Major pilot Zoran Radosavljevic

O.M.G. sto bi rekli amerikanci pa to je ludost NE hrabrost!
a te price o albaniji ........bilo bi smesno da nije tragicno.

Amerikanci su ti koji demonstriraju ludost, retko hrabrost ( da ne generalizujem bas ). Smesno je to da nisu nijednom iskoristili Apace koje su najvavljivali nedeljama ( koji su upravo stvoreni za ovakav tip borbe ) pa potom ustanovili da je unisteno 2 - 3 oklopna vozila ukupno. Ne omalovazavajte pilota koji je to ucinio, rekoh to su ljudi posebnog kova.

Ne mogu da verujem ( a zasto i ne bih na kraju ) da se iko moze drznuti da komentarise ovakve ljude koji su u najtezim trenucima u svojoj profesiji i zivotu pokazali se kao izuzetni i nemerljivi. Sramota je da sad sedim i kako - tako branim takve ljude i njihovo delo u vremenu kada su branili ovaj bedni i nezahvalni narod ( cast onim koji to nisu ). Svako ko dovodi u pitanje svojim filozofiranjem njihov kvalitet ljudski, hrabrost, zrtvu i samu veru koju su imali verovatno nemaju ni promil od njihovih kvaliteta, u tome je tajna " redukovanja ", smanjivanja njihovog ucinjenog na licni nivo jer ste vit ti koji ne biste poleteli kad je najgusce, razlika postoji i okanite se tih ljudi, nismo im dorasli.
U Americi i svakoj drugoj zemlji postoji zahvalnost svakom kao sto su ovi ljudi, to je velika stvar.

Amerikanci su ti koji demonstriraju ludost, retko hrabrost ( da ne generalizujem bas ). Smesno je to da nisu nijednom iskoristili Apace koje su najvavljivali nedeljama ( koji su upravo stvoreni za ovakav tip borbe ) pa potom ustanovili da je unisteno 2 - 3 oklopna vozila ukupno. Ne omalovazavajte pilota koji je to ucinio, rekoh to su ljudi posebnog kova.

apaci jednostavno nisu bili potrebni pored tolikih aviona a i warthog je zavrsavao poso....
uostalom imali smo i srece obmanuli smo ih da su nam unisteni tenkovi pa ih zato nisu ni poslali...
ali kakve to veze ima sa pilotom ne znam ,...
STETA JE IZGUBITI LJUDE A POGOTOVU SKOLOVANE PILOTE....

већа је штета изгубити земљу и народ (овим не мислим да правдам поступке оних који су му били надређени јер мало знам и о ланцу команде и о једниницама и борабама те 99. , као и о војсци уопште)

Ne mogu da verujem ( a zasto i ne bih na kraju ) da se iko moze drznuti da komentarise ovakve ljude koji su u najtezim trenucima u svojoj profesiji i zivotu pokazali se kao izuzetni i nemerljivi. Sramota je da sad sedim i kako - tako branim takve ljude i njihovo delo u vremenu kada su branili ovaj bedni i nezahvalni narod ( cast onim koji to nisu ). Svako ko dovodi u pitanje svojim filozofiranjem njihov kvalitet ljudski, hrabrost, zrtvu i samu veru koju su imali verovatno nemaju ni promil od njihovih kvaliteta, u tome je tajna " redukovanja ", smanjivanja njihovog ucinjenog na licni nivo jer ste vit ti koji ne biste poleteli kad je najgusce, razlika postoji i okanite se tih ljudi, nismo im dorasli.
U Americi i svakoj drugoj zemlji postoji zahvalnost svakom kao sto su ovi ljudi, to je velika stvar.
izvini, ali moram da prokomentarisem ovo
izgleda da ne citas postove pazljivo, niko ovde nikada nije doveo u pitanje patriotizam i hrabrost ne samo pilota, vec svih ljudi koji su ucestvovali u odbrani zemlje, ali narocito njih koji su isli u direktan tako neravnopravan duel, pojedini se ovde (mozda sa pravom) pitaju zasto je neko slao te pilote u takav duel, jer nije bila njihova licna odluka da li da se poleti ili ne
mislim da previse dajes sebi za pravo da ti branis neciji lik i delo, vise iz razloga sto nikada niko nije rekao nista protiv, a sa druge strane na to ti i nemas pravo i ocigledno si se previse uziveo u ulogu jedinog istinskog tumaca patriotizma i srpstva, pa kada se neko ne slaze prozivas ih nezahvalnicima, otpadnicima i sl.

ovo je bio dobronameran komentar
pozdrav

evo kako je izgledalo borbeno angazovenje nasih pilota pa neka mi neko kaze da to ima veze

24.03.1999-Avion polece sa Ponikva u 20:45 i biva oboren u 21:12
Avion polece sa Batajnice u 20:37 i biva oboren u 20:47
Avion polece sa Niskog aerodroma u 19:50 i biva oboren u 20:20
26.03.1999-Dva aviona polecu sa Batajnice u 17:00 i bivaju oboreni oko 17:10-gine Radosavljevic

04.04.1999-Avion polece sa Batajnice oko 12:00 i biva oboren oko 12:15-gine Pavlovic

E sada neko mi objasni samo koja je bila strategija i logika u ovom angazovanju.e ja cu da vam kazem...nema je nego su nasumicno bacani u borbu bez ikakvih sansi.

izvini, ali moram da prokomentarisem ovo
izgleda da ne citas postove pazljivo, niko ovde nikada nije doveo u pitanje patriotizam i hrabrost ne samo pilota, vec svih ljudi koji su ucestvovali u odbrani zemlje, ali narocito njih koji su isli u direktan tako neravnopravan duel, pojedini se ovde (mozda sa pravom) pitaju zasto je neko slao te pilote u takav duel, jer nije bila njihova licna odluka da li da se poleti ili ne
mislim da previse dajes sebi za pravo da ti branis neciji lik i delo, vise iz razloga sto nikada niko nije rekao nista protiv, a sa druge strane na to ti i nemas pravo i ocigledno si se previse uziveo u ulogu jedinog istinskog tumaca patriotizma i srpstva, pa kada se neko ne slaze prozivas ih nezahvalnicima, otpadnicima i sl.

ovo je bio dobronameran komentar
pozdrav

Dobro, sticem utisak da se postavlja pitanje zdrave pameti i moci rasudjivanja tih ljudi u tim momentima jer valjda nije normalno izaci tako i rizikovati.
Ne dajem previse sebi za pravo da se merim sa njima, da ih potcenjujem, precenjujem, da ih kritikujem i nesto objasnjavam oko njihove obaveze, morala i stanja duha u tim vise nego gadnim momentima.
Ja ih nisam dostojan po tom merilu i nisam siguran da bih mogao to isto uraditi u tom momentu. Mislim da svi moramo dati sebi za pravo da ih drzimo kao takve i da ih postujemo i samim time svaka diskusija tipa - da li je trebao, morao itd. nije u redu. Ne dajem sebi za pravo nista drugo. Tako sam morao objasnjavati ljudima slicnu pricu: Te Car Lazar bio lud, te sta nam je napravio, te da li je morao itd. Dotle je doslo da se i to objasnjava i sramota me je sto hvatam sebe kako branim verbalno te ljude kojima i kosti se ne znaju gde su a koji su mnogo vise nego sto mislimo i sto cemo mozda biti.
Nije u redu da se ovde mudruje, moze se reci neka rec o Zoranu ( neki ne zele iako su mnogo hvalili Americke letelice, pilote itd. ) Dosta i od mene.

ali mi pricamo kako je vojni vrh bio nenormalan i kako nije imao strategiju sta ce sa njima a ne da li su piloti bili spremni i profesionalni....svojim zivotima su pokazali na sta su spremni i to je meni dovoljno...samo mi je zao sto su generalske jajare izdale...

jel to bese nasa pvo? :D

eto isto mislimo.koliko sam sa ASFa pokupio podataka,pogodjen je od strane NATOa,ali su ga nasi sa boforsom dok je pada dokrajcili ....bilo bi smesno da nije tuzno

18112 24.III poleteo sa aerodroma Niš oko 19:50. Oboren oko 20:20 iznad Suve Reke od strane F-15C USAF-a. Pilot Major Iljo Arizanov se katapultirao. (avionu se pokvario radio kao i signalizator radarskog ozračenja)

eto isto mislimo.koliko sam sa ASFa pokupio podataka,pogodjen je od strane NATOa,ali su ga nasi sa boforsom dok je pada dokrajcili ....bilo bi smesno da nije tuzno

18112 24.III poleteo sa aerodroma Niš oko 19:50. Oboren oko 20:20 iznad Suve Reke od strane F-15C USAF-a. Pilot Major Iljo Arizanov se katapultirao. (avionu se pokvario radio kao i signalizator radarskog ozračenja)

nadjeni su delovi strele 2m
ali u pravu si to jeste bio valjevski S.A.R.D. [samohodni artiljerijsko-raketni divizion] dakle [strela ,shilo ,boforsi] pvo kratkog dometa.

(avionu se pokvario radio kao i signalizator radarskog ozračenja)

kad bi znao koliko je psovki izreceno za to kratko vreme od strane pilota zbog RWRa i Radara pa mislim da su oborili svetski rekord,psovali su sve zivo...
SPO-15 RWR koji su ameri provalili jos pred zalivski rat #1 cak i kada je radio nije detektovao uopste specificne frekvencije sa avaksa.[sacekaj da nadjem tabelu u moru slika:D]

kao da ne znaju kao vojska funkcionise....kao da pilot sam odluci da ce da poleti eto obori koji avion i vrati se da popije pivo,pa onda igraju poker da vide ko ce sledeci.....sve su to ljudi sa porodicama koji su se zrtvovali zbog svog profesionalizma,a jajare su ih namerno gurnule u smrt,da bi ih pokazali kao mucenike umesto da im daju sansu da se bore.

....kao da pilot sam odluci da ce da poleti eto obori koji avion i vrati se da popije pivo,pa onda igraju poker da vide ko ce sledeci.

hm, poker, a ulozi su rusenje,izgoreti ziv,sigurna smrt....
smo cu jos reci da malo im docaram sliku da je moj klasic sa banjice [komanda] cuo da je izbila tolika svadja izmedju pilota i 127e lovacke da je general pukovnik JugRV I PVO velickovic ljubisa morao da poleti sam u migu29 da bi se uverio da sistemi rade samo na zemlji [po principu -drzi vodu dok majstori ne odu] a otkazuju za vreme leta.jednostavno nije verovao pilotima a piloti su hteli da ga prebiju, pogotovu zora boraja, eto dotle se doslo.posle su delove sa jednih migova prebacivali na druge [princip iz supljeg u prazno] pa je sledeci poleteo Boraja i opet nista nije radilo.

Back