..
Šta mi imamo s vama , živ bio .. po vašem projektu je Makedonija Stara Srbija , a u nas je Dušan nakratko provalio , a potom umro ..
Makedoniju negirate svi , prave karakondžule oko nje .. Vi ste je priznali jer ima 1% Srba , da je značajni procenat ne bi vas se mogla otresti, samo bi se bavili ugroženosti srpstva .. a da imate podršku Velikih sila odavno bi je raskupusali u sudejstvu sa komšijama , isto ko što ste htjeli BiH sa Hrvatima ..

Vidiš kako si mi ti pametna i sve znaš.
Ali zato u Makedoniji ima Bošnjaka:

PostPostao/la goldenlily

Chicha Chvorak je napisao/la:Nije provokacija,zaista bih volio da mi neko objasni...
Otkuda Bosnjaci u Makedoniji?
Jesu li to muslimani koji su iz Bosne tamo dosli?
Ili su to pak samo muslimani koji zive u Makednonij-makedonci muslimani?

Povlačenjem Otomanske Turske iz Bosne,sultan i porta su poticali muslimane da se iseljavaju i da idu za otomanskom vlascu.Tako je ogroman broj ljudi naseljen u Makedoniju,čak ima jedan izvjestan broj ljudi i u Albaniji,na Kosovu naravno i tako dalje...uglavnom veliki broj tih ljudi je asimiliran,to je naročito zabilježeno u nekim gradovima u samoj Albaniji.
Albanci kao veliki nacionalisti ne podnose druge narode,imam jarana koji je rođen u Sarajevu ali koji mi je par puta rekao da oni ne vole Slavene,i oni nas doživljavaju kao Slavene...to je bilo u zajebanciji ,ali ja sam skonto da oni imaju neki otklon prema nama.
Uglavnom ovo nije ništa čudno,mi možda Albance gledamo kroz onu:neprijatelj(Albanci) mog neprijatelja(Srbi) je moj prijatelj...a to kako oni nas dozivljavaju,ne znam...dosta ljudi koji su živjeli s njima na Kosovu,kažu da nas ne mrze kao što mrze Srbe ali ipak nismo im ni omiljeni.

PostPostao/la JMJ
Ne samo povlacenjem Otomanske Turske !
Kroz cijeli 20 vijek, pogotovo poslije II svjetskog rata, i pogotovo dok je Rankovic harao Srbijom,narod je isao prema Turskoj, Bosnjaci sandzaka.To su vam Bosanski Bosnjaci, znate, samo sto je taj dio Bosne pripao Srbiji i dio Crnoj Gori.I rijeka Lim je nosila bosnjacku krv.Dio tog naroda je ostao u Makedoniji.Mi u ostatku SFRJ smo malo znali o ovim stvarima, u glavnom oni koji su imali rodbinu u Srbiji su saznavali po nesto.U vrijeme Rankovica, na Kosovu su ih transporterima, obojenim u plavo,gazili.Mi smo svi za njih dio tog sistema.
Naravno, mi ne znamo sta se desilo u toj dzamiji, sjetite se Novog Pazara, pa kako je kod nas u Bosni, ne bih ulazila u to, ne vjerujem ja imamima i kleru opcenito.
Meni se svidja sto se albanci drze svoga albanizma, znaju ko su i sta su,ipak su oni od Pokrajine stvorili drzavu, a mi od Republike dobismo avliju.

Jesi li videla kako je zli Ranković raseljavao Bošnjake iz Jugoslavije u stranu zemlju Makedoniju i usput ih gazio transporterima obojenim u plavo. Informacije iz prve ruke.
I što ovaj Sandanski negira Bošnjake u Makedoniji ? Sve je to nekad bilo bogumilsko.

Vidiš kako si mi ti pametna i sve znaš.
Ali zato u Makedoniji ima Bošnjaka:

Jesi li videla kako je zli Ranković raseljavao Bošnjake iz Jugoslavije u stranu zemlju Makedoniju i usput ih gazio transporterima obojenim u plavo. Informacije iz prve ruke.
I što ovaj Sandanski negira Bošnjake u Makedoniji ? Sve je to nekad bilo bogumilsko.

[Emran Topolec iz Brod]
"Naime, konacna granica izmedu Albanije i Kraljevine SHS (Jugoslavije) bice uspostavljena u martu 1923. godine.
Na ovaj nacin Gora je politickom granicom podijeljena na dva dijela i tako je ostalo do danas.
Dvadeset sela je pripalo Jugoslaviji, dok je 9 sela ostalo u granicama Albanije.
Kasnije, poslije Drugog svjetskog rata, Urvic i Jalovjane pripadaju Makedoniji.
Dogodilo se nešto nevjerovatno. Na veoma malom prostoru (tridesetak sela) jedan isti narod decenijama uci školu na tri jezika - srpskom, albanskom i makedonskom. Uci tri kulture i tri historije a da pritom ništa ne nauci o sebi."
http://sr.wikipedia.org/sr/Разговор:Горанци

Какви Турци, шта лупаш ти'?

Turci , Turci .. kad vi možete fantazirati o carstvu što je držalo vodu 9 godina 1346.-1355. , što ne bi oni mogli o OC , ipak je trajala vijekovima ..
nebeska-srbija-cover1-217x300.jpg

Turci , Turci .. kad vi možete fantazirati o carstvu što je držalo vodu 9 godina 1346.-1355. , što ne bi oni mogli o OC , ipak je trajala vijekovima ..

Не схваташ. Они су умрли да би ми данас живјели, а ваши су живјели али сте ви умрли, постали сте репа без коријена, стидите се предака који су се продали.

Зато нас толико и мрзите.

[Emran Topolec iz Brod]
"Naime, konacna granica izmedu Albanije i Kraljevine SHS (Jugoslavije) bice uspostavljena u martu 1923. godine.
Na ovaj nacin Gora je politickom granicom podijeljena na dva dijela i tako je ostalo do danas.
Dvadeset sela je pripalo Jugoslaviji, dok je 9 sela ostalo u granicama Albanije.
Kasnije, poslije Drugog svjetskog rata, Urvic i Jalovjane pripadaju Makedoniji.
Dogodilo se nešto nevjerovatno. Na veoma malom prostoru (tridesetak sela) jedan isti narod decenijama uci školu na tri jezika - srpskom, albanskom i makedonskom. Uci tri kulture i tri historije a da pritom ništa ne nauci o sebi."
http://sr.wikipedia.org/sr/Разговор:Горанци

Oni su sebe uvek nazivali Gorancima. Imao sam školskog druga Goranca. Otkud su oni sada Bošnjaci? Otkud u Crnoj Gori Bošnjaci? Ima li još koji pripadnik nekog naroda da je primio islam osim Bogumila?

Не схваташ. Они су умрли да би ми данас живјели, а ваши су живјели али сте ви умрли, постали сте репа без коријена, стидите се предака који су се продали.

Зато нас толико и мрзите.

Ti si postao tikva sa korijenom , korijen ti je u CG ili BiH , a otpuzo si u srpsko dvorište ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back