magija i duhovi

Grčki tekstovi takođe su prevodi.
Ne može da piše identično. Da piše identično, pisalo bi grčkim alfabetom. Može samo saobrazno, a to ne znači ništa drugo nego da je prevedeno dosledno. E, ako ja koristim dosledno izraz Alfa anđeo umesto heruvim zaklanjač, i moj tekst je dosledan.

O tome ti i govorim. Pogrešno sam se izrazio, ne piše identično kao na grčkom, nego je identično prevedeno sa grčkog.
Znači, ako na grčkom piše ''heruvim zaklanjač'', to se ne može prevesti sa ''Alfa anđeo''.

O tome ti i govorim. Pogrešno sam se izrazio, ne piše identično kao na grčkom, nego je identično prevedeno sa grčkog.
Znači, ako na grčkom piše ''heruvim zaklanjač'', to se ne može prevesti sa ''Alfa anđeo''.

(verovatno bi bilo bolje reći da je verno prevedeno sa grčkog)

Namćore! Otvrdlo ti je srce pa ne vidiš Božju reč u mojim tekstovima! :rotf:

Pošto se pomalo razumem u prevođenje, jer od toga živim, mogu da izjavim da je to uvek arbitraran posao. Biraš od mogućih pojmova onaj koji će najpotpunije obuhvatiti ono što je "pesnik hteo da kaže", a korisnik prevoda najlakše razumeti. Ovo poslednje znači i da je najbliže znanju i iskustvu korisnika.

No, pitanje koje smo započeli jeste da li je dotični, bez obzira kako ga zvali, apsolutno kriv ili je jednostavno imao drugačije viđenje problema. Za mene je indikativno da je ipak trećina "zvezda" delila njegovo mišljenje :)

No, pitanje koje smo započeli jeste da li je dotični, bez obzira kako ga zvali, apsolutno kriv ili je jednostavno imao drugačije viđenje problema. Za mene je indikativno da je ipak trećina "zvezda" delila njegovo mišljenje :)

Pa, o tome da li je kriv govori cela istorija njegovih psihopatskih aktivnosti usmerenih ka uništenju čoveka i čovečanstva.

E,sada po čemu je to lightbringer predstavljen kao bad guy kada sve okolnosti govore drugačije.Lucifer iliti satana kao mitološka figura nije uradio ništa loše osim što se suprostavio glavnom i odgovornom.Oduvek je bilo ko je jači taj i tlači.Ko je u stvari on, sumerski bog Enki ili grčki Prometej.Verovatno i jedan i drugi eventualno treći i četvrti.Sa dodirom različitih kultura preuzimane su i mitološke figure i uglavnom su degradirane neke njhove vrline.Kroz istoriju ah ta divna nauka nije uopšte dokazano pogubno dejstvo ovog momka vradi se o sledećem doslovnom shvatanju ostalih mitoloških figura od psihopatskih ljudi.I nešto za kraj: http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2006/08/who-has-killed-more-satan-or-god.html

Kroz istoriju ah ta divna nauka nije uopšte dokazano pogubno dejstvo ovog momka vradi se o sledećem doslovnom shvatanju ostalih mitoloških figura od psihopatskih ljudi.I nešto za kraj: http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2006/08/who-has-killed-more-satan-or-god.html

Goddess, ti to meni nalepi etiketu psihopate? Moraću da odem kod psihijatra, pa ako i on potvrdi dijagnozu, prihvatiću (možda se to stanje može nekim lekovima bar malo popraviti?). :)

Onisifore nisam, veruj mi pogrešno si me shvatio.Znaš i sam da smo uvek korektno i sa uvažavanjem diskutovali.Ja sam u stvari mislila da će ljudi činiti zlo u ime jednog ili drugog momka jer na kraju krajeva to je uvek subjektivan osećaj.Sorry ako se osećaš uvređenim :)

Lepi Anđele,
koji stojiš uz moju jadnu dušu
i gledaš na moj strasni život
Oprosti
Sve oprosti
Jer Ti si živ
a ja sam mrtva
I u ovom mraku
ne razaznajem uvek
Da li blagosiljaš
il tražiš plena?

pop.gif

Dobro veče.

Namćore, šta ima ovde da se egzorcira?

e pa dobar dan.
vidim, da ste, moji dragi sagovornici, napokon tu.
Zazijavalo, nisam ni sumnjala da ćeš Ti shvatiti, ali ima ovde hmmm...pa i onih drugih.

To ti se samo čini. Svi smo mi isti, samo navijamo za različite klubove. :mrgreen:
A na kraju utakmice svi izađemo na istu kapiju. E, ovde je razlika. Ima onih koje to strašno nervira. Hteli bi na službeni izlaz. (pa helikopterom) :D

Reci mi
mirno da odem
Da se očešljam
Da ostavim otvorena vrata
Da pobacam mačeve
i marame od svile
Reci mi
ne mora čak ni da bude utešno
Samo prestani da ćutiš
Prestani više
da se samo praviš da postojiš

Evo ja malo o tim "strasnim"temama...
Kad samo bile klinke dozivale smo duh dede neke moje komsinice i to naravno u mojoj sobi.
Sele u krug sveca casa papirici sa slovima i brojevima.
Tisina i onda smo pocele da "dozivamo" dedu :)
U tom momentu verovatno se neko nagnuo ili dunuo u svecu..uglavnom se ista ugasila.
U momentu je nastao haos :rotf:Svi su se zaglavili na vratima jer smo ih zakljucali...vecina je izjurila bez obuce.
A onda je jedna od nas (6 ili7) koja je u to vreme jedina bila krstena..donela Bibliju i isla po kuci i citala na glas. :rotf:
Kao da istera duha...a ja sam tu noc sedela napolju dok moji nisu dosli s posla posto su radili drugu smenu.
Moj tata bio iznenadjen kad me je video napolju samu posto niko nije hteo da mi pridje ili da se druzi samnom a ja sam mu rekla : Tata ne ulazi u kuci su duhovi..na sta je on odmahnuo rukom :D

Back