- Poruka
- 50.349
kad smo vec kod toga... ti koristis moj stari avatar![]()
O,pa bio ti lep avatar
Ja sam onda tvoj stari demon i vratio sam se...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kad smo vec kod toga... ti koristis moj stari avatar![]()
Kukuu, Onisifore, ala si ti zabrazdio.
A baš fina pesma. O drugoj strani gordosti... Da li je moguće da ne razumeš ni malkice?
To sam joj savetovao baš zato što itekako razumem.
Vidite gordost je veci greh od ostalh utoliko sto iz njega proizilazi najvise drugih. Na prvi pogled neki su mnogo gnusniji, ali vecina vuce korene upravo iz gordosti. Pozzz..

Pitam to zato što mi je nelogično da stvorenje bude pametnije od Stvoritelja.
shala koja ima veze sa temom....de ces lepse!!!8)
svaka vam cast!!!
lucifer je samo umislio da je pametniji...da je imao vise moci nebi dozvolio bogu da ga posalje na zemlju...ipak se vidi da nije bas dobio zlatnu medalju!!!
O,pa bio ti lep avatar
Ja sam onda tvoj stari demon i vratio sam se...![]()

ko su poltroni???
ako pricas o bibliji...tu nemam blage veze
poltroni, poltroni, poltroni....ko su oni ***???

Znači, bio je Bog, Lucifer i gomila drugih anđela. Bog najuri Lucifera koji je bio Alfa anđeo, pa ga nisu mnogo mirisali ni drugi anđeli, ni Bog lično, a poltroni (ovi drugi) naravno ostanu uz šefa.![]()
Znači, bio je Bog, Lucifer i gomila drugih anđela. Bog najuri Lucifera koji je bio Alfa anđeo, pa ga nisu mnogo mirisali ni drugi anđeli, ni Bog lično, a poltroni (ovi drugi) naravno ostanu uz šefa.![]()
Zašto poltroni? Zato što su svojom slobodnom voljom odlučili da, iz ljubavi, ostanu verni svom Tvorcu?

Reko ja da si ti neki namćor
Zabavno je da ti je baš ovo upalo u oči u čitavom mom bogohulnom tekstu.
Evo kako ja gledam na čitavu stvar - Bog nije baš Tvorac. Više je režiser.
Ako čitaš Genezu, vidiš da je Bog onaj koji kaže "Svetlo, motor, kamera". Naravno, on je to rekao kako se onda govorilo "Neka bude svetlo" itd.
E sad, anđeli su postojali pre nego što je pao prvi kadar. Zato nisu mogli biti božja tvorevina. Zapravo se radilo o podeli uloga, a Lucifer je imao primedbi na režiju. Ostali ga nisu podržali jer su se bojali da i oni ne ostanu bez posla.
Otkud ti ovo? Zašto misliš da su anđeli postojali pre ''prvog kadra''?
Nije mi samo ovo zapalo u oči, nego toliko vulgarizuješ stvari, pa se trudim da izvučem nešto iole konstruktivno iz tvojih tekstova o čemu bi moglo da se diskutuje.
)
Namćore, nemoj da se nervirašJa se samo zavitlavam. Ti bi to trebalo da razumeš, jer se zalažeš za verovanje samo po Bibliji. (I ti se samo zavitlavaš, to jest
)
Elem, zašto mislim da su postojali anđeli pre prvog kadra? Zato što nigde nije opisano kako su stvoreni. U svakom slučaju, kada je Adam morao da kupi prnje iz Raja sa svojom dragom, tamo je već počeo da se muva nekakav heruvim sa plamenim mačem.
Anđeli, heruvimi... nisu ni biljke po vrstama svojim, ni životinje po vrstama svojim, a nisu vala ni Adam ni Eva. Takođe znamo da bakterije ne mogu da vitlaju plamenim mačem. Logično?![]()
koliko je vama do j_j_!!!
plameni mac...bas ste se uziveli u pricu
)Ma, nisam ja baš toliki namćor.I mislim da verovanje po Bibliji nije zavitlavanje.
Po mom skromnom mišljenju, anđeli su stvoreni četvrtog dana stvaranja.
U Postanju se kaže da je četvrtog dana Bog stvorio i zvezde. U Bibliji se često jedan stih ili jedan simbol može primeniti na dva pojma ili događaja. Za to imamo puno primera. U Bibliji vidimo da je reč ''zvezda'' (pored svog doslovnog značenja) simbol koji se primenjuje na anđele.
-Za sotonu se kaže: ''Kako pade s neba zvezdo danice...?''
-U knjizi o Jovu se kaže: ''...pevahu zajedno zvezde jutrnje...'' (Knjiga o Jovu 38:7).
-U Otkrivenju se kaže da sotona sa sobom odvukao: ''...trećinu zvezda nebeskih...'' (Otkrivenje 12:4).
-Itd., itd.
Uz dužno poštovanje prema pravoslavcima, katolicima, protestantima i ostalima - ja mislim ovako.
Ukoliko je tako kako ti tumačiš, onda je to samo potvrda da je "zvezda danica" baš bio Alfa anđeo - najdlakaviji i najborbeniji od svih zvezda.![]()
Maznuo je Bogu trećinu ljudstva, a nakon završene bitke nije se predao nego se povukao u ilegalu, da ne kažem u podzemlje, odakle organizuje otpor na privremeno zaposednutoj teritoriji.![]()
Jel baš moraš toliko da vulgarizuješ?
Jeste, u Svetom Pismu piše daje bio ''heruvim zaklanjač'', znači jedan od anđela najbližih Bogu, ako ne i najbliži. I ovo ostalo je tačno.
Pa vidiš? U suštini je tačno - sam kažeš.![]()
Jedino ne vidim zašto smatraš da vulgarizujem? Prevod Biblije na srpski je n-ti prevod originala. Ukoliko se bude ponovo prevodila nakon stotinjak godina, vrlo je verovatno da će izgledati kao moje "vulgarno" tumačenje. To je stvar jezika i izražajnosti. Nema veze sa verom.
Prevod Biblije na srpski je gotovo potpuno veran ranim grčkim novozavetnim spisima.
Baš sam danas, sa jednim prijateljem, proveravao jedan stih iz Lukinog Jevanđelja, i ispostavilo se da piše identično kao na grčkom.