Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tumblr_mbuz0pMhMH1qjumzho1_1280.jpg

Koliko puta je izvodila VOGUE i svaki put je drugacije od predhodnog, drugacija verzija, i pesma nikad ne moze da dosadi, uvek zvuci kao da je nova pesma!
Svaki Vogue nastup je Iconic!

tumblr_mbt5icSSp61rsjz5lo1_1280.jpg

Erotica, Like a prayer!!!
Pa posle Confessions i MDNA.
Mada su meni i Music i American life vrh.

Sta je sa True Blue, Bedtime Stories i Like a Virgin? Pesma Music mi se uvek svidjala, a album nisam preslusala. Sad sam preslusala Eroticu i fenomenalan je, nije mi jasno zasto su ga kritikovali (ako jesu?) i rekli da je kontroverzan. American Life sam imala na kaseti kad sam bila mala. :D

Bitno je da je ona za Karleusu "mala beba". :rotf:
Inace, sa Erotice mi se najvise svidjaju pesme Rain, Fever, Secret Garden, In This Life, Why's It So Hard...ma sve su dobre. :D

Waiting is the hardest thing [It's strange I feel like I've known you before] I tell myself that if I believe in you [And I want to understand you] In the dream of you [More and more] With all my heart and all my soul [When I'm with you] That by sheer force of will [I feel like a magical child] I will raise you from the ground [Everything strange] And without a sound you'll appear [Everything wild] And surrender to me, to love :heart::heart:

Bitno je da je ona za Karleusu "mala beba". :rotf:
Inace, sa Erotice mi se najvise svidjaju pesme Rain, Fever, Secret Garden, In This Life, Why's It So Hard...ma sve su dobre. :D

Waiting is the hardest thing [It's strange I feel like I've known you before] I tell myself that if I believe in you [And I want to understand you] In the dream of you [More and more] With all my heart and all my soul [When I'm with you] That by sheer force of will [I feel like a magical child] I will raise you from the ground [Everything strange] And without a sound you'll appear [Everything wild] And surrender to me, to love :heart::heart:

Erotica je masterpiece! :)
Sama M je rekla kako joj je krivo sto je tako dobar album podcenjen i lose prihvacen ali sve je to zvog SEX BOOK :) Previse se prasine diglo oko toga i album je pao u drugi plan!

American Life i Music moras da preslusas!
American Life je mozda i podcenjeniji od Erotice. Svaka pesma je dobra!

Pricao sam o albumima...
Da navodim najbolje pesme, Like a virgin bi bila u samom vrhu. Ali ostatak albuma nije u rangu sa onima koje sam naveo, za razliku od prvog albuma gde su pesme kao Everybody, Holiday, Borderline, Lucky star zlato muzike 80-ih. Sto se tice True Blue, moj omiljeni cover ikada!!! ALbum je mnogo kvalitetan: Papa don't preach, Open your heart, Live to tell, Where's the party, True blue, La isla bonita. U stvari ako je ono bilo zlato ovo su dijamanti :)
Za Eroticu mislim da se svi slazemo, samo bih jos naglasio fantasticnu pesmu Bad girl!!! Eh, sto su je kritikovali. Pa Madonu su uvek kritikovali, svih 30 godina karijere... A tu posebno jer je otvoreno govorila o erotici, strasti, zanosu, zelji, ceznji, perverznosti, nevinosti, tj o svima nama :)
Like a prayer je savrsen album. Daje dve Madonine najvece himne: Like a prayer i Express yourself. Tu su i Promise to try, Till death do us part, Cherish, Keep it together, Dear Jessie, Spanish eyes koju obozavam!!!
Pitala si i sta je sa Bedtime story. Pa po meni je on samo jedno drugo lice Erotica albuma. Pesme kao sto su Take a bow, Human nature, Take a bow, Bedtime story sluze da Madonna objasni svoj gnev pokazan u prethodnom albumu. Tako se rodila jos jedna njena himna: Human nature!
Ray of light - bez komentara, svi znamo koliko je savrsen.
Music je nekako mistican, nema neke narocite hitove ali u specijalnom raspolozenju to je album nad albumima. Mislim Music jeste himna i to je u njenih top 10 najboljih hitova, ceo svet je ludovao uz tu pesmu, i dalje luduje. Album se sadrzi u pesmama: Gone, Nobody's perfect, Paradise not for me, What it feels like for a girl, I deserve it, Runaway lover, Impressive instant i naravno Don't tell me!!!
American life je veoma lican album i ne bih komentarisao jer se slazem sa Blakom!!!
Confessions je medju mojim favoritima jer je Madonna uspela da se bavi ozbiljnim temama u dance muzici. Ja uzivam uz Get together. Hung up, Sorry, Jump, Isaac i naravno Forbidden love su savrseno odradjene pesme.
Jedan od albuma koji je najvise kritikovan i koji i ja volim s vremena na vreme je Hard candy. 4minutes - nista lose. Give it to me - totalno Madonna. Miles away, Devil wouldn't recognize me, Heartbest i Beat goes on su pesme koje se mozda drugima ne svidjaju ali Madonini fanovi ih mogu slusati do iznemoglosti.
I naravno MDNA - nesto sto sam mislio da se posle Confessions-a nikada nece desiti. Girl gone wild je klubska pesma koja dize sve zivo, posebno sto ju je ona na turneji na tako specifican nacin predstavila. Da ne nabrajam razloge, ali I'm addicted, I'm a sinner, Love spent, Turn up the radio, Best friend su pesme koje su dusom odradjene i koje su bas kvalitetne... Sto se tice Give me all your love i Gang Bang ja ih obozavam jer na turneji izgledaju WOW. Inace, ti bi da slusas albume, pa nadam se da smo ti pomogli odakle da krenes.

Poslednja izmena:
Hvala vam na sugestijama, moram reci da mi se Bedtime Stories jako svidja, posebno Take a Bow, Secret (koje sam znala i ranije), Inside of Me, Forbidden Love, Love Tried to Welcome Me, Sanctuary.
American Life je dobar takodje, mada nisam ga celog preslusala. Od onih koje nisam znala ranije, Love Profusion i Intervention se definitivno izdvajaju. Sto se 80ih tice, izdvojicu Spanish Eyes, Love Song, Promise to Try, True Blue , Burning Up, Lucky Star, Borderline, La Isla Bonita, Express Yourself, Like a Prayer (poslednjih 5 - omiljene jos odavno). Like a Prayer najkvalitetniji album definitivno. Dear Jessie nisam poslusala, cini mi se... zaboravila sam za Bad Girl malopre - svidja mi se. :) To je to, za sad, kasnije cu da poslusam Music i Confessions on a Dance Floor, mada mislim da ce mi Bedtime Stories ostati medju omiljenim, kao i Erotica i Ray of Light, jer su eksperimentalni i imaju taj lounge, ambijentalni zvuk koji volim. :)

Poslednja izmena:
Samo jos da dodam da mi je sa Ray of Light albuma pesma Mer Girl najprijatnije iznenadjenje. (mada Swim i Frozen najvise slusam) Tacno u glavi zamisljam neke opustosene predele, more, jezera, groblje. :D

Poslednja izmena:
Slazem se za Like a prayer. I Intervention je pesma koja mi je rame za plakanje. Moja sugestija ti je da poslusas Skin i To have and not to hold ako ti se svidjaju Mer girl, Swim.
A Mer girl je slatka pesma, to je to kad pesma nije rodjena da bude hit ali ti po necemu godi i za tebe je bolja od bilo kog singla. Kao Love spent sa MDNA...

Izgleda da ce Beyonce biti na Superbowl 2013. Bas me zanima kako ce nadmasiti Madonu jer je jasno da ce im to biti cilj... A da li ce uspeti

tumblr_mbv9sf0UlX1rfckazo1_400.gif

Poslednja izmena:
Ta Beyonce se svugde petlja, misli da je neko i nesto samo zato sto zna da izvuce par tonova , a i za to joj je trebalo ko zna koliko godina da nauci. Poslusala sam ceo album, svidjaju mi se Skin i To Have and Not to Hold, samo ih nisam navela, kao i Drowned World (Substitute for Love), Sky Fits Heaven, Shanti/Ashanti...Jedino nisam cula Candy Perfume Girl. :)

Mer Girl je bas spooky. :D

Poslednja izmena:
tumblr_mc07w0sitS1qljse3o4_1280.jpg

I want you to take me like you took your money.
Take me in your arms until your last breath.
I want you to hold me like you hold your money,
hold me in your arms until there's nothing left.
Love me like your money, spend it till there's nothing.

Poslednja izmena:

Back