Majke koje napustaju svoju decu...

U interesu dece je da im majka ne dobija batine, bila ona nečija žena, komšinica, prolaznica!

Zasto je u interesu dece da majka ne dobije batine?Mislis da otac nema prava da misli na interes dece, samo je majka ta koja misli na decu?
Vidis, ja tvrdim da mnoge zene ,pogotovo sada misle da je otac samo tu da zaradi i da nema prava da vaspitava decu, jer one to bolje znaju, a kao argument za to KORISTE decu. Ovo nemoj da shvatis kao digresiju u odnosu na prvi post, vec samo kao moguce varijacije u smislu da je lako suditi.:)

Ја сам полемисала са овим ставом. Нисам одговарала на почетни пост са теме.

Da li hocete da kazete da je veci interes deteta voditi ga sa sobom pod sator nego ga ostaviti ocu ili babi? Ili kazete da zena mora i moze da istrpi bilo sta da bi bila sa decom?
Prava majka ce zbog svog deteta istrpeti pakao svake vrste i zasigurno ga nece ostaviti "nekome ko ce o njemu vise i bolje brinuti" kako Vi kazete i pretpostavljam vise ga i voleti , jer majcinska ljubav bas i nije nesto veliko po vasem misljenju koliko sam shvatila iz vaseg izlaganja.

Zar vam se ne cini da ste iskljucili, bolje receno oduzeli ocu pravo da bude otac. Unapred kazete da je svaka majka bolja od bilo kog oca.

Ovo nije tema o ocevima koji napustaju decu. Pod napustanjem podrazumevam ostavljanje deteta bez daljih kontakta ili su ti kontakti svedeni na vidjenje tri puta u zivotu, bez dalje brige o detetu i njegovim potrebama i buducnosti. Kao sto osudjujem majke koje napustaju decu, isto tako osudjujem i oceve koji to rade.
U slucaju razvoda dete ili deca uvek pripadnu jednom roditelju, ali to ne znaci da ovaj drugi bilo majka ili otac u potpunosti odbace to dete.
Ovde je neko pomenuo oceve........ otvori temu o ocevima koji napustaju svoju decu i raspravljaj o tome, ako ti se raspravlja.

Citam na ulici, citam na televiziji, citam ovde da pljujete unapred svaku zenu koja brine o svojoj deci na nacin koji misli da je najbolji u datom trenutku.A pogotovo citam da ovih 50/setak postova pisu zene koje su bolje majke tudjoj deci od njihove rodjene.
Nije mi samo jasno kako to te "majke" o kojima Vi pricate brinu o svojoj deci napustajuci ih?Imadoh srece u zivotu , te moja majka nije tako brinula o meni:)
I da...na zalost ,ali i na srecu ,postoje zene koje su tudjoj deci bolje majke no sto su neke bioloske da ne kazem rodjene svojoj sopstvenoj.Svaka cast i pocast tim zenama:):worth:

Očekivati od ministra da ti DA posao i stan je nebuloza... gde to ima? U kom društvu od praistorije je to postojalo? :think:
C c c, najlakše je sedeti i kriviti političare kako ti ne daju posao :dash: Posao se traži - ne dobija se!

Zaista? To i jeste primer dobar. Uzmes dete pod misku i trazis posao, mozda se neko sazali? Vidis, da i ti razmisljas na isti nacin. Razmisljas. Probaj da zivis ili bar da zamislis kako je onoj koja mora da ostavi bebu, jer nema posla, nema stana, nema para a nema nikoga da joj to obezbedi. Ministar se racuna.:)

Poslednja izmena:
ajd sad...
ima stvarno svakakvih prica
nisu samo zene ugrozene, to je istina
nama je usadjeno da majka nikada ne sme da ostavi dete i to je uvek mnogo gore nego kada ga otac ostavi...sta li je tome razlog? da li stvarno oceve smatramo po defaultu toliko sebicnim i nezrelim pa im je stoga oprosteno?...moguce

verovatno to ne umemo uvek da shvatimo ... mozda nama razlozi te neke majke nisu dovoljno jaki ... njoj su najjaci na svetu

Back