Слава им. У њихово јунаштво нико не сумња. Они јесу велики људи, патриоте.
...али мене занима која будала их је тако неорганизовано послала у небо кад знају да је увек неколико Авакса летело у суседним земљама и да је увек постојало неколико ескадрила које су у сваком тренутку биле спремне да полете само за AIR to AIR борбу?
...такође, не желим да улазим у обученост пилота, сад сам чуо да је испаљено 4,5 AMRAAM ракета (поједине имају домет од 160КМ), значи ракета са сопственим навођењем.
29-ка јесте један од Авиона са највећим маневром, али не постоји ни један авион на свету и ни један пилот који би могао да избегне и две такве ракете у року од 30 сек нпр, јер би просто изгубио превише и потенцијалне и кинетичке енергије у покушају да под 90 степени оштрим окретом "уђе" ка првој ракети у покушају да искористи и своју и брзину ракете у своју корист (теоријски једини начин да се она ескивира, ако већ радарски сигнал није ометен). Друга би га сигурно лагано погодила, чак и ако би успео да ескивира прву.
Намеће ми се закључак да је тај храбри човек много пре него што је у ствари оборен (можда и неколико минута) знао шта му се спрема, али не онако у глобалу да зна да можда задњи пут полеће, него да зна да ће сигурно бити погођен, али је он ипак остао у авиону. Све то под условом да су уређаји радили и да је знао за опасност наравно.