- Poruka
- 11.573
wwwlado
Клонирана Бресква
Клонирана Бресква
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gajim nadu da će je savest opaliti pravoslavnim krstom u glavudžu. Ko su ti makedonci? Fjrmovci?
U glavudži ti je paučina.
Slusaj, i mene znaju nervirati onim sprdanjem sa Aleksandrom Velikim i antikom....Kosovo su priznali jer im isti gofnari vode drzavu ko i nasi koji to takodje precutno rade...Ima kod njih srbomrzaca i bugarasa ali generalno makedonski narod je prijateljski nastrojen prema Srbiji...sve Makedonce sto bar ja znam su drugarcine i prijatelji i na nasoj su strani...pa mog oca su za vreme bombardovanja zvala dvojica Makedonaca,drugovi iz vojske,da vide jel dobro zato sto su culi da je bombardovan nas grad...ej,vojsku sluzili jos 1971.....
to o slamanju kicme srbiji je tvoja teorija... ti rece da je to lenjin negde izjavio a ja i dalje ne videh gde i kada je to rekao... srpsko pismo je nastalo u srbiji i becu a ne u makedoniji.... akolevka srpske nacije sigurno nije makedonija.....
![]()
ako srbi nisu pokusali da kolonizuju makedoniju objasni mi ko su onda domorodci u ovoj tabeli?
a sta konkretno treba da ti odgovorim za kumanovo?
makedonac jesam, i nisam zaveden komunistickom ideologijom....
ZAšto je opustila Crkva u Skoplju 1690 . gdje su ikone osvijetlile ,ovih dana ???? podsjetiću te da je 1690 bila velika seoba Srba , a koliko je makedonaca pobjeglo od Turskog terora u Crnu Goru , pa su ovo onda možda POVRATNICI .
MA šta da ti dokazujem za Lenjina , zna se njegova politika i posljedice koje je proizvela i uopšte ta politika sjeckanja Srba ( i Rusa , Crna gora = Bjelorusija , Makedonija = Ukrajina , sve su kopirali ) . Odakle je došla Titina politika Slaba Srbija jaka JUgoslavija ( vidjeli smo kako ,samo Srbiji pokrajine ) .
E da , pa kada je Srbija oslobodila MAkedniju 1912 ,makedonci su bili relativna ,a ne apsolutna većina . Znači MAkedonci ( Srbi ) 40 % , ostali po 20 , 10 , 15 , 10 . razumiješ , pa bilo je naseljavanja Srba , lai ću ti samo reći da je sa Kosova i Sjeverne MAkedonije od 1878 do 1912 protjerano 200 000 Srba ( makedonaca ) , a naseljavani Albanci . PA SRBIJA NIJE VRŠILA KOLONIZACIJU , već je samo VRŠILA DEKOLONIJALIZACJU , a koa najveća greška se pokazalo da nije počistila teritotriju kao BBugarska i MAđarska . Dobrota nam je najveća mana ,ali dugoročno se to isplati .
Kod jezika ne mislima na VUKOV jezik (narječje ) ,već na STAROSRPSKI koji nije jezik ni MAkeodnaca ( koliko ja znam MAkeodnska dinastija je vladala tada u Vizantiji ,a ovim jezikom nije zlala da priča ) ,a nije ni Bugarski teško da je Aspurah , Krum i Telerig govorili ovim jezikom . ZAto smo mi SVI SRBI . A nisi Komunista pa vidi se po slici . KOmunjare su Destruktivci , Srušili su JUgoslaviju koju su Srbi napravili , ono što Evropa danas pokušava .
ZA Kumanovo . PA interesuje me kako to da se priča da je Kumanovo albansko , ako makedonci 65 % i Srbi 10 % , kako da je Albansko ????? A to se priča ,vidio sam na nekoliko mjesta .
Biće da je to zato što je islamista negativan termin koji su skovali u novije vrijema za teroriste koji se pozivaju na islam ..
Sljedbenici islama su muslimani , a vi pišete negativno o Crnogorcima i Bosancima u Srbiji , iako ste imali projekat asimilacije istih ..
) ili za vreme gay pride-a 2010.
Mentalni sklop je isti.Kad gledam Albance u Skoplju kao da gledam Srbe u Beogradu na mitingu Kosovo za patike (nike mi) ili za vreme gay pride-a 2010.
Mentalni sklop je isti.

A jeste li i vi imali projekat asimilacije Sandžaklija pa ih zato ne volite? I vi pišete negativno o Albancima i Sandžaklijama u Sarajevu.
ZAšto je opustila Crkva u Skoplju 1690 . gdje su ikone osvijetlile ,ovih dana ???? podsjetiću te da je 1690 bila velika seoba Srba , a koliko je makedonaca pobjeglo od Turskog terora u Crnu Goru , pa su ovo onda možda POVRATNICI .
MA šta da ti dokazujem za Lenjina , zna se njegova politika i posljedice koje je proizvela i uopšte ta politika sjeckanja Srba ( i Rusa , Crna gora = Bjelorusija , Makedonija = Ukrajina , sve su kopirali ) . Odakle je došla Titina politika Slaba Srbija jaka JUgoslavija ( vidjeli smo kako ,samo Srbiji pokrajine ) .
E da , pa kada je Srbija oslobodila MAkedniju 1912 ,makedonci su bili relativna ,a ne apsolutna većina . Znači MAkedonci ( Srbi ) 40 % , ostali po 20 , 10 , 15 , 10 . razumiješ , pa bilo je naseljavanja Srba , lai ću ti samo reći da je sa Kosova i Sjeverne MAkedonije od 1878 do 1912 protjerano 200 000 Srba ( makedonaca ) , a naseljavani Albanci . PA SRBIJA NIJE VRŠILA KOLONIZACIJU , već je samo VRŠILA DEKOLONIJALIZACJU , a koa najveća greška se pokazalo da nije počistila teritotriju kao BBugarska i MAđarska . Dobrota nam je najveća mana ,ali dugoročno se to isplati .
Kod jezika ne mislima na VUKOV jezik (narječje ) ,već na STAROSRPSKI koji nije jezik ni MAkeodnaca ( koliko ja znam MAkeodnska dinastija je vladala tada u Vizantiji ,a ovim jezikom nije zlala da priča ) ,a nije ni Bugarski teško da je Aspurah , Krum i Telerig govorili ovim jezikom . ZAto smo mi SVI SRBI . A nisi Komunista pa vidi se po slici . KOmunjare su Destruktivci , Srušili su JUgoslaviju koju su Srbi napravili , ono što Evropa danas pokušava .
ZA Kumanovo . PA interesuje me kako to da se priča da je Kumanovo albansko , ako makedonci 65 % i Srbi 10 % , kako da je Albansko ????? A to se priča ,vidio sam na nekoliko mjesta .
cisto da te obavestim posto vidim da nisi obavesten..... vi srbi ste veoma dobri i to stvarno mislim za vecinu srba, ali ta manjina kojoj i ti pripadas je toliko losa da sve zajedno ceo svet uopste ne mirise Kad gledam Albance u Skoplju kao da gledam Srbe u Beogradu na mitingu Kosovo za patike (nike mi) ili za vreme gay pride-a 2010.
Mentalni sklop je isti.
A Makedoniji želim uspeh i sreću. Ta nesrećna država okružena ogavnim hegemonima (SRB, BG, AL, GRE) koji već 200 godina ne menjaju svoju nacional-fašističku politiku otimačine i represije.
Kako ćemo mi njih asimilirati kad su Bošnjaci , Novi Pazar je kao i Sarajevo osnovao Isa-beg Ishaković ..
Negativno se piše o kriminalcima Albancima i Sandžaklijama , a ima i rivaliteta , znaš kako je bilo oko izbora srpskog patrijarha ..

Kad vi Srbi muslimanske veroispovesti pocnete o istoriji i nacijama.....![]()
![]()
![]()
Baš tako , negiraju joj teritorij , jezik , naciju .. naprosto mi je žao malih nacija , gubimo energiju na dokazivanje prava egzistencije nacije ,
ugroženi od "velikih" nacija u komšiluku ..
Kad vi Srbi muslimanske veroispovesti pocnete o istoriji i nacijama.....![]()
![]()
![]()

Kako ćemo mi njih asimilirati kad su Bošnjaci , Novi Pazar je kao i Sarajevo osnovao Isa-beg Ishaković ..
Negativno se piše o kriminalcima Albancima i Sandžaklijama , a ima i rivaliteta , znaš kako je bilo oko izbora srpskog patrijarha ..
Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju
PostPostao/la emra_a
Kaze meni jedan Albanac: Vi Bosnjaci ste za nas Albance Srbi islamske vjere,i to sto ste muslimani vas ne cini nama drazim...i ako mi vidimo da vi s nama simpatizujete upravo zbog iste nam vjere,ali u nas je vjera prvenstveno ALBANIZAM
ja ostala bez rjeci![]()
![]()
colt je napisao/la:
Albance nikad nisam volio jer su necivilizovani i samo znaju za nasilje.S njima se ne moze dogovorom. Sjebat ce oni sve nas. . Sjebali su Srbe, sad ce Makedonce, a sutra ce nas Bosnjake u Bosni . . .
Oni imaju svoj cilj i od njega ne odustaju.
Kako bi vi inače saznali da su vam i prvi nepriznati i prvi priznati patrijarh bili Bugari ..

Zasto stavljas u isti kos Makedonce sa vama Srbima muslimanske veroispovesti. Ovakva igra je tipicna za vas.
Makedonski jezik i naciju kao i teritoriju niko ne negira. Bar ne Srbi. Srbija je priznala Makedoniju u startu.
Na zalost unistice je vasa braca po veri.
Baš tako , negiraju joj teritorij , jezik , naciju .. naprosto mi je žao malih nacija , gubimo energiju na dokazivanje prava egzistencije nacije ,
ugroženi od "velikih" nacija u komšiluku ..
Srpski, grčki i albanski nacionalizmi su i dalje veliki problem. Dobro je da bugarski i hrvatski polako ali sigurno umiru, a bome i srpski polako tone jer će demografija učiniti svoje. Mislim da za Bosnu i Crnu Goru neće više biti opasnosti, ali problem imaju Kosovo (srpski separatizam na severu) i Makedonija (albanski na zapadu).
to sto si introvertan i ne vidis dalje od nosa to je tvoj problem... ne znaci da je ceo svet takav i da takav treba da bude!!!
da li ce uppercase da pomogne ne znam, ali je sigurno da nece da odmogne ni tvoje ponavaljanje propagande stare vise od jednog veka....
E pa kada njihov ministar jos moze da kaze da je Srbija za ovo kriva, onda neka PROPADNU tamo.Македонија на ивици
18.04.2012, 15:27
![]()
Photo: EPA
Не зна се шта ће бити већа трагедија: ако македонска полиција не открије убице петорице својих грађана или се испостави да су убице заиста били Албанци. Уосталом, наметнута геополитичка стварност Балкана одавно не подражава историјску детерминанту полуострва. Зато је живот на Балкану парадигма битисања у конфликту
О мотиву убиства петорице Македонаца, углавном младих људи, још увек је рано говорити. Тек, не зна се шта ће бити већа трагдија за Македонију: неоткривање убица или окончање истраге у албанској заједници. И једно и друго, Македонију може да одведе у пакао, у чијем евроатлантском предворју ова попут јагњета чека још од распада Југославије.
Али, зашто је становништво Македоније толико напето, када је ова мала држава, после почетних сукоба албанских побуњеника са војском и полицијом, приказивана као успех ЕУ и НАТО пакта? Када је тако кротко прихватила албанску државу на територији Србије? Пођимо редом и то од почетка ове године.
Млади Албанци бунили су се у Скопљу зато што нова зграда музеја сувише личи на православни храм. Узвратили су им млади Македонци, у насељу Вевчани, који су носили маске увредљиве за муслимане. Одмах потом, запаљена је црква у Струги. Потом је један македонски полицајац, док није био на дужности, пуцао на двојицу Албанаца. Албанци су узвратили протестима, који су окупили хиљаде људи.
Почетком марта, навијачи „Шкендије“ из Тетова, већински насељеног Албанцима, напали су групу македонских ученика и изболи ножевима полицајца који је покушао да им помогне. Потом су отказане све фудбалске утакмице у вишим лигама. Подсетимо, Тетово је град на чијем се улазу, како је известила балканска „Ал џазира“, налази карта велике Албаније: један језик, један народ, једна држава. Уследили су и сукоби у Струги и околини. Код Скопља је убијен Албанац, власник мењачнице. Полиција је потом запленила хладно оружје код младих Албанаца, који су у аутобусима нападали вршњаке Македонце.
Новинар из Тетова, Нијазим Мухамети, написао је књигу у којој доказује да су Александар Велики и цар Јустинијан албанског порекла. Његово квазиисторијско дело идеолошка је подлога политичког пројекта уједињења свих Албанаца на територијама суседних народа, што овај албански новинар сматра – легитимним.
Политички врхунац македонске кризе догодио се приликом званичне посете председнице албанског парламента, Јозефине Топали. Она је дипломатски нетактично, у скопском Собрању, саопштила да су Албанци досада чак три пута „ослобађали“ Скопље: 1844, 1881. и 1912. године.
Ваља подсетити да се инциденти у Македонији дешавају уочи мајског НАТО самита у Чикагу. Високи амерички званичници још прошлог јануара најављивали су да би Македонији управо у Чикагу морала да буде упућена коначна позивница за НАТО.
Македонији чланство у НАТО пакту неће донети релаксацију унутрашњополитичких прилика. Албанске интеграције на православном Балкану снажан су интерес НАТО пакта, па би Македонија чланством у овом војном савезу у ствари радила у корист своје штете.
Видело се то нарочито после македонског признања албанске државе у Приштини. У том тренутку, Охридски споразум из 2001. године, који је даровао Албанцима најексклузивнија права и практично федерализовао Македонију, постао је тесан политички оквир. Албанци иду даље.
То је постало јасно, када је потпредседник албанске скупштине на Косову и Метохији, Џавит Халити, изјавио да ће „тражити делове Македоније, ако дође до промене граница Косова“. А онда се појавила до сада непозната „армија за ослобођење окупираних албанских земаља“. Ове недеље, та паравојна формација најавила је нападе на македонске снаге безбедности, ако се ове у року од две недеље не повуку с „окупираних албанских земаља“.
Православни балкански народи као да не познају властите историјске детерминанте. Они се појединачно суочавају с евроатлантским миљеницима, Албанцима, а у колективитету, изузев донекле Грка, раде на међусобној штети, поткопавајући позиције не само једни другима, него и сами себи, што се најочитије види из македонског примера.
Наметнута геополитичка стварност Балкана одавно не подражава историјску детерминанту већински и историјски православног полуострва. Зато је живот на Балкану пре парадигма битисања у конфликту, него искреног дијалога култура и традиција.
GR
To je kompleks nebeskog naroda.On je od onih koji misle da su pripadnici nebeskog naroda.

E pa kada njihov ministar jos moze da kaze da je Srbija za ovo kriva, onda neka PROPADNU tamo.
Prosto da covek ne poveruje????.!.
I ovako za bolje nisu, pojesce ih Turci za veceru ako to ne urade Siptari pre njih.