Majstoru nisu platili radove, on im sve polupao..

i da cekad 10 godina da sud donese izvrsnu presudu i jos 5 da se ta presuda i sprovede.

inace moze sve i na papir ali je onda skuplje pa ljudi i ne zele da stavljaju na papir jer bi onda radove platili jos skuplje.
Za dva rocista sve gotovo kad su cisti papiri. Bar u Srbiji. A jos imas i izvrsitelje, ako nece da plati, pa da vidis :D

Jbg, ugovor za sve sto se radi, papir i ako nece plati - tuzba.
Ali onda mora i porez da se plati ako se stavi na papir :)
Slozio bi se u potpunosti da zivimo u uredenim drzavama, ali nije tako. Koliko njih radi ugovore i koja je razlika u cijeni kada se tako nbesto radi? Jesi li kad sta gradio uopce? Meni se vise nista ne gradi jer kada sam se dogovarao pricamo o cifri, a kada pitam za rucun mi spominje PDV.. Smatram da se to uopce ne bi trebalo spominjat nego da je to normalno.

Izgleda da previse dugo zivis vani ili si zaboravio gdje si zivio.

sa advokatom nek i on njih tuzi zbog prekrsenog ugovora, mobinga i laganja da ce platiti sto je uticalo na njegovo psiholosko ponasenje, poremetilo odnose sa njegovim radnicima, pa cak uticalo i na njegovu porodicu...
Nazalos mi se cini da ce zesce popusit. Snimano je i snimka ako se ne varam se moze koristiti na sudu. Zena ce njega jos tuzit ako je zavrsila kojim slucajem na hitnom. Razumijem ga u potpunosti samo moramo svi shvatit da zivimo u banana drzavama.

i njegov advokat moze takodje da kaze da je bio na ivici ponora psiholoski zbog neplacenog ugovora koji je imao uticaj ne samo na njega, njogovu porodici vec i na zivot radnika...

ne plasim se ja uopste za njega...on trazi nazad 600 eura, dobije te pare i onda plati njima stetu...na kucu ce ostati sramota i sve zanatlije u tom kraju ce izbjegavito bilo sta da odrade..

OSVETA MAJSTORA IZ KLADUŠE! Nisu mu platili radove, on došao i polupao sve - Ja sam ovde prolivao znoj​

Do incidenta je došlo jer vlasnici kuće duži vremenski period nisu želeli da isplate majstora nakon završenih radova.

Na društvenim mrežama kruži snimak majstora Muhameda K. koji kod Velike Kladuše, u Bosni i Hercegovini, razbija prozore na jednoj porodičnoj kući. On je juče došao u jednu porodičnu kuću i porazbijao sve što je napravio ranije jer mu vlasnici nisu platili radove.
Na početku Muhamed je rekao o kojoj porodici je reč, naglasio da je sav dogovoren posao završen, ali da vlasnica nije želela da plati jer navodon nema novca. Nakon toga je usledila rasprava između njega i žene.
"Ja sam prolivao znoj ovde i ljudi koji su sa mnom radili. Nema para? Sad ćeš videti kako ima para. Nećeš dati eura jednog, niti ćeš mi biti dužna. Ja ću biti dužan, ja ću platiti kaznu, ja ću ići u zatvor. Moja bi deca jela ono što sam ja pošteno zaradio. Samo da znaš da te gleda ceo svet, a sad ćeš da vidiš kako to ide kada nećeš da platiš odrađeni posao", kazao je Muhamed.

Pre početka radova, vlasnik kuće dao je kaparu za početak gradnje. Navodno je reč o dugu u vrednosti od 600 eura. Na snimku se vidi kako majstor sekirom razbija stakla na vratima i prozorima, dok vlasnica viče "upomoć". On joj je uzvratio kako želi da celi komšiluk vidi s kim ima posla.

"Je l nećeš da mi platiš? Mene ljudi čekaju da im platim. Tako je, nek čitav svet gleda", rekao je on na kraju snimka.

Mondo
Kako da se drugačije naplati ako već neće?
Trebao je da napravi stetu od 600 evra i nista vise, taman koliko duguje.

Pa sta cu ti kad si pravno nepismen :)
Nisam ni ja nesto mnogo, al znam ko zna :)
brate prosao sam kroz jedno sudjenje
mani me te price kako su drugi pravno nepismeni a ti sve najbolje znas
sudjenje koje je trebalo da bude gotovo sa dva rocista i godinu dana maks ko zakonu, se oteglo na preko 3 godine. i na kraju sam dobio samo zato sto sam imao odlicnog advokata... drugi koji su isto tuzili su izgubili, prakticno sam jedini dobio.

tako da mani me te price o efikasnosti sudova.

Istina je da je mogao da tuži i bez problema da naplati, ali je istina da se bagra nada da sudovi ne rade i da mogu da se služe parama koje je trebalo da mu isplate....Kako je njihovo pravo da ne plate, tako je i njegovo da sve polupa....sad treba da ih tuži za posao koji je uradio i da njegov advokat traži da se utvrdi prethodni postupak duga...sa tim rešenjem o dugu koji nije plaćen se brani... biće kažnjen za nasilje, ako sud ne ustanovi da je bio u nervnom rastrojstvu i to uzme kao olakšavajuću okolnost....da bi na kraju sud morao da utvrdi da su troškovi postupka u njegovu korist...
Izmišljen postupak za svakog krivičara...
Mada, ako dobar advokat objasni kretenima da će sve to da ih košta mnogo više, možda se nagode i od toga ne bude ništa više nego što je bilo...:)

Back