magija i duhovi

u zadnje vreme pratim desavanja na ovu temu po raznim forumima i dosta toga sam pronasao na internetu...
zeleo bih da cujem sta ljudi misle o ovim stvarima-okultizmu...

razne stvari sam nalazio ali nigde nisam pronasao "ritual prizivanja duhova"!!!

da li neko zna nesto o tome???

ako mi neko na to odgovori obecavam da cu popuniti dovoljno stranica na ovoj temi o okultizmu

p.s.
zeleo bih da cujem neke zanimljive price vezane za okultizam...cudna desavanja, iskustva...

Okultizam je saobracanje sa palim andjelima - tj zlim duhovnim bicima (iliti zlim duhovima), prvi od njih je Sotona Djavo, a ostali koji su mu se pridruzili u pobuni protiv Boga su demoni...

Andjeli imaju svoj posao, oni rade za Boga i sigurno vam se nece obracati ako ih prizivate na taj nacin , vrseci rituale...
Svakim ritualom se kontaktira sa demonima, tj zlim duhovima, pa tako i u slucaju prizivanja duhova - prizivaju se demoni... tak oda ne trebase saliti sa time, nije to samo zabava... iskustva sa prizivanjem duhova su razlicita... ali je ista zamka... zamka je u tome sto se kontaktira sa zlim duhovima....
to je naravno opasno po onoga ko ih priziva a i za ostale ucesnike rituala, jer se demonima time daje pravo na VAS...pravo da vas demoni opsedaju, posecuju, napadaju ili upravlaju vasim zivotom... itd
Jedino slednjenjem Boga i molitvom NJEMU za zastitu od demona ( a u tome je bitno prizivati Bozje ime Jehova radi zastite - naravno svaka molitva se upucuje preko Isusa Hrista ; a i molitva na glas rasteruje demone :) ), mozemo se osloboditi njihovog zlog uticaja, kao i prestankom sa bilo kakvim stvarima i rutualima koje pripadaju demonima...
Biblija razotkriva nacine i delovanje Sotone i demona, pa koga to zanima, zna sta treba citati...
Inace svaki oblik spiritizma je saobracanje sa demonima....
Spiritizam je po definiciji saobracanje sa demonima ili zlim duhovima, bilo direktno ili putem nekog ljudskog medija. Zli duhovi unapredjuju razne oblike spiritizma , da bi ljude doveli pod svoju kontrolu.Tu spadaju svi oblici proricanja i gatanja ( gledanje u solju ,pasulj i td..), magija (crna i bela ) , trazenje predskazanja , bacanje cini, vracanje – upotreba moci koja potice od zlih duhova, konsultovanje sa medijima, pitanje mrtvih, prizivanje duhova na bilo koji nacin ..i td..
Takodje i savremeniji oblici proricanja , u sta spada i astrologija , kao i hiromantija..
Gledanje u tarot karte, bionenergija, joga, transcendentalna meditacija, silva metod , hipnoza ..
Takodje u spiritizam spadaju i razni obredi i obicaji. Iako neki pojedine oblike spiritizma smatraju bezazlenim ili cak zabavnim, svi oni dovode pod uticaj , napad ili opsedanje od strane demona ili zlih duhova .
Biblija jasno osudjuje svaki oblik spiritizma, ne samo sto su opasni vec i dovode do neprijateljsta sa Bogom, sto je daleko opasnije.
U 5.Mojsijevoj citamo : “neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama ili po pticama, ni urocnik, ni bajac, ni koji zaziva duhove , ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Jehovom ko god tako cini , i za takve gadosti Jehova Bog tvoj tera te narode ispred tebe.”
Dela apostolska 16:16-19 spominju ” duh, demon pogadjacki” koji je omogucio devojci da praktikuje vracanje Ali njena sposobnost proricanja bila je izgubljena kada je taj demon bio isteran.
Dela apostolska 13: 6-12 6 ”…naidjose na jednog coveka, vracara, laznog proroka, Jevreja koji se zvao Varisus,…8 Ali Elima , vracar(tako se u stvari prevodi njegovo ime), poce da im se suprotstavlja, u nastojanju da prokonzula odvrati od vere. 9 A Savle koji se zove i Pavle, ispunivsi se svetim duhom, uperi pogled u njega 10 i rece : “O covece koji si pun svakojake prevare i svakojake pakosti, sine Djavolji, neprijatelju svake pravednosti, zar neces prestati da iskrivljujes prave Jehovine puteve?”
Ako neko ima problema sa spiritizmom (demonske napade), treba da se oslobodi svega sto se koristi u spiritisticke svrhe, svih predmeta ili poklona od onih koji se bave spiritizmom (najcesce su to pokloni od rodjaka ili “prijatelja”) – po uzoru na hriscane iz 1. veka -Dela apostolska 19:19 “A mnogi od onih koji su se bavili magijom skupise svoje knjige i spalise ih pred svima.”

.... :)

Immortal_girl
Re: magija i duhovi

Original postavio pain_killer Pogledaj poruku
..zeleo bih da cujem sta ljudi misle o ovim stvarima-okultizmu...

Zanimljivo pitanje...

A odgovor nije ovo što napisa ''besmrtna''

Okultizam je saobracanje sa palim andjelima - tj zlim duhovnim bicima (iliti zlim duhovima), prvi od njih je Sotona Djavo, a ostali koji su mu se pridruzili u pobuni protiv Boga su demoni...

Nije sramota kada se nešta ne zna.Ali je prosto tužno kada se nešta definiše na način koji veze sa vezom nema.Okultizam od latinskog occultus ima više značenja...tajan,sakriven,tajanstven,magičan,natprirodan,misteriozan i tome slično.Pod okultizmom se podrazumevaju mnogobrojne doktrine o korespodencijama,prvenstveno iz hermetizma i kabale. Okulltno ne treba poistovećivati sa parapsihologojom i parapsihološkim fenomenima neovisno od toga što ima nekih dodirnih tački.

Inace svaki oblik spiritizma je saobracanje sa demonima....
Spiritizam je po definiciji saobracanje sa demonima ili zlim duhovima, bilo direktno ili putem nekog ljudskog medija. Zli duhovi unapredjuju razne oblike spiritizma , da bi ljude doveli pod svoju kontrolu.Tu spadaju svi oblici proricanja i gatanja ( gledanje u solju ,pasulj i td..), magija (crna i bela ) , trazenje predskazanja , bacanje cini, vracanje –

:dontunderstand: šta napisa pobogu si ''sestro''.Spiritizam nije saobraćanje sa demonima.Spiritizam je saobraćanje sa mrtvima sa umrlima a to nikako nije jedno te isto.
Spiritualizam je okultna znanost kojoj je svrha odrediti način postojanja duha prije materijaliacieje u neko telo,uz verovanje da se duh umrlog može ''prizvati''.Spiritizam je po onima koji ga mogu praktikovati jedini način da se stupi u ''kontakt'' sa umrlim.Osobe koje to mogu činiti u tim seansama bivaju u izmenjenim stanjima svesti a što je malo teže shvatljivo običnim ljudima a potpuno neshvatljivo verujućim.Spiritizam nije nikakvo gatanje,gledanje u šolju i tome slično.Spiritizam je nešto drugo.

Da bi se diskutovalo o tome preduslov je znati nešto o tome.A znanje o tome nije ono što Biblija govori o tome.Prosto sam morao ovo da napišem bez želje da u diskutovanje zalazim dublje.No ako se pojave neki zanimljivi postići moguće je da se pojavim u diskusiji.Dok je na ovom nivou tako nešto mi ne pada na kraj pameti.

Uz :bye: :bye: :bye:

daj Jerohinac najlakse je tako samo pobijati aj prvo istrazi ovu temu; u ostalom objasnicu ti ono sto obecah o dusi duhu itd pa onda procitaj ponovo ovo o spiritizmu ....

aj se jednom suzdrzi da ne pobijes sve sto napisem pre nego istrazis tu temu...

pozz

i kako je moguce kontakt sa mrtvima ako mrtvi nista ne znaju ako su samo prah.. ako ne postoje vise... tako pise u bibliji... da ne trazim sada... mrtvi su MRTVI . :)
Izvini al ja ZNAM sta je spiritizam i to ne samo iz Biblije... meni je Bilija samo potvrdila ono sto se i desava u realnosti... Biblija razotkriva delovanje demona i nacine delovanja, i sve to se samo poklapa sa iskustvima ....
a imam iskustva, al me mrzi da ih pisem... :)

i da tacno Jerohinac :) Nije sramota kada se nešta ne zna...
ima vremena naucices :)

bye bye bye :):):)

Poslednja izmena:
Izbegavah ovu temu ali evo me najzad.
Svojevremeno sam istražujući po duhovnoj strani života našao sebe i u jednoj spiritistčkoj ili apiritualističkoj crkvi. Kao tvrdi intelektualac i nevernik prethodno sam verovao isključivo učenim ljudima koji "baš sve znaju". I naravno probao sam ono što je jedna Dr. psihologije tvrdila da je sasvim OK. Iskustvo mi je pokazalo da jesmo besmrtni kao duhovna bića - jer u prah idu samo fizička tela - ali je iskustvo meni donelo u narednim godinama tvrd rad na tome da "zakrpim" svoju "ozonsku rupu," (Auru - koja nas štiti upravo od onoga što fizičkim očima ne vidimo).
Oni koji su stvarno duhovno razvijeni neće nikome nauditi ni ovde dok su još u fizičkim telima. Medjutim, takvih je premalo i mogu se nabrojati na prste. Preporučio bih svakome da potraži nešto pametnije. No, ko baš i želi takvo iskustvo može ga imati. Nezavisno od religije koju sledi pojedinac ovo su stvari kojih se treba kloniti. Ima mnogo boljih i uistinu prirodnih načina da neko zaviri i vidi čega ima sa one druge strane. To su snovi. Snovi su tajni prolaz do svih spoznaja, do najviših stanja svesti i do samog Božjeg Carstva.
Snovi su srž duhovnog razvitka svakog čoveka.
Oni koji odlaze u spiritizam da bi otkrili svoju budućnost ili rešavanje svojih problema i neizvesnosti potrebno je da saznaju da su snovi upravo tu da čoveku pomognu da rešava svoje porodične, radne, ljubavne, školske, zdravstvene i druge probleme ali da ekspandira svoju svest i ljubav. Iza snova stoji sveprisutni, sveznajući i svemogući Sveti Duh koji će uglavnom zauzimati oblik i formu najviših duhovnih učitelja. Oni su u pravom smislu "Andjeli čuvari" (drugačiji ne postoje).
Pre spavanja upitajte da vam se u snovima odgoivori da li je radnja koju planirate, po ma kom pitanju OK. Snovi vas nikada neće prevariti. Jedini pravi prijatelj čoveku je Sveti Duh sa svojim agentom - Bog-Čovekom. Sve ostalo pa i vlastiti um je za pre-ispitivanje.

Poslednja izmena:
louiskrstic

Izbegavah ovu temu ali evo me najzad.
Svojevremeno sam istražujući po duhovnoj strani života našao sebe i u jednoj spiritistčkoj ili apiritualističkoj crkvi. Kao tvrdi intelektualac i nevernik prethodno sam verovao isključivo učenim ljudima koji "baš sve znaju". I naravno probao sam ono što je jedna Dr. psihologije tvrdila da je sasvim OK. Iskustvo mi je pokazalo da jesmo besmrtni kao duhovna bića - jer u prah idu samo fizička tela - ali je iskustvo meni donelo u narednim godinama tvrd rad na tome da "zakrpim" svoju "ozonsku rupu," (Auru - koja nas štiti upravo od onoga što fizičkim očima ne vidimo).
Oni koji su stvarno duhovno razvijeni neće nikome nauditi ni ovde dok su još u fizičkim telima. Medjutim, takvih je premalo i mogu se nabrojati na prste. Preporučio bih svakome da potraži nešto pametnije. No, ko baš i želi takvo iskustvo može ga imati. Nezavisno od religije koju sledi pojedinac ovo su stvari kojih se treba kloniti. Ima mnogo boljih i uistinu prirodnih načina da neko zaviri čega ima sa one druge strane a to su snovi.

Apsolutno se slažem sa tobom.Ja sam sticajem nekih okolnosti nekoliko godina bio malo u tim pričama,malo nešto saznao malo nešto probao.Ostalo mi je nekako pamtljivo snažno meskalinsko izmenjeno stanje svesti kada se mnogo toga može samo doživeti a ne zamišljati.No to je ipak nešto što je malo ''preteško'' za nositi duže vremena.Neko vreme sam bio zaljubljenik u kabalu i na kraju sam ladno pobegao od svega.Da bi bilo jasnije ja imam prilično godina iza mene a neke su bivale protkane sa mnogo toga.

Immortal_girl

aj se jednom suzdrzi da ne pobijes sve sto napisem pre nego istrazis tu temu...

''Sestro'' draga,ja temu okultnog nisam ''istraživao'' ja sam dugo vremena bio u njoj i ona u meni.Nemoj za ime Boga u to ''mešati'' Bibliju.Osvesti se malo.

i da tacno Jerohinac Nije sramota kada se nešta ne zna...
ima vremena naucices

Draga moja,o kabali sam znao sve u vreme kada se ti zasigurno nisi bila ni rodila.A smem
glavu na giljotinu da je ti nisi nikada ni videla a kamo li proučavala ili pokušavala da b udeš deo nje.Na ovoj temi nema mesta Bibliji.O njoj ćemo tamo na nekoj drugoj.

Biblija razotkriva delovanje demona i nacine delovanja, i sve to se samo poklapa sa iskustvima ..

:dontunderstand: zašto si opsednuta demonima...zašto malo pa malo ...Biblija razotkriva demone.A o demonima ćemo diskutovati na drugoj temi.Na temi o njima.

Sada ću ti citirati samo ovo...''Greh nije greh ukoliko se izrazava na prirodan nacin i ukoliko ne ugrozava drugoga." To je rekao Anton Šandor La Vejv a bio je :?::!::?:

Immortal_girl

''Sestro'' draga,ja temu okultnog nisam ''istraživao'' ja sam dugo vremena bio u njoj i ona u meni.Nemoj za ime Boga u to ''mešati'' Bibliju.Osvesti se malo.

Draga moja,o kabali sam znao sve u vreme kada se ti zasigurno nisi bila ni rodila.A smem
glavu na giljotinu da je ti nisi nikada ni videla a kamo li proučavala ili pokušavala da b udeš deo nje.Na ovoj temi nema mesta Bibliji.O njoj ćemo tamo na nekoj drugoj.

:dontunderstand: zašto si opsednuta demonima...zašto malo pa malo ...Biblija razotkriva demone.A o demonima ćemo diskutovati na drugoj temi.Na temi o njima.

Sada ću ti citirati samo ovo...''Greh nije greh ukoliko se izrazava na prirodan nacin i ukoliko ne ugrozava drugoga." To je rekao Anton Šandor La Vejv a bio je :?::!::?:

Ko bre opsednut, pa sam kazes da si bio u njoj a ovamo ja opsednuta :)
:D ovo i jeste tema za to ... magija i duhovi .... posto su u vezi sa demonima, ja ovde o njima.... al nema veze mozemo o njima i na drugoj temi....
Pa koncept hriscanstva podrazumeva postojanje Sotone i demona, ne razumem sta tu smeta Biblija... ona o tome govori kao i o Bogu i Hristu tako i o Sotoni i palim andjelima demonima ...
i gde da je mesam???
U Bibliji stoji napisano 1.Jovanova 5:19 "...Mi znamo da poticemo od Boga a ceo svet je u vlasti Zloga"

pozdravvvvvvv :)

Poslednja izmena:
Gledanje u tarot karte, bionenergija, joga, transcendentalna meditacija, silva metod , hipnoza . [/color][/QUOTE
Jednom prilikom dozivela sam vrlo stresnu situaciju i posle par dana dobila sam neku bioenergiju.
U smislu da sam lecila druge ili su oni tako tvrdili i sta god da sam pozelela sve sam dobila.
Tipa nekih nagrada u nekim igrama na srecu gde i nisam bas imala neke sanse.
Vrlo dobar period...ali fora je bila da svaki put posle zezanja sa tom energijom izgledam bledo malaksalo...jedan drugar mi je rekao da su to djavolska posla.
Ali verujte mi u to vreme sam isla u crkvu redovno..a dobro imala sam i kosmare...malo posle toga..:(

dekoder

Jednom prilikom dozivela sam vrlo stresnu situaciju i posle par dana dobila sam neku bioenergiju.U smislu da sam lecila druge ili su oni tako tvrdili i sta god da sam pozelela sve sam dobila.Tipa nekih nagrada u nekim igrama na srecu gde i nisam bas imala neke sanse.Vrlo dobar period...ali fora je bila da svaki put posle zezanja sa tom energijom izgledam bledo malaksalo...jedan drugar mi je rekao da su to djavolska posla.
Ali verujte mi u to vreme sam isla u crkvu redovno..a dobro imala sam i kosmare...malo posle toga.

Ako jeste tako kako si napisala to je veoma shvatljivo u vezi sa bioenergijom.Nisu to djavolja posla.A lično mislim da ti imaš tu energiju u sebi a da je nisi svesna te da ne možeš da je iniciraš.A da iscrpljuje i dovodi do malaksalosti ...dovodi... a što je logično jer se u tim prilikama znatnmo troši Tvoja energija.

Okultizam je 'dobra' stvar. :) Svaki covek bi trebao da se njome pozabavi.

A sve sto spada pod nju, Magija, Kabala, Hermetizam.... zahteva jaku koncentraciju i vizuelizaciju
da bi se moglo i upotrebiti.

Kako za ime zivog, da upotrebim Kabalisticko drvo zviota i taj sistem, kad mi je vizuelizacija
totalno nepravilna? A znam da to deluje.... Mogu samo da cekam bolja vrmena. ;)

Sve je to u sustini vrlo jednostavno, misli imaju jaku moc, i emocije. Ako ih usmeris, mozes
privuci sebi odredjena dogadjanja...

A da ima veze sa demonima? :D Ne, nema veze sa demonima... demoni su nesto drugo..

Magija i duhovi(spiritizam) ne mogu da budu zajedno u jednoj temi.
Mnogo,monogo ljudi ima pogrešnu predstavu o tome šta je uopšte magija.

A što se tiče prizivanja duhova,batali ti to za sada.Ako te toliko zanima onda to radi kada budeš znao nešto više,puno više o spiritizmu a kada to bude bilo tako veruj mi naćićeš načina da sa pouzdaniih izvora saznaš šta i kako o tome.

Andjeli su nemoguci.Zasto???pa zato sto su oni bozji podanici :)))imaju oni i vaznija posla tako da to je nemoguce.
Andjel ise ne mogu prizivati, ako pokusas javice ti se pali andjeli iliti zli duhovi - demoni, i to je opasno...
naravno da ne valja i opasno je
I kao sto rece BESMRTNAod toga ces samo dobiti zle duhove koji te mogu izludeti i naterati te da se ubijes.prizivaj duhove(najbolje najblizu rodbinu)ali nikako ne pomisljaj na zle demone jer to rade samo iskusni:proroci,vracare i mediji!!!!

Back