Postoji li opravdan razlog zbog kojeg majka ostavlja svoje dete?
Postoji li stvarno nesto sto opravdava majku koja to ucini?
Kakva je to osoba koja tako nesto moze da uradi?
Uffff...
Ne znam, po mom misljenju ne postoji opravdan razlog...
Mog decka je ostavila majka...njegov otac je alkoholicar, maltretirao je...Da li joj je palo na pamet da BESPOMOCNO DETE ostavlja coveku sa kojim ni ona ne moze da se izbori?
O ostavljanju deteta da se ne bi vukli ,,repovi" iz prethodnog zivota necu ni da pricam...
One fore, ima 18 godina, roditelji nece da je prime kuci sa detetom takodje ne opravdavam...pa nije 18 godina malo, ni 16, pa da su mama i tata krivi, a ja sam mala ne znam...
Ne postoji nista sto bi normalnu, emancipovanu, informisanu zenu opravdalo da ostavi dete ...
Ali postoje slucajevi zena sa sela, neobrazovanih, neinformisanih koje i ne znaju sta sve mogu da urade, ne znaju svoja prava, ne znaju ni da postoji sigurna kuca itd...
Njih ne osudjujem, jer su prosto glupe, a ne zle....
I da naglasim...pod ostavljanje smatram potpuno ostavljanje....znaci zena koja ostavi dete i vise ga nikada ne vidi...
Ne mislim nista lose o zenama koje posle razvoda prepuste starateljstvo nad decom muzu...sve dok redovno vidjaju svoju decu i brinu o njima...
I ne mislim nista losije o zeni koja je ostavila dete u kontenjeru od zene koja je abortirala...i to da naglasim, posto se ovde kao resenje javlja i : ,,sto nije abortirala" ...kao da ima razlike....